Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 13 mei 20 reacties

De kleurrijke stijl van prinses Laurentien

Toen we jullie vroegen wie de volgende Royal van de maand moest zijn, kwam vaak de naam van Laurentien voorbij. Hartstikke tof, want ik (Petra) volg haar stijl al jaren op de voet. Dat betekent dat ik deze maand met extra veel plezier de serie schrijf.

Overigens betekent het niet dat deze blogs allemaal even eenvoudig zijn om te schrijven. Want, hoe beschrijf je de stijl van een kleurrijk persoon als prinses Laurentien?

Een poging: kleurrijk, lekker jeugdig, soms een tikje maf, of – zoals Harpers Bazaar het beschreef – een beetje hippie-achtig en soms met een vleugje formaliteit. Daarnaast is ze ontzettend trouw aan bepaalde ontwerpers. Zegt de naam Hardies je al iets? En Eudia? Meer over haar ontwerpers en labels lees je in blog 3 van deze maand.

Delft 22-01-2014: Laurentien in een kleurrijke broek van Tara Jarmon bij het nationale voorleesontbijt. Foto ©PPE/vd Werf

Verloving en huwelijk

In 2000 werd de verloving van prins Constantijn met Petra Laurentien Brinkhorst aangekondigd. Laurentien ging gekleed in een rood mantelpakje.

Tijdens haar huwelijk in 2001 droeg prinses Laurentien een trouwjapon van Edouard Vermeulen (Natan). Qua juwelen koos ze voor het lauwerkransdiadeem, die ook wel de bandeau à la Grecque wordt genoemd. Dit diadeem is ook na haar huwelijk geregeld door prinses Laurentien gedragen.

Foto ©RVD/Jeroen vd Meijde
Op een ander moment met de lauwerkranstiara. Foto ©PPE/vd Werf

Blijf vooral jezelf!

Waarom ik stiekem best wel fan ben van de stijl van prinses Laurentien? Omdat het onvoorstelbaar onvoorspelbaar is. Je weet nooit wat ze nu weer draagt. Bedoel ik dat negatief? Nee, zeker niet. Ik mag dat wel, heerlijk jezelf blijven qua kleding. Straal maar uit dat je kleurrijk bent!

Rotterdam 02-02-2011: Laurentien met Constantijn en de kinderen bij de presentatie van haar 2e boek over Mr. Finney. Foto ©PPE/vd Werf

Stoer is het ook, als lezers van een zekere modewebsite 😜 een bepaald kort zwart rokje helemaal zat zijn, en jij, als prinses, deze gewoon voor de 11e keer uit de kast haalt. Een echt favoriet item, dat overal mee te combineren is.

Amersfoort 07-11-2012: Laurentien in haar veelvuldig gedragen korte zwarte rokje. Foto ©PPE/vd Werf

De vrouw van prins Constantijn zet zich enorm in voor een aantal goede doelen. De Stichting Lezen en Schrijven en de Raad voor Kinderen hebben haar hart. Hoe kan het ook anders, ze heeft deze organisaties zelf mede opgericht. Het leuke is dat ze bij activiteiten voor deze organisaties heerlijk ongedwongen gekleed kan gaan. We zien daar echt een ‘gewone vrouw’, en eigenlijk geen prinses. Maar juist vanuit haar functie als prinses, kan ze wel extra aandacht voor deze organisaties vragen.

Rotterdam 09-09-2010: Prinses Laurentien draagt een mini-jurkje van het Deense label Charlotte Sparre in het Luxor Theater, bij een activiteit voor lezen en schrijven.
Foto ©PPE/vd Werf

Eerlijk is eerlijk: met regelmaat slaat prinses Laurentien ook de plank mis. De ene keer met een slechte pasvorm, dan weer met vloekende accessoires. Als je lef hebt, heb je nu eenmaal meer kans op een misser.

Amsterdam 14-07-2014: Laurentien in een (mijns inziens) te korte lila jurk van Essentiel Antwerp. Foto ©PPW/vd Werf

Soms kun je met je kleding ook iets vertellen. Zo maakte prinses Laurentien op de dag van de duurzaamheid duidelijk dat zij voor duurzaam gaat. Dat deed ze door een vest te dragen met clipjes van frisdrankblikjes. Vermoedelijk zit het vest niet erg lekker, maar: het statement is gemaakt!

