Avatar foto Door Josine Droogendijk
Alexia 09 sep 142 reacties

Alexia draagt jurk van Máxima tijdens scheepsdoop

Alexia draagt vandaag een jurk van Máxima tijdens haar allereerste scheepsdoop!

Sleephopperzuiger Vox Alexia ligt voor de doop afgemeerd aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Na de doop krijgt Prinses Alexia een rondleiding over het schip en spreekt zij met een aantal medewerkers, waaronder bemanningsleden en leden van de vereniging Young Van Oord.

De sleephopperzuiger is een baggerschip dat bijvoorbeeld zand, klei, slib van de waterbodem kan opzuigen en op een andere locatie kan deponeren. Het ondiepe ontwerp maakt het schip in het bijzonder geschikt voor kustbeschermingsprojecten. De Vox Alexia kan op vloeibaar aardgas (LNG) varen. Dit draagt bij aan een lagere CO2 voetafdruk vergeleken met conventionele sleephopperzuigers. Na de doop wordt het schip wereldwijd ingezet.

PPE

Van Oord is een Nederlands familiebedrijf dat wereldwijd werkt aan waterbouwkundige projecten. Het bedrijf heeft 5.800 werknemers en werkte in 2022 aan meer dan 190 projecten in 42 landen. De onderneming bestaat 155 jaar.

Mode
Prinses Alexia draagt Máxima’s cold-shoulderjurk van Oscar de la Renta.

09-09-2023 © PPE/Nieboer

Máxima met de jurk:

De prinses draagt geen hoed -zoals gebruikelijk is-, maar wel een haardecoratie.

(c) Jildou

De oorbellen komen zo te zien ook uit Máxima’s walk-in closet en zijn gekocht bij Coolook.

PPE

Het tasje van Marina Raphael valt erg in smaak bij Máxima en haar dochters.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
142 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ze heeft haar best gedaan om goed voor de dag te komen, en dat is haar gelukt. Beeldig! Een beetje Spaans met de bloem in het haar en de roezels aan de jurk.

Complimenten voor Alexia’s optreden. Ze doet het met gemak en spontaniteit. Leuke outfit ook. Ik had die nooit eerder gezien ^^. En dat ie van Máxima is vind ‘k juist een leuk idee en mooi gebaar naar de mensen die zelf financieel krap zitten en Alexia het dus niet nodig vond om een nieuwe, dure outfit te kopen.

Alegre debut de la Princesa, ella se ve hermosa, mejor dicho es hermosa y tiene una mirada muy especial. Entiendo que estamos en el año 2023 en plena era de moda circular, pero…personalmente no me agradó que usara un vestido de su mama para un debut de funciones oficiales, ella bien podria haber usado un vestido nuevo y asi crear su propio look, juvenil y elegante. El vestido es muy lindo y le queda de maravillas tanto a Su Majestad como a Alexia. Pude ver todas las fotos y videos y realmente la princesa es hermosa. Bonita experiencia. Saludos.

Inmiddels meerdere filmpjes op YouTube.
O.a. een filmpje van Rick Evers “Alexia’s eerste werkdag als prinses”
Hier is te zien wat een leuke, spontane prinses ze is.

Leuk, passend marineblauw gekozen, staat haar goed, ben benieuwd of ze er volgende week met Prinsjesdag ook bij is!

Ze is erbij op Prinsjesdag, dat is officieel bekend gemaakt. Ze zit dan in de koets bij Laurentien en Constantijn. Heel benieuwd naar die dag.

Wat een beauty! En wat deed ze het leuk. Jurk staat haar prachtig dus snap de keuze, al had ik wel op wat nieuws gehoopt! Zin in Prinsjesdag

Wat een plaatje! Fris, jong, tussen netjes, chique en modern in. Heel goed gedaan!

Een beetje tegenstrijdig optreden: aan de ene kant heel stoer dat ze dit alleen doet, maar aan de andere kant laat ze niet zichzelf zien door alles (buiten de schoenen, maar dat zal meer met de maat te maken hebben) van mamsie aan te doen. Ik vind het vooral verwarrend.

Nee hoor dat is inderdaad helemaal niet gek om die kunst af te kijken, alleen ze had veel beter die kunst een eigen vorm/input kunnen geven. Dan hadden we echt Alexia gezien zoals ze is, en geen kopie van. Dat is tenminste wat ik leuk zou hebben gevonden. Maar we zijn hier denk ik niet om van alles maar “beeldig, een plaatje, prachtig, ga er maar aanstaan” ect te vinden en/of excusses repte bedenken omdat Alexia zich er maar goed bij voelt toch?? We mogen toch een eigen mening hebben? Ook al pakt die niet “gunstig” uit voor de desbetreffende royal en of mede-reageerders? Wel ben ik het zeker eens met de laatste halve zin “binnen de grenzen van het fatsoenlijke”.

Laten we toch een en ander in een correcte contekst plaatsen. Alexia is nu precies niet de eerste en de enige die ooit zo een publiek optreden heeft verzorgd . Denk maar aan de optredens van leonor van spanje voor oa het parlement nog voor ze 18 jaar was …. dat lijkt me best wel een prestatie om u tegen te zeggen …

Als de prinsessen voor hun 18 de geen publieke optredens mochten doen is dat wrschl de keuze geweest van de ouders/entourage . En mogelijks hebben de ouders/entourage gelijk !!! De publieksgewenning komt wellicht meer dan voldoende aan bod op het jaarlijks terugkerend volksfeest/ koningsdag die in nl erg druk bezocht worden.
Een schip dopen is mooi en vooral symbolisch maar naar inhoud niet te vergelijken met een toespraak in een parlement waar de woorden los van het optreden zelf belangrijk zijn. Voor de doop is 1 geijkte zin belangrijk en ” het bijgeloof” als bv de fles niet zou breken. Prinses beatrix zou dit voorgehad hebben las ik ergens … Maar daar zou tegenwoordig aan verholpen worden door de fles van te voren “voor te bereiden”.
Het is voor alexia een mooie wellicht leuke prestatie geweest, die zij wrschl zelf en met haar accenten heeft ingevuld maar naar mijn mening is dit geen ” uitzonderlijke” …

Maribrune, ja dat was in 2010, de fles viel op de grond.
Aan het eind van het filmpje zegt koningin Beatrix ook nog “Willem van Oranje, ik laat u nu te water”

https://www.youtube.com/watch?v=pi8upMrCu4g

WauW wat staat haar dit mooi. En die roos is beter dan een goed! Echte latina is Alexia!

Wat een leuke en vlotte jonge vrouw staat daar. Ze is net 18 en dan zo’n mooie en spontane présence hebben! Ik vind haar er heel goed uitzien, de jurk staat haar fantastisch, tasje top en bellen ook. De schoenen zijn niet zo mijn smaak, maar ik kan even niet bedenken wat voor soort dan wel. Gelukkig draagt zij geen Gianvito’s, vast heel keurig, maar te ouwelijk voor haar.
En geen hoed, helemaal goed! Haar prachtige krullen mogen gezien en de bloemen kleden het mooi aan.
In haar gebaren zie ik de jeugd en spontaniteit, heel fijn om te zien.

De prinses oogde heel mooi in deze jurk. Stond haar inderdaad beter dan Macima maar ik ben het eens met anderen hier die zeiden dat het toch wel leuk was geweest dat ze wat nieuws had gedragen voor haar eerste officiele solo opdracht. Dat eeuwig recycleren uit moeders kast. En niet alleen de jurk maar ook de oorbellen en het tasje. A bit much!

Yes!
A bit much dat gekleed zijn in je moeders kleding op zo’n moment. Inderdaad. Ik begrijp ook niet de bedoeling erachter. Ik heb nog nooit één van mijn (vele) nichtjes gezien in een jurk met toebehoren van hun moeder op een voor hen belangrijk moment. Zo jammer dat niet hier Alexia, maar in feite Maxima staat. Dat het ‘een keer’ gebeurd, OK. Maar het lijkt langzamerhand wel standaard te worden. Bij diverse gelegenheden zie je de prinsessen met ‘iets van Maxima’. Dat neemt niet weg dat Alexia het goed en ontspannen deed.

Sorry…Gebeurd moet natuurlijk met een t en niet met een d. Correctie lukte niet.

“Discusseer mee” staat hier, maar dat wil ik duidelijk niet na t vluchtig doorlezen van de commentaren! Ik heb genoten van Alexia! Ze zag er top uit en had er duidelijk zin in! Ik kan t helemaal volgen dat de “werkkleding” door meerdere personen gedragen wordt, t zou toch van de zotte zijn om geen gebruik te maken van de vaak kostbare kleding alleen maar omdat niet nieuw is! Prima initiatief en ik denk dat we nog vaak verrast zullen worden door de eigen inbreng van de jongere generatie!

Dat is de automatische regel van MKM (discussieer mee).

Wow, daar staat wel even iemand! De jurk staat bij haar bijna beter dan bij Maxima!
Ik ben licht bijgelovig dus ik had wel een hoed opgezet, maar verder chapeau.

Ik vind dat ze er heel
Leuk uitziet! Prachtige jurk en leuk dat ze deze van haar moeder draagt. Ga er maar aanstaan als 18 jarige !!
En inderdaad je doet het nooit goed. Maling aan hebben Alexia en lekker aantrekken wat je zelf mooi vind !!

Helemaal leuk!

Dit is toch prachtig! Super gedaan Alexia, stijlvol als altijd, ik geniet van je stijl!

Vandaag naast complimenten toch ook nog een klein zuurtje 🍋 van Rick Evers…
https://nos.nl/video/2489863-eerste-officiele-werkbezoek-voor-prinses-alexia-echt-heel-spannend

🥂 Cheers Alexia, you did it girl! 😉

Sorry PK020, de enige 🍋 komt van jou.

Ik denk van niet Rick, jouw zuurtje 🍬 zit in de staart van je verslag 🥂

🥂 👍

Ben heel de dag weggeweest (en heb alle zure commentaren gelukkig gemist) en zie nu de eerste beelden.
Vind dat Alexia het heel goed geeft gedaan, 18 jaar lijkt heel wat, maar de meeste van ons weten dat er nog zoveel daarna valt te leren en op je af zal komen.
Ik vind dat ze er heel leuk uitziet, ik was wel verrast dat ze én kleding én accessoires van Maxima droeg, maar vind dat ze een prima keuze heeft gedaan. De jurk staat haar geweldig en mooi gecombineerd met nude accessoires.
Er wordt veel gepraat over milieu, dat we minder moeten consumeren, dat het koningshuis teveel kost enz. En nu laat ons koningshuis weer zien dat ze daar ook over nadenken. En dan komt er weer commentaar! Je kunt het ook nooit goed doen.
Gelukkig trekken ze zich er niets van aan en doen ze wat ze denken dat goed is. En ik prijs ze daar voor.
Dan maar een fangirl 😉 (beter dan een hater).
Alexia: you go girl🙏🏻

Smaken verschillend, maar ik vond dat ze er prachtig uitzag. Leuk dat ze een jurk, oorhangers en handtas van haar moeder had geleend. Geen hoed, maar een haarcorsage. Ga er maar aanstaan, als 18 jarig “kind”. Het totaalplaatje krijgt van mij een dikke voldoende.

Er is al heel veel over deze jurk , die van haar moeder is , geschreven.
Wat maakt het uit, ze ziet er prachtig uit, en ik geloof zeker, dat ze hier zelf voor gekozen heeft.

Ontspannen en leuk, het lijkt een natuurtalent. Prima ook dat ze pas op haar 18de een dergelijk evenement afhandelt. Dat is toch heel anders dan de Zweedse prinses Estelle, die al op zeer jonge leeftijd steeds in de publiciteit wordt gebracht. Mij geeft dat altijd een wat ongemakkelijk gevoel. Enfin, Alexia had van mij best een nieuwe jurk mogen dragen, maar deze staat haar goed en beter dan haar moeder. Volgens mij is de stof donkerblauw.

Wat heeft Alexia dit goed gedaan! Ontspannen en met lef! Ze zag er prachtig uit. Mijn complimenten!

Wat een leuke ontspannen manier van dopen van het schip. En wat is ze mooi om te zien. Het zwart maakt het moment toch wat plechtig, ik vind het zeer passend.

Wat ziet ze er leuk uit!! De jurk staat haar veel leuker als bij moeders. Ik word hier wel blij van en vind het een prima keuze voor deze dag.

Haaaa, dit had ik niet verwacht. Maar wat ziet ze er ontzettend leuk uit. Ook haar haar leuk met een bloem. Kan me voorstellen dat ze (nog) geen hoed wil dragen. En op deze manier is het leuk opgelost. Complimenten, want de beelden die ik voorbij heb zien komen zien er professioneel uit. En niets te merken van zenuwen. Top

https://www.dailymail.co.uk/femail/article-12498789/Princess-Alexias-solo-debut-Queen-M-xima-King-Willem-Alexander-Netherlands-daughter-18-perfectly-poised-carries-engagement-without-parents.html

Zo leuk, ze heeft ook Daily Mail gehaald! Heel knap hoe de meisjes omgaan met de belangstelling. Heerlijk hoe ze zichzelf blijven.
Outfit: ik vind die open mouwtjes altijd iets goedkoops hebben… Tuurlijk is het Oscar maar toch.. maar staat haar mooi, ze voelde zich er duidelijk goed in en ze straalde. Mooi debuut!

Lees de comments maar liever niet, veelal 🍋🥺

Oeh ja… maar het zijn er niet veel, gelukkig. En vooral ontevreden mensen over het medium zelf, niet zozeer over Alexia.

Ik zag net het filmpje op de site van AD. Wat doet ze dit goed, ga er maar aanstaan als 18jarige met al die schijnwerpers op je gericht, Compliment.

Een gemiste kans voor Prinses Alexia ,
jammer dat ze een jurk van mama Máxima draagt , zeker een eerste officiële plechtigheid en dan al een “afdankertje “ van mama dragen .
ook het niet respecteren van tradities , stoort me , wat kost een mooie hoed en anders een uit mama’s kledingkast !
nee , ik had meer verwacht van de prinses die zegt dat ze Mode is !!

Ik was blij verrast! Heeft ze heel goed gekozen.. Idd koninklijk!

Een top keuze van Alexia! Wat een echte prinses staat hier, ze doet me denken aan de dames uit Westmister abbey, zo elegant!

Haha bedoel natuurlijk downton abbey

Muziekkapel staat nog te spelen. Nog een feestelijke sfeer hier op de Wilhelminakade.
Wat een gaaf weer voor een doping, ik ga vanavond naar BB kijken.
De fotos laten al een fantastisch beeld zien van een schitterende prinses. Wat boft Nederland. Hoop dat ze alle drie zo af en toe wat openingen etc gaan doen!

Oh ben je geweest? Wat leuk zeg! Heerlijke sfeer denk ik ;).

Chapeau hoor, met of zonder hoed! Leuk met de haar decoratie, meer dan genoeg. Het is 2023, andere tijden een nieuwe koninklijke generatie. Als het mijn dochter was zou ik héél trots op haar zijn, ze beweegt zich zo natuurlijk, maar was vast ook super nerveus. De jurk is pittig en ze draagt hem met flair, heb daarbij totaal geen associaties met Maxima. Ze is nog zo jong, doet stoer, maar staat aan het prille begin van haar leven, dus waarom toch zo zulke mes scherpe (voor)oordelen. Nee, dat kan ik in dit geval niet begrijpen…..

Wow! Ze doet het geweldig en straalt! De jurk en het haar echt prachtig. En het allermooiste: kleding herdragen en delen! Ik word hier heel blij van. 👌

🥳 Viva la princesa Alexia, welkom op de officiële Koninklijke Catwalk! 🤩

👏🏼 Pracht van een debuut, heerlijke uitstraling en top dat we je deze septembermaand als 18 jarige officieel al 2x mogen zien lopen.

