Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 21 dec 24 reacties

Dubbelzien: prinses Eléonore draagt dezelfde jurk als Amalia

Aan het Belgische hof luiden ze de kerstperiode in met een feestelijk concert op het paleis. Gisteravond was het weer zover. Eléonore, de jongste dochter van Filip en Mathilde, droeg een jurk die heel bekend voorkwam.

© PPE/Nieboer

De rode jurk van Mathilde is ontworpen door Natan. Hier zie je zowel de stof als het kapsel goed:

(c) PPE/Nieboer

De stof bestaat uit meerdere lagen. De donkerrode zijde is overtrokken met ragfijn tule, waarop garen met pailletten zijn aangebracht.

De jurk van Elisabeth komt uit de huidige collectie van Diane von Furstenberg.

Prinses Eléonore koos eveneens voor DVF. Haar keuze viel op een zwarte jurk met rood/geel/paarse bloemen. Waarschijnlijk komt het ontwerp je bekend voor, want Amalia droeg hem deze zomer ook tijdens een fotosessie.

(c) PPE/Nieboer

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
24 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat is het toch een ouwelijke jurk voor die twee jonge meiden. Vind het echt niet mooi! Snap ook niet dat daar niet beter op gelet wordt om de twee jonge prinsessen met dezelfde jurk te laten poseren!

Helaas kan ik de japonnen niet mooi vinden qua pasvorm. De rode stof is echter prachtig, jammer van de pasvorm. Maar een enorm groot pluspunt: dit is wél een échte kerstkaart t.o.v. De Nederlandse royals. Daar staat namelijk niets op dat naar de kerst verwijst, wel een hond die nodig een bad verdiend.

Zonet opgezocht . Op de kerstkaart van de belgen poseren de (gewassen) hondjes ook mee zonder ook verwijzing naar kerst. . Maar de familiefoto is mi wel ingetogener . De foto hierboven is vlg petra (zie hieronder) van het kerstconcert.

https://www.feeling.be/celebs/deze-twee-huisdieren-stelen-de-show-op-de-kerstkaart-van-de-belgische-koninklijke-familie

Wat jammer dus ook daar al een soort van politieke korrektheid. Maar wel met een “schoon” hondje. Ik wist niet dat honden tegenwoordig de nieuwe kerstballen zijn. Wel jammer dat de kerst traditie zo op “slofjes” verdwijnt. Ik had geloof ik gezien dat de Engelsen ook geen boom hebben op hun kaart. Jammer hoor. Ben gek op een kerstboom, en vooral die Engelsen kunnen de bomen altijd zo mooi maken.

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Mee eens. Vind het jammer dat deze tradities verdwijnen. De kerstboom was in oorsprong een heidens symbool voor vruchtbaarheid en vernieuwing en werd door luther gekoppeld aan de geboorte van Jezus. Gezien het in oorsprong een heidens symbool was denk ik dat het “voor iedere overtuiging” toegankelijk zou kunnen zijn. En geloof dat ik hetzelfde heb zien voorbij komen ivm engeland. Ook daar geen boom. Zou mooi zijn om een overzicht te zien op deze blog van alle koninklijke kerstkaarten.

In Brussel staat voor het Koninklijk Paleis een grote kerstboom en in de Troonzaal staat een kerstboom en kerststal met het kind al in de kribbe. Ook daar wordt kritiek op gegeven. De kribbe zou leeg moeten zijn tot op kerstdag. Ik woon in Frankrijk en daar is het nog erger. Openbare gebouwen mogen geen kerstboom of kerststal plaatsen om de “laïcité” te respecteren. De slinger slaat nu volledig door in de verkeerde richting is mijn mening. We zien inderdaad wel dat meerdere vorstenhuizen “neutrale” “kerst”kaarten versturen of mogen we enkel nog spreken van “wens”kaarten ? Ik weet niet hoe het in Nederland zit, maar in België spreken veel steden en gemeenten niet meer over kerstmarkten maar over wintermarkten, wintersfeer, eindjeaarsmarkten, etc. Tenslotte, mijn opmerking heeft niets te maken met “Mode” op zich. Dus als het niet gepast is mag deze bijdrage zonder probleem verwijderd worden

Stof tot nadenken claude. Dank.

Ik vind de bloemen jurk bij allebei de prinsessen ouwelijk staan. Verkeerde lengte en geen mooie pasvorm. Het is ook een misser qua dessin. Door de zwarte ondergrond geen zomerjurk en door de tropische bloemen geen kerstjurk. Dit soort jurken zijn om van te leren, dus snel vergeten en op naar de volgende!

Prachtige rode japon van Mathilde met een onflatteuze pasvorm. Is dit dezelfde stof waar Máxima een nude uitvoering met bruine tule van heeft?
De meisjes zien er mooi uit, hopelijk naar eigen smaak gekleed. Ik mis de finishing touch qua sieraden, lengte van de bloemenjurk ( die idd niet erg kersterig is).

Last edited 1 jaar geleden by Jens

Oh wat jammer dat de jurk van koningin Mathilde niet goed tot zn recht komt. Ik vind de stof prachtig, mooi rood met een subtiel glimmertje. Deze kleur staat haar zo goed.
Prinses Elisabeth koos voor koninklijk blauw. Met Lieske eens, ik mis ook mooie glimmer bij deze jurk. Haar zusje verschijnt in een jurk met bloemmotieven. Ik zou haar deze jurk niet adviseren, maar zij voelt zich er blijkbaar fijn en mooi in. Ook bij deze prinses mis ik een sieraad. Ik zou de jurk een beetje oppimpen. Hij is te lang voor haar dus de schaar erin en inkorten (15 a 20 cm)en bij deze lengte past heel goed een mooie riem in rood of zwart.
Bonne noel.

Wat een keurig pak van koning Filip, met mooie stropdas!
De stof van Koningin Mathilde’s japon is prachtig, maar het model vind ik niet zo mooi! Ze lijkt hierdoor veel steviger gebouwd dan ze in werkelijkheid is, door de hoge nauwsluitende colkraag en het verdere bovenstuk. Te massief. Jammer.! Het kapsel toont aan de voorkant wel netjes, maar van achteren vind ik het wat vreemd in elkaar gedraaid.
Mooie, blauwe kleur van prinses Elisabeth haar japon. Het model staat haar goed, al weet ik niet hoe de rok valt bij de hoge split wanneer ze gaat zitten….
Ik mis een sieraad in de vorm van broche, ketting of armband. Zou iets toevoegen in mijn beleving voor deze gelegenheid op zo’n effen jurk.
Prinses Eléonore heeft een gezellige zomers ogende jurk aangetrokken, die ik niet direct rond de kerstdagen zou kiezen.

Ik ben niet echt enthousiast, sorry. De DVF jurk vind ik te zomers en ook niet echt geschikt voor de gelegenheid.

Er is een KERSTKAART !

De jurk van Mathilde had prachtig kunnen zijn, als de hals en de taille anders waren geweest.
De jurk van Elisabeth vind ik mooi, al is het split vrij hoog voor een zit-activiteit.
De jurk van Eleonore vind ik aardig voor een zomeractiviteit. Niet als feestelijke kerstjurk.

De jurk van Elisabeth zit haar geweldig, ik zie niet in waarom het blauw goedkoop zou ogen. Wat een toffe jurk voor een jonge vrouw.
De jurk van Mathilde…. de reacties hieronder zijn al aardig treffend! Om te huilen die pasvorm, het lijkt wel een nachthemd voor een klein meisje. De jurk is ook uit verhouding. Misschien zou ze nog wegkomen met die verhoogde taille als de rok zo’n 30 cm korter was.
Altijd zo jammer bij Natan, prachtige stoffen en dan zo verwerkt.
De zwarte jurk met bloemen; eens met Jantje R en Siobhan, niet zo geschikt voor de leeftijd.

Ik vind de zwarte bloemenjurk niet heel bijzonder eigenlijk.
Elizabeth ziet er geweldig uit, haar haar ook mooi opgestoken.
Mathilde: wat een vreemde jurk, het lijkt wel een beginnende positiejurk…De taille zit echt te hoog. De stof is wel mooi en haar kapsel opgestoken staat haar altijd goed.

Wat zien Mathilde en Elizabeth er geweldig uit! De jurk van Amalia / Leonore vind ik heel leuk eigentijds. Maar het zwart doet voor beiden niet veel, alhoewel het beter staat bij Amalia met haar donkere ogen

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Het is mij werkelijk een raadsel waarom voor dit soort officiële foto’s een prinses kiest voor dezelfde jurk die een ander(e prinses) ook op een officiële foto draagt.
Met een beetje fantasie zie ik vuurwerk in de bloemetjes maar veel meer dan dat ook niet.
De jurk van Elisabeth vind ik geen mooie kleur blauw, goedkoop doet het aan.
Mathilde… het is vast een onvoordelige foto zo van onderaf.
Anders moet dhr Vermeulen nog maar eens goed naar de bouw van de koningin kijken. De taille te hoog de schouders te smal en de rok te pompeus. Een paar achoudervullingen en een wat lagere failliet zou al veel helpen

Bij de Belgen is het niet zozeer een officiële foto. Het gaat om een kerstconcert, waar vooraf een foto van het koninklijk gezin wordt gemaakt. Maar waarom zo vaak hetzelfde, ik vind het ook jammer. Misschien hebben ze de jurk al even in huis, en kan het niet meer retour. Maar het gebeurd best vaak in koninklijke kringen. Allemaal wat meer in je eigen land gaan shoppen, dan wordt het probleem aardig opgelost. Alhoewel, ik heb niets tegen buitenlandse ontwerpers, dan heb je wel net iets meer keus.

Heb ooit gelezen dat diane von furstenberg een belgische is … vandaar dat zij wellicht meermaals mag “leveren ” aan het hof.
Vind elisabeth het mooist, lekker jong met de split. Mss ben ik de enige, maar mathilde vind ik mooi. Met het model van deze jurk kan zij veel ” verbergen” in deze feestperiode. Het is ook een bijzondere stof.
De jurk van eleonore vind ik ook te lang voor haar.
Dat er weinig juwelen gedragen worden vind ik passend in deze voor velen moeilijke tijden .

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Mathilde en Elisabeth: heel mooi. De jurk van Eleonore: niet kerstig. Misschien leuker als kort model, boven de knie, voor de zomervakantie.

Weg met midi en maxibloemetjesjurken!

(Zowel voor jonge vrouwen/meisjes als volwassen vrouwen, toppunt van tuttigheid)

Last edited 1 jaar geleden by siobhan

Deze jurk vinden beide dames niet staan. De jurk vind ik echt te ouwelijk voor zulke jonge vrouwen. En eerlijk gezegd ik de jurk gewoon afschuwelijk