Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 08 mei 23 reacties

Er is iets geks aan de hand met Catherines kroningsjurk….

Zijn hier coupeuses in de zaal? Er is iets geks aan de hand met Catherines kroningsjurk.

Tijdens de plechtigheid en balkonscène had de creatie van Alexander McQueen een hoge, ronde halslijn.

BSR

Op de officiële portretten die vandaag zijn vrijgegeven, heeft haar jurk opeens een V-hals.

Bij het borduurwerk lijken er ook enkele verschillen te zijn.

Vraag van de dag: had Catherine TWEE kroningsjurken? Een voor het geval dat? Of zou er sprake zijn van een cape, die onder de mantel van de orde schuil gaat? Welke coupeuse wil er meedenken?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
23 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Camilla’s kroningsjurk was superprachtig en vooral zeer ‘rijk’ !! Hij moet ontzettend veel gekost hebben !

Ik lees graag mee op deze website, nu maar een account aangemaakt. Via TikTok kwam ik een filmpje tegen van Royal Facts Feuds & Fashion (@themirandaholder). Hierin hebben ze aangegeven dat het een cape is welke Catherine over haar jurk draagt (afgezien de rode cape). Dit om haar jurk te beschermen tegen de ´ormanenten´ op haar andere cape. Alle versierselen zouden tevens erg zwaar zijn. De ketting zou het alleen maar verzwaren.
Ze heeft ook een zwarte versie van deze jurk, deze heeft ze gedragen in 2019 bij een ´diplomatic reception´.

Last edited 1 jaar geleden by amyamy

Ik heb ook even gekeken naar dat filmpje, maar, ze laat geen bewijs zien, het is alleen haar verhaal van het verhaal van een ander dus het mysterie blijft gewoon.

Inyeressant! Mooi dat catherine zo zorgzaam omspringt met deze buitengewone en memorabele outfits !!

Top amyamy dank je wel voor de info!

Ik las ergens anders dat het 1 jurk is met een cape erover tijdens het dragen van de mantel.

Nee hoor het is wel dezelfde jurk maar tijdens de kronings ceremonie zat er een korte cape in dezelfde stof als haar japon overheen om de japon te beschermen tegen de buitenste cape etc. (logisch eigenlijk).

Wel lijken haar oorbellen anders te zitten?

Of geïnspireerd door de blog van vorige week de jurk achterstevoren? 😉
Overigens doet de jurk van Catherine me hier heel erg denk aan de trouwjurk van Letizia.

Deze foto’s zouden na de lunch gemaakt zijn las ik ergens.
Ook deze versie van de jurk is effenaf prachtig al kan de vraag gesteld worden waarom mogelijks 2 jurken voorzien werden voor de ganse dag. Ik vind het eveneens een mooi gebaar om door juwelen de herinnering aan diana en the queen te visualiseren. Verder hou ik ook wel van de tradities die nergens meer dan aan het britse hof leven. Wat anders is een traditie dan de link naar het verleden, vaak zo nuttig om het heden te begrijpen.

Ze ziet er wederom prachtig uit, Diana en wijlen The Queen mede vertegenwoordigd in oorbelllen en collier. Prachtig zien ze er allemaal uit! Mooie japonnen en ook prachtig allemaal afgestemd op kleur robe van Camilla. Mooie eenheid stralen ze uit. ik vind het Engelse koningshuis prachtig met al die mooie tradities, echter toen ik deze foto zag met Charles en Camilla moest ik eigenlijk toch wel een beetje lachen, het komt wat clownesk over die enorme kronen op hun hoofd.
En volgens mij is het 1 japon die Catherine droeg, er kan ook makkelijk een stukje tussengezet zijn dat middels 2 of 3 kleine drukkertjes is vastgezet in de zoom van de halslijn en omdat het tussenstuk geborduurd is valt het veel minder op dat het een “tussenstuk” is. Dat is niet zo moeilijk en helemaal niet als er een cape over gedragen wordt. Aan de onderkant zie ik namelijk geen verschil. Het lijkt mij handgeborduurd en om nu twee bijna identieke japonnen te laten maken enkel en alleen voor cape aan,-en cape uit inverband met de halslijn lijkt mij wat overdreven. Ze laat wel vaker haar kleding op hele slimme ludieke wijze veranderen.

