Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 06 okt 0 reacties

Hebben, hebben, hebben: Máxima's pindacollier

Normaal gesproken kijken we vooral naar Máxima's kleding, maar tijdens de Week van het Geld 2015 was haar collier het onderwerp van gesprek. Voor de gelegenheid had de koningin namelijk heel bijzondere pinda's om haar nek gehangen. 

Qua juwelen wijkt ze graag uit naar het buitenland, maar Máxima's bijzondere pindacollier is toch echt van eigen bodem. Het ontwerp met de naam 'feeding the birds' komt namelijk uit het atelier van de nederlandse keramiste Pauline Wiertz. In mijn boek De Magie van Máxima licht ze het sieraad zelf toe. "Het collier is als volgt ontstaan: in de herfst reeg ik een snoer pinda's voor de vogels. Toen dacht ik: dat zou een mooi collier kunnen zijn! Voor het juweel heb ik echte pinda's in gips afgegoten. Zo ontstonden verschillende maillen, want de pinda's zijn onderling heel verschillend qua vorm. In de mallen heb ik vervolgens porselein gegoten, met als resultaat porseleinen pinda's. Na een droogproces heb ik de pinda's met de hand bijgewerkt, geglazuurd en gebakken. Vervolgens zijn ze deels met goudluster beschilderd en na het decoreren opnieuw gebakken. (….) Uiteraard zijn de afgegoten pinda's hol, anders zou het juweel te zwaar zijn geworden. 

Na het succesvolle debuut dook het pindacollier, zoals we hem op deze site graag noemen, nogmaals op tijdens een bezoekje aan het Prinses Máxima Centrum. Ik vind het een mooie keuze om juist deze vrolijke noot te dragen tijdens een bezoek aan kinderen. Chapeau! 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments