Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 19 feb 49 reacties

De nieuwe collectie van Claes Iversen is Máxima op het lijf geschreven

De nieuwe collectie van Claes Iversen is een ode aan kleur. In deze blog zie je de highlights.

De show begon met modieuze verfspatten. De nieuwe collectie werd geboren toen Claes Iversen merkte dat er veel vraag was naar gekleurde varianten van zijn bruidsjurken. Door broekpakken, blouses en jurken te versieren met geborduurde verfspatten, was het meteen klip en klaar: deze modeshow zou een kleurenspektakel gaan worden. En dat werd het. Omdat Máxima wel van een modegeintje houdt, zou ik het heel tof vinden als ze een outfit met verfspatten draagt.

Volume
Dat Claes Iversen dol is op bijzondere proporties en volume, werd al wel duideijk toen Máxima tijdens het Franse staatsbezoek een rode avondjurk met XXL-mouwen droeg. Bij de nieuwe collectie is er opnieuw sprake van volume. Soms om de schouders, soms in de vorm van een pofhandschoen. Misschien in een gedoseerde vorm of kleur, maar de pofhandschoen zou ik wel een keer bij Máxima willen zien.

Aan de riem
Ceintuurtjes in dezelfde stof of juist een contrasterende kleur speelden eveneens een hoofdrol. Die groene jurk kan Máxima toch zo aan?

Broekpakken
Wil je er in de modewereld een beetje bijhoren, dan heb je minimaal 1 broekpak in de kast hangen. Tijdens de show van Claes Iversen kwamen ze in allerlei kleuren en materialen voorbij.

Strik erom
Omdat Máxima dol is op grote gebaren, zal ze de XXL-strikken ook wel kunnen waarderen. De lichtblauwe jurk heb ik hoog op mijn verlanglijstje staan.

Borduurwerk
Als ze wil ontspannen, pakt Máxima nog weleens naald en draad erbij. Ik vermoed dat ze het glimmende borduurwerk van Iversen wel op waarde kan schatten.

Handig voor een bad hair day: XXL-pompoms

En last but not least waren er ook nog jurken met héél véél tule.

Wat hoop jij bij Máxima terug te zien?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
49 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De modellen met de lange (pof)handschoenen zou ik echt graag eens bij Máxima willen zien : want wàt staan ze chic !!

Ik vind niet bepaald, dat deze collectie op het lijf van Maxima is geschreven.
Enkele accenten zijn toepasbaar.
De groene en roestbruine jurk zijn prachtig, maar niet bijzonder.
Als ze daar voor kiest, hoop ik niet dat ze daar een vestje overheen aantrekt .
Dat zie ik haar namelijk gerust doen 🤓

De lichtblauwe jurk met strik vind ik prachtig. Mooie rustige kleur.
En de borduurjurk rechts ( oranje) zie ik Maxima wel dragen.
Verfspatten kleding mag ze wat mij betreft laten hangen.

Ik vind het ook niet echt bijzonder in de zin van vernieuwend. En idd, die groene jurk is leuk voor Máxima, maar wat is er ‘design’ aan die jurk? Anyway. Ik zou zo’n enorme tule jurk wel willen terugzien maar dan wel zonder rommelige strik.

Oh gelukkig ik vond het al zo weinig vernieuwend.

Ik zou 1 van de broekpakken (leuk met geborduurde verfspetters!!) mooi bij haar vinden, ook een jurk met grote strik vind ik mooi bij haar, voor de rest; ik hou van uitgesproken stukken maar zou niet alles mooi vinden bij Maxima.
Wat ik ook nog kwijt wil: het staat ieder vrij om zo vaak als men wil iets te zeggen over Maxima’s haar maar ik word er zelf een beetje zat van dat bij bijna elke gelegenheid wel iemand er iets over zegt….het punt is al heel vaak gemaakt, het voegt niet altijd meer iets toe vind ik. Ik heb het idee dat haar haar gewoon heel veel dunner is geworden, als dat zo zou zijn kun je daar toch niet veel aan doen? Altijd extensies in doen? Altijd opsteken? Of mag het ook zijn wat het gewoon is? Ze is ook maar een mens uiteindelijk?

