Prinses Mabel was deze week, zoals ieder jaar, aanwezig bij het Amsterdam Diner. Het Amsterdam Diner wordt georganiseerd door de Amsterdam Diner Foundation, en vindt ieder jaar plaats in - hoe kan het ook anders - Amsterdam! Ze hielp dit jaar zelfs mee met het serveren van de eerste gang!

De AmsterdamDiner Foundation ondersteunt initiatieven met betrekking tot de hiv/aids-problematiek. Aids is een groot probleem met tegelijkertijd een nationale dimensie. Aids krijgt steeds meer belangstelling in het kader van het maatschappelijk verantwoord ondernemen beleid van bedrijven. De strijd tegen aids heeft steeds nadrukkelijker een economisch belang. Zeker voor bedrijven met vestigingen of relaties in ontwikkelingslanden. Tenslotte treft aids vooral jonge mensen, een doelgroep waarvan de gezondheid en het welzijn voor het bedrijfsleven van groot belang is.

 

Mode

Outfit: Nieuwe zwarte of donkerblauwe japon met een opstaande halslijn, die eindigt in een strik aan de achterkant

Ontwerper: Viktor & Rolf

Nieuw: Ja

Opgestoken kapsel en oorhangers met parels:

 

Foto's ©PPE

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 07 jun 2019 - 10:44

Ik vind, dat Mabel de jurk prachtig toont. Hij komt zo prima tot zijn recht. Of ik hem echt mooi vind?
Nee, dat niet. Echt een symboliek voor haar en reclame voor Victor en Rolf.

afbeelding van Helena

Helena

vrijdag 07 jun 2019 - 10:44

Ik vind, dat Mabel de jurk prachtig toont. Hij komt zo prima tot zijn recht. Of ik hem echt mooi vind?
Nee, dat niet. Echt een symboliek voor haar en reclame voor Victor en Rolf.

afbeelding van Maria04

Maria04

maandag 03 jun 2019 - 20:59

Jurk is een vormloos ding.....het kapsel schitterend.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 02 jun 2019 - 23:52

Mooi Mooi Mooi! Wat een top jurk. Prachtige Audrey Hepburn look.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

zondag 02 jun 2019 - 15:15

Waarom deze creatie niet in kleur...? Ik ben in ieder geval blij dat de jurk dit keer niet te kort is!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

zondag 02 jun 2019 - 08:36

Ik geloof dat ik als een van de weinigen enthousiast ben over deze look. Ik vind het heel mooi, erg Audrey Hepburn. Mooi afgestyled ook met het haar zo en de klassieke oorbellen.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

zondag 02 jun 2019 - 16:55

Vond ik ook hoor dat het op een jurkje van A Hepburn leek, dit schreef ik hieronder ergens ook al.

afbeelding van Doro

Doro

zondag 02 jun 2019 - 14:45

Ja daar heb je gelijk in. Audrey Hepburn, Lee Radziwill, maar daar was de hals dan echt aangesloten en due dames waren zooooo hyper mager en veel jonger! Dat maakt t ook anders. Het is denk ik een beetje zo dat een heel jonge vrouw in een bloemetjes jurk en plissé rok erg leuk staat maar een vrouw die wat ouder is dan een jonge 20-er ziet er als een moeke uit. Sorry hoor

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

zaterdag 01 jun 2019 - 16:04

Ik kan hier ook weinig moois in zien. Er zit geen vorm in. Die plooitjes en de kraag maken er nog wat van, maar verder is het toch net of ze een lap stof omgehangen heeft.
De strik snap ik op zich wel bij haar, als ze dat nog steeds mooi vindt en ook in gedachtenis aan Friso. Maar ik moet eerlijk zeggen dat het dan niet echt vernieuwend meer overkomt. De stof zelf zal vast heel mooi materiaal zijn, maar 10.000 euro (of zoiets zag ik hier staan?) sorry, dat zie ik er niet aan af ;/
Het kapsel zit wat strak aan de voorkant inderdaad, en de knot is eenvoudig maar netjes, maar aan de achterkant moest alle aandacht waarschijnlijk naar de strik uitgaan

afbeelding van Babs74

Babs74

zaterdag 01 jun 2019 - 14:12

Wat een vormeloos geheel. En die strik, dat kennen we inmiddels wel.......

