Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 12 mrt 36 reacties

Dit draagt Máxima in Bazel – dag 2

Voor de tweede dag van haar verblijf in Bazel heeft Máxima een blauw broekpak van Dries van Noten in haar koffer laten stoppen.

De koningin is momenteel in Bazel vanwege een bezoek aan de Internationale Standaardisatie Organisaties en Toezichthouders in de financiële sector (SSB’s) bij de Bank for International Settlements (BIS) in Bazel.  Zij spreekt daar met gouverneurs van centrale banken en vertegenwoordigers van regelgevende instanties over de stand van zaken van financiële inclusie en financiële gezondheid. Koningin Máxima is speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

Het blauwe broekpak dat vandaag dienst deed, kennen we van eerdere bezoeken in Eindhoven en de VS. Label: Dries van Noten.

Met de outfit in Eindhoven, oktober 2023:

Qua oorsieraden heeft Máxima gekozen voor oorstekers van juwelier Steltman, die al dienst deden in 2001. De broche in de vorm van een zwaan is eveneens een oudje en dook vijf jaar geleden voor het laatst op.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
36 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Nee..nee..nee!! Ik ben niet gauw uitgesproken ’tegen’ een outfit, maar dit is het echt niet.. bloesje veel te hooggesloten en daardoor tuttig (bovenste foto is dan wel beter) broek te wijd (een slank model broek met een iets korter pijpje staat Maxima zoveel beter) schoenen te lomp… het enige goede aan de outfit is de kleur..
Verder vind ik het helemaal niets..

Andere blouse met ronde hals, evt. lichtbruine tint en hakken eronder, voilá!

Jasje vind ik mooi, maar niet bij deze broek. De stof van de blouse doet verlangen naar het voorjaar, maar oogt door het kraagje tuttig. Het is het allemaal net niet….

T colbert van haar gastheer naast haar …kan ook beter… 😀

Daar zat ik ook al naar te kijken. Ik vermoed dat deze meneer bezig is met afvallen waardoor zijn colbert nu te ruim zit.

Hahaha, de strop is dan wel weer leuk. Speciaal voor Maxima geknoopt 🤓😝

De blazer op het breedste deel van haar lichaam. Niet mooi. Oh, vraag toch eens een styliste om raad! Voor € 200.00 krijg je bij een hele goeie, al advies waar je je voordeel mee kunt doen. En die goeie…….zou je ten stelligste afraden deze broek aan te trekken. Maxima snapt het zelf nog steeds niet. “Draag de modellen en kleuren die je staan” Dan zie je er altijd goed uit.
Dat effect krijg je nooit, als je alleen op mode afgaat.

Aanvulling: het pak is mooi, het bloesje is leuk, maar staat Maxima niet.
Door Maxima ben ik “dol” op broches geworden. Het Zwaantje wil ik wel in mijn collectie hebben 🤓

Mooie kleur pak, een bijna te lief bloesje eronder en toch klopt er iets niet.
Broek is prima: wijd, lang, precies zoals in het modebeeld hoort op het moment, maar samen met de blazer “wringt” er iets. Blazer te kort, te strak; ik kan er de vinger niet goed opleggen. Waarschijnlijk ligt het aan de combi, afzonderlijk van elkaar zijn het prima stukken.
Laten we zeggen: niet Maxima’s mooiste outfit, maar ook niet haar beste.

Even een aanvulling: “Zoot Suits”; dat zat in mijn hoofd (de oudere generatie kent ze misschien nog wel van de band Kid Creole and the Coconuts) en ook de “gangsterpakken” zoals Frank Sinatra in verschillende films droeg.
Daarbij is het colbert langer en de broek wijd, maar ook onderaan vaak iets smaller. Die verhouding is veel beter: een langer jasje, dat wel aansluitend wordt gedragen. Dus niet het totale Zoot Suits pak voor Maxima, maar wel een langer jasje. De verhoudingen zijn dan beter, naar mijn idee.
Ook weer opgelost, dit raadsel😉🫣

