Avatar foto Door Moderator Petra
Denemarken 04 jul 19 reacties

In beeld: een vissende koningin Mary 🎣en een prachtige boottocht langs Groenland

Wat een heerlijke plaatjes, van een vissende koningin Mary. Hoe leuk om te zien, een koningin met een hengel in de hand.

Gisteren was er geen officieel programma in Groenland, maar werd er verder gevaren vanaf Sisimut naar de volgende bestemming, Nuuk. Onderweg werd er wel ontspannen. Koning Frederik en koningin Mary voeren met Vincent en Josephine door de Eeuwigheidsfjorden, om zo een gedeelte van Groenland te bewonderen. Frederik, Mary en Vincent hingen een hengel overboord om te vissen.

Foto’s ©Kongehuset

Update: Mary haalt nog een vis binnen ook ;).

Mode Mary

Op modegebied is er uiteraard niet zoveel te vertellen. Mary droeg een eco jas en broek van Laksen, compleet van handschoenen van hetzelfde label. De wijnrode muts zagen we al eerder tijdens de Groenlandreis.

Penelope Chilvers laarzen:

Ik kan me niet heugen ooit eerder een vissende koningin gezien te hebben. Jullie wel? Deel het dan gerust in de reacties ;).

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
19 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Diana met Charles, ik meen op hun huwelijksreis . en volgens mij zijn er ook foto,s van Elizabeth , foto,s van vakantie , ook in Schotland ,

Ben een trouwe meelezer, maar nu toch gekozen voor gezellig mee reageren. 😉 Ik moet zeggen, jullie doen het altijd heel leuk met deze blogs!! Altijd een genietmomentje om naar uit te kijken, met een cappuccino ofzo erbij 🙂

Wat een leuk filmpje van het vissen en zo’n chill muziekje eronder! Mogen ze ook wel wat meer doen bij ons koningshuis 🙂 😉 Zal inderdaad heel koud zijn, 5 graden zag ik op de weerapp, bibber bibber

Het zijn hele ontspannen beelden, alsof ze op vakantie zijn.
Je krijgt wel een mooi voorproefje, Josine, voor je toekomstige plannen om daar met je gezin een kijkje te gaan nemen….!

Prachtig

Schitterene foto’s, wat doen ze dat toch ontzettend goed om zo benaderbaar over te komen.
Volgens mij werd wijlen koningin Elizabeth in haar jonge jaren ook al vissend gefotografeerd.
Misschien nog een idee voor een blog in de zomervakantie: ‘royals en vrijetijds activiteiten’..

Erg leuke foto’s! Alleen die scheve horizonnen, vreselijk. Maar dat is mijn fotografenfamilieachtergrond: er werd, zodra ik zelf een camera in handen had, steevast geroepen: horizon recht! 🤣

Afgezien daarvan, het plezier straalt eraf en het weer werkt ook heel erg mee. Leuk!

Last edited 13 dagen geleden by Soetkin

Bij landschapsfotografie is het idd not done om een scheve horizon te hebben
. Maar aan boord van een schip heb je deining, zelf heb ik , na mijn boottocht boven IJsland de horizon ook scheef staan. In mijn zoeker van de camera heb ik een horizon, waardoor de foto altijd goed is als je deze horizontaal is. Als je dan flink schommelt, krijg je idd een scheve horizon. Zet je deze toch recht, krijg je mensen die scheef staan .

Ja, maar die mensen staan op dat moment misschien ook echt scheef natuurlijk. Hoewel je meestal toch recht staat op een scheef dek. Ik hou altijd de horizon recht, als je dan op een schip bent zie je ook duidelijk hoe scheef dat schip ligt. Zeker met een zeilschip is dat spectaculair. Jaren geleden heb ik de Volvo Ocean Race eens gevolgd en het viel mij op dat bij alle filmpjes en foto’s vanaf het Nederlandse schip de horizon perfect recht was, hoe scheef het schip zelf ook lag. Maar zeker bij filmpjes kan een wiebelende horizon juist ook leuk zijn omdat je dan goed ziet hoe het schip tekeer gaat bij veel golfslag.

Last edited 13 dagen geleden by Soetkin

Dat was me nog helemaal niet opgevallen. Leuk hoe iedereen op een andere manier naar een foto kijkt. Nu kan ik het ook niet meer ontzien.

Haha, als je het eenmaal ziet dan blijf je het zien inderdaad! Ik moet er wel voor waken dat ik niet met een té technisch oog naar foto’s kijk, maar dit was voor mij wel heel opvallend.

Ik vind trouwens die laarzen erg leuk!

Last edited 13 dagen geleden by Soetkin

Hoe kijk jij dan naar de laatste staatsiefoto’s van WAMAX, gemaakt door Anton Corbijn?

Heel eerlijk? Ik vind de kleuren niet goed, niet natuurlijk. Te veel roodtinten in de huid en op de één of andere manier te flets. En het gezicht van Maxima herken ik bijna niet, zeker niet bij die zwartwitfoto. Alsof daar flink wat aan gephotoshopt is. Verder vind ik die gele gordijnen op de achtergrond nogal apart, alsof de koning en de koningin in een lijstje staan. Samen met de vloerbedekking maakt dat de achtergrond nogal druk. Kortom: ik vind ze niet mooi. Die zwartwitfoto vind ik wél heel goed gedaan, behalve dan dat ik het gezicht van Maxima zo anders vind.

De staatsieportretten uit 2018, van de hand van Erwin Olaf, vind ik prachtig! Veel statiger, rustigere achtergrond en een betere huidskleur.

Edit: Ik heb nog even je blog over deze foto’s opgezocht en daar zijn ook veel mensen die hetzelfde zeggen, dus ik zeg eigenlijk niks bijzonders. 🤣 Anton Corbijn maakt geweldige foto’s maar deze staatsieportretten vind ik gewoon minder mooi om bovenstaande redenen.

Last edited 13 dagen geleden by Soetkin

Alsof het reclame-foto s zijn voor een outdoor-kleding merk😀 Wat een prachtige plaatjes zeg! Deze mensen voelen zo ‘gewoon’. 👍

Ik ken t merk en inderdaad t zou zo maar een reclame shoot kunnen zijn, maar niet minder leuk!

Ja, echt he. Het ziet er zo leuk en ontspannen uit. Heerlijk een dagje vissen. Met ons koningshuis is er meer voel-en zichtbare afstand. Deze familie voelt als “ons”

Ik denk ook dat het kan doordat ze gewoon één fotograaf hebben meegenomen, die een bekende is van de familie. Dat zie je terug aan de sfeer op de foto’s. Datzelfde zag ik ook terug op Woningsdag, toen fotograaf Patrick van Katwijk in z’n eentje de dag mocht vastleggen. Die foto’s waren ook opvallend ontspannen.

Inderdaad, de Deense koninklijke familie voelt leuk, open, ontspannen en veel dichterbij!

Ja precies!