beste Pietje, daar kun je dus juist heel veel aan doen. En ik heb het al eerder voorgerekend, maar zo vaak is Maxima niet in functie, Integendeel, buiten staatsbezoeken om is het vaak een kwestie van één of twee uurtjes en heus niet elke dag. Dus dan kan ze haar haar voor de rest van de tijd lekker slordig los laten hangen. Bij wijze van spreken al op het moment dat ze weer in de auto stapt. Maar als zij in functie is dan verwacht ik toch een verzorgd kapsel. Ze is ook de enige royal die er zo bijloopt. En ik snap werkelijk niet waarom ze voor deze gelegenheden niet dankbaar gebruik maakt van een goede kapper. Die staan voor haar in de rij en komen maar al te graag bij haar “aan huis” op welke dag of tijdstip dan ook. Kan ze ondertussen de krant lezen of haar administratie doen. Ziezo klaar en iedereen blij. Financieel is het voor haar al helemaal geen issue. Sorry maar de discussie wakkert zij zelf aan en zal altijd een punt blijven. Zelf heb ik ook geen prachtige bos haar van nature en ik draag het ook graag los. Maar ik verzorg het optimaal en als het los niet goed valt dan steek ik het meteen op, desnoods onderweg. Lage paardenstaart met een mooie speld, losse knot, enz. het kost niets en is in een paar seconden gedaan. Gewoon onderdeel van mijn dagelijkse routine om er representatief uit te zien. En ik maak heel wat meer uren dan Maxima. Ik kan me er best over opwinden, sorry. Maar ik vind het ook echt zo not done. Heeft niks met vrijheid, of zijn wie je bent, te maken. het hoort gewoon bij je werk, ook voor Maxima.

“het hoort gewoon bij je werk, ook voor Maxima” Ik ben het zeer met u eens, maar Ik doe er nog een schepje bovenop: dit geldt juist (!) voor Máxima. Ze vertegenwoordigd miljoenen mensen, krijgt er zelfs een uitkering van, ook al hebben ze het niet nodig, maar goed ze krijgt betaald door ons, het volk. Nou dan wil je jezelf toch op een zo mooi mogelijke wijze presenteren?! Lijkt wel of ze het niet snapt, of …. wil ze het misschien niet snappen? Ik blijf het dan ook herhalen, het is ook niet prettig om naar te kijken want het hoofd is toch het eerste dat je ziet toch 🤷‍♀️.Ik heb echt nog nooit een koningin in functie gezien die een vet koppie, ongekamd piekerig haar had dan behalve Máxima. Ik vind het wat schaamteloos. Dan kan ze er nog zo prachtig uitzien, mooie broek/rok/blouse /laarzen en weet ik veel wat aan een boel moois aanhebben, met een allerliefste geweldige super glimlach….maar als er bos onverzorgde pieken boven hangen, valt de rest gewoon in het niets. Zo denk ik erover. Als ik Máxima zou zijn zou ik het lekker modern kort knippen zoals Anouk Smulders ( shownieuws) het heeft. Wellicht doet ze het niet omdat ze denkt dat een tiara dan niet mooi meer staat 🤷‍♀️, nou denk dan maar terug aan Diana, of heden ten dage Groothertogin van Luxemburg, het kan juist super tof staan kort gestyled met een tiara. 👍

Helemaal mee eens Pietje; over het haar van Maxima. We weten het nu wel, vind ik ook.
Het zijn bijna altijd dezelfde die erover “klagen” en het voegt helemaal niets meer toe. Zo jammer.

Het ‘geklaag’ over haar haar zou direct over zijn als Máxima haar haar gewoon eens netjes zou laten verzorgen, een goed model laten knippen dat al die pieken weg zijn, goed verzorgen dan groeit het wel weer vanzelf aan als ze lang haar wil hebben. Dun, piekerig haar is echt geen excuus hoor. Ik ben van mening, zolang ze blijft lopen met slordig haar zal het ‘geklaag’ steeds terugkomen. Het is nl vaak géén gezicht zo slordig ze er dan bijloopt. Als ze koningin van Nederland wil zijn mag je daar ook best aandacht aan besteden en is ‘haar stralende lach’ als vergoeielijking hoe ze er soms bij loopt echr geen excuus.

En daar gaan we weer………
Dat is nu net wat we hier bedoelen 🫣

Wat mij betreft: lekker doorklagen!! iedere dag, tot ze er wat aan doet. Voor de meest representatieve functie van een land is dit echt een dingetje. Ik heb het nooit gedaan maar wellicht eigenlijk een goed plan! Geld zat om er wat aan te laten doen.

Denk je nu echt dat jij of die andere klagers de macht hebben om Maxima haar haar te laten veranderen. Bespottelijk 🫣

Het stoort mij persoonlijk absoluut niet als zij haar haar los heeft, ik vind soms de bewoordingen waarmee beschreven wordt wat men er van vindt ook niet zo sjiek maar ik noemde nu vooral dat het zo váák genoemd wordt, letterlijk zit ik vaak te verzuchten: ja ja ja nu weten we het wel, wat een gezeur weer. Ik zou zelf niet verzinnen om daar zo vaak over te zeuren tot ze er wat aan gaat doen…het is niet een manier die mij ligt, dat zal wel meespelen.
Maar in de basis vind ik ook echt: het staat iedereen vrij om wat dan ook te zeggen.
Het vergalt wel een beetje mijn plezier in het volgen van de reacties dus daarom reageerde ik er op. Ik laat het hierbij.

Ok Josine, fair enough.
Dan zal de versleten langspeelplaat helaas nog vaak beluisterd moeten worden 😉😂

🫶🏼

Dank je wel Pietje, voor je tweede alinea, ook ik ben er meer dan zat van.

🫶🏼

Ja leuk die pompoenenjurk bij Maxima!! Maarrrr…. Dan ook een pompoen op het hoofd toch?!! Hoort erbij en dan ik niet klagen over haar vaak, in mijn ogen, onverzorgde haarcoupe zullen we maar zeggen, en ook die knalrode jurk met die eeeennnnooorrrmmme ballonmouwen; doen zou ik zeggen. Dan kun je écht verzekerd zijn van aandacht én lachers op je hand top 🤣 .
Nee ik vind het allemaal erg komisch om te zien. 😂

Inderdaad, de ontwerpen die er wel uit springen werken bij mij ook op de lachspieren….

Knalrood = knalroze

Op de verfspatten na, is t niet zo vernieuwend. Die strik op schouder al vaker gezien. En de broekpakken, mooi ton-sur-ton, maar niet haute couture.

Dan maar idd elementen kiezen tot een nieuw design voor onze queen.

Mee eens. Zelfs verfspatten zijn niet nieuw, de jeugd loopt allang in gescheurde kleding met verf erop. Daar moet men tegenwoordig geld voor betalen.
Er zitten best een paar aardige dingen tussen, maar het lijkt allemaal erg op wat Maxima al heeft.

Ik ben het met je eens Siobhan, eerlijk gezegd valt deze totaal ‘nieuwe collectie’ mij “wat tegen”. Veel herkenbaars idd, het glimmende borduurwerk 🧵 🪡 knalt er wat mij betreft positief bovenuit.

De groene jurk en de geborduurde bruin/rode jurk mag Maxima van mij aan haar collectie toevoegen hoor.
Van de overig getoonde ontwerpen zou ik niet een keuze maken, maar onderdelen en toegevoegde details gebruiken om een outfit van te laten maken.
Dan wordt het exclusief en passend voor de draagster gemaakt.

Een pracht collectie van Claes Iversen! En wat gaaf dat jij er zelf bij was Josine.
Ik zie mooie jurken in mooie kleuren en hoop echt dat Máxima iets uit deze collectie gaat dragen. De broekpakken mag ze dan wat mij betreft laten hangen, al zijn de broekpakken met de verfspatten wel weer iets voor Máxima.

Een jurk met tule komt vast nog eens in aangepaste vorm bij Maxima voorbij!

Wat een feest deze collectie!!! Ik zie Maxima zo in een flink aantal ontwerpen lopen met als topper die geweldige japon met ballonmouwen, heerlijk toch! Of wat gangbaarder zo’n broekpak of die mooie geborduurde jurk met schouderlange handschoenen of …… teveel om op te noemen🤪

Oh die handschoenen zijn echt heel leuk! De kleding met het glimmende borduurwerk is echt iets voor Máxima.Maar verde4 vind ik het niet heel bijzonder qua ontwerpen. Alhoewel een mooi broekpak altijd goed is (maar die heeft ze wel genoeg)
Die jurken met pompoen zijn zeker origineel, maar niet draagbaar. Maar wie weet maakt Claes er voor Máxima een aangepaste variant van.
Zag al dat Linda Zoon op Instagram een paar tekeningen gemaakt heeft van Máxima in de outfits.

Last edited 1 maand geleden by AnnekeM

Wat een leuk insta account van Linda Zoon. Bedankt voor de tip AnnekeM. Staat Maxima prachtig 🤩

De groene jurk en de bruine jurk met borduursel zou ik graag bij Maxima willen zien. Broekpakken prima niet echt bijzonder. Andere jurken zijn kunstig maar niet echt draagbaar.

