Koning Filip en koningin Mathilde waren vandaag in Groot-Brittannie voor een bezoekje aan de Queen. Ongetwijfeld hebben de staatshoofden gesproken over voetbal, want vandaag vond de troostfinale plaats tussen Engeland en België. Helaas was ik er niet bij en kan ik geen verslag doen van het gesprek. Wel kan ik jullie vertellen dat koningin Mathilde een wel heel bekende jurk droeg van het Belgische modehuis Natan. Koningin Máxima droeg op 5 juni tijdens de opening van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie een soortgelijke japon, waarbij het borduurwerk vooral was aangebracht rond de taille en op de mouwen. Koningin Mathilde koos voor het tegenovergestelde door het borduurwerk vooral op het rokgedeelte aan te laten brengen. Toch vallen de overeenkomsten gelijk op. 


Foto: MonarchieBE/Natan/PPE

Ik hoop dat bovenstaande collage een interessant gesprek oplevert over de verschillende accenten waar de koninginnen voor hebben gekozen. Gaat jullie voorkeur uit naar het oorspronkelijke ontwerp (met zwart riempje), Máxima's ontwerp met een groen riempje en hetzelfde borduurwerk, of Mathildes versie met een groen ceintuur en borduurwerk op het rokgedeelte? Mijn voorkeur gaat uit naar de jurk met het zwarte ceintuur. Het contrast zorgt voor wat peper bij de vrij zoete jurk. Het borduurwerk bij de taille kleedt naar mijn gevoel beter af en juist het transparante van de zeer brave rok maakt het ontwerp voor mijn gevoel eigentijds. Mijn voorkeur gaat dus uit naar de oorspronkelijke versie, al kan ik Máxima's combinatie met de groene relevé, opgestoken kapsel en klassieke pumps ook erg waarderen. 

Update: Zojuist zijn er foto's vijrgegeven van het Belgische koningshuis. Op een van de foto's draagt Mathilde een vermaakte versie van bovenstaande jurk. Welke uitvoering vinden jullie beter? Ik ga absoluut voor nummer 2. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Catharina Afra

Catharina Afra

vrijdag 20 jul 2018 - 20:55

Prachtige jurken! Mathilde oogt wat vlotter in jurk 2. Maxima geeft de jurk 'body',
in combinatie met de accessoires de mooiste uitvoering in mijn ogen.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

zaterdag 21 jul 2018 - 00:29

Nu komt Maxima na de vakantie de volgende keer waarschijnlijk met kraag en de klokkende rok van van dezelfde stof ;-))
Ben het roerend met je eens Elise1. Addy vd Krommenakker ik noem er maar 1 , uitermate chique couturier , heb ik echt jammergenoeg Maxima nog nooit zien dragen ! En daar snap ik niets van!

afbeelding van Kuifje

Kuifje

zaterdag 21 jul 2018 - 14:04

Ik heb vroeger al eens geeschreven. Je kunt Mathilde moeilijk verwijten dat ze Belgisch koopt. En natuurlijk van harte bedankt dat Koningin Maxima dat ook doet. LOL

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 20 jul 2018 - 17:07

De dames hebben bakken met geld en er is een wereld aan couturiers waar je een leuke jurk kunt kiezen. En dan ga je allebei voor dezelfde suffe jurk van een Belg die (vaak) slecht zittende kleding maakt.....

afbeelding van Snijders

Snijders

donderdag 19 jul 2018 - 10:59

Ik denk ook dat er vanuit een taillenaad is gewerkt met een andere top, in ieder geval de voorkant. En hij heeft die stof, want ook Maxima en model hebben er een jurk van.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 19 jul 2018 - 10:22

Het is nagevraagd en het is echt één jurk. Maar zo ingewikkeld hoeft het ook niet te zijn, toch? Voor een ervaren coupeuse is het aanpassen van de halslijn en de rok echt niet meer dan een dag werk. Als ze vervolgens de dag erna geposeerd hebben, dan kan het toch prima? Een hoffotograaf wordt echt wel zo goed betaald dat hij ook gelijk erna de foto's wil bewerken en leveren.

afbeelding van AnneR

AnneR

donderdag 19 jul 2018 - 10:42

In dit geval kun je de halslijn vanuit een polo-kraagsluiting niet wijzigen naar een kraagloze top, zoals op de eerste jurk te zien is. Deze is nl. uit één stuk (had iemand anders ook al opgemerkt). Maar Natan werkt veel met een taillenaad en dan is het niet zo moeilijk om er een andere top aan de rok te zetten voor een ervaren coupeuse.
Ik vind de tweede versie (met kraag) Mathilde heel goed staan, de lijn van de jurk valt ook beter. (Of de foto is gewoon beter genomen.)

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 19 jul 2018 - 11:02

Ja dat had ik gezegd dat de kraagloze versie uit 1 stuk is.
Moet dan toch zo zijn dat ze zaterdag in Engeland waren bij koningin Elisabeth, de jurk zondag of maandag vermaakt is en dinsdag (of maandagmiddag) de gezinsfoto’s zijn gemaakt.

Toch snap ik het niet wat betreft dat vermaken, dat zal bijna even duur zijn als een hele jurk. Zal geen thuisnaaister zijn die dat doet dus daar zal ook een aardig prijskaartje aan hangen. Uit zuinigheid zal ze dat bijna niet hoeven te doen dan.

Ik denk dat de rok bij de tweede versie anders valt omdat ze daar loopt en een deel van de rok daardoor naar achteren valt/waait.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 19 jul 2018 - 12:11

Hey Lina, als je goed kijkt kun je zien dat de borduursels van beide bovenstukken wel overeenkomt, ik denk dus niet dat er een nieuw bovenstuk op gezet is. Wel een leuk mysterie ha ha.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 19 jul 2018 - 12:56

Iris, ja dat was me na een hoop bestudering ook opgevallen :-)
Dus de kraagloze versie moet er toch eerst zijn geweest, daarna vermaakt tot degene met de kraag.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

donderdag 19 jul 2018 - 12:54

Ik denk wel dat het een nieuw bovenstuk is. De buste-naden zitten anders, de mouw zit op de schouder beter, en er is een extra zoom aan beide kanten gemaakt voor knoopsgaten en knopen. Tevens een kraag. Dat kan vlgs. mij nooit uit het bovenstuk van model 1 gehaald zijn. Waarschijnlijk is model 1 in 2-en geknipt, de rok recht en een nieuw bovenstuk.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 19 jul 2018 - 10:26

Josine, maar is er ook verteld dan welke jurk de oorspronkelijke was?

afbeelding van Elles

Elles

donderdag 19 jul 2018 - 10:18

De rok van de 2e versie lijkt of is nauwer,daardoor lijkt het toch wel een andere jurk.

afbeelding van Michel87

Michel87

donderdag 19 jul 2018 - 10:11

Ben niet echt weg van de kraag. Maar hij staat haar veel beter. Ik vind dat je hier ook mooi ziet wat kleding en positie en belichting van een foto voor iemand kunnen doen.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

woensdag 18 jul 2018 - 23:04

Vind het kleed zonder kraag mooier.
Wrschl was de versie met kraag de eerste versie, werden er kort geleden foto ' s gemaakt en werd het kleed nadien aangepast voor bezoek aan queen elisabeth. Mooie gezinsfoto trouwens. Belgische konngshuis is dan mss veel rusriger dan het nederlandse maar ik denk dat mathilde een echte familievrouw is : samen met de kinderen op weg nr compostela, samen met de kinderen een historisch bezoek, of dierentuin of andere ... mathilde slaagt erin een warme sfeer te creeren in het gezin , iets wat philippe wrschl in zijn jeugd niet echt gekend heeft en wat hem beslist getekend heeft. Denk dat zowel mathilde als philippe met trots kunnen terugkijken op 5 jaar koningschap in een land waar er erg veel gevoeligheden liggen...

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 18 jul 2018 - 21:01

Oeps, ik las net het berichtje dat de jurk echt vermaakt is. Knap gedaan.

