Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 31 dec 0 reacties

De winnende outfit van 2019 is bekend!

Wie regelt tromgeroffel en fanfaremuziek? De winnende outfit van 2019 is namelijk bekend! Op overtuigende wijze heeft Taminiaus zachtroze avondjurk, gemaakt van een Indiase sari, de poll glansrijk gewonnen. Chapeau! 

Een toevalstreffer kun je de winnende outfit van 2019 natuurlijk niet noemen. Van A tot Z is er over het ontwerp nagedacht, want de jurk werd gemaakt voor een belangrijk moment: het staatsbanket in India. Dat Jan Taminiau en koningin Máxima de gelegenheid nooit uit het oog zijn verloren, zie je terug in zowel de belijning als de stof. De lange capemouw is een duidelijke knipoog naar de sari, en de zoete stof met kleurrijke bloemenprint ging tot begin dit jaar zelfs door het leven als een echte sari. Tijdens het vorige staatsbezoek aan India in 2007 had Máxima -toen nog prinses- het kledingstuk mee naar huis genomen als herinnering aan Jaïpur. De echte India-kenners weten vast wel waarom. Jaïpur wordt vanwege alle rozekleurige gebouwen namelijk ook wel de Roze Stad genoemd. 


Foto: Wikipedia

De achterkant mag ook gezien worden: 

De broche op Máxima's rechterschouder bevat -heel toepasselijk- een grote roze diamant. 

En we blijven nog even in de roze sferen, want qua dagkleding stond de zachtroze cape-jurk van Claes Iversen bovenaan. Het advies voor koningin Máxima is volgens mij wel duidelijk: Thinking pink & thinking Dutch! 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments