Avatar foto Door Josine Droogendijk
Alexia 22 dec 70 reacties

De winterfotosessie: dit dragen Máxima, Amalia, Alexia en Ariane

In ruil voor privacy poseert het koninklijk gezin twee keer per jaar voor de media. Vandaag was het weer zover. In deze blog lees je meer over de koninklijke kleding.

PPE
Thijs van der Giessen

Koningin Máxima

De koningin vindt capecoats al een jaar of drie helemaal je-van-het. De grijze van vandaag (op de foto hieronder helemaal rechts) is gekocht bij modehuis Natan.

Enkellaarsjes van Gianvito Rossi:

Nieuwe olijfoorbellen:

PPE

Ontwerp van Luz Camino:

Prinses Amalia

PPE/Nieboer
PPE/Nieboer

Prinses Amalia draagt de bordeauxrode winterjas die ook te zien is op de gezinsfoto die op 11 december 2021 werd vrijgegeven.

Oorbellen van Zara:

Prinses Alexia

De blauwe winterjas van Alexia werd eerder gedragen door Máxima en Amalia.

PPE
PPE/Nieboer
PPE

Prinses Ariane
Prinses Ariane draagt een groene jas van Max Mara, uit de kast van Máxima.

PPE/Nieboer
PPE/Rubsamen
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
70 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Komt er nog informatie over de schoenen acccoires van Alexia?

Helaas weten we niet waar de oorbellen van Alexia vandaan komen. De schoenen/laarzen zijn bijna niet te zien, dus ik ben bang van niet.

Iemand zei het al, WA ziet er goed uit de laatste tijd, hij heeft zich ontpopt als een “lekkere vent”, knuffelbaar. De iets te krappe jas past wel in dat plaatje 😂

Leuke ‘waai waai’ foto’s, ze zien er mooi casual uit met weinig opsmuk. Wat een toestand toch om zo verwrongen en gecommandeerd te moeten poseren, ik denk dat er zo langzamerhand voor een andere vorm zal worden gekozen. Gelukkig is Mambo de gangmaker, wat een kleine charmeur. Aan het einde van de shoot liet hij nog even zien dat hij een ‘echt poepie’ is en ging er in het struweel even lekker voor zitten, haha, tijdens de zomersessie deed hij exact hetzelfde en liet een souvenirtje achter op het strand…..

Oeps! Daar zal de tuinman niet blij mee zijn…

Gezellig, alles weer op honk!
Even lekker geinen voor de inloopkast van mams en harrewarren wie wat gaat aantrekken voor het fotomoment.
Veel overeenkomsten met de zomersessie: harde wind, verwarde haren, stoeien en knuffelen met Mambo en vrijwel dezelfde opstelling.
Alleen het strand is verwisseld voor de paleisomgeving met kerstboom en de zomerkleren voor winterkleding.
Maar ach, wat maakt het uit?
We kunnen weer even genieten van het voltallige gezin, en zo te zien genieten zij ook met elkaar.
Maxima ziet er in mijn beleving het leukst uit met die cape en door haar kapsel een zachte uitstraling.
Willem Alexander heeft een te krappe jas uit de kast getrokken.
Hij ‘hangt’ er als het ware in en ik snap niet helemaal hoe hij met vier vrouwen in zijn nabijheid zó de deur uit is gekomen….!🤭
Goede keuze van de prinsessen om alledrie voor eenzelfde soort mantel te kiezen.
Fijne kerstvakantie met elkaar gewenst in het paleis of waar dan ook.

Geweldig bericht Lieske, love it ❣️

Hier en daar wat schoonheidsfoutjes, vooral die witte broek van Alexia en de sneakers van Amalia, maar absoluut een heel leuk plaatje. De jassen matchen mooi met elkaar. WA ziet er goed uit de laatste tijd. Als hij zijn mooie wollen jas had aangedaan was het helemaal perfect geweest. Maxima is weer fabuleus en heur haar doorstaat de storm heel goed. Ariane heeft de looks, let op daar gaan we nog veel moois van zien.

Ja echt, de witte broek detoneert het totaalplaatje. De sneakers daarentegen vind ik geweldig gekozen voor een casual look, al hadden die ook wel in een wat donkerdere tint mogen zijn.

Prachtige foto. Trotse Vader/Man en vier prachtige vrouwen die het recht hebben zich zelf te zijn. Wat anderen daar ook hun denken mening over te moeten geven

Fantastisch! 🙂
Vind de cape van Máxima prachtig. Ariane krijgt wat mij betreft de hoofdprijs! Wat staat dat groen haar goed en het totaal vind ik echt prachtig; zo elegant en stijlvol. Eenvoudig maar echt top gecombineerd. Leuk kapsel ook.

@Josine Droogendijk, weet jij misschien waar Arianes oorbellen vandaan komen? Of dat er ergens look a likes verkocht worden? Mijn dank is heel groot!

Dit soort oorringen zijn zo’n beetje van Zara tot mango en H&M te koop. Het zijn gedraaide oorringen. Ik zag ze laatst bij bijoux Brigitte nog langskomen: https://www.bijou-brigitte.com/nl/trends/collecties/stay-cosy/creolen-gold-twisted-110301505?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI9O2V9dOkgwMVmpKDBx2efwBoEAQYAiABEgK9SfD_BwE

Waar zijn de oorbellen van Alexia en Ariane van? Lijkt Ellen Beekmans?

Leuke foto’s met veel wind en hondje Mambo. Iedereen in de winterjas, allemaal een andere kleur.
Ariane is zo te zien ineens de langste van de drie zussen, vandaar dat de mouwen van de groene jas ietsje te kort zijn, groene handschoentjes erbij en het was waarschijnlijk niemand opgevallen.
Alexia is wat kleiner en de mouwen van haar jas zijn wat te lang. Maar vind dat geen probleem: meiden zien er leuk uit en herdragen de jassen van mams voor deze fotosessie. Prima hoor.
Ze zullen heel wat bij te praten hebben zo sinds tijden weer bij elkaar.
Fijne kerstdagen 🎄 voor onze koninklijke familie en iedereen die dit leest.

Even een frisse neus halen na de uitgebreide brunch! Herkenbaar 😃
Een jas aanschieten, die ” Voor de pak hangt” en naar buiten met zijn allen. Lekker dollen met het hondje.
Ze zijn allen gek op Mambo. Nou, ik ook hoor 🥰
De wind door de haren maakt de foto’s spontaan.
Een witte broek in de winter vind ik niet mooi.

‘Jassen moeten passen’ m.i. en anders niet aantrekken voor een koninklijke officiële fotosessie 🫣

Ze hebben de ” gebreken ” waarschijnlijk zelfs niet eens opgemerkt. Je merkt vaker dat ze niet perfectionistisch zijn. Want dan zou dit niet voorkomen.
Of ze dachten: “Laat maar waaien” 😉

🌬️ …. “laat maar waaien” 😁 Ach ja, dat niet perfectionistische heeft bij gelegenheid natuurlijk ook wel wat ☺️

Maar goed dat zij niet luisteren naar alle kritiek hier online. Anders hebben ze helemaal niets meer om aan te trekken Dames

Ik ben een heer Geraldien 😏 althans van het mannelijk geslacht.😉 ‘Niets meer om aan te trekken?’ -> Kan me dat nauwelijks voorstellen met ‘olijven oorlellen’ van mogelijk rond de €50.000,- 🤫
Welkom in Nederland Geraldien’, waar steeds meer burgers niet meer weten hoe de buikriem nog strakker te moeten aantrekken…. Beter 1 goed passende jas dan een ‘carrousel aan jassen’ in het kader van ‘Kijk Nederland, wat zijn wij Oranjes zuinig èn duurzaam bezig’. 😑 Ooops …

De koning ziet er goed uit, wat een gedurfde kleurencombinatie! Het werkt.
De dames vind ik er een beetje saai uit zien, allemaal ongeveer dezelfde jas en ook nog allemaal geleend van Max. Tja.

Dat van “allemaal ongeveer dezelfde jas” , ja, dat zit er al in vanaf de kindertijd in . Alleen doet nu ook de moeder mee. Vond het toen “inspiratieloos ” en voor mij is daar niet veel aan veranderd …

Mee eens juffrouw Annie, de koning shines en ook de wind doet hem goed, mooi ‘verwaaid’ portret van hem en koningin Máxima. Er is nóg iemand die ‘een soortje veel van schijnt’, prinses Ariane wordt (is wederom) met de jaren mooier en interessanter, wow! 💫

Ze doen als gezin weliswaar weinig moeite ons eens te verrassen met een gezellig filmpje in kerstsferen noch een concert of iets dergelijks, maar ik vind deze foto’s wel geslaagd: in een ongedwongen sfeer zie ik een liefdevol gezin met prachtige vrouwen en een trotse koning. Ik wens de Oranjes een fijne, ontspannen vakantie en ook voor Josine, Petra en alle lezers fijne dagen toegewenst.

Ik sluit me graag bij Nadeshda aan 🌟

Wat een leuke ongedwongen foto’s. De wind waaide heerlijk door de haren, Mambo zorgt voor een vrolijke noot, omdat ze overduidelijk dol zijn op het beestje. En, niemand kan zeggen dat ’t geen winterfoto’s zijn, met de mooie wintermantels, die goed op elkaar afgestemd lijken te zijn. Ik ben dik tevreden, wordt blij van deze foto’s.

Leuke foto’s. Door de wind komen ze ongedwongen over. De foto van Amalia met Mambo vind ik erg leuk.

Apart de jas van Alexia is exact mijn ochtendjas.

Dat was ook mijn gedachte, zeker met witte broek eronder 😃

Hahaha

Wat leuk. Ik had niet op een foto’s sessie gerekend nu, dus ben er extra door verrast. Beetje donkere foto’s en kledingkeuze op Ariane en Amalia na. De nieuwe oorbellen van Máxima vind ik geweldig maar de combinatie handschoenen en deze laarsjes vind ik nou niet heel geslaagd. Willem Alexander ziet er ook goed uit. Mambo steelt duidelijk de show.
Ik hoop dat ze hele gezellige feestdagen met elkaar en de familie hebben!

Wat een leuke ongedwongen foto’s. Hartstikke leuk. De dames zien er allemaal heerlijk ontspannen uit en zijn blij om elkaar te zien met de feestdagen. De koning valt een “beetje” uit de toon. Dat kan echt wel wat hipper

Leuk hoor, foto’s bij de kerstboom. En logisch dat ze allemaal goed zijn ingepakt, want het is echt guur buiten.

Ik zag op Blauw bloed ook erg leuke foto’s.
https://blauwbloed.eo.nl/royaltynieuws/mooiste-fotos-fotomoment-winter-2023?fbclid=IwAR1ZOvA9n67rSHG-YmtU7UhU_CS4TrBy4LsXCY8RDaPBFVG-yvwUrZkSunQ

Bedankt voor de link, erg leuke en gezellige foto’s.

Zeker leuke ongedwongen foto’s

Wat een leuke foto. Weer eens wat anders dan zo’n opgedirkte foto. Ik houd hier wel van. Ook de kleuren goed afgestemd op elkaar. Eén minpuntje dat is de kleur van de pantalon van de koning. Ik houd niet van een donkerrode pantalon voor een man, een beetje een “kakker”.

Ik heb dat juist met de jas: ik krijg er ‘windsor-vibes’ van. Hoewel het hem wel staat.

Ik vind het erg leuk dat ze elkaars kleding dragen. Maar dan moet het was passen. De groene jas lijken de mouwen tekort en bij de blauwe lijken ze weer te lang. Cape van Máxima vind ik niet mooi en lelijk zitten. En bij WA is zijn jas te strak. Kleuren op zich vind ik wel mooi. Om positief te eindigen.

Leuk zeg! Weer eens wat anders zo’n kerstfotosessie!

Hé wat leuk, een buitenfoto in typisch nederlandse winter 2023 weertje! Alle prinsessen weer thuis, pa&ma stralen!
Heerlijke jassen! Ja, mambo doet t goed

Ik wens ze fijne dagen met elkaar!

Aardige foto’s maar niet meer dan dat. De foto waarop de 3 prinsessen staan terwijl de wind hun haren alle kanten op laat waaien is erg leuk. De groene jas van Ariane is veel te ouwelijk voor haar. En ik ben geen fan van gezeul met hondjes.

….. totaal mee eens, dat gezeul met die hond, ga samen een boom versieren oid 🎄

50.000 euro voor oorringen?? 😱

Als de oorringen van Máxima inderdaad 50.000 euro kosten, is dat eigenlijk te gek voor woorden. Daar moeten veel mensen meer dan een jaar voor werken. In deze tijd, waarin veel mensen niet kunnen rondkomen en naar de voedselbank moeten, vind ik dit ook totaal niet gepast.

