Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 11 jul 34 reacties

De stijl van prinses Claire

Deze maand kijken we in de serie Royal van de maand naar prinses Claire. De Belgische prinses Claire, welteverstaan. Claire is vaak wat op de achtergrond aanwezig. Daarom leek het ons leuk om haar stijl eens onder de loep te nemen.

Prinses Claire is een minder bekende Belgische Royal. Op 19 december 2001 werd de verloving tussen prins Laurent en Claire Coombs bekendgemaakt. Het was toen al geen verrassing meer dat ze een stel waren: ze verschenen o.a. al samen op het huwelijk van prins Willem-Alexander en Máxima. Bij de bekendmaking van haar verloving droeg prinses Claire een zwart broekpak.

Voor haar huwelijk koos prinses Claire voor een bruidsjapon die werd ontworpen door Edouard Vermeulen van modehuis Natan. De sluier die Claire droeg, komt uit 1877. Deze werd ook gedragen door koningin Paola en koningin Mathilde tijdens hun huwelijk. De tiara kreeg Claire cadeau van haar schoonouders, een mooi huwelijksgeschenk! By the way: wat een prachtig bruidsboeket draagt Claire (zie foto 2).

Foto ©PPE
Foto ©PPE

De stijl van Claire is klassiek met een speelse touch. De sjeu zit hem vaak in de print, een kekke hoed of een opvallend kleuraccent. Ook snuffelt ze graag in de kledingkast van koningin Paola. Daarover meer in de vierde blog van deze maand.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/vd Werf

We zien haar bijna ieder jaar verschijnen bij de eucharisatieviering voor de overleden leden van de koninklijke familie. Daar ziet ze er keurig, maar wel stijlvol uit.

Claire bij de eucharisatieviering in 2011. Foto ©PPE/Nieboer

Op onderstaande foto zien we Claire in een jasje van Natan. Ken je het stofje? Dit kan! Prinses Laurentien droeg ooit een rok van deze stof op koninginnedag.

Prinses Claire tijdens de viering van de 70e verjaardag van koningin Paola. Foto ©PPE/Nieboer

We zien prinses Claire niet zoveel. Daarom heeft ze ook extra tijd om veel aandacht aan haar outfits te besteden, op de momenten dat ze wel in beeld komt. Check de bijzondere rode hoed, met zwarte knopen. De hoed past perfect bij de geruite mantel.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Jammer genoeg zien we prinses Claire niet zo vaak in een galajurk gekleed gaan. In de andere blogs zullen we er nog meer gaan zien, maar hier alvast een aantal galajurken die Claire gedragen heeft.

Laurent en Claire bij het huwelijksdiner ter ere van het huwelijk van prins Albert en Charlene van Monaco in 2011. Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Een enkele keer zie je prinses Claire ook outfits combineren. Hier draagt ze een rood jasje, dat ze twee keer in dezelfde maand in het openbaar draagt. Tijdens het huwelijk van Amedeo en Lili draagt ze het jasje op een rode rok. Tijdens een concert, voorafgaand aan de nationale feestdag, combineert ze het jasje met een wijde pantalon.

Foto ©PPE/Nieboer
Claire bij het concert ter ere van nationale feestdag. Foto ©PPE/Nieboer

Over dit opvallende jasje, onderdeel van een complete outfit, vertellen we je meer in de derde blog van deze maand. Kom dus regelmatig terug om de blogs van Claire te bekijken, er zal genoeg interessants voorbij komen deze maand.

Foto ©PPE/Nieboer

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
34 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Leuke, stijlvolle vrouw. Ik vind de outfits met de lange laarzen heel mooi. De lange jurken die ze op bovenstaande foto’s draagt vind ik niet zo geslaagd, kleur en model niet. Behalve de trouwjurk, die is prachtig, mooie halslijn met kant en een geweldige sleep.

Leuk dat jullie Claire in het zonnetje zetten. Zij lijkt mij sterke vrouw met een goede keuze in kleding.

Ik vind Claire altijd stijlvol gekleed. En altijd goed gekapt. Leuk om haar prachtige trouwjurk weer eens te zien. De jurkjes van de bruidsmeisjes vind ik ook mooi. En het grijze ensemble met hoedje en hoge laarzen is mijn favoriet!

het valt me op dat Laurent niet gearmd loopt maar haar onderarm vastpakt. Ik vind dat heel raar en dominant staan. Valt dat verder niemand hier op?

Ik heb dat vaker gezien ook bij andere mannen, voorzover ik het gezien heb is dat dan juist om de vrouw te ondersteunen.

Ik zie wat je bedoelt. Zou het kunnen dat hij vooral houvast zoekt?

Misschien ook een gevolg van gezondheidsperikelen ivm evenwicht of gezichtsvermogen?

Ja, ik dacht ook aan gezondheidsproblemen.

Het zijn bijna zeker gezonheidsproblemen. Kijk maar eens video’s dan zie je dat hij amper kan lopen of een auto uit kan komen. Wat hij precies mankeert weet ik niet. Ik woon in Belgie maar heb daar nog nooit iets over gelezen. Ik weet wel dat hij een tijd geleden flink afgevallen is (hij wilde dat zelf) maar volgens mij zit dat er nu ook weer aan.

Dat was ook mijn gedachte, ik denk dat het een onzekere man is, die moeite heeft om in gezelschap zichzelf te zijn .

Ah dat dacht ik ook, vind het lastig om op de voorgrond te staan? Claire trekt hem er wel door, zij straalt inderdaad wel wat uit, positieve vrouw.

Een charmante verschijning. Achter haar innemende voorkomen schuilt volgens mij een nuchtere en sterke vrouw. Al de jarenlange geruchten over huwelijksproblemen, schandaaltjes en een echtgenoot met toch wel wat grillen, daarvoor moet je echt sterk in je schoenen staan.
Wat de hier getoonde mode betreft, klassiek, maar inmiddels wat gedateerd. Haar bruidsjurk vond ik bijzonder romantisch en het bruidsboeket in één woord schitterend.

Mooi overzicht van deze kledingkeuzes en die laarzen staan haar super!
Laurent zn vergoeding is naar beneden gebracht (onder zijn protest) dus ik weet niet of in de toekomst haar kledingbudget haar keuzes beinvloedt?

Mag ik hier ook een verzoekje doen om Beatrice Borromeo eens langs de stijllat te leggen?

Oh ja, ik ben vóór, wat een stijlvolle vrouw.

Dank

Claire is net als schoonzus Mathilde een klassieke, Belgische vrouw met gevoel voor stijl en met een lieve, wat bescheiden uitstraling.
Ik vind haar kledingkeuze vaak net een verfrissende touch hebben, die het al te klassieke doorbreekt.
Ik vind het jammer dat ze niet zo vaak in beeld komt, want ik vind het een verfrissende verschijning. Ik vrees dat Laurent, met zijn soms merkwaardige gedrag, daar de oorzaak van is.
Uitgesproken en donkere kleuren staan haar erg goed.
Dat rode ensemble met broek is fantastisch.
De rode hoed is leuk, staat haar goed en is lekker speels. De hoge laarzen zijn prima voor net dat beetje “kik” bij deze outfits.

Ik vind Claire een vriendelijke, bescheiden uitstraling hebben, in tegenstelling tot haar man. Het is me altijd nog een raadsel hoe zij aan Laurent is blijven plakken.
De hoge laarzen vind ik leuk.

Prinses Claire heeft in mijn beleving een zeer ingetogen, beheerste uitstraling en ziet er tip top verzorgd uit!
De bruidsjapon is heel mooi in zijn eenvoud, maar de prachtige sluier maakt het geheel bijzonder chique en fijntjes, en valt zo sierlijk over de plooien van de sleep.
Claire oogt vooral elegant met de wat grotere hoeden.
De rode hoed toont artistiek; het grijze hoedje koket.
Jammer dat ze bij de modieuze zwarte mantel geen grotere hoed draagt.
Door de keuze voor de lange over -de -knie -laarzen krijgen sommige outfits wat pittigs. Ze kan het goed hebben, maar mijn smaak is het niet.
Vooral niet wanneer er tussen de laars en rok nog een stukje been zichtbaar is, zoals bij de geruite mantel en jurk; dat is het dan net even niet voor mij.
Beide avondjurken ben ik geen fan van; hoop er nog meer te zien in een volgend blog.
Maar het mooist vind ik het kapsel met tiara wat Claire draagt bij de oudroze avondjapon….wat een lieve uitstraling heeft haar gezicht op die foto!

Wat leuk Petra, dat je dit vond!
Je hebt een goede speurneus hoor 😉

Lekker een tikje eigenzinnig! Maar net zoals ook Mathilde: verzorgd, een tikkeltje klassiek met hier en daar een knipoog.. Ik houd van de Belgische mode…het heeft altijd het stijlvolle je ne sais quoi.. mooi!

Niet alles is mijn smaak, maar ze ziet er wel altijd tot in de puntjes verzorgd uit. Het is een mooie en sympathiek overkomende vrouw die veel kan hebben. Mijn favorieten zijn de galajapon en de rode combinatie van pantalon en jasje.

Toch wel mode van heel wat jaren geleden en ik vind het moeilijk om daar een uitspraak over te doen, toen keken we weer anders maar de mode dan nu. Behalve die lange ‘over de knie laarzen’ zijn een dikke vette no go voor mij, en dat vind ik voor iedereen. Ik vind ze kei ordinair.
Claire kan er mooi uitzien maar ze heeft ook hele grote missers gehad de laatste jaren.

Hele charmante dame. Ik ben helemaal weg van de grijze robe manteau. Ai wat zou ik die graag willen hebben. De laarzen over de knie staan haar goed. Die heb ik al haha, dus het begin is er, maar ik weet eerlijk gezegd niet of dat op het moment draagbaar is.

Leuke serie! Claire weet zich goed te kleden: net als Laurentien maakt ze regelmatig gewaagde keuzes, maar ik vind ze bij Claire beter uitpakken dan bij Laurentien.
De verloving was trouwens 19 december 2002, niet 2001 🙂
De bruidsjurk vond ik an sich best mooi, maar omdat ze best wel afhangende schouders heeft, vind ik offshouder niet de beste keuze.

Wat een leuke blog, ondanks dat we Claire niet veel zien zijn de outfits die ze draagt mooi en verzorgt. Je kan zien dat ze aandacht besteed aan haar kleding. Alles is mooi op elkaar afgestemd

Wat leuk om prinses Claire als royal van de maand te zien.
Ik hou van haar kledingstijl, heel charmant en zorgvuldig gecombineerd.
Ze heeft lef, maar het is altijd verzorgd en koninklijk.
In avondkleding is ze wel heel mooi .
Wil graag nog meer outfits van haar zien .

Wat leuk deze mooie vrouw als Royal van de maand. Prachtige prinses en hoewel ook zijn vaak voor Natan kiest, ze doet het wel met flair. Mooie outfits in dit blog, vooral de avondjurk, het rode pailletten jasje en de gekleurde jurk met hoed. En die overkomen laarzen… daar was ik zo fan van destijds!

Ik vind niet alle combinaties even mooi, dij hoge laarzen die maar een paar cm ruimte tot de rok hebben vind ik niet zo mooi bijvoorbeeld.
Wat ik me dan afvraag is wat ze dan in het dagelijks leven doet, heeft ze net als Laurentien een eigen charity, of doel waar ze zich vooral mee bezig houdt of een gewone baan?

In België weet men zich wel te kleden. Alle outfits hierboven vind ik schitterend. Er zit geen misser tussen. Leuk dat ze vaak hoge laarsen draagt.

Ik ben het helemaal met je eens, Chiara ! Jouw (in feite) naamgenote Claire is bescheiden en heeft smaak. Die heel hoge laarzen heeft ze ‘klasse’ verleend en ze, samen met Laurentien, Máxima en Mathilde’ salonfähig (of beter : hoffähig) gemaakt; maar beide Koninginnen dragen ze niet meer.