Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 02 sep 32 reacties

Claes Iversen presenteert nieuwe show – en wat is hij mooi!

In hartje Amsterdam werd gisteren de nieuwe collectie van Claes Iversen gepresenteerd. Ik was erbij en zag veel moois voorbij komen. Zelfs een echte prinses!

Eerst maar even over de nieuwe collectie, want lieve bezoekers van MKM: wat was hij weer mooi! In de corona-jaren richtte Iversen zich noodgedwongen op de bruidsjurken, maar nu de wereld weer begint te leven, straalt zijn werk ook weer levenslust en luxe uit. Mijn favoriet was een groene jurk met een enorme volant. De kleur is wat vertekend door mijn camera, want de stof was echt intens groen.

De volant dook ook bij andere ontwerpen op, net als het contrast dat de stijl van Claes zo kenmerkt. In dit geval: een stijve, metallic stof versus priegelig borduurwerk. En ook: geel, paars en een zwart-wit ceintuur.

Als de koningin grote inkopen doet bij de ontwerper, gaan we haar waarschijnlijk ook zien met bijzondere handschoenen. (zie ook hierboven).

Voor wie nu denkt “Help, wat is dit voor een extravagante stijl?”: we kijken hier naar couture. Als de koningin de ontwerper uitnodigt op het paleis, zal de nieuwe collectie wel als inspiratie dienen, maar natuurlijk wordt er dan wel een koninklijke draai aan gegeven. Zo zal de koningin nooit in een doorkijkrok als hierboven rondlopen, maar het jasje zal het prachtig doen bij een kokerrok van de zilveren top.

Goed, een stof die me erg aansprak zie je hieronder. De randen van de bloemen waren prachtig geaccentueerd met glinsteringen. De geschulpte randen doken overigens ook meermaals op in de collectie.

En deze japon met ballonmouwen mag ze van mij ook wel bestellen.

En dan nu nog de prinses: bij aankomst viel mijn oog op prinses Viktória, de vrouw van prins Jaime. Ik had geen zin in stiekeme foto’s en het schenden van haar privacy, dus ik heb haar gevraagd om een foto voor deze website. Daar had ze gelukkig geen problemen mee, dus bij dezen:

Haar t-shirt met dino’s komt uit een eerdere collectie van Zara.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
32 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De groene avondjurk is een juweeltje, door de eenvoud en een bijzinder detail. De rode jurk met ballonmouwen vind ik ook geweldig. Volgens mij was de Amsterdamse Fashionweek erg geslaagd. Afgelopen zaterdag werd de modeshow, van Eduard Vermeulen gelopen. Ben benieuwd naar nieuwe elementen.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Claes doet een Viktor en Rolfje? Met een collectie moeilijke “”conceptuele”” vormloze outfits? Ik hier als koningin niet in gezien willen worden.

Jrn dan word je vast en zeker blij van de nieuwste herfst winter show 2022 -2023 van Elie Saab. Aanrader is op Youtube te zien. Deze ontwerper maakt waanzinnig mooie creaties.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Ja, dat is haute couture.

Van Chanel staat de show ook op YouTube.
Hele mooie items zitten erbij

ik *zou hier

Inderdaad! En dan hebben we het nog niet gehad over die belachelijke aangebreide handschoenen. En ook erger ik me (in het algemeen) aan de bloedeloze, emotieloze uitdrukking op het gezicht van de veel te magere modellen.

Ook ik verbaas me over het uiterlijk van de modellen. Wat is er mis met een stralende glimlach en een lichaam met vorm(3b’s?).

🫣 Ps: Zou de mevrouw
op de foto’s op de achtergrond niet in de gaten hebben gehad dat haar korte jurkje in gezeten posities recht in het oog van de 📸 niet echt flatteert?

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Ps: niemand kijkt daar naar maar na jouw opmerking wel.
Lucht het op? Om iemand even op een negatieve manier in de aandacht te zetten?

💚+❤️ subiet in de 🛒

💜+💛 gaat tevens een showstopper worden na 🗒🖍 🪡 🧵✂️ van de meester himself

❣️jasje inclusief zilvergrijze top + rok goed advies Josine 👍🏼

@Trixedo, de lange handschoenen komen weer terug èn wat lijkt me prinses Victoria een leuke vrouw. Eerder over haar gezien en gelezen, samen met prins Jaime een zeer sympathiek overkomend koppel.

