Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 09 mrt 0 reacties

Aan de slag met kleding à la Máxima

Nu de regen tegen de ramen tikt en de wind om het huis giert, vind ik het heerlijk om in mijn vrije tijd achter de naaimachine te kruipen. Heerlijk even mijn gedachten verzetten, terwijl er onder mijn handen iets moois tot stand komt. Toen ik hoorde over een Knipmode met kleding à la Máxima, werd ik dan ook heel blij. Hopelijk worden jullie dat ook, want in deze blog breng ik enkele ontwerpen van het creatieve magazine onder de aandacht.

In de april-editie van Knipmode, die as we speak in de winkel ligt, staan heel verrassende outfits. Máxima's zwarte jumpsuit met witte biesband, in 2017 verkozen tot outfit van het jaar, is daar een goed voorbeeld van. Je herkent hem op onderstaande foto's vast wel, al is hij dit keer mét schouderbandjes, ceintuur en in een roze stof uitgevoerd.  

Na wat kijken en vergelijken kwam ik tot de conclusie dat ik de halslijn met schouderbandjes eigenlijk mooier vind dan het oorspronkelijke ontwerp. De spaghettibandjes doorbreken het grote vlak bij de schouders, en maken er één geheel van. Het ceintuur zou ik persoonlijk in dezelfde kleur doen als de rest van de jumpsuit, zodat er niet teveel optische vlakken ontstaan. Lengte slankt af, niet waar?

De tweede outfit die mij erg aanspreekt, is geinspireerd op Máxima's volantjurk van Claes Iversen. Je herkent hem misschien wel van het Belgische staatsbezoek of het officiële bezoek van het Jordaanse koningspaar. Koningin Máxima droeg destijds een lichtgrijze uitvoering met cognackleurige accenten, maar Knipmode laat zien dat het ontwerp ook heel leuk kan zijn in dierenprint. Als ik in de komende weken nog tijd over heb, ga ik denk ik met dit ontwerp aan de slag. Je kunt naar eigen inzicht namelijk spelen met contrasterende volants, een mooi ceintuur of verrassende manchetten. Wil je weten hoe je een ontwerp aan kunt passen? Neem dan ook even een kijkje in de webshop van Knipmode. Daar zie je allerlei patronen voor dergelijke aanpassingen staan. 

Overhemdjurken zijn momenteel hartstikke hip, dus onderstaande outfit zou ik ook wel willen maken. De accentkleur en de bijzondere bevestiging van het riempje spreken me erg aan. Over de kleur twijfel ik nog, want beige haalt niet het beste in mij naar boven. Smaragdgroen zou een betere optie zijn. Maar dan moet ik er nog wel een mooie accentkleur bij vinden. Of een stof met print. Dat is ook het leuke aan naaien, je kunt je eigen draai geven aan een ontwerp. 

Passen bovenstaande outfits niet bij jouw stijl en garderobe? Niet getreurd, er zijn meer smaken te verkrijgen in  de april-editie van Knipmode.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Knipmode.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments