Prinses Laurentien heeft vanochtend tijdens het Nationale Voorleesontbijt voorgelezen in Bibliotheek Hoorn. Ze las samen met kinderen uit groep 8 voor aan kleine kinderen uit groep 1 en 2, uit het boekje 'Boer Boris gaat naar zee'.

Foto met toestemming ©Janiek Dam

De Prinses droeg een kort jurkje van de Belgische ontwerper Essentiel Antwerp, gecombineerd met een donkerrood jasje, panty en enkellaarsjes. Het stofje is op zich prima en past ook goed bij de Prinses. Maar over de lengte van het jurkje en dan het jasje op zo'n model jurkje ben ik niet tevreden. Naar mijn idee is het jurkje te kort voor een vrouw van bijna 50. Ze heeft een prima figuur, maar ik vind het haar niet erg flatteren. De kleuren op zich zijn leuk, maar een wit jurkje met donkerrode panty, ik vind het niet geweldig. 

Ik ben heel benieuwd wat jullie van haar kleding vinden. 

 

Afbeeldingen kleding ©Essentiel Antwerp

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en af en toe over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie mag alleen over genomen worden met toestemming van de beheerder van The World of Royals! 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Johanna1

Johanna1

maandag 26 jan 2015 - 10:17

In het Nederlands is een uitdrukking met dezelfde strekking: " Van achter lyceum, van voren museum".

afbeelding van Janna

Janna

zondag 25 jan 2015 - 23:49

De Engelse zeggen het mooi: "Mutton dressed up as lamb".

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 22 jan 2015 - 18:48

Een foto van Laurentien toegevoegd van fotografe Janiek Dam.

Ik vind het dan wel weer geweldig dat deze kleding van Laurentien zoveel reacties oproept ;-)

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 22 jan 2015 - 14:13

Kleuren wel mooi ,maar het jasje is volgens mij niet gunstig voor haar figuur ?
Volgens mij zou ze eens een figuur analyse en stijladvies moeten vragen .
Korte jasjes en lange staan haar veel beter ,gunstiger voor haar overigens goede figuur.
Ze wil een eigen stijl maar persoonlijk vind ik haar er vaak naast zitten .

afbeelding van hendrikje

hendrikje

donderdag 22 jan 2015 - 13:52

Dubbel

afbeelding van hendrikje

hendrikje

donderdag 22 jan 2015 - 13:51

Leuke combinatie, lekker pittig en toch rustig, maar ... wat is die rok véél te kort! Ze heeft prachtige benen maar op haar leeftijd is net boven de knie naar mijn idee wel de minimnale roklengte.

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 22 jan 2015 - 12:27

Kleuren zijn mooi gecombineerd.
Jurkje te kort en jasje te lang voor dit jurkje.

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 22 jan 2015 - 11:51

Dit is een rare combinatie. Hier durf je toch niet in te vertonen, zo ver gezocht.
Zo van, ik wil eens wat anders, dat is dan geslaagd.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 22 jan 2015 - 09:36

Echt niet geslaagd. Te kort, maar in combinatie met het wijd-uitlopende model is het echt niet geschikt voor Laurentien. Ik vind ook het model van het jasje niet zo mooi, te "boxy", te mannelijk.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 22 jan 2015 - 09:31

Meestal ben ik een grote fan van haar kledingkeuze, maar dit vind ik, omdat het in mijn ogen echt te kort is, niet zo mooi.
Misschien dat het op een dikkere panty mooier is, want op zichzelf vind ik het wel een leuk jurkje.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 22 jan 2015 - 09:27

Ik vind het ook niet mooi gecombineerd, maar als ik naar de foto's kijk kan ik me bijna niet voorstellen dat Laurentien al bijna 50 is. Ze ziet er echt nog uit als een dertiger vind ik :)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 22 jan 2015 - 11:43

Nou, dat is zeker waar, dat ze er nog niet als een bijna 50er uit ziet. En ik vind dat ze deze kleur op zich goed kan hebben. Op zich is kort ook nog niet zo'n probleem, maar het ligt er aan hoe je het combineert. Ik ben het volledig eens met: de nadruk ligt overal op, maar toch slaat het nergens op.

Maar, ik denk inderdaad dat ze er op haar manier zeker zorg aan heeft besteedt, ze heeft echt wel gekeken naar kleur e.d. Ook de print van het jurkje vind ik echt bij haar passen. Ze is gewoon dol op dergelijke prints (deze lijkt ook wel op de dierenprints die ze regelmatig draagt). Als het model jurkje maar recht was geweest en zo'n 10 cm langer, dan was ik al behoorlijk tevreden geweest. Maar goed, ik vind het wel positief dat ze gewoon lekker zichzelf blijft!

afbeelding van Joris

Joris

donderdag 22 jan 2015 - 11:38

Ik ben meestal wel een fan van Essentiel Antwerp, maar dat geldt dan hun herenmode... ;) Verder maar geen commentaar. Terwijl er in Antwerpen zo veel ander moois te koop is (of misschien heeft ze bij Essentiel in Brussel gekocht).

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 22 jan 2015 - 08:56

Op zich vind ik de kleur combinatie wel leuk. Maar idd de jurk is echt te kort. Dit is een model voor meisjes en niet voor vrouwen die al bijna de 50 naderen. Ik heb niets tegen korte rokken , maar het moet wel staan. Ik krijg bij het zien van dit soort foto's altijd een gevoel van "ik moet nog zo nodig jong en hip er uitzien" . Dat kan, naar mijn mening , toch ook wel op een iets chiquere manier. Wellicht heeft het te maken met een leeftijdscrisis? Haha.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 22 jan 2015 - 08:27

OK, het jurkje is kort en lijkt nog korter door de gerimpelde strook. En het is een model dat lastig te combineren is (het model vind ik er ook niet echt mooi uitzien met het vest erover). Maar ik vind het wel goed gecombineerd met bordeauxrood jasje, dikke panty en laarsjes in de kleur, dus ik ben niet zo negatief als sommigen. En van mij 'mag' iedereen, ook een bijna 50er met mooie benen een kort rokje dragen. Ik heb een colkega van 60, een lange spriet, die s winters altijd korte rokjes met een opaque panty, hoge hak en een getailleerd jasje draagt, heel pittig en heel verzorgd.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 22 jan 2015 - 06:56

dat vind ik goed verwoord "de nadruk ligt overal maar het slaat nergens op"
stel dat een gewone doorsnee burger je nu in een eetgelegenheid of op straat zo voorbij stapt
wat denk je dan, gezien zal je het hebben maar ik probeer dan vlug naar iets anders te kijkken

afbeelding van zara

zara

donderdag 22 jan 2015 - 05:58

Hè, jammer. Mij valt allereerst op dat de laarsjes er afgetrapt uitzien. De panty is veel te glanzend en de kleur te overheersend. De print van de jurk is voor Laurentien niet uitgesproken genoeg. Het op zich leuke jasje matcht qua kleur weer wel met de panty en laarsjes, maar het past allemaal weer niet bij dit 'is-het-net-niet' jurkje. De nadruk ligt nu overal en nergens op. Het jurkje met het uitstaande korte rokje vind ik veel te kinderachtig voor Laurentien. Hoewel ik haar outfit dit keer niet zo geslaagd vind, lijkt het me wel dat zij dit zorgvuldig bij elkaar heeft gezocht. De kleur vind ik haar wel mooi staan.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 21 jan 2015 - 23:22

Geloof ook dat ik dit niet zo heel geslaagd vond.
Haar kapsel.... Het haar lijkt wel verbrandt door een steiltang, ziet er zo brittle /broos uit en ik vind blond of donker leuker staan dan dit grijze haar.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 21 jan 2015 - 23:22

We hebben haar trouwens ook al verschillende keren in deze laarsjes gezien. k Zal morgen eens even kijken of ik daar nog over kan schrijven/fotootje van kan plaatsen.

Edit: nee toch niet, op het plaatje wat ik in gedachten had, heeft ze andere laarsjes aan. Deze: http://www.freelancefotobuys.nl/fotoarchief/displayimage.php?album=593&p... ; http://www.freelancefotobuys.nl/fotoarchief/displayimage.php?album=593&p...

afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 21 jan 2015 - 23:16

De laarsjes zijn erg leuk. Verder ben ik niet echt enthousiast...

afbeelding van Imke

Imke

woensdag 21 jan 2015 - 23:15

De kleurencombinatie vind ik mooi, weer net even anders dan anders, heel verfrissend. Maar het jurkje is wel heel erg kort, ook met een maillot/opaque panty té naar mijn smaak. De mode wil soms graag onschuldige meisjes van ons maken, maar boven een bepaalde leeftijd kun je beter de verleiding weerstaan om daar aan mee te doen. Verder vind ik het dichtgeknoopte jasje boven de jurk haar wat te breed maken in de taille. Ondanks deze minpunten vind ik het concept wel heel leuk.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 21 jan 2015 - 23:02

Er zit overigens geen zwart in het jurkje, dus ik zou er denk ik inderdaad geen zwart bij dragen. Het jurkje is er in 2 kleuren