Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 05 nov 13 reacties

Een likje gel doet wonderen bij Willem-Alexander

Vaak gaat het op Modekoningin Máxima over het kapsel van de koningin. Vandaag doen we het anders en leggen we de lokken van de koning onder de loep. Zeg het maar: to gel or not to gel?

Een zijscheiding op links, de voorste lokken wat warrig op het voorhoofd: het kapsel van koning Willem-Alexander is net als zij kledingstijl in beton gegoten. Sinds 2019 hebben de lokken weliswaar gezelschap van een baard en de haargrens begint heel subtiel iets te wijken, maar verder is een metamorfose in geen velden of wegen te bespeuren.

Moet dat dan? Welnee. Voor een staatshoofd is stabiliteit net als continuteit een zeer belangrijk begrip. Als het uiterlijk daarop aansluit, is dat mooi meegenomen.

PPE

Maar soms, als de koning bij wijze van grote uitzondering een likje gel in zijn haar doet, dan vraag ik me wel keer op keer af waarom hij dat niet vaker doet. Het plaatje oogt gelijk anders, niet waar?

PPE

Gaat de gelpot open, dan staat er vaak een gala in de agenda van de koning. Andere aanleidingen? Prinsjesdag…..

© PPE/Nieboer

….. Koningsdag…..

PPE/Van Katwijk

…..de inhuldiging….

PPE

….en soms ook opeens tijdens een werkbezoek.

PPE/Van Emst

Of ik Team Gel ben? Jazeker. Aangezien de baard van de koning zijn eigen gang gaat qua kleur en dichtheid, hoeft het kapsel maar iets te verwaaien of íets te lang te zijn en het geheel oogt gelijk wat onverzorgd. Zou hij op die momenten een likje gel in zijn haar doen, dan zou dat het plaatje zeker goed doen. Overigens vond ik het wel top dat Willem-Alexander in coronatijd een beduidend langer/voller kapsel had omdat de kappers dicht waren. Vaak gaat het over zijn verkeerde coronabeslissingen, ook PR-technisch gezien, maar er waren gelukkig ook goede voorbeelden. De keuze om de regel niet aan te laars te lappen, was er daar een van.

PPE

Goed, tijd om te stemmen. Zeg het maar: likje gel of niet?

Een likje gel voor de koning

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Update: En ja hoor, een dag later heeft de koning gel in.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
13 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Hij heeft nog een flinke bos dik haar hoor, waar eens een echte barbier aan te pas zou moet komen, die dan meteen de baard strak en vooral in het juiste model kan brengen. De zijkanten en de achterkant van het haar flink opknippen, de lok korter en dan valt het denk ik überhaupt al beter(De wenkbrauwen en de oren niet vergeten🥴. ) Beetje pommade voor de frisse mannelijke look en hupsakee opge(n)kapt! 

Ik vind de koning er persoonlijk prima uitzien, beetje gel is prima en qua baard misschien iets meer getrimd zoals koning Felipe van Spanje.

Een beetje gel ik oke, maar niet te vastgeplakt, plat op het hoofd. De baard netjes getrimd met strakke lijnen, geen haar in de hals.

Tsja, het uiterlijk van de koning. Smaken verschillen. Hij hoeft zeker geen dressman te zijn, maar op deze manier hoeft het ook niet. Hij kan zeker wat aan zijn gebit laten doen, uiteraard niet spierwit. Een beetje gel, schuimgel, haarlak, doet wonderen. En zijn wilde baardgroei, hoeft ook niet. Een strak getrimd baardje met strakke lijnen bij de wangen en eventueel de hals glad scheren. Vaak zie ik op foto’s, vooral bij koude dagen, een droge huid en lippen. Dus in de ochtend dagcrème en 1x lippenbalsem opdoen, zou ook geen verkeerde keuze zijn. Dit alles zou zoveel meer voor zijn verschijning doen. Niet overdreven verzorgd maar wel netjes verzorgd. Oh ja, en dan om het af te maken een lekker geurtje op.

Hoi Jerry,
Voor het grootste gedeelte met je eens.
Strak getrimd baardje twijfel ik aan, vind dat niet zo bij hem passen.
Maar een verzorgde man is natuurlijk wel zo lekker 😉

mooi gezegt Jerry, ik had zelf alleen op de gel gereageerd, Maar de punten die je hier noemt sluit ik me zeker bij aan. Vind dat hij het vanuit zijn functie ook wel een beetje “verplicht “ is om er verzorgt uit te zien.

Nee, absoluut geen dressmen, maar het minste is toch wel datgene wat je benoemt .
De koning heeft eerder aangegeven dat hij zijn uiterlijk en kleding niet belangrijk vind, andere zaken acht hij van meer belang, en dat geloof ik ook wel.
Maar dat is geen reden om er onverzorgd en een beetje shabby bij te lopen.
En daar hoef je echt geen koning voor te zijn .
Ik vind het zelf juist fijn als mijn man er fris en verzorgd uitziet, en dat lekkere luchtje geniet ik ook nog van
Dus Maxima kom op, help hem een beetje hierbij .

Dag Jerry, ik zie mijn gedachten precies verwoord staan in je reactie, dus sluit graag aan!

goed verwoord, 👍

Troonredehaar vind ik het mooist. Bij de rode jurk teveel, bij de inhuldiging te weinig gel en een te lange lok. Zeker nu met baard moet hij het goed kort houden, anders staat het te harig en te shabby, vind ik.
Haha, ik vraag me weleens af of we over twintig jaar met evenveel afgrijzen naar baarden kijken als wij eind begin jaren ’90 naar de jaren ’70-baarden keken. ‘Iedereen had toen een baard’ vonden we toen echt be-lá-che-lijk, want je zag toch zo dat het er niet uitziet?

Hoe ik dit beleef : via de mode worden we voorbereid / bewerkt op het multiculturele van de samenleving en op een aantal maatschappelijke evoluties .
zo ervaar ik de glitters, de midi/maxi mode, de baarden enz …

Prima, maar niet teveel. Net als bij de eerste foto met Maxima in de rode japon, dan vind ik het net teveel