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 19 jul 2018 - 11:15

Dat kan toch? Vermaken wil niet zeggen dat precies dezelfde stof van de jurk is gebruikt. De rok kan aangepast zijn w.b. de vorm (er was genoeg stof); er kan een ander lijfje opgezet zijn met nieuwe stof en ander model. Dan nog is de jurk 'vermaakt'.

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 18 jul 2018 - 20:58

De kraag op de jurk van Mathilde staat haar vlotter.Ik vindt het ook een mysterie van die kraag. Ik kan mij haast niet voorstellen dat de jurk vermaakt is, want een kraag en bies zetten op een bestaande jurk met ronde hals lijkt mij heel ingewikkeld. Ik vindt het borduursel bij de jurk van Mathilde mooier vallen dan bij Maxima.

Inderdaad Josine, wat hebben we een prachtige zomer.. Ik geniet er ook van, alleen jammer voor de natuur dat het zo droog is.

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 18 jul 2018 - 18:33

Jurk 2 is een stuk vlotter, maar niet persé mooier. Ligt een beetje aan de gelegenheid waar je de jurk wilt dragen.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 18 jul 2018 - 16:31

Nr. 2 is echt mooi en leuk! Een hele verbetering!

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

woensdag 18 jul 2018 - 15:54

Elisabeth ziet er echt uit als een 16-jarige, leuke vlotte passende kleding, haar zit leuk, echt een 16-jarige. Toppie .

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 18 jul 2018 - 17:49

En wat extra tof is: ze draagt een top van dr moeder.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 18 jul 2018 - 21:28

Ja prinses Elizabeth ziet er echt superleuk uit!!
Heb je een foto van Mathilde die deze top draagt, Josine?

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

woensdag 18 jul 2018 - 19:20

Ja leuk inmiddels 16 jaar moet kunnen, met een enige wijde lange broek of rok op de enkels en moderne platte sandaaltjes , ja ze is aardig op weg jonge vrouw te worden, over twee jaar al stemrecht! . Het wordt wat anders als je 13 of 14 bent en dan al kleding van je moeder zou dragen. Dan kan het al snel ouwelijk overkomen toch .. ?

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 18 jul 2018 - 23:26

Het ligt er ook aan wat je leent van moeders... Een egaal roze truitje is wat minder leeftijdsgebonden of modegevoelig. Al snap ik dat Geleen op officiële foto's niet, snapte ik bij Maxima en haar kinderen ook al niet. Deze mensen hebben genoeg geld om hun kinderen in het nieuw of in ieder geval eigen kleding te steken voor zoiets dat hun hele leven zichtbaar blijft. En wil je zuinig overkomen, kijk dan naar betaalbare, moderne merken voor de leeftijdsgroep. Zo moeilijk kan dat niet zijn...

afbeelding van Kuifje

Kuifje

woensdag 18 jul 2018 - 15:28

Prinses Elisabeth ziet er stralend uit op de nieuwe foto's nav 5 jaar koningschap.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 18 jul 2018 - 15:14

Op zaterdag 14 juli is de jurk gedragen bij een bezoek aan Engeland. Op woensdag 18 juli worden er foto’s vrijgegeven van een (zo te zien uitgebreide) fotosessie met een soortgelijke jurk. Het lijkt mij eigenlijk sterk dat in die 2 dagen die tussendoor overblijven de jurk vermaakt is én een fotosessie gedaan is.

Het kan gewoon niet anders in mijn ogen dat ze toch echt 2 jurken moet hebben óf ze had eerst de jurk met kraag en knoopjes, dat daarmee een tijdje terug al de foto’s zijn gemaakt en de jurk later vermaakt is naar de versie zonder kraag en knoopjes die ze in Engeland droeg.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

woensdag 18 jul 2018 - 22:09

Idd.. Heel sterk verhaal, het is tevens onmogelijk om een kraag uit de hoeveelheid stof te krijgen die in de 1e versie van de jurk zit!!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 18 jul 2018 - 23:45

Ik denk dat de jurk andersom is vermaakt. Als Natan zegt dat het vermaakt is, dan zullen ze dat heus niet uit hun nek kletsen. Maar foto's worden over het algemeen wel bewerkt, en dat duurt even. Ik verwacht dat de foto's al wel wat eerder gemaakt zijn. Dus mijns inziens zou het goed kunnen zijn dat Mathilde eerst de japon met blousekraag heeft gedragen, en hem daarna heeft laten aanpassen tot eenzelfde model als die van Maxima. Al hoop ik dat ik het helemaal mis heb, want die met blousekraag staat Mathilde veel vlotter, mijns inziens. De tijd zal het vast wel leren, welke japon de vermaakte versie is!

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 19 jul 2018 - 01:48

Dat bedoelde ik dan ook, die foto’s van het gezin zijn echt niet in de laatste dagen gemaakt.

Maar als de versie met de kraag eerder was dan kan er alleen een compleet nieuw bovenstuk op zijn gezet aangezien je niet van een bovenkant met knoopjes een dichte top kan maken zonder enig stiksel er in en de top zonder kraag is duidelijk uit 1 stuk gemaakt.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 18 jul 2018 - 14:49

Nr 2 inderdaad veel vlotter door de andere kraag,ook iets aan de mouwen veranderd?

afbeelding van zara

zara

woensdag 18 jul 2018 - 14:41

Wat een heerlijk zomer-mysterie: hoe heeft Mathilde deze ingrijpende verandering zo snel 'gefixt'?
Mijn oplossing zou zijn: ze heeft gewoon twéé jurken bij Nathan gekocht, met verschillende bovenstukken!
Het polokraagje staat op zich bij haar wel veel vlotter en mooier dan zo'n hooggesloten halslijn, maar ik ben er niet van overtuigd dat het de jurk in z'n geheel nou zoveel fraaier maakt....

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 18 jul 2018 - 17:35

ik ben het helemaal met je eens Zara ,ik dacht ook aan 2 jurken en het eerste vind ik mooier dan die met het kraagje

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 18 jul 2018 - 14:53

Natan heeft laten weten dat de jurk vermaakt is.

afbeelding van Sanne

Sanne

woensdag 18 jul 2018 - 23:17

Weet je ook wat de oorspronkelijke versie van de jurk is? Is het kraagje er later aangezet of is de ronde hals de aangepaste versie? Knap gedaan van Natan, als het zo is gegaan!

afbeelding van zara

zara

woensdag 18 jul 2018 - 16:15

Haha, mysterie opgelost! Wel knap werk van het atelier van Natan. Het is een loepzuiver kraagje geworden, en het bovenstuk van de jurk zit nu ook niet meer zo 'opgebold' als bij versie 1.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 18 jul 2018 - 14:40

Wat leuk die update van Mathilde. Staat haar 10 keer beter dan de eerste jurk. Zou het dan misschien toch een rok zijn waar ze twee verschillende blouses bij kocht?
Overigens ziet prinses Elisabeth er ook geweldig uit op de familie foto’s.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 18 jul 2018 - 14:13

Dit was precies wat de jurk nodig had.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 18 jul 2018 - 13:47

Wow!!! 2 zeker weten. Wat een verschil. De mooiste van alle drie!

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 18 jul 2018 - 13:41

De tweede versie staat véél vlotter

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 18 jul 2018 - 13:40

Zeker weten nummer 2, nu vind ik haar versie de mooiste! Rok lijkt ook smaller gemaakt. Staat prachtig zo.

afbeelding van car

car

woensdag 18 jul 2018 - 13:40

Jaaaaaa 2! Veeel beter

afbeelding van Dorie

Dorie

woensdag 18 jul 2018 - 13:40

Model 2 van Mathilde!! Veel vlotter dan die hooggesloten ronde neklijn. Ze beweegt zich op de 2e foto dat geeft ook een lossere look dan geposeerd staan natuurlijk maar de borstpartij zit ook veel beter nu.

afbeelding van AnneR

AnneR

maandag 16 jul 2018 - 15:27

Bekijk ik de drie getoonde modellen dan gaat mijn voorkeur naar die van Máxima.
Zoals al gezegd door Frederike en Merel vind ik dat het borduursel rond de taille en bij de mouwen de jurk net meer in balans brengt. Bij Máxima versterkt het nog eens haar smalle taille (bij het model doet het niet veel omdat ze haast geen taille heeft). Ik vraag me af hoe dat bij Mathilde zou staan. Nu trekt haar versie van de jurk de aandacht naar diverse plaatsen: de wat bloezende top, het riempje, de volle geborduurde rok. Voor mijn gevoel wordt ze gedeeld en naar beneden getrokken. Ook de mouwen eindigen 'opeens'. De rok zou het zelfde klokkende model als de mouwen kunnen hebben (wel bij het model, teveel bij Mathilde en haast niet bij Máxima, als ik de foto's goed bekijk). Als er dan een riempje rond moet, liever de zachter groen dan de te contrasterende zwarte.
Wat de kleur betreft: voor Mathilde vind ik de kleur het net niet hebben. Ik denk dat ze beter staat met heldere kleuren.Ze heeft in de UK ook een prachtige jurk van Esmeralda Ammoun gedragen en dat vind ik haar zoveel moderner, vlotter en frisser staan.
Blijft over de kleurcombinatie crème-groen en het borduursel op de stof.
Sinds Merels vogelpoepjes krijg ik meer en meer de associatie van een volle volière waar ook de veertjes in het rond hebben gevlogen..

afbeelding van Elles

Elles

maandag 16 jul 2018 - 08:13

Combinatie van Maxima vind ik het mooist,maar de rok wat korter en een kleinere hoed.

afbeelding van Babs74

Babs74

zondag 15 jul 2018 - 22:28

Bij Mathilda vind ik het mooier, maar ik weet nog niet of ik het ceintuur mooi vind.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 18 jul 2018 - 18:28

Ik vind deze japon bij Maxima iets mooier zitten. Bij Mathilde lijkt de jurk net iets te groot van boven. De veranderde versie van die jurk zit Mathilde duidelijk beter. Beter passend. Keuze nu vind ik moeilijker. Gelijkspel zeg ik nu.

afbeelding van Merel

Merel

zondag 15 jul 2018 - 17:27

Het 3D-idee van een strooisel van frutseltjes op een jurk vind ik prachtig. Dat concentreren rond de taille vind ik veel mooier dan bij de zoom. Zie ook deze (fantastische) JT jurk van Maxima: https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&biw=1179&bih=723&tbm=...
(sorry voor de vreselijk lange link, maar kon de jurk hier op de site niet vinden).

Deze jurk heeft helaas, voor mij, bij lange na niet het effect van de JT. En dat komt door 1: de kleur. Off-white met echt wit en mosgroen: suf. En de bloemen (het was vast bedoeld als bloemen) lijken daardoor net vogelpoepjes. Nooit een prettige associatie. 2: de lengte. Op de knie kan, op de vloer ook, maar deze midi lengte is het niet. En 3: de soepelheid van de stof. Kijk nog eens hoe de stof van de JT jurk valt (een schuimige soepele golf), en de Natan (een gesteven nachtjapon).

For the record: ik zou echt nooit in een nachtjapon naar de Queen gaan, en zeker niet in die ene waar mijn collega al is gefotografeerd, en ik zou ook nooit bij mijn nachtjapon een Steek dragen.

afbeelding van zara

zara

maandag 16 jul 2018 - 18:23

Haha, gesteven nachtjapon! Ik had bij deze jurk eerder associaties met begin 20e eeuwse japonnen, zoals op de schilderijen van Gustav Klimt (zoals bijvoorbeeld: http://www.gustav-klimt.nl/kunstwerk/66/Bildnis-der-Hermine-Gallia ). Van die prachtige lichte japonnen met flonkerende lovertjes erop. Maar ik moet toegeven, de japon van Natan is hier natuurlijk wel een klein beetje een 'slap aftreksel' van (en vooral natuurlijk als mensen de lovertjes gaan associeren met 'vogelpoepjes' ... ;-))).

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?