Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 19 okt 43 reacties

Máxima sluit bezoek Tanzania af in dierenprint

Lijk je in een dierenprint gelijk op Nel Pantervel? Als het aan Máxima ligt niet. Op de laatste dag van haar VN-bezoek aan Tanzania geeft ze het goede voorbeeld.

Na de veldbezoeken van gisteren staat er vandaag een dag vol vergaderingen op de planning. Zo is er een ontmoeting voorzien met president Samia Suluhu Hassan. Ook spreekt Koningin Máxima met de gouverneur van de Bank of Tanzania, Florens Luoga, de waarnemend minister van Financiën, Janet Mbene, en de waarnemend minister van Informatie, Communicatie en Technologie, Kundo A. Mathew. De focus ligt onder meer op digitale publieke goederen zoals identiteitsbewijzen, digitale betalingen en dataprivacy. Dit draagt bij aan optimaal gebruik van financiële diensten, financiële inclusie –en weerbaarheid, inclusieve fintech en de nieuwe Nationale Strategie voor Financiële Inclusie. Ook is er een gesprek met vertegenwoordigers van het Generation Equality Forum. Dit is een traject van vijf jaar dat in 2021 onder leiding van UN Women is gestart om gendergelijkheid wereldwijd te versnellen. Voorzitters waren destijds Mexico en Frankrijk. Het gesprek gaat met name over hoe de kloof tussen mannen en vrouwen voor wat betreft financiële diensten in Tanzania gedicht kan worden. Koningin Máxima spreekt daarnaast met vertegenwoordigers van fintech bedrijven over innovaties die bijdragen aan digitale financiële en economische inclusie.

Mode
Het programma van gisteren -met meerdere veldbezoeken- smeekte natuurlijk om een casual look. Vandaag is het tijd voor business chic en Máxima vult dat in met haar jurk van Givenchy. Zo stijlvol kan dierenprint zijn!

Foto: MP

De jurk kwam eerder in beeld tijdens een VN-bezoek aan Argentinië en het staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland.

Om te voorkomen dat er weer wordt gesproken over een tijgerprint: Wie inzoomt op de print, ziet zwarte rozetten met kleine vlekjes in het midden. Voilà: de vachttekening van een jaguar. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
43 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Niet te geloven dat dit mooie jurkje zo lontzettend slordig is afgewerkt !!! Zo ervtoch geen snijgarens of dergelijke in ..

Is het jullie wel eens opgevallen dat de rok van deze jurk niet gezoomd is en dat er kleine draadjes of rafels aan hangen? Op de middalste foto is dat te zien. Maar toen ze hem voor het eerst droeg op haar universiteit was het ook al zichtbaar. Zo merkwaardig!

Je hebt gelijk, dit was me nooit opgevallen.
Maar nu ik de foto vergroot duidelijk zichtbaar.
Heel apart, en heel slordig.

Heel vreemd, scherp gezien hoor, misschien ‘kattenhaar’…🥴.

Leuk en een goede keuze.

Ik vind het een hele leuke jurk, eigenlijk maakt de kleur niet uit, het ligt eraan hoe je het combineert, wat betreft make-up, sieraden en schoenen.

Dit vind ik een hele leuke jurk, staat haar goed en is elegant, ook de schoenen vind ik super! Heel mooi plaatje dit, maar vooral haar uitstraling valt weer op, ze is een betrokken en warme vrouw! Enige minpuntje blijft het haar, maar daar is al genoeg over gezegd.

Zelf ben ik erg voorzichtig met dierenprint kleding. Wordt snel.. tja hoe zeg ik het netjes?
Deze jurk heeft een mooie kleur en een mooie lengte en daardoor (naar mijn mening) een goede keuze voor deze gelegenheid .

Zo iets ja 🤣

Foto van bezoek aan Tanzania 9 jaar geleden, als t goed is is er nog reaktie van mij met meer foto’s(link) “onderweg”

Ja dat is gek van Vorsten.
Dank PJ voor de andere fotos

Dit is een plaatje van een eerder bezoek aan Tanzania in 2013, beetje vreemd dat Vorsten.nl dat gebruikt als kop voor deze reis! Pumps zijn van Gianvito Rossi https://www.instagram.com/p/Cj55O3_rJ4a/ Hier nog wat meer plaatjes van 2e dag https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.newmyroyals.com%2F2022%2F10%2Fqueen-maxima-visited-dar-es-salaam-on.html&psig=AOvVaw0XykhjB2o8_vqSK-Zniay-&ust=1666307193636000&source=images&cd=vfe&ved=2ahUKEwjfy5aUtO36AhXiRHwKHYawB7gQr4kDegUIARDLAg straks thuis eerst maar n’s op de bank neerploffen zou ik zeggen, effe rust na paar hectische weken!

Hele leuke jurk. Maar dat heb ik al vaker gezegd van deze jurk.