📝 Ook op het lijstje prinsessen om in de spotlights te zetten @Josine Droogendijk?! 💡

De terugkeer van de lange handschoenen verheugt me, en nog niet een beetje !

Wauw die groene is zo gaaf! Wat hoop ik dat Máxima die gaat aanschaffen. En wat creatief, zo’n enorme volant aan de zijkant. Heel mooi!

Ik ben het helemaal met je eens. Denk dat ie Maxima geweldig staat.

Mag ik volgende meer met je mee Josine, pleaeaeasseeeee 😉

Wat een mooie collectie. Ik ben fan!

WAUW!

Erg mooi! Niet alles meteen draagbaar in het dagelijks leven, maar voor Máxima zit er zeker wat tussen.
Leukdat je de foto’s met ons deelt Josine.

De groene en rode jurk zouden haar allebei geweldig staan maar voor een werkbezoek is het geschulpte jasje (zonder badpak maar met bijpassende jurk) ook een eyecatcher die haar zal passen! Prachtige collectie!

De groene en rode galajurk vind ik schitterend !!!

Gaaf dat je er bij was! Wat een kunstwerken zitten er tussen. Hopelijk heeft de koningin hem ingeschakeld voor Prinsjesdag en het bezoek volgende week!

Ik ben geen fan van Claes Iversen, allemaal zo over de top. En de rode jurk met de ballonmouwen, zeer onpraktisch

Oooooh de groene en de rode jurken, prachtig. Máxima waardig, ben benieuwd of we haar daar binnenkort in gaan zien.

Jaaaaa, die rode japon met ballonmouwen mag ze zo aan van mij!!! Schitterend!!! Mooi voor in Zweden. En ik zie Laurentien al in dat blauw/groen/roze pak met drukke 70ties print!!!

Oh die rode jurk… Hoop dat ze die voor Prinsjesdag of het staatsbezoek aan Zweden aan gaat schaffen..
Wat een leuk blog en wat heeft Claes weer veel moois ontworpen! Ik hoop echt dat Máxima weer eens wat mooie outfits bij hem gaat shoppen.Lucky you dat je erbij mocht zijn Josine.
En natuurlijk super leuk dat je prinses Victoria tegenkwam. Wat een leuke outfit heeft ze aan! Heel trendy

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Prinsjesdag, en vooral het Staatsbezoek aan Zweden staan voor de deur, misschien verrast Hare Majesteit ons met iets, afgeleidt van de nieuwe collectie, Claes Iversen is half Scandinavisch, welliswaar Deens, maar goed, zou zomaar kunnen dat hij iets voor t Staatsbezoek mag leveren, de Gatenjurk van Oslo was ook van zijn hand, niet?

Klopt, de gatenjurk is ook van Claes Iversen. Ook leuk dat Amalia in januari mee gaat naar de Caraïben! Haar eerste officiële bezoek. Heel benieuwd naar alle dingen die komen gaan.

De Zweedse Kroonprinses Victoria is peettante van onze Amalia, niet? Zou ze in de herfstvakantie misschien ook stiekem meegaan naar Zweden?

Ivm caraiben : Zijn er eind januari, begin februari geen toetsen aan uva ?

Ik hoop met u dat Maxima iets gaat dragen van deze ontwerper, maar dan idd iets afgeleidt van deze nieuwe ontwerpen.
Ik moet er niet aan denken om haar in een van deze kledingstukken te zien, en al helemaal niet in functie, zelfs de mega ballon mouwen vind ik al overdone.

Als ik er budget voor had zou ik gaan voor dat mooie setje wat het model op de tweede foto draagt (naast die met het paarse jurkje) en voor de jas met bloemen! Wauw, wat ziet Viktoria er cool uit.

Hier zie je het werk van een echte vakman.
Zoooo, knap.
Maar dit zijn echt showmodellen, de topstukken zijn mi .niet echt draagbaar, en over de top, maar dat hoort bij een show.
Ik denk dat het een enorme belevenis is om dit van hem bij te wonen.
Je bent een gelukkig mens, Josine.