Wanneer de temperaturen tropisch zijn, is de espadrille een ideale schoen. Luchtig, maar toch gekleed, zeker wanneer er een sleehak onder zit. Ook royals zijn er dol op. Koningin Letizia en Duchess Catherine lopen bijna de hele zomer op espadrilles. In koninklijke kringen is er één merk dat eruit springt: Castañer. Dit Spaanse merk bestaat al bijna een eeuw en wordt door meerdere generatie royals gedragen.

Castañer werd in 1927 opgericht door Luís Castañer en zijn neef Tómas Serra. Ze namen een atelier over waar al eeuwen espadrilles werden gemaakt. Tómas ontwikkelde speciale machines, waardoor het maken van espadrilles gedeeltelijk geïndustrialiseerd kon worden: deze machines worden tot op de dag van vandaag gebruikt.

In de beginjaren worden in het atelier van Castañer klassieke espadrilles gemaakt, zonder hak. Deze variant wordt al vanaf de 14e eeuw gemaakt in Catalonië. De naam espadrille stamt dan ook af van het Catalaanse woord voor esparto, een sterke grassoort waarvan men touw kan maken: de basis van de zool van de espadrille.

In de jaren 70 breekt Castañer internationaal door, wanneer ze in samenwerking met Yves Saint Laurent een espadrille met sleehak op de catwalk presenteren. Dit model is tot op de dag van vandaag een groot succes, ook bij onze royals. Grace Kelly van Monaco wordt als eerste royal op hun schoenen gesignaleerd, op de klassieke platte variant. Tegenwoordig zien we de royals vooral op de sleehak variant. Zo ook onze prinses Ariane. Zij laat zien dat Castañer anno 2020 ook bij de jongste generatie royals in de smaak valt, want Ariane koos onder meer bij de laatste fotosessie voor espadrilles van Castañer. Ook koningin Letizia, duchess Catherine, Meghan en prinses Sofia uit Zweden zijn bekend met het merk en zijn meerdere malen gesignaleerd op espadrilles van Castañer. Het model met een lint om de enkel lijkt een klassieker in koninklijke kringen.

Ariane heeft bruine Castañers met een middelhoge sleehak. 

Meghan heeft een zwart paar: 


Foto: Fijian Government

Sofia heeft ze in een neutrale tint.

Koningin Letizia heeft oa deze Castañers met lintsluiting. 

Bij espadrilles hoor je eigenlijk een echte zomerjurk te dragen, maar daar trekt Catherine zich niets van aan. Een goed idee of toch niet?

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 13 aug 2020 - 20:20

De zwarte exemplaren van Letizia zijn heel mooi! Leuke, zomerse schoenen voor jong en wat ouder. Ik vind het wel iets voor bij informele kleding, combinatie van Catherine vind ik daarom wat minder.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 13 aug 2020 - 19:57

Al sinds ik klein was zijn dit mijn favoriete schoenen. Ik weet niet hoeveel paren ik al versleten heb. Volgens mij hebben Máxima en Madeleine ze ook. Altijd goed bij een broek, rok of jurk. Ze geven een fijne zomerse en vrouwelijke uitstraling.

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 13 aug 2020 - 15:06

Leuk stukje om te lezen weer. Gek genoeg heb ik nooit van dit merk gehoord. Ik draag graag espadrilles. Heb meteen twee paar besteld (de zwarte met zwarte zool en de fuchsia, gewoon omdat dat mijn lievelingskleur is ;-) Ben benieuwd.

afbeelding van Marjet

Marjet

donderdag 13 aug 2020 - 16:20

Groot gelijk nu ze her en der in de sale zijn. Leuke kleuren uitgekozen ook, een pakket om naar uit te kijken!

afbeelding van sandy

sandy

donderdag 13 aug 2020 - 00:37

Waar was Meghan in de foto? Ik kan me de jurk niet herinneren.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 13 aug 2020 - 08:18

Volgens mij in Fiji,Sandy een land in Melanesie

afbeelding van Marjet

Marjet

woensdag 12 aug 2020 - 19:16

Mooie (en comfortabele!) zomerschoenen, ook voor de royals. Die van Letitzia vind ik net als Oranjefan ook heel chique omdat ze helemaal in één kleur zijn. Zelf heb ik een paar knalroze met lintsluiting en ben er erg blij mee. Met dit warme weer vind ik ze veel 'zachter' en draagbaarder aan de voeten dan bijvoorbeeld pumps. En vind ze ook wat gekleder voor bijvoorbeeld op het werk dan sandaaltjes of peep toe's. Ben benieuwd of we de royals binnenkort ook met een leuk kleurtje zullen zien, tot nu toe zijn de gekozen tinten wel heel veilig en ze hebben zoveel leuks in kleur!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 12 aug 2020 - 17:35

T zijn een soort klassiekers, die er altijd zijn, in elke zomer. Maar nu opvallend veel door royals gedragen, een soort onderscheid met hun formele jobs. Informeler en ook wat jonger.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 12 aug 2020 - 13:30

Ik vind die van Letizia heel mooi, helemaal in één kleur. Verder vind ik het een hele leuke zomerschoen, staat zeker gekleed. Zoals Catherine op de laatste foto vind ik ook best kunnen, het is een leuke fleurige jurk waar ze ze bij draagt.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 12 aug 2020 - 13:22

Voor mijn voeten zijn de espandrilles.
van Grace het fijnste heb ik voor het eerst deze zomer aangeschaft!
De rest laat ik aan míi voorbij gaan

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?