Avatar foto Door Josine Droogendijk
Dit of dat 24 apr 27 reacties

Dit of dat: Máxima en Letizia twinnen

Een donkere jurk met witte bloemen: Letizia en Máxima zijn er allebei voor te porren. Welke totaalplaatje vind jij het mooist en waarom?

BSR/PPE

Stemmen maar!

Ik kies voor....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

PS. In deze serie vergelijken we jurken, geen lichamen. Hou hier rekening mee tijdens het plaatsen van een reactie. Dank je wel!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
27 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De jurk van Maxima vind ik simpelweg mooier. De applicaties lijken van kant (?) – heel delicaat en mooi geplaatst. Wat me met name stoort bij de jurk van Letizia is het riempje dat door de applicaties heen snijdt.

De kleur jurk van Maxima vind ik mooier. Daarbij de bloemenverdeling, linksboven en rechtsonder bij Maxima vind ik ook leuker dan bij Letizia en het afstylen met pumps en pillbox origineel en pittig. Maxima, Dat dus

Ik vind vooral de spreiding van de witte motieven over de hele jurk bij Máxima beter geslaagd dan de concentratie ervan bij Letizia. Maar op zichzelf telkens een prachtjurk !
Daarnaast vind ik ook Máxima’s pumps pittiger (want puntiger) dan die van haar ‘ambts-‘ en taalgenote !

Die van Máxima puntiger? Kijk eens naar de achterste voet van Letizia dan zie je dat die schoen even puntig is als van Máxima.
En waarom is puntiger pittiger?

De meeste dames die die puntige schoenen vaak dragen zullen daar op een gegeven moment best spijt van krijgen als hun voeten wat misvormd raken.

Helemaal mee eens Ina. Sowieso, waarom die torenhoge hakken? Mannen dragen ook platte schoenen en zien er volkomen normaal uit.

Ik snap die héle hoge hakken van 11/12 centimeter wat veel koninginnen en prinsessen nu konstant dragen ook niet.
Laatst zag ik een foto van Koningin Rania en Koningin Letizia naast elkaar, foto van de zijkant genomen, alletwee die héle hoge hakken aan, het zag er belachelijk uit, je zag bij beiden dat de bovenkant van hun voet in feite misvormd was en naar voren uitstak.

Bij Kate zie je dat ook al zo erg, bij Máxima zie je dat soms.
Wat ik ook erg vind is dat Amalia nu al op haar 18de met dat soort hakken begint, kans dat ze al jong misvormde voeten krijgt.
Kijk een hakje is best leuk, maar doe het dan absoluut niet hoger dan 6 centimeter, of beter nog 4 centimeter

Daar heb je helemaal gelijk in!
Zelf draag ik niet hoger dan 7 of 8

Ik ben ook echt een “hakken-mens”, maar vind wel dat de huidige koninklijke hakken in het algemeen TE hoog zijn. Zoals bij Mary, dat ziet er echt vaak oncomfortabel uit en onnatuurlijk, en daarmee is het dan weer minder mooi…. (vind ik).

Tja tijden veranderen, nog niet zó lang geleden droegen alleen vrouwen met een “bepaald beroep” dergelijke hoge hakken. En zelfs als je dat beroep niet had dan werd je daar wel voor aangezien als je zulke hoge hakken droeg.

Maar het gaat niet eens om chique of niet maar om het feit dat je je voeten in de loop der jaren misvormd op die manier, je straks misschien nog nauwelijks kan lopen zonder steunzolen of “medische” schoenen. En moet je dat er nou allemaal voor over hebben omdat een 12 centimeter hoge hak zo “chique” is?
Je lijf naar de filistijnen helpen uit ijdelheid? Want je kunt ook je rug en nek ermee beschadigen
En ook, een hak van 6 centimeter is ook hoog genoeg om het er leuk uit te laten zien.

Last edited 11 maanden geleden by Ina.h

Helemaal mee eens.

Bij Letizia kan de jurk korter en daardoor vlotter; bij Maxima is deze lengte goed maar ietsje te strak. Met de pillbox meer af..

Ladiez, wat heeft Máxima aan met koningsdag? En de prinsessen? Ik hoop op goede sets geschikt voor de kou en de boottocht maar ook weer geen dikke capes… en felle kleuren!

Leuke stemkwestie.

Jurk van Maxima mooier, maar wel te strak.

Máxima in “dat”. Voor mij een gewoon een mooiere jurk.

De overeenkomst bij deze jurkjes is de kleur en het witte bloem motief. De jurk van Letizia is veel informeler en van tricot in een recht vallend model, beetje aan de ruime kant, vandaar het ceintuurtje. De jurk van Maxima veel gekleder qua pasvorm en accessoires en weer net iets te strak. Op zich allebei mooi, dus geen dit en geen dat en zo is het altijd wat😁.

Last edited 11 maanden geleden by Catherine

De jurk van Máxima vind ik mooier, zowel qua model met de lange mouwen en uitlopende rok, als ook de applicaties van de bloemenprints. Had hij ietsje ruimer gezeten dan was het helemaal top geweest. Zo met deze pillbox in mijn ogen een zeer geslaagde koninginne-outfit.

Gekozen voor Maxima, als je zo’n leuke en mooie print op je jurk hebt, moet je er geen riempje over plaatsen…

Ik kies voor Maxima.
Het bloempatroon is zo mooi en geeft qua verdeling een leuke diagonale lijn op de jurk.
Dat wordt versterkt doordat op de linkermouw het patroon zich herhaalt.
Hoedje, kapsel, sieraden, tasje, schoenen….het totaalplaatje is prachtig!
De jurk van Letizia is ook mooi, maar oogt toch wat minder chique.

De jurk van Maxima zit te strak en de bloemprint bij Letizia is minder over de jurk verdeeld maar beperkt zich tot het bovenlijf, bovendien valt jurk bij Letizia mooier dus ik kies dit keer voor Letizia!

Dat is makkelijk! Bij Laetitia past de jurk bij Máxima helaas te strak
Maar ik vind an sich de jurk van onze prachtige Máxima mooier

Last edited 11 maanden geleden by Doro

Lastig! Bij Letizia vind ik de jurk mooier vallen (bij Maxima zit hij een ietsiepietsie te strak), maar ik vind de applicatie op de arm bij Maxima leuk en de accesoires ook. Ook vind ik de donkere kleur persoonlijk mooier bij blond haar. Misschien als Letizia haar haar had opgestoken en iets grotere lichte oorbellen had gedragen?

Ik vind het zo raar om een ceintuurtje te dragen over het patroon op de jurk
Het model van Maxima vind ik ook mooier zeker de rok

Mijn keuze valt op Letitia. Ik vind het mooi dat de rok rustig is. En dat de bloemenprint ietsje doorloopt tot net over de taille vind ik een leuk accent.

Laetitia, de jurk zit bij Maxima te strak.

Ik kies voor Letizia want ik vind het op de rok van Máxima te druk.

Maxima, ik vind het mooi dat er een applicatie op haar arm/zij zit en nog een op het rokgedeelte, beter in balans zo. En met de pareloorbellen en de pillbox en de haardracht vind ik het geheel heel elegant.