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Kate heeft gewoon twee japonnen. Kijk maar naar halslijn. Die kan je niet even snel veranderen. Gebeurt meestal bij deze belangrijke gelegenheden dat er twee outfits klaar liggen voor in het geval dat

Ik ben geen coupeuse, maar mijn gevoel houdt het op twee japonnen.
De v-hals versie vind ik prachtig, met dat schitterende collier erin gedragen, maar die zou minder mooi uitkomen onder de mantel.
Dus zal Kate deze oplossing bedacht hebben….denk ik….

Ik dacht eerst: misschien had Catherine zo’n kanten schoudercape over haar jurk onder de grote cape, net zoals Sophie. Maar omdat het borduurwerk ook verschilt denk ik toch ook dat het twee verschillende japonnen zijn.

Het lijkt mij dat ze twee jurken beschikbaar had voor deze dag. Ik ben toch ook wel heel benieuwd naar de jurk , die ze onder de Cape droeg. Volgens mij is dat ook een plaatje van en japon. Overigens zagen Camilla, Catherine en Sophie er prachtig uit. Ook de kinderen zo mooi.
Ik vind de statie foto heel mooi.
Wat een indrukwekkende gebeurtenis was het zaterdag.

Wat leuk da5 we de jurk beter te zien krijgen op het officiële portret. Echt een plaatje. De halslijn en diamanten ketting doen vermoeden dat er een kledingwinkel eest..voor een cape of sjaal valt de hals te aangesloten. En ze draagt ook een nader orde lint, dus wie weet heef5 ze zich wel even omgekleed.. al lijkt ok dat me sterk. Mysterie dus…

Twee jurken, lijkt mij duidelijk. Dat past ook wel bij haar, Catherine streeft perfectie na. Dat bedoel ik positief

Volgens mij heeft ze gewoon twee exemplaren van deze jurk, achterstevoren met de coupenaden en schoudervullingen lijkt me onwaarschijnlijk. Voor de historische foto heeft ze gewoon voor de v-hals uitvoering gekozen, mooi collier erbij en klaar… De gehele foto is trouwens leuk, ze lijkt zo ‘afgeknipt’ wel heel petite…

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

ja omdat ze een trede lager staat 😄

Zowel de bovenkant als de onderkant wijkt af. Dus òf het is een allesbedekkende cape onder de cape, òf het zijn twee jurken. Ik gok op het laatste. De ronde halslijn past mooier onder de cape, de v-hals geeft beter ruimte voor juwelen en oogt sowieso iets aantrekkelijker.
Een aansluitende vraag: waarom heeft Catherine als enige niet haar cape om bij de officiele foto’s? Of missen de anderen ook een laagje?

Er is zéker iets vreemds aan de hand met die jurk en meer.
Toen alles in de kerk nog bezig was, las ik 2 keer in een artikel in de Daily mail waar beschreven werd wat Kate voor juwelen droeg, daar stond ook welk collier ze droeg, ter ere van koningin Elisabeth, máár, ze droeg helemaal geen collier, en ik dacht, ach een foutje kan natuurlijk óf ik kijk niet goed, maar nu ik alle foto’s in de kerk nog een keer bekeken heb, en ook ingezoomd, kan ik daar toch geen collier ontdekken.

Nu is dat collier weer beschreven in de officiële foto’s en nu klopt het wel.
Lijkt alsof de pers de verkeerde info had over de juwelen in de kerk, en dat dat pas bestemd was voor de officiële foto’s

“Meanwhile she also paid tribute to the late Queen by wearing The George VI Festoon Necklace”

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-12060139/Ladies-white-Kate-Middleton-dons-custom-Alexander-McQueen-Coronation-portrait.html

Hoort deze rubriek misschien thuis in je rubriek: “Ook koninklijke mode wordt weleens (per ongeluk) achterstevoren gedragen”? Maar zonder gekheid; complimenten voor het speurwerk!