Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 22 mrt 61 reacties

Een nieuw broekpak voor Máxima

Op de derde dag van het VN-bezoek aan Marokko draagt koningin Máxima een nieuw broekpak én een historische broche uit de Oranjekluis.

De thema’s van het bezoek zijn fintech, inclusieve groene financiering en het ontwikkelen van digitale betalingssystemen voor het bevorderen van financiële inclusie.

PPE/Schoemaker

Marokko heeft sinds 2019 een nationale strategie voor financiële inclusie (NSFI). Inmiddels heeft 44% van de volwassenen een bankrekening. In 2017 was dat 29% (Global Findex, Wereldbank Groep). Eén van de doelen van de NSFI is dat eind dit jaar 50% van de volwassenen een bankrekening heeft, oplopend tot 75% in 2030. De kloof tussen mannen en vrouwen is 23%, ten nadele van vrouwen. Slechts 6% van de mensen heeft een digitale portemonnee (mobile wallet). Dit komt mede door beperkte financiële en digitale geletterdheid. Vijftien miljoen volwassenen hebben nog geen bankrekening. Het gaat met name om mensen met een laag inkomen, vrouwen en kleine (boeren) bedrijven.

Mode
Onlangs droeg Máxima een paars, double breasted broekpak van Zara. Vergis je niet, want het broekpak vandaag is nieuw en dus anders.

Links: het oude broekpak. Rechts: het nieuwe broekpak.

PPE/Van Emst/Schoemaker

Update: het nieuwe broekpak is een ontwerp van Claes Iversen. Dutch design dus!

Ben je benieuwd hoeveel broekpakken Máxima inmiddels heeft? Neem dan een kijkje in haar digitale kledingkast. Daar staan ze allemaal op een rij.

Juwelen

“De gebloemde diamanten broche die Máxima vandaag draagt, werd voor het eerst gezien bij koningin Wilhelmina in 1898, zij het in een andere setting. De “broche” werd gedragen op een eenvoudige diamanten band als armband. Wilhelmina droeg de armband in een pareluitvoering (midden). Deze armband, gemaakt door de Nederlandse hofjuwelier Van Kempen & Begeer, is sindsdien nooit meer gezien. Het bloemenelement werd van de diamanten band gehaald, veranderd en omgezet in een broche. De broche werd voor het eerst gezien door koningin Juliana. Sindsdien is deze prachtige broche door meerdere leden van het Nederlandse Koninklijk Huis gedragen.”, aldus onze juwelenkenner Edwin Fellner.

(c)NA en PPE

De eerste keer dat Máxima de bloembroche droeg, was op 12 mei 2004 bij een diplomatendiner. Helaas zijn de foto’s hiervan niet meer te downloaden. Van de negen keren die volgden wel, zie hieronder.

PPE
PPE
PPE

De teller staat dus op 10. Op naar nummer 11!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
61 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Als je dan nog????een broekpak wil,schaf dan één aan die verschilt van de andere….
Snap echt niet waarom????

Alweer een nieuw broekpak, zucht hoeveel heeft ze er nodig.
Maar a la, het is Maxima hè, nooit genoeg.
Waar ik mij het meest aan stoor is de overdaad aan kostbare juwelen.
Een diamanten broche èn een diamanten collier.
Ik vind dit ongepast. Te meer zij hier komt als VN vertegenwoordiger en Niet als koningin. Daarbij zijn deze juwelen te kostbaar om ze tijdens het werk daar te dragen.
Blijkbaar meent Maxima dat zij tijdens VN bezoeken zich moet behangen met diamanten, die overigens niet van haar zijn . 😢

Mee eens.
Ook de oorbellen zijn mi onderdeel van het stuart diadeem.

Wat jammer dat ze dat blauwe pak niet gekocht heeft, erg mooie kleur.

Nou, dat was precies ook mijn eerste gedachte!

Ja, eens, die kleur heeft ze nog niet. Dat is beter dan 2 pakken die hetzelfde lijken 😉

Ik vind dit toch wel echt absurd, bijna totaal hetzelfde, alleen de nieuwe broek is wat wijder.
Als je ze los van elkaar zou zien zou je er nauwelijks erg in hebben welk pak het is. Echt verspilling van geld dit.

Prachtig pak. Inderdaad een beetje een dubbeling met het pak van Zara, maar ik vind deze toch wel echt anders van kleur (minder paars/iets meer richting Bordeaux) en daardoor tijdlozer. Ook doordat de pasvorm klassieker (en heeeeeel veel mooier) is. Dus beter volgende keer dit soort pakken bestellen bij CI en dan niet iets kopen bij de Zara dat er op lijkt.

Eindelijk dutch design. en hoe! De pasvorm en kwaliteit is zoveel beter dan Natan. Hopelijk zet ze dit door.
Waarom een pak kiezen dat zoveel lijkt op de Zara-outfit begrijp ik dan weer niet. Ze had beter voor een andere kleur kunnen kiezen. Bovendien doet deze kleur niets voor haar, hoe mooi het pak en de bouse ook zijn, ook als combi. Wellicht was het voor Maxima met een lichte blouse toch beter geweest. Ik vind haar er toch al vermoeid uitzien deze reis.