afbeelding van AnneR

AnneR

zaterdag 01 jun 2019 - 08:11

Sinds ik hun tentoonstelling vorig jaar in Rotterdam in de Kunsthal heb gezien ben ik om voor V&R. Het is vakmanschap, ingenieus, soms bijna wiskundig, met een maatschappelijke visie in en door hun mode. De materialen en verwerking daarvan is prachtig. Daarbij vergeleken is Natan een beginner. Op de foto lijkt het een hobbezak, want de details zie je helaas niet. Maar bij de schouder en hals zijn in ieder geval plooien verwerkt en het valt heel soepel rond Mabel. De strik heeft voor Mabel duidelijk betekenis. Ik snap goed dat ze voor hen kiest en trouw blijft.

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 01 jun 2019 - 01:51

Ik vind het helemaal niks, lijkt wel een vuilniszak. Ik snap niet waarom een vrouw kleding wil dragen, zoals Mabel heel vaak doet, waar je lijf in verdwijnt en je niet eens meer ziet dat daar nog een lichaam onder zit. Je wilt er toch graag een beetje leuk uitzien? 9,9 procent van de vrouwen doet zoveel mogelijk haar best om iets te dragen waar je figuur zo mooi mogelijk in uitkomt, Mabel doet meestal het tegenovergestelde.
En zo’n strik dat hebben we nou ook wel gezien, was een leuk eenmalig geintje met haar bruidsjurk maar daarna werd het vervelend.

afbeelding van orchidee

orchidee

zaterdag 01 jun 2019 - 09:31

In mijn ogen is het een uitstekende jurk, zeker wanneer je bedenkt dat ze ook nog een gang geserveerd heeft. Dan is het niet prettig wanneer je een strak aansluitende kleding draagt, die bij elke beweging trekt.
Maar je opmerking over de strik vind ik ondoordacht. Dat de strikken op de bruidsjurk een knipoog waren, inderdaad. Maar de zwarte kleding met een witte strik die ze daarna droeg, waren en zijn een duidelijke verwijzing naar de liefde van haar leven. Ze rouwt duidelijk nog steeds, en dat kun je niet afdoen met "dat hebben we nu wel gezien".

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 01 jun 2019 - 18:07

Orchidee, serveerster die een serveersters “uniform” aanhebben lopen ook niet in een hobbezak, die hebben dan ook meestal iets aansluitends aan, en er is een verschil tussen iets wat zó strak is dat je niet meer kunt bewegen en iets wat aansluitend is zonder dat het je in je bewegingen beperkt. Nee, dat is geen excuus dus.

De witte strik/mouw, tijdens de herdenkingsdienst, ja dat kon ik begrijpen en zien als een verwijzing (er staat me zelfs bij dat ik gelezen heb dat het een stuk van haar bruidsjurk was, weet niet of dat waar is) maar nu heb ik steeds meer het idee dat het reclame is voor Victor en Rolf en zeg ik, ja dát hebben we (ik) nu wel gezien.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 01 jun 2019 - 12:07

Mee eens. Voor Mabel is de strik een symbool van haar liefde voor Friso. En daarom hoop ik dat we haar er nog vaak mee gaan zien. Als het haar helpt of sterkt althans.

afbeelding van Maaike

Maaike

zaterdag 01 jun 2019 - 21:46

Josine, er gaat regelmatig iets mis met de antwoorden op reacties. Jouw reactie slaat op het bericht van Orchidee. Doordat de reactie van Lina er nu tussen staat lijkt het net of je het eens bent met Lina, wat dus niet zo is. Ik heb wel eens voorgesteld om, bij een antwoord op een bericht, te beginnen met de naam van degene op wie je reageert. Dat schept misschien wat duidelijkheid ;-).

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 01 jun 2019 - 13:13

Ja ik kan me nog herinneren dat Mabel tegen journalisten zei terwijl ze arm in arm met Friso stond over haar bruidsjurk: “zo kan iedereen zien dat ik hem gestrikt heb”.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 01 jun 2019 - 14:43

Wanneer zei ze dat? Nooit geweten.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 01 jun 2019 - 16:05

Als ik het mij goed herinner was het vlak na hun huwelijk tijdens koninginnedag op tv, de reporter vroeg over de strikken op haar bruidsjurk hoeveel het er waren en toen antwoordde Mabel ook dat iedereen dan ook kon zien dat zij hem (friso stond naast haar) had gestrikt. Ik ben dat nooit vergeten juist omdat er zoveel om dat huwelijk te doen was geweest. Friso stond er toen niet echt blij bij te kijken, dat ben ik ook niet vergeten.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 01 jun 2019 - 23:49

Bah wat een akelige opmerking dat Friso er niet blij bij stond te kijken. Hij hield zielsveel van Mabel en dat kon iedereen zien! Hij was alleen geen enorme liefhebber van gesprekjes met de journalisten!!

afbeelding van Luisje61

Luisje61

vrijdag 31 mei 2019 - 22:48

Lijkt wel donkerblauw velours. Voorkant lijkt een beetje op de stijl van Audrey Hepburn door Givenchy.
Wat zou nu zo,n V&R kosten??
Ik vind eigenlijk dat je je teennagels ook goed moet verwennen met een kleurtje als je sandaaltjes aanhebt onder een lange jurk. Miss is het iets van blanke lak wat erop zit .

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

zaterdag 01 jun 2019 - 12:07

Als dot couture is dan kom je zo uit op prijzen rond de 10.000 euro.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 01 jun 2019 - 14:39

ik neem aan dat ze m krijgt als vriendenprijsje.

afbeelding van Merel123

Merel123

zondag 02 jun 2019 - 05:53

Dat verwacht ik ook, misschien is hij haar wel geschonken of geleend.
(Koningin Rania heeft daar nog niet zo heel lang geleden iets over gezegd toen haar werd verweten te veel geld uit te geven aan haar garderobe.)
Dit is de beste reclame die V&R zich kunnen wensen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 31 mei 2019 - 20:18

Dit is weer een leuke outfit van V&R!. Geinig die strik in de hals. En duizend keer beter dan vorig jaar. En je kunt m ook andersom aantrekken :)
Nu nog die teentjes wegwerken.
Ik vind parels hier mooi bij...maar deze set is erg klassiek.

afbeelding van Stijl

Stijl

vrijdag 31 mei 2019 - 19:11

Hoe arrogant kun je worden?!
Een hobbezak met een strik: en dan is het couture?? Een ontwerp??
Mabel blijft V&R blijmoedig trouw ondanks de babydoll van vorig jaar en nu dit....geval.

afbeelding van Marly

Marly

vrijdag 31 mei 2019 - 18:31

Het kapsel is prachtig maar de jurk is net een toga, ik kan het niet mooi vinden, ik hou ook totaal niet van die altijd aanwezige strikken, ook zo afgezaagd.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 31 mei 2019 - 17:40

Zijn de juwelen geleend van het Koninklijk Huis? Aan wie mogen die eigenlijk uitgeleend worden Josine? Ben jij trouwens weer helemaal opgeknapt na je borstontsteking?

afbeelding van Daan01

Daan01

vrijdag 31 mei 2019 - 19:48

Hele mooie oorbellen idd !

afbeelding van Edwin

Edwin

vrijdag 31 mei 2019 - 19:48

Jens, de oorhangers die Prinses Mabel draagt, komen uit haar privé-bezit. Ze zijn dus haar persoonlijk eigendom. Prinses Mabel en alle andere leden van de koninklijke familie mogen in principe juwelen lenen van de Stichting. Wel moet hier een onderscheid gemaakt worden tussen de leden die dichter bij de Kroon staan (Bijv.: Maxima, Beatrix, Laurentien, Margriet en Mabel) en leden die verder hiervan af staan. (Bijv: de "Vollenhoven" prinsessen)

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 01 jun 2019 - 01:34

Ik heb altijd gedacht dat zij niet meer tot het koninklijk huis (de koning en koningin, hun kinderen, prinses Beatrix en prins Constsntijn en prinses Laurentien) behoren omdat zij destijds van de regering geen toestemming voor het huwelijk had gekregen ivm met Mabel’s dubieus verleden. Wel behoort ze tot de koninklijk familie net zoals de Vollenhoventjes maar niet meer (officiel) tot de inner-circle van het Koninklijkhuis. Ik geloof dat er in de familie anders mee omgegaan wordt, maar officieel behoort zij niet tot de inner-circle. De destijds nog koningin Beatrix was ‘not amused’ met deze beslissing toen.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 01 jun 2019 - 11:28

Ja idd ook mr. Pieter en prinses Margriet. Bedankt @Lina :-)