Oh ja, ik vind het van lef & klasse getuigen die handschoenen 👍🏼

Eigenlijke (lange) handschoenen zijn het niet, het is een integraal deel van de jurk en heeft daarom ook een heel ander effect; de handen blijven ook onbedekt.

Goedemorgen Trixedo, ik bedoel de handschoenen subtiel in heur tasje net als oma Beatrix en moeder Máxima plachten te doen.
Zoals diverse andere lezers op MKM dit afficheren als kopieergedrag ervaar ik dit juist als klasse en stijl èn jeugdig lef!

En wie weet Trixedo verrast Alexia ons nog eens met lange satijnen handschoenen, ik zou niet verrast opkijken. 😉

O, dat heb ik dan niet gezien (en vervolgens jouw reactie verkeerd geïnterpreteerd) ! Maar ik hoop vurig, Alexia inderdaad ooit nog te zien met zulke lange satijnen handschoenen, zoals haar Oma die decennialang met zoveel gratie heeft gedragen !

Beautiful🤩zo prachtig staat haar die jurk! Persoonlijk vind ik het bij haar mooier staan en wat enig dat de dames bij elkaar in de kast kunnen shoppen! Alexia is beeldig, en haar kapsel is ook super, eerlijk gezegd vind ik een hoed oubollig voor zo’n jonge meid, is toch ook onzin, de hoeden mogen van mij afgeschaft, of af en toe eens maar wanneer wel en wanneer niet? Zal wel protocol zijn maar dat kan doorbroken worden voor de nieuwe generatie😏

Alexia heeft het meeste mode gevoel van de hele familie. Ze weet heel goed haar kleding te dragen. Ook de combinatie met schoenen, tas en oorbellen prima. Haar kapsel zit mooi. Simpel en eenvoudig maar prima met de jurk.

Ik zag net een filmpje waar Alexia het schip doopt, dat doet ze geweldig. Ook een heel ontspannen sfeer waarbij ze gewoon met je en jij wordt aangesproken. Het is natuurlijk nog een jonge meid maar het is mij opgevallen dat Amalia vaak met u wordt aangesproken. Vind ik eigenlijk niet meer van deze tijd. Maar ja het zal te maken hebben met tradities.

Leuk, waar zag je het filmpje? Twitter?

Alexia doopt schip dat naar haar is vernoemd: ‘Heel spannend’ https://www.nu.nl/302646/video/alexia-doopt-schip-dat-naar-haar-is-vernoemd-heel-spannend.html (via @NUnl) het filmpje dat ik heb gezien staat hier

Er staat een kort filmpje op AD.nl

Leuk, dank je wel!

Wat een leuke vlotte dame! Ik denk dat de hele bemanning blij en trots is dat zij op de VOX ALEXIA mogen werken! Gedoopt naar naamgenoot en stijlvolle prinses! Super gedaan dame! En je ziet er fantastisch uit! Bedankt Josine voor de goede uitleg en de mooie foto’s!

Wat een mooie foto’s zeg!
De jurk staat haar prachtig, haar haar zit ook heel mooi.
De bloem in het haar is niet mijn ding, maar staat wel fris. Had zelf liever iets hippers gezien.

Het valt me op dat ze er spontaan uit ziet.

En wat een goede keuze deze jurk van haar moeder. Staat echt heel mooi.

Mijns inziens straalt ze uit dat ze trots is op haar moeder en er een goede band mee heeft.
Dat vind ik erg mooi om te zien, dat heb ik zelf namelijk ook.