Foto ©Royalduo
Foto ©Royalduo

Kapsel en hoeden

Laurentiens kapsel. Tja, ook daar zijn de meningen nogal eens over verdeeld (maar ach, dat zijn ze over Máxima’s kapsel ook, zou ik maar denken als ik Laurentien was). Ze draagt het al jaren kort, met af en toe een verschillende look.

Foto ©RVD
Den Haag 15-01-2009: Prinses Laurentien met een kort kapsel. Foto ©PPE/vd Werf

In haar beginjaren als prinses droeg Laurentien regelmatig een grote hoed. De laatste jaren kiest ze liever voor een klein hoedje of een fascinator. Wat vind je mooier staan bij prinses Laurentien, een grote hoed of een fascinator?

Prinsjesdag 2006. Foto ©PPE/Nieboer
Prins Constantijn en prinses Laurentien op Prinsjesdag 2013. Foto ©PPE/Nieboer
Den Haag 16-09-2008: Prinses Laurentien tijdens Prinsjesdag 2008. Foto ©PPE/Nieboer
Prinses Laurentien op Prinsjesdag 2020. Foto ©PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
20 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De paarse jurk (die eigenlijk een beetje eigengemaakt lijkt) vond ze waarschijnlijk zelf ook wat te kort gezien de lange sjaal erbij.
Verder heeft ze grotendeels mijn naam (Lot is nickname) en ik heb wel een beetje dezelfde kledingstijl, alleen niet dat budget

Ik ben blij dat Laurentien afscheid heeft genomen van de grote hoeden, die vind ik niet zo bij haar passen.
Verder vind ik haar een leuke, eigentijdse vrouw. Vrolijk en kleurrijk. En mede door haar korte haar zijn fascinators een veel betere keuze.

Wat leuk om haar in de spotlights te zetten. Wat een kleurrijke vrouw. Vind ik het mooi: zeker niet altijd, maar verrassend is ze altijd.
Ik ben wel heel blij dat ze de laatste weken weer met een mooi kort kapsel met lok te zien is. Van mij mag ze stoppen met dat hele blonde, zou juist ook wel leuk zijn haar eigen haarkleur te zien.
Een kleinere hoed vind ik mooier staan dan een grote en qua schoenen weet ze echt altijd een orginele keuze te maken.

Laurentien heeft een leuk open gezicht, en ik hou van haar kapsel, wat bijdraagt tot die openheid. Het laat ook zien, dat je met kort haar gerust wat op je hoofd kunt zetten als de gelegenheid daarom vraagt, of dat nou een hoed is of een diadeem of hoe dat allemaal heet. Over haar schoenen verbaas ik me regelmatig, dan denk ik: hoe bestáát het dat iemand zich daar comfortabel op kan voortbewegen. Maar dat komt ook omdat ik naar schoenen kijk als gebruikskleding waarmee je je bewegingsapparaat ondersteunt en niet zozeer als accessoire (m.u.v. de kleur). Qua kleurgebruik heeft ze veel lef, en het pakt vaak verrassend leuk uit. De minijurk met zwarte legging is echt hartstikke leuk. En ik kan me voorstellen dat haar twee dochters met plezier grasduinen in de kledingkast van moeder Laurentien, ze heeft een leuke jeugdige stijl, die past bij alle leeftijden. Dat vest met frisdrank-clipjes is echt maf, als vest.

Ze heeft in de loop der jaren een geheel eigen kledingstijl ontwikkeld. Ik kan het wel waarderen dat ze zich kleed zoals ze zelf wil.

Flamboyant is het eerste woord wat in mijn hoofd komt als ik de kleding van Laurentien zie. Ze blijft trouw aan zichzelf en dat vind ik krachtig. Ik denk dat Laurentien een hele lieve, aardige vrouw is. Benaderbaar en een lieve moeder. Ik zag gisteren haar reactie op haar dochter Eloise en dan denk ik YESS Wateen steun.

