Deense koninklijke familie bij nieuwjaarsrecepties - 3 januari 2018

De Deense koninklijke familie kon gisteren even bijkomen van de nieuwjaarsreceptie en het -banket op 1 januari, maar vandaag gingen ze weer aan de slag. Er stonden opnieuw nieuwjaarsrecepties op het programma. De eerste vond vanmorgen plaats om 9.50 uur op Christian VII's Paleis en de tweede vond plaats op Christiansborg Slot om 11.30 uur. Tijdens de eerste nieuwjaarsbijeenkomst kwamen de Rechters van het Hooggerechtshof, de Koninklijke Lijfwacht en de officieren van het Husarengardregiment langs, bij de tweede bijeenkomst werden leden van het corps diplomatique begroet.

De koningin doet de twee nieuwjaarsrecepties wel met een kleinere afvaardiging van de koninklijke familie, namelijk alleen de kroonprins en kroonprinses begeleiden de koningin hierbij. De dresscode voor deze recepties is iets anders dan voor die van nieuwjaarsavond: er worden wél lange japonnen en uniformen gedragen, dus het is nog steeds white tie, maar omdat het 's ochtends is blijven de tiara's in de kluizen.

Vandaag bekijken we de kleding en juwelen van Mary en Margrethe. Ook vandaag beginnen we bij de koningin:


Daar zijn we trouwens wel heel snel klaar mee, met de kleding van koningin Margrethe. Ze draagt namelijk al minimaal 15 jaar ALTIJD dezelfde japon op de tweede en derde dag met nieuwjaarsrecepties: het is een donkerblauwe damasten japon van Jørgen Bender, die aan de mouwen en halslijn is afgezet met donkerbruin bont. Daaroverheen draagt ze bovendien een bijpassende bontmantel. Ik hoop dat deze japon snel eens met pensioen mag...

​Mary met dezelfde japon als dit jaar, in 2017, bron: Monarchypress 

Kroonprinses Mary droeg vandaag een donkerroze/bordeaux japon van Lasse Spangenberg, die ze vorig voor het eerst droeg op de derde dag van de nieuwjaarsrecepties. Kroonprinses Mary droeg daarbij het lint van de orde van de Olifant en de familieorde van koningin Margrethe. Haar juwelen zijn onopvallend vandaag, zoals onder andere haar oorbellen van Marianne Dulong.

Wat vinden jullie van de dames vandaag? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 05 jan 2018 - 22:10

Mooi, deze dames. En heel mooi dat ze vaak hetzelfde dragen. Houd ik van. Waarom zou je steeds iets nieuws kopen? Laten we alsjeblieft zuinig op onze planeet zijn en een beetje consuminderen. Een koninghuis heeft een voorbeeldfunctie dus de Deense dames zijn goed bezig! Onze Maxima zie ik steeds maar meer schoenen, tassen, oorbellen etc verzamelen...........

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 05 jan 2018 - 16:33

wat wordt er in t egalitaire Denemarken diep gebogen
dat is NL ongebruikelijk....
De burgundy jurk van Mary is mooi maar ik hoop dat ze m niet nog 13 jaar gaat dragen....

afbeelding van Els

Els

vrijdag 05 jan 2018 - 10:16

Ze zien er hetzelfde uit als vorig jaar, daarom geen commentaar (geintje)

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 04 jan 2018 - 20:34

Ben wel benieuwd waarom ze steeds / vaak hetzelfde dragen...

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 04 jan 2018 - 17:42

Ik vind Mary er altijd mooi verzorgd uitzien, zo ook nu weer.

Is er een verhaal achter de witte handschoenen?

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 04 jan 2018 - 14:11

Knap hoe je onze royal-loze periodes altijd weet in te vullen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 04 jan 2018 - 12:57

Margrethes Nieuwjaarsuniform. Oef, maar snel met pensioen die japon, inderdaad Sanne! Mary verschuift vaak met haar japonnen van het vorige jaar naar een andere receptie, toch? Meen ik me althans te herinneren, weet het niet zo goed meer. Ze draagt in ieder geval een mooie japon!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 04 jan 2018 - 10:56

Wat zien ze er toch altijd mooi uit tijdens deze recepties! Ik vind de blauwe jurk van Margarete met bonthandel juist erg leuk, dus van mij mag ze deze nog even door blijven dragen. Mary is als altijd prachtig! Heel benieuwd naar haar oorbellen. Ik ga op zoek naar betere foto's. De recepties van Wilem Alexander en Máxima zijn vast pas volgende week?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 04 jan 2018 - 12:00

Die week erna pas :(

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?