Mooi broekpak! Ik zou alleen voor een andere kleur hebben gekozen, deze lijkt zoveel op degene die ze al had. De blouse vindt ik ook leuk en past er goed bij. De broche én ook nog de ketting is wat te veel van het goede.

Prinses Lalla in zacht roze broekpak, ook mooi. Mouw/broek lengte had wat korter gemogen?

Zo geinig dat hollen van beveiligers langs die Mercedes:
https://m.youtube.com/watch?v=ruvhymvndbU

Last edited 1 jaar geleden by siobhan

Mooie ton sur ton look. Dit broekpak heeft een goede schnitt en daardoor heeft het een hele goede pasvorm. Deze warme rode kleur staat Máxima heel goed. Verder qua kapsel en sieraden mooi gestyled. Persoonlijk had ik de broche achterwege gelaten.

Prachtig broekpak, zit ook erg mooi. De blauwe kleur was ook geweldig geweest en wat aparter.

Het Zara pak is in het echt wel veel mooier van kleur dan op deze foto’s hoor.

Wat een mooi soepel vallend pak vandaag. Zeer verzorgd. Deze kleur staat haar goed. Mooie sieraden voor deze categorie bezoeken.

Maxima over cashbetalen en ‘belastingontduiken’ in Marokko, waar bemoeit ze zich mee zeg! Bah, ik vind dit echt vreselijk. Zelf betaald ze niet eens 1 cent belasting.
https://twitter.com/RickEversRoyal/status/1638603038695776256

Last edited 1 jaar geleden by Difan

Na het bekijken van de clip ben ik het ergens wel met Difan eens. Als redenen om contact te willen betalen worden genoemd ‘belasting ontduiken’ of ‘privacy’. Er kunnen toch ook veel andere redenen zijn (bijvoorbeeld: het gewoon niet gewend zijn of geen toegang hebben tot digitale betaalmiddelen). N.B. Ik ben niet op de hoogte van de precieze situatie in Marokko. Het valt mij slechts op dat het hoge percentage contant betalen door Maxima negatief wordt geïnterpreteerd. Verder valt het mij op dat Maxima’s Nederlands na ~25 jaar in Nederland nog steeds erg matig is.

Het gaat er vooral ook om dat als je alles via pin of online betaalt, ze precies kunnen zien waar je je geld aan uitgeeft……

Een andere reden, zoals die ook voor mij geldt en ik ook van anderen heb gehoord, is dat als ik kontant betaal ik een veel beter overzicht heb van mijn financiën voor de betreffende maand.
Afschriften krijg je tegenwoordig nog maar eens in de maand en je gaat niet elk brood wat je koopt opschrijven

Zij verwoordt slechts wat haar is opgevallen ikv haar rol als special advocate. Daar is toch niets mis mee? Dat mag toch gezegd worden?

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Ja, wat zij aangeeft is een soort samenvatting waar ze in Marokko last van hebben en waar voornamelijk over gesproken is. Veel geld in het zwarte circuit zit economische groei in de weg en zorgt voor rijkere rijken en armere armen.

Ik neem de vrijheid om erop te wijzen dat ook in de eurozone -weliswaar voor de corona tijd – nog steeds gemiddeld 73 % cash betaald werd. Althans dit is de uitkomst van relevante studies terzake .Vanwaar dan de ” verontwaardiging ” van maxima over 75 % ??? Ik ga ervan uit dat zij zich als econome ook in deze euro materie verdiept.

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Josine, nl zit idd rond 20 %. Het zou ons mogelijks te ver leiden maar toch nog dit: de “boosdoeners” in eurozone zijn vooral de zuidelijke landen maar ook -jawel – duitsland en oostenrijk.

Ze doelt op het zwart geld circuit Difan in Marokko.
En graag je commentaar beperken tot outfits.

Pardon? Nóg iemand die op de stoel van Josine gaat zitten. Wat verbeeldt u zich wel niet.

Uum….. ja dat zeg ik zelf. En ik denk niet dat jij bepaalt wat ik hier wel of niet mag schrijven.

Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter, Josine!
Maxima ziet er vandaag zo mooi uit. Inderdaad wat een mooie broekpak. Dutch design ook:) De diamanten sieraden die Maxima overdag bij een zakelijke meeting draagt kunnen inderdaad een beetje te veel zijn, maar misschien juist vanwege het bezoek aan de Marokkaanse prinses. Zag ik op Robin Royals waar inderdaad zo veel mooie foto’s te vinden zijn van het VN bezoek.

Dit is goed!

Prachtig pak en blouse. Dat eerdere kan weg.

Mooi pak! Tja, ik kan mij ook verbazen over veel dezelfde soort kleding bij sommige royals. Zoiets als dat ik graag groene jurkjes draag? Ik zag net een filmpjexwaarin ze Frans sprak. Weet iemand hoeveel talen Maxima spreekt? Nederlands, Engels Frans, Spaans….nog meer?

Wat een mooi broekpak….mooie warme kleur en ook mooie snit…. Vind de blouse, ton-sur-ton wel mooi, maar had een lichtere top net wat frisser gevonden. Maar mooie outfit.
Josine gefeliciteerd met je dochter🎂🎊

Mooi pak, mooi totaalplaatje. Maar de diamanten broche, halssnoer en “stuart” (?)oorbellen vind ik “too much” voor dit bezoek.

Dit is echt een heel mooi goedzittend broekpak, prachtig.

Gelukkig nu vind ik Máxima er mooi uitzien. Afgelopen keren was ik er niet weg van.

Dit pak zit echt veel mooier en valt soepeler dan het eerdere Zara pak. Keurig kapsel en mooie accessoires. Leuk met de kleine knoopjes aan de mouwen, net iets gezelliger. Over gezellig gesproken, wat een heerlijke mooi opgemaakte schalen met lekkernijen worden er overal op tafel gezet, zo gastvrij! Op Robin Utrecht staan heel veel foto’s van deze trip.

Kijk dit ziet er meteen een stuk beter uit! Het past veel beter en de kleur is net wat chiquer, zeker met de donkerkleurige blouse en prachtige broche en het kapsel mooi op orde zonder al te keurig te zijn!! En fijne verjaardag gewenst!!!🎈🎈

Last edited 1 jaar geleden by Tony

Josine, gefeliciteerd met jullie dochter.
Heel mooi pak. Ik vind de blouse erg goed hierbij, broche is mooi extraatje en prima kapsel. Dus positief over het outfit.

Maxima, diamond queen! Op een gewone werkdag, overdag zulke diamanten juwelen dragen. Voor Beatrix zou dit too much zijn geweest, Maxima kan het prima hebben. Mooi broekpak, het haar opgestoken. Een heel mooi totaal plaatje.

Deze uiterst kostbare diamanten juwelen zijn eigenlijk echt too much voor zo’n zakelijke meeting, maar inderdaad, wat een mooi totaal plaatje.

Hoera…. voor het jongste dochtertje van Josine én voor onze Maxima!
Ze oogt fris en fit en ziet
er keurig uit!!
Dit pak heeft een prima pasvorm, kleedt uitstekend af en wat staat die blouse er mooi bij.
Prachtige sieraden, tas, schoenen en een eenvoudig maar heel verzorgd kapsel geven een pittige uitstraling die mij blij maakt!
Top!

Zeer verzorgd in een prachtig pak.
Wat straalt ze een zelfbewustzijn en zelfverzekerdheid uit. 😉

Hahahahaha

😔kon het niet laten 🤭
Fijne avond en blij dat je de humor ervan in ziet.

Ja natuurlijk! Altijd blijven lachen toch! Heerlijk. En je was het dus met me eens denk ik?

Nee, Doro, totaal niet. Ik schreef eerder:” ze moet zich schamen “.

Dit broekpak is zoveel mooier dan het paarse Zara pak van vorige week. En ook veeel beter afgestyled met een mooie blouse, haar in knot en prachtige sieraden.
Gefeliciteerd met je dochter, Josine.

Wat een geweldig broekpak! Staat haar fantastisch. Is dit ook niet van Zara? Herinner me dat ze een vergelijkbaar pak in de collectie hadden.
En gefeliciteerd Josine!

Super pak!

Dit pak is ook weer een pareltje.. net even een andere kleur (minder paars en een iets wijdere pantalon) ik hou ervan en Maxima blijkbaar ook. Bijzonder toch hoe anders de blouse in een zelfde tint zo’n pak maakt! Gefeliciteerd Josine met de verjaardag van jouw jongste telg, fijne middag!!

Last edited 1 jaar geleden by Christel

Josine, van Harte Gefeliciteerd met de verjaardag van je kleine meisje!

Dit pak is zoveel mooier dan dat pak van de Zara! Hoe langer ik naar de combi van dat paarse pak met die knalroze blouse en haarband kijk, hoe clownesker ik het vind.

Ik sluit me hier bij aan, dit is zo veel mooier.

Gefeliciteerd 🥳!
En weer een pak erbij!! Waarom bijna hetzelfde pak nog eens kopen?
Deze is wel mooier

En hoera Josine!

Prachtig!!! Echt mooi

Gefeliciteerd Josine!
Heel mooi pak van Maxima, mooie kleur. Ander model en iets andere kleur dan het andere broekpak. En haar haar zit mooi. Leuk.

Mooie kleur, staat haar goed

Gefeliciteerd Josine! Ik vind dit pak mooier qua pasvorm, maar waarom idd twee identieke pakken gekocht? Haar kapsel zit vandaag top. Mooie sieraden.

Gefeliciteerd met je dochter. Maar als je bijna hetzelfde terug koopt, dan koop je om het kopen. Niet omdat je iets nieuws wilt aantrekken Gelukkig niet die haarband om haar hoofd

Vind ik ook. De sieraden vind ik wel mooi, maar de broche vind ik er te veel aan, ze is op werkbezoek, niet op officieel bezoek. Ik kan haar soms niet volgen, soms is het te veel en dan weer te weinig. Er zit geen lijn in.