Een geheel eigen stijltje, soms leuk, soms echt te veel van het goede en nogal ‘gezocht’. De donkerblonde haarkleur staat haar zoveel mooier, ietsje langer met plukjes rondom het gezicht maakt haar uitstraling veel zachter en het haar oogt veel gezonder. Trouwens, wat lijkt Eloise toch veel op haar moeder.

Inderdaad dat viel mij ook op dat Eloise erg op haar moeder lijkt. Leuke vrouw Laurentien en zeer kleurrijk.

Leuke blog! Ze lijkte een leuke vrouw en wat geweldig hoe zij omgaan met hun gravinfluencer dochter!

De foto met de lauwerkrans erg mooi! Ik blijf hopen een een wat beter kapsel… en een wat warmere foundation.

Sommige outfits vind ik heel mooi, andere minder. Ik hield/houd veel van haar over-de-knie-laarzen, zoals we er hier een paar zwarte zien, maar ze had ze ook in andere kleuren ! Voor een prinses was dit durven, maar ze stonden haar altijd bijzonder goed, vind ik nog steeds !
Heb op zaterdagavond 13.5.23 Josine gezien in BB : altijd een festijn haar te zien en te horen !

Ja leuk hoor Josine in BB en wat staat dat jurkje (of blouse?) met blauwe print haar goed. Ook Tirza komt zonder Jeroen veel beter uit de verf 🥴.

Last edited 11 maanden geleden by Catherine

O ja, Catherine, dat mooie blauwe jurkje stond Josine héél erg goed ! En zoals steeds kwam ze als persoon zo lief over !

…Máxima en Mathilde hebben dat soort laarzen (in chique exemplaren, van Natan !) ook gedragen, maar enkel in hun kroonprinsessentijd, als koninginnen niet meer ! Ook Prinses Charlène droeg graag en geregeld zulke ! Het stond de mooie dames bijzonder goed !

Last edited 11 maanden geleden by Trixedo

Haar prinsjesdagoutfits zijn vaak heel mooi, zeker die gecombineerd met grote hoeden. In de Koningsdag outfits zitten ook toppers.
Maar haar dag-outfits scoren meestal niet hoog bij mij.
Tara Jarmon dat ze regelmatig draagt, is een bijzonder leuk merk. Hoop haar daar weer in te zien.

Vooropgesteld: Laurentien lijkt mij een bijzonder hartelijke en betrokken vrouw, met veel oog voor goede doelen én de mensen die daar achter schuil gaan!
Samen met prins Constantijn vormt zij een mooi duo.
Wat kleding betreft komen onze smaken zelden overeen.
Wanneer ik bovenstaande foto’s bekijk, zie ik een fraai, fleurig, rood verlovingspakje en een prachtige trouwjapon met mooie tiara in keurig kapsel verwerkt.
Ook de donkerblauwe outfit op prinsjesdag 2013 vind ik, voor zover zichtbaar, mooi en de grote, zwierige hoed bijzonder stijlvol en elegant!
Een fascinator vind ik Laurentien meestal niet zo mooi staan.
En verder laat ik mij verrassen wat Petra deze maand nog méér in petto heeft over deze prinses.

Het is niet allemaal mijn smaak, maar zij blijft haar eigen stijl wel trouw en dat vind ik super. En ze is ook vaak lekker kleurrijk gekleed met aparte accessoires.

Zij zag er mooi uit in haar trouwjurk. En dat was het.

De meeste outfits kan ik echt smaken. En ja, sommige zijn echt kleurrijk. De korte jurken staan haar mi niet . Maar wat ik vooral mooi vind is dat alle onderdelen goed op mekaar zijn afgestemd : schoenen, juwelen enz en aldus als een “evenwichtig” geheel overkomen. laurentien heeft zich wel een eigen stijl toegeeigend in de loop der jaren…

Ahh, leuke blog!! Laurentien is gewoon ‘one of a kind’ en dat bedoel ik positief: er is geen andere royal zoals Laurentien. Ik kan haar kledingstijl waarderen – al is het niet altijd mooi – er straalt levenslust vanaf. Ik vond haar op haar allermooist op haar trouwdag (al mis ik daar wel de Laurentien touch).

Last edited 11 maanden geleden by LindaVanDeventer