Ik zie Maxima zeker in enkele van deze ontwerpen, de avondjaponnen met strik zijn fantastisch, al is zo.n strik niet echt vernieuwend, ik blijf het heeeeeeel mooi en charmant vinden ..
Verf spatten, wat origineel en prachtig met deze kleuren.
Broekpakken zien er super uit, en keuze genoeg.
En de mouwloze jurken, eenvoudig, maar daardoor juist super elegant.
Ik hoop echt dat Maxima wat aan gaat schaffen

Voor in het leven van de gewone vrouw zijn de broekpakken natuurlijk erg geschikt, en de verfspatten zijn leuk verzonnen om het idee van eenheidsworst enigszins te doorbreken. Die pakken zie je mij teveel en te vaak momenteel. De bruine jurk met turquoise is echt leuk en ook ik ben van mening dat de modellen niet echt de jurken goed doen uitkomen. Ze zijn te mager en te vormloos.

En alle zilveren schoenen, daar heb ik ook zin in !!

Ik ben heel benieuwd of we iets terug gaan zien bij Koningin Maxima. Wat leuk dat je zoveel foto’s van de collectie mag laten zien. En wat heerlijk ouderwets dat de modellen een kaartje met nummer dragen, dat is echt uit mijn old school modellentijd.

Hoi Mirjam,
Lekker old school, precies wat ik dacht.
Zouden ze ook een lady speaker erbij hebben gehad?😉

Hoi Roos,
Ik hoor haar in mij hoofd; Mirjam draag vandaag voor u een lichtblauw avondtoilet van ….

😂😂😂 Heerlijk!

Wat een mooie optimistische collectie! Maxima kan wat mij betreft bijna alles dragen, behalve de enorme mega tule jurk. De pompom jurk is lekker eigenzinnig en één zo’n toef op de schouder lijkt me super leuk, wellicht af te wisselen met de giga strik. De kleuren zijn allemaal zo fris en vrolijk, dus ga maar los….

De broekpakken met de verfspatten….super
De rode en de groene jurken voor overdag, de rode net mooier door borduursel
De avondjurk met de grote strik, maar dan wel in een mooie warme kleur, het blauw vind ik net te flets

Die poedeljurk is hilarisch, maar daaronder zit wel een leuke jurk, die in een goede kleur zeker iets is voor Maxima. Net als de blauwe jurk met borduursel. En dan met lange handschoenen (zonder ballon😀).
Een outfit met deze spetters: doen!
Het model van de groen jurk en de jurk met strik zijn ook geschikt, maar wat braver.

Maxima heeft een beter figuur voor bovenstaande jurken dan de net te platte modellen. Maxima is momenteel bewonderenswaardig slank, maar houdt een mooi postuur. Daar komen dit soort jurken (niet dat tule carnavalsgeval) heeeel veel mooier in uit.

Helemaal eens met je opmerking over Maxima’s figuur in vergelijking met de modellen. Veel mooier bij Maxima.
Ik vind vooral die bruine jurk met turquoise details een goed voorbeeld. Die zou Maxima echt veel mooier staan.
Afwachten maar, of en wat ze gaat kiezen.

Gieren die “poedeljurk” met pompoms, meteen al het gedoe over Maxima’s haar verleden tijd👍
Maar serieus: de groene jurk, de bruine met turquoise borduursels en de pakken met verfspatten zie ik graag terug bij Maxima.
De lichtblauwe vind ik te flets, een sterkere kleur zou ik persoonlijk mooier vinden, maar wel heel mooi bij haar aquamarijnen.
En voor de klagers over te lange pijpen: kijk het roze pak eens😉. Het is misschien niet handig; maar wel zo bedoeld (en ook handig: niet meer in de mode; nieuwe zoom erin).

Ter aanvulling: die hardroze jurk is prachtig qua belijning, met een iets makkelijker te dragen “ballon”mouw zou dat ook een toppertje zijn voor Maxima.

Ik ben benieuwd of we hier iets van terug gaan zien, al dan niet aangepast. Een avondjurk met XXL strik kan ik me goed voorstellen. De groene jurk vind ik ook erg mooi, maar zou natuurlijk weinig verrassend zijn.

Het mooist vind ik voor Maxima de groene of rode jurk zonder mouwen, de broekpakken (maar daar heeft ze er al genoeg van) en de japonnen met strik op de schouder. En als ze in een romantische bui is mag ze van mij ook wel zo’n mooie wijde tule rok gaan dragen.