In het tijdschrift Vorsten schrijf ik over koninklijke mode. Naast de uitgebreide achtergrondartikelen, vul ik ook de rubriek Hofcouture met leuke feitjes en actuele weetjes. In de log van vandaag deel ik een stukje uit het nummer dat momenteel in de winkels ligt. Achter de dassen van koning Willem-Alexander schuilt namelijk met regelmaat een leuk, mooi of zelfs ontroerend verhaal. 

In december 1998 baarde prins Claus opzien toen hij tijdens de uitreiking van de Prins Claus Prijzen zijn das afdeed en de aanwezige mannen opriep om ook toe te treden tot het ‘openboordenparadijs’. Naar aanleiding van deze oproep besloot de M.C. Escher Company enkele stropdassen met Eschermotieven op te sturen naar Paleis Huis ten Bosch. Prins Claus kon de actie wel waarderen en stuurde een leuke brief terug: “Graag wil ik u hartelijk dankzeggen voor de bijzondere dassen met Escher-motief die ik van u mocht ontvangen. U maakt het mij wel bijzonder moeilijk door daags na mijn publieke afzweren van de das te trachten mij wederom tot dit attribuut te bekeren met enkele bijzondere exemplaren. Ik heb lang getwijfeld, en uiteindelijk besloten Uw gulle gift te delen met onze zoons, die ik ondanks mijn vaderlijk advies regelmatig met dassen signaleer.”

Kort na de briefwisseling werd prins Willem-Alexander inderdaad gesignaleerd met enkele Escher-dassen. Het roestoranje exemplaar met ruitertjes draagt de koning zelfs nog steeds.

Online is de das nog steeds te koop voor slechts 50 euro. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 12 jul 2017 - 10:04

Prachtig verhaal, en inderdaad een mooi eerbetoon aan zijn vader. Ik vind de stropdas nog steeds heel goed kunnen!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 12 jul 2017 - 03:04

Wow wat een leuk verhaal!
En ik vind m leuk!
Staat m goed.

afbeelding van zara

zara

woensdag 12 jul 2017 - 08:35

Bedankt voor de tip, Kareltje!

afbeelding van zara

zara

maandag 10 jul 2017 - 16:53

Mooie warme geel-gouden tint, en het patroon met de ruiters is fascinerend! Wat een leuk verhaal. Als je dan toch een das moet dragen, dan is dit een prima kandidaat. Het patroon is zo regelmatig, en zo onopvallend, dat het wat mij betreft best kan.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 10 jul 2017 - 15:23

Geweldig verhaal. Escher vind ik heel boeiend, maar niet op een das. Ik houd niet zo van dassen met dessins. Ik ken maar één man die dassen met dessins met succes draagt, en dat is een echte dandy met geweldig gevoel voor kleur en geweldig veel durf, vooral. Niet echt (echt niet) het WA type. Mijn man, broer, vader zouden deze das (maar ook de hele ferragamo eend/paard/ooievaar collectie) direct ruilen, want ouwe-lullen-das.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 12 jul 2017 - 03:10

WA inmiddels 50.... maar inderdaad erg klassiek... zou af en toe wat gedurfder kunnen... maar staat m goed bij zn donkere kostuums. Die zouden nog wat strakker kunnen...

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 10 jul 2017 - 15:08

Mooi hoor!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 10 jul 2017 - 15:04

Wat een prachtige das en wat een leuk verhaal! Ik hoop dat WA deze das nog vaak herdraagt, mooie nagedachtenis aan zijn vader.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?