Weeeer nieuwe oorbellen, 😑 rupsje nooitgenoeg 🐛 💰

Wat een geld🫣

Maar wel mooi !!! Geef mij maar de mantelcollectie van catherine !!

Leuke gezellige foto’s.

Ik zit nog eens na te denken over deze saaie foto,s , dit had toch wel anders gekund ? er zijn in deze tijd van het jaar toch heel veel leuke dingen te doen?
Ga naar de keuken en ga bakken, of maak met elkaar een brunch , of andere dingen. ga met groen aan de slag en maak een mega krans , ga hout hakken en maak een gezellig vuur.
Dan heb je volgens mij echt leuke foto,s .

Mss is daar geen tijd voor . Cfr mogelijks wordt kerst in het buitenland gevierd .

Ik geloof dat ik de enige ben hier die hier erg vrolijk van word 😀 Ik vind dit dus heel leuk, zo buiten met het hondje voor de kerstboom en iedereen heeft kerstigere kleuren aan. Ik denk dat als er sneeuw had gelegen, dat mensen het plaatje dan een stuk leuker hadden gevonden. Helaas is het gewoon niet zo kerstig weer, wel veel wind en daar is helaas niks aan te doen. Ben ik trouwens de enige die zich afvraagt of op de penning van Mambo het telefoonnummer van Maxima staat 🤣

Nee, hoor. Ben het helemaal met je eens! Leuke foto’s! Niks mis mee, lekker ongedwongen.

Mooi handig, één kledingkast voor casual, en alle vier de dames kunnen er naar believen in grasduinen en met elkaar combineren. Ik vind de gestrikte tailles voor alle vier een mooie eenheid geven aan het totaalplaatje. En ik hou van de casual schoenen van Amalia. Wind door je haar voelen waaien, sommige mensen houden ervan, ik zou er gek van worden, en kiezen voor een staart of leuke muts bij zoveel wind. Alleen de jongste kwam op het idee om de wind geen geheel vrij spel te geven. Lief hondje ook, als kers op de taart, of foto. Al met al: leuke foto’s.

Hadden ze voor deze gelegenheid nou niet ergens een leuke binnenlocatie kunnen regelen? Desnoods in de hal bij een kerstboom, even iets leuks aantrekken….nee dit voegt helemaal niets toe!

Leuke foto’s, lekker comfy gekleed allemaal, Mambo doet het er altijd goed bij als “versiering”, maar eigenlijk verwacht ik voor de kerstkaart dat er wat meer wordt uitgepakt qua kleding. Ik snap dat ze niet in kerstoutfts buiten willen staan met dit gure weer.

Ja, dat dacht ik wel. Maar dit is ook leuk voor erbij.

Maar dan binnen gemaakt natuurlijk 😄😉

Weinig over te zeggen met kleding die we al kennen……..
Er staat een gelukkig gezin, dat is een ding dat zeker is.

Lekker gewoon en ongedwongen met een leuke hoofdrol voor Mambo😇 prima mantels met dit gure weer maar ben het ermee eens dat deze geposeerde fotosessies niet veel toevoegen. Waarom niet een mooi kerstconcert waar ze allemaal bij zijn?!

Nou ja, afgetrapte witte sneakers, een witte zomerbroek in de winter. De mouwen van de groene jas lijken te kort voor Ariane. Hebben ze maar vlug een jas gepakt? De grijze cape van Maxima zou ik zelf willen hebben. Droeg ze die niet in Madrid in combinatie met groen? Veel leuker als je het wat sportiever wilt houden.
Leuk om buiten een foto te maken en dan draag je nu warme kleding. Maar dit is wel erg gemakzuchtig.

De Madrid outfit was super geweest, onderwijl chocolademelk drinkend bij een vuurkorf

Ja, Ik zie het nu op de nieuwe, mooie foto waar beiden op staan. Dank. WA draagt trouwens een leuke broek.

Staat hier nu de “wereld”-pers voor te wachten?? Wat een ontzettende supersaaie foto voor wat betreft de kleding.

Mooie rustige kleuren, sfeervol totaalplaatje…

Er zijn de kerstkleuren rood en groen, de boom en de lampjes… mooie foto !!