Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 16 apr 0 reacties

De diamanten strikbroche met citrien

Tijdens het banket met het Zweedse koningspaar droeg koningin Máxima op haar japon van Jan Taminiau een grote strikbroche van citrien en diamanten. De oranje edelsteen is afkomstig uit de privécollectie van de koningin, maar de strikbroche (oorspronkelijk met saffier) is afkomstig uit de juwelencollectie van de koninklijke familie. Het was koningin Emma die voor het eerst werd gezien met het juweel en volgens de website Dutch Royal Jewels is het dan ook een verlovingsgeschenk van koning Willem lll aan zijn geliefde. Nadat koningin Emma overleed in 1934 is het juweel gedragen door koningin Juliana, koningin Beatrix en in aangepaste versie door koningin Máxima. Waar de saffier van het juweel is gebleven is onbekend. Volgens sommige websites zagen we de steen tijdens de inhuldiging op de japon van koningin Máxima, maar er zijn ook bronnen die beweren dat dit een andere saffier is en dat de saffier uit de strikbroche anders van vorm is. De waarheid zullen we waarschijnlijk pas te weten komen als het hof hier openheid over geeft. 

De schets van de broche, die in meerdere uitvoeringen te dragen is. Uit de beelden van de afgelopen jaren blijkt dat de saffier ook los of als pendant aan een collier gedragen kan worden. 

Op onderstaande foto zie je de broche met saffier. Rechtsonder draagt Beatrix de saffier als pendant aan haar collier. 

Voor het banket met het Zweedse koningspaar liet koningin Máxima de saffier vervangen door een citrien. 

De citrien in de kern van de broche is afkomstig uit Máxima's juwelencollectie en zagen we eerder als broche met diamanten hangers. 

Foto's met dank aan: 

www.royalpress.nl via www.ppe-agency.com 
www.dutchphotopress.com
RVD 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments