Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 16 okt 12 reacties

Amalia droeg gisteravond iconische pumps

Is het je ook opgevallen? Tijdens het verjaardagsgala in Denemarken droeg prinses Amalia iconische pumps.

Fans van Sex And The city zullen wel weten waar ik op doel. De koningsblauwe schoenen die aan Amalia’s voeten prijkten, spelen namelijk ook een prominente rol in de serie.

NLbeeld

Het zit zo: in de eerste film gaat Mr. Big voor de tweede keer door zijn knieën voor Carrie Bradshaw, ofwel Sarah Jessica Parker. Het romantische moment vind plaats in de ruimte die haar walk-in closet zou moeten zijn. De Hangisi-pumps van Manolo Blahnik komen daarbij uitgebreid in beeld.

Nadat de film werd uitgebracht in 2008, vlogen de pumps met hoge hak en opvallende gesp als zoete broodjes over de toonbank. In een paar jaar tijd verschenen er meer dan 100 verschillende kleuren van de pump, met zeven verschillende hakhoogtes. In de film And Just Like That, een vervolg op SATC, komt het icoon ook weer prominent in beeld. Zo bekend is hij dus.

Het ontwerp is geïnspireerd op het schilderwerk van Giovanni Boldini. Toen Manolo Blahnik zag dat de aristocratische dames op de oude portretten kleurrijke schoenen droegen in rood en blauw, besloot hij een moderne variant van het schoeisel op de markt te brengen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
12 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Van top tot teen erg mooi.

Prachtige pumps met zo’n mooie gesp, en in verschillende kleuren verschenen. Ook een mooi verhaal van de Deense Assepoester. Romantisch hoor.

Heerlijk om dat moment weer eens terug te zien.
Overigens las ik net nog een ander schoenen verhaal, dat gisteren op of liever na het feest speelde dat te grappig is.
Deense ’Assepoester’ laat voor de grap muiltje achter op feest prins Christian.
https://www.telegraaf.nl/entertainment/1127923026/deense-assepoester-laat-voor-de-grap-muiltje-achter-op-feest-prins-christian
Wat een goede stunt van deze Anne-Sofie 👏

Aha, ik wilde net hier een reactie plaatsen over het bericht wat het Deense koningshuis had geplaatst op intagram, iets in de trant van: Assepoester gezocht. Wat pikken ze dit super leuk op zeg!

Echt te leuk dat ze dit zo gebracht hebben en ik hoop dat Anne-Sofie haar muiltje op gaat halen en er over een tijdje een prinses Anne-Sofie is 😉
Sorry Petra dat ik je voor was, ik vond dit zo’n leuk verhaal dat ik het meteen moest delen.

Nee joh, ben je mal, je mag plaatsen wat je wilt hoor! Vond het ook echt leuk.

Populaire schoen: koningin Silvia heeft deze schoenen ook, evenals Maria Olympia. Sofia van Zweden heeft ze in het fuchsia, de prinses van Wales in het groen en kroonprinses Mary heeft ze in het geel en in het grijs 🙂

Oh, wat was het toch altijd een modefeestje in SATC, veel merken hebben een extra duwtje gekregen door Carrie Bradshaw. Dit zijn echte ‘ snoezige snoepjes’, ook in andere kleurtjes te krijgen, wel een beetje prijzig, maar ja dan heb je ook wat…..

Romantische en tegelijkertijd coole Amalia met deze pumps! Geweldig! Bij de jurk vind ik ze niet tot hun recht komen wie weet droeg ze bij de afterparty een jurk met een split

Supergave pumps, van mij mag ze meer van dit soort pumps dragen

Ze zijn inderdaad prààchtig !!

Echt geweldig deze pumps! Die hoop ik nog vaak bij Amalia te zien