En de blazers hadden enorme schoudervullingen, goed voor t silhouette 😉

Helemaal mee eens Roos! Langer jasje had mooier geweest, is nu een beetje jaren ’40 of zo, ergens in het verleden! Hihi!! 😉

Hoi Christa,
We “kennen” elkaar nog niet. Ik begrijp dat je een tijdje weg bent geweest, maar welkom terug in ieder geval👍

Van de broekpakken in het modebeeld in het algemeen krijg ik een beetje genoeg. De koningin heeft ze in vormen en kleuren, dit teal gekleurde pak is één van de minst geslaagde, hoewel het zo te zien niet kreukt, en dat is zeker een pré. Het doorgestikte bij de revers en de zakken maakt het wat grover en daarom vind ik het schoeisel er wel bij passen, ook omdat de broek nogal ruim valt. Het bloesje eronder is een dot.

Iew, zo lelijk die broek. Blouse lijkt me mooi.

Ik ben nog steeds niet enthousiast over dit pak. Daarbij vindt ik deze blouse niet bij Maxima passen. Het mag wat pittiger én met een elegantere schoen of enkellaars.

Oeps; ik zie nu dat de foto met de zwarte laarzen en tuttig bloesje uit oktober is 😏.

Vreselijke outfit. Broek is te groot en te lang. Blouse staat erbij maar niet mijn smaak. Broche is wel erg mooi. Over kapsel zal ik maar zwijgen. Ik hoop zo dat Máxima nog eens voor korte bobline zou kiezen. Ondanks dat Máxima alles kan in huren kapster en styliste snap ik soms niks van kleding keuze en haar kapsel.

In een woord: rommelig!

Het is een mooi pak, alleen de broek is te wijd. Leuke broche.

Schattig bloesje, leuk op een (leren) koker rok. Het zwaantje is ook een snoepje, maar het pak, ai wat een onaantrekkelijk silhouet, een C&A’tje (of H&M’tje) heeft hoogstwaarschijnlijk een betere pasvorm dan deze ‘stoffige’ Dries van Noten….

Suggestie van broche dus opgevolgd.
Van Den Haag gekregen?

Mooie blazer zeg, en wat een lief blousje eronder….!
De zwaanbroche combineert prima, maar die robuuste stappers die onder de broek uitkomen zou ik ingeruild hebben voor wat verfijnder schoeisel.
Ik zou Maxima wel eens willen zien met een staart in het haar die omhoog gedraaid en nonchalant met een haarklem vastgestoken wordt….!

Met haar piekhaar zou ik het juist leuk en handig vinden een hoge knot boven op het hoofd. Dan blijven de haren die steeds wegpieken misschien beter op hun plek. Trouwens, variatie is ook belangrijk, maar vooral zorg. Ze heeft immers geen kapsel wat van nature goed valt of de schoonheid van de jeugd die elke hobbezak nog goed uit doet komen. Dan moet je er aandacht aan besteden zoals elke koningin. Als ze nonchalant wilde zijn had ze een andere baan moeten zoeken!

Of dat je haar zou bepalen wat voor baan je moet nemen😵‍💫

Heerlijk, een nuchter , diréct persoon aan tafel 🤓

Geweldige reactie 😁

🤓

Het jasje en de blouse vind ik prima, maar de broek is gewoon een slobberbroek. Dan kan het een Dries van Noten zijn, maar een slanker gesneden broek zou ik zelf veel mooier vinden.

Ja eens. Koningin Mary droeg gisteren een vergelijkbaar broekpak, in een heel iets groenere tint. Die broek was strakker gesneden, stond mijns inziens veel mooier.

Heerlijk pak!! Ben alleen niet zo wild van de blouse en de schoenen, helder witte blouse en een wat slankere schoen zou het beter doen!

Tsja, ik ben niet echt enthousiast.

Jurk van gisteren was top. Business chic. Pak van vandaag is nogal saai, te wijd, verkeerde kleur en de combinatie met het blousje vind ik niet zo sprankelend. Dat kan wel wat frisser.

Niet zo leuk

Daar is het KLM pak weer… ik ben geen fan van dit pak. Maar een echte Dries van Noten laat je niet in de kast hangen…