Jaaaaahhhh!!! Een uitblinkertje in alle opzichten!! Kekke print, mooi model, goede kleur, helemaal passend bij de gelegenheid…topper!

Heerlijk jurkje om te dragen volgens mij. Mooie verzorgde Africanlook, maar met de zwarte hoed en de zwarte omslagdoek vind ik t pas echt supergaaf.

Beeldig jurkje!!! Ben op zich niet zo van de dierenprints, wordt al snel ordinair maar in deze kleur valt dat beeld helemaal weg, ik word hier blij van!

Zo, gewoon heel simpel gedragen vind ik de jurk wel leuk maar niet met hoed, dat kan echt niet. De schoenen die ze vandaag aan heeft vind ik niet mooi en vind ik ook niet bij de jurk staan. Ik weet eigenlijk niet goed welke schoenen ze dan wel zou moeten dragen. Is een beetje moeilijk bij deze jurk.

Heerlijke jurk. Hiermee stond ze toch ook op de foto met haar zichtbaar trotse ouders.

Jammer dat ze geen compressiekousen draagt 😜

Serieus, vind dit geen leuke opmerking

Het was ludiek bedoeld op de kritiek hoe de majesteit aankwam in Tanzania. Geen make up en haar compressiekousen nog aan en hoe respectloos dat allemaal wel niet zou zijn…. Het was dus zeker niet kwetsend bedoeld van mijn kant. Dus excuus als het zo overkwam.

Sorry, dat had ik niet zo begrepen, ook excuses van mijn kant.

Prima keuze voor deze dag in dit land! Leuke jurk en veelzijdig te dragen.
Wat een imposant programma….; na thuiskomst gun ik haar even wat rust hoor.

Wat een toffe jurk is dit. En zo te zien zijn de voetjes ook weer uitgerust. Kek hakje😉

Superleuke jurk.

Wat leuk dat z deze jurk weer herdraagt. Ik heb echt een hekel aan deze prints, behalve als het voor een riem, tas of een paar schoenen is. Maar indexe kleurstelling vind ik het echt een hele leuke jurk. En mooie match voor een bezoek aan Afrika. Wat een leuke schoenen draagt ze er deze keer bij.

Misschien geen Nel tijgervel maar ik krijg hier toch een tokkie gevoel bij. Ik zal wel de nodige kritiek krijgen maar ook in mijn familie- en vriendenkring worden dierenprinten niet zo gewaardeerd. Volgende keer beter.

Ik begrijp je wel hoor, het is een gevaarlijk jurk.

Misschien niet je smaak, maar bij Tokkie denk ik toch aan iets anders hoor , ha ha .
Maar je moet kleding met een dierenprint wel goed weten te dragen, en te combineren , want anders ……..

Mooie jurk met leuke (nieuwe?) schoenen en staat haar fantastisch

Vond deze jurk de vorige keer al zo mooi, leuk hem weer terug te zien.

Een erg mooie/leuke jurk, die haar prachtig staat. Hád ik hem maar.
Fijn hem nog een x terug te zien

Ik snap je , toen ik deze jurk voor de eerste keer zag, dacht ik alleen maar, hebben hebben.!!! Maar dan ik een goedkopere variant he?
Maar niet gevonden , helaas .

Als het je maat is, kan je hem hier tweedehands kopen voor een fractie van de oorspronkelijke prijs. https://www.rebelle.com/nl/givenchy-kleding-8577294?cpkey=ZPNua7DTFaaRCybR2iPjA8oPFmDNFK2m2hbhJyV5Di9nuQRz3kWp_TwQq8rVVoZp9Xa7jCLzOnSa7TQOaNyOOg~~

wat grappig dat je dit hebt gevonden.

Hij is toch een beetje anders dan die van Maxima. Hier zit een soort band in het middel en ook de mouwen zijn anders.

Bandje in de middel heeft die van Maxima ook en denk dat de pasvorm (van oa de mouwen) anders lijkt door de suffe pop waar de jurk op wordt gepresenteerd

Leuke outfit voor vandaag, voor zover ik gezien heb had ze gisteren de hele dag dezelfde outfit aan. Zweden, Washington, Tanzania achter elkaar, “Pittig” https://www.telegraaf.nl/video/1195917680/maxima-kalmeert-baby-tijdens-werkbezoek-tanzania, waarschijnlijk hoeft t vandaag niet zo gehaast, thuisvlucht pas rond middernacht!

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Goed jurkje voor meer zakelijk overleg. Pfft en weer een serie vandaag….
En was er gisteren nog een 2e outfit?

Blijft een leuk jurkje, en perfect voor deze gelegenheid.
Wat ik dan weer niet begrijp is dat ze DE nieuwe tas niet bij zich heeft .
Alle papieren hadden er netjes in gepast.

Een van me favoriete! Staat der goed.