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 31 mei 2019 - 18:33

Dank je Edwin, snel en duidelijk! Nog een een aanvullende vraag: van wie heeft ze deze oorhangers gekregen? Van haar schoonmoeder? Weet jij überhaupt of die stukken heeft weggegeven aan haar schoondochters?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 31 mei 2019 - 17:49

Edwin is ingeschakeld voor het antwoord van de juwelen, maar wbt mijn gezondheid: Elle drinkt heel onregelmatig. Ze heeft dagen dat ze 22 uur slaapt en weinig drinkt, maar 2 keer in de week is ze wel langer wakker en drinkt ze uren achter elkaar. Ik heb het idee dat de ontsteking daarom blijft 'sudderen'. Doet nog steeds pijn en heb ook nog hoofdpijn enz.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

vrijdag 31 mei 2019 - 22:50

Onrustige tijden Josine,maar komt goed!

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 31 mei 2019 - 18:31

Ach wat jammer. Flesvoeding overwogen?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 31 mei 2019 - 17:44

Misschien weet Edwin wel antwoord op deze vraag. Ik zal hem vragen of hij het weet en of hij wil reageren.

afbeelding van Elles

Elles

vrijdag 31 mei 2019 - 17:31

Ik zie het symbolisch,de strik achter(doordenker) en wat haar kapsel betreft,Mabel heeft een dikke bos haar,kan bijna niet misgaan,zo bijzonder ziet het er hier niet uit,ik denk,dat zij het zelf verzorgd heeft.Mooie verschijning!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

vrijdag 31 mei 2019 - 17:26

Een beter ontwerp van Victor en Rolf maar ik vind het model niet veel voor je figuur doen. Zit weinig model in de jurk. Mabel kan beter voor dichte schoenen kiezen of haar teennagels lakken. Dit ziet er niet uit.
Maar zoals gebruikelijk bij Mabel zit haar kapsel er weer fantastisch uit. Je ziet Mabel zelden met een slecht kapsel

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 31 mei 2019 - 17:34

Ik vind het kapsel eerlijk gezegd iets te strak. Een los plukje aan de voorkant of anders opgestoken maakt haar gezicht wat zachter denk ik. Maar het zit wel netjes. Jurk doet inderdaad niet veel voor haar figuur, maar dat is wel vaker zo met japonnen van V&R.

Overigens zag ik wel schitterende bruidsjaponnen op de website. Als er hier nog iemand is die gaat trouwen en een beetje geld te besteden heeft, zou ik daar zeker een kijkje nemen. Wow wat een gave exemplaren zitten er tussen.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

vrijdag 31 mei 2019 - 19:41

Dat ga ik doen, ook al ik niet trouwen. Bedankt

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 31 mei 2019 - 16:58

Ik vind het echt prachtig. Honderd keer beter dan die rare broek die Maxima gister droeg. Wellicht waren dichte schoentjes mooier geweest. Maar haar tenen steken in ieder geval niet over de rand van de schoen zoals Maxima vaak heeft. En wat is er trouwens mis met ongelakte teennagels?

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 31 mei 2019 - 16:22

O nee. Kruising tussen de zwangerschapsjaponnen van Diana (met baby en omgekeerde strik) op het bordes van het ziekenhuis en een toga van een hoogleraar of predikant. Maar wel iets beter dan blote knietjes en wijde armsgaten van vorig jaar. En met zulke tenen zou ik m’n nagels lakken of een dicht sandaaltje aantrekken. Kapsel is wel mooi gekapt.
Sorry, ik kan er niet meer van maken.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 31 mei 2019 - 16:45

van A tot Z helemaal met je eens. het mist ook echt de knipoog van V&R.
Als het nou echt een waanzinnig grote strik was geweest die bijna als een soort scherm achter haar hoofd zou prijken zou het heel gaaf zijn. maar dit is het niet

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 31 mei 2019 - 15:48

Mooi maar een beetje veel van hetzelfde .....zwart met witte strikken

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 31 mei 2019 - 17:31

Ik zie maar 1 strik ;)

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 31 mei 2019 - 18:58

Ik ook ;-) maar altijd die eeuwige strikken bedoelde ik

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 31 mei 2019 - 19:25

Aha, bedoel je dat! Dan begreep ik je inderdaad verkeerd ;).

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?