Ik vond dit altijd een leuke jurk van Maxima. Maar hij staat ook goed bij Alexia. Het blauw/wit is goed gekozen voor deze gelegenheid, al lees ik elders dat het zwart is. Kan ook, maar hij komt op mij meer blauw over. Het is gekleed en toch jong met de open schouders.
Mij stoort het niet hoor, dat ze in haar moeders kast heeft geneusd. Het is nog duurzaam ook. Prima toch. Ze kan haar hele leven nog nieuwe jurken kopen. Ben wel benieuwd wat ze met Prinsjesdag draagt.
Haar kapsel zit leuk. Een fascinator/haarband/klein dopje had ook jong gestaan en dan was er meer in de traditie van een hoed dragen bij het dopen van een schip gebleven. Benieuwd of Amalia in de toekomst wel eens een hoed zou dragen bij officiele gelegenheden. Zij lijkt mij niet zo’n hoedentype, maar dat is uiteraard maar mijn indruk.

Ze ziet er echt geweldig uit, een plaatje.
Wat leuk dat je uit je moeders kast mag kiezen en zoveel keus hebt!
En eerlijk gezegd staat de jurk bij haar beter.

.
Josine, dank je wel voor al je werk. Ga maar eens even lekker op je lauweren rusten!

Ik hoopte op een nieuwe outfit voor het debuut van Alexia, maar zij heeft klaarblijkelijk een andere keuze gemaakt, en als dit voor haar goed voelt is het prima.
Sorry voor Maxima, maar deze jurk vind ik Alexia vele malen beter staan. Luchtig gekleed en door de kleur toch ook weer wat stijlvol.
Keurige lengte van de zwierige rok en een schattig tasje over de schouder.
Bijpassende schoenen, leuke oorbellen en een mooi kapsel.
Een speels dopje of haardecoratie op het hoofd zou zeker niet misstaan hebben en een mooi alternatief geweest zijn voor de “echte” hoed.
Net even iets gekleder dan de bloem van nu.
Ben trots op onze prinses, die daar, met aller ogen op zich gericht, zo ongedwongen lijkt te lopen en met deze doop van het schip haar eigen vuurdoop met dit optreden glansrijk heeft doorstaan….Chapeau!

Nou wat een gevit op elkaar weer zeg.
Maar wat ziet Alexia er fantastisch uit in deze jurk. Ook de schoenen, tas en oorbellen vind ik prachtig. Als het zo is dat het respect toont om een hoed te dragen vind ik dat wel een misser. Maar wie weet is er al langere tijd gebroken met deze traditie. Ik kan me niet voorstellen dat er anders geen rekening mee wordt gehouden.
Ik zie niet in waarom ze bij deze gelegenheid, of bij welke gelegenheid dan ook, niet iets van haar moeder mag lenen, zeker als het zo perfect past. Maxima heeft zoveel moois in haar “kledingkast”, het moet fantastisch zijn voor de prinsessen om daar lekker te shoppen. En wellicht is het een last minute switch geweest ivm het weer.
Het kapsel kan me niet bekoren, te popperig. Een strak gestylde paardenstaart had ik mooier gevonden, al dan niet met een hoed,
Maar het is vooral erg Latino en dat past perfect bij Alexia. Ik hoop nog heel veel moois van haar te zien en kijk uit naar Prinsjesdag.

Aan de foto’s te zien heeft Alexia haar eerste eigen officiële taak met verve vervuld. Ondanks dat ik had gehoopt op een nieuwe outfit vind ik haar er erg leuk uitzien. De aparte mouwen, waar ik eigenlijk nooit echt weg van was, vind ik bij de 18 jarige Alexia beter passen dan bij haar moeder en maken haar verschijning vlot. De krullen in het haar en de bloem passen goed bij de jurk en geven de outfit een feestelijk tintje.

Wat een verschijning tijdens je debuut; chapeau! Er staat een prachtige jongedame.

Dat doet ze goed! Bij Maxima vond ik t een leuke maar wel gedurfde jurk. Bij Alexia staat de jurk fantastisch!

Ik zie net een filmpje bij het AD waarin ze met humor, aandacht en verve het supergoed doet!

Ik vind alles mooi aan dit plaatje. Well done Alexia!

Het allereerste wat ik denk als ik de foto’s zie: wauw, wat ziet ze er mooi uit en wat heeft ze haar best erop gedaan! Hartstikke leuk dat ze dit mocht doen en hopelijk heeft ze ervan genoten.