Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 31 jul 6 reacties

Claire snuffelt in kast (schoon)moeder

Bij onze vorige Royal van de maand zagen we dat groothertogin Maria Teresa veel kleding doorsluist naar haar (schoon)dochter(s). Maar, ook prinses Claire kan er wat van.

We hebben het dan over items uit de kledingkast van Paola. Ze worden opnieuw gedragen door prinses Claire. Hoe leuk is dat! Handig is het ook. Want, laten we eerlijk zijn, Claire heeft nog maar erg weinig activiteiten voor de koninklijke familie. Dan kun je voor die enkele keer toch net zo goed iets lenen of aan laten passen.

In 2021 reikte prinses Claire de Focus Earth prijs uit, in aanwezigheid van koning Albert en koningin Paola. Deze prijs gaat uit van de koningin Paola stichting. Claire droeg hier een geruit jasje uit de kledingkast van koningin Paola. De gezondheid van koningin Paola gaat achteruit, en ze heeft haar deelname aan vergaderingen voor haar stichting overgedragen aan prinses Claire.

Op koningsdag 2010 droeg prinses Claire een heel elegant mantelpakje, met een rij knopen op het jasje. Ook dit pakje bleek van koningin Paola te zijn.

Foto ©PPE/vd Werf
Foto ©PPE/Nieboer

Een mantel van koningin Paola, gekocht bij modehuis Natan, werd gedragen tijdens een mis voor overleden leden van de familie. Later droeg prinses Claire dezelfde jas ter gelegenheid van dezelfde mis.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©Royalduo

Ook Astrid doet mee

Tijdens mijn speurtocht naar herdragen kleding van koningin Paola door Claire, kwam ik ook nog deze collage tegen. Wat leuk om te zien: prinses Astrid draagt bij de opening van een tentoonstelling een jurk en bijpassend roze jasje van haar moeder.

Moeders kledingkast

De kledingkast van haar eigen moeder is overigens ook aantrekkelijk voor Claire. Zo zagen we de prinses op de Nationale Feestdag in 2007 met de hoed, die haar moeder (Nicole Coombs) op haar eigen bruiloft droeg. Hoe leuk is dat!

Claire tijdens de militaire parade op nationale feestdag 2007. Foto ©PPE/Nieboer

En wat zien we hier? Ja hoor, ook de mantel die haar moeder droeg tijdens de bruiloft van Laurent en Claire, vond later zijn weg naar Claires kledingkast.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
6 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Royals die elkaar teder en lief omhelzen, daar houd ik héél erg van ! Mooi en chic overzicht overigens !

Het witte pakje met bontkraag vind ik prachtig staan, bij beide dames, en dat met zoveel jaren ertussen.

Wat ontzettend leuk weer dit overzicht.
Dat witte pakje met bontkraag staat Claire echt heel goed, door het zwarte bont boven het wit komt haar gezicht heel mooi uit.
De hoed van haar moeder vind ik Claire beter staan, hoed en bril vind ik nu eenmaal geen lekker passende combi (maar brildragende dames: gewoon hoeden blijven dragen hoor).
Verder vind ik alles zeer geslaagd,
behalve de geruite jas. Staat geen van beide dames mooi, maakt erg vierkant.
En zoals door Louisa al terecht opgemerkt: het herdragen door de jongere generatie gaat hier beter dan in Luxemburg.

Grappig te lezen van Petra dat Claire prima iets kan lenen of herdragen van de familie omdat ze nog maar weinig koninklijke activiteiten meer heeft.
Mijn gedachten zijn juist andersom: omdat ze nog maar weinig voor het voetlicht treedt is het juist leuk om dan met iets nieuws te verrassen!
Het geruite jasje op foto 1 vind ik leuk, en het witte pakje met bontje aan de kraag kleedt heel elegant af.
De geruite mantel vind ik niet mooi bij Paola en ook niet bij Claire.
De hoed die Claire droeg tijdens de militaire parade vind ik bij haar moeder veel beter tot z’n recht komen.
Over de oranje mantel twijfel ik.
Heb de indruk dat de pasvorm bij Claire’s moeder mooier uitkomt.
Sowieso ben ik geen voorstander van elkaars kleding dragen.
Accessoires uitwisselen kan wel leuk zijn.
Liever van eigen kleding iets herdragen of vermaken tot een andere outfit.

Te leuk dat herdragen van kleding. Paola was destijds een mode icoon, dus ik snap dat Claire haar (sixties) kleding opnieuw draagt. Van mij mogen de royals vaker voor die leuke fifties en sixties outfits kiezen. .

Dit toont dat goede kleding tijdloos is en stijlen weer terugkomen. Het witte pakje ut 1963 (!) is ook in 2010 chic en charmant. Zij doen het recyclen wel beter dan hun Luxemburgse collega’s, waar de kleding niet altijd past bij de persoon en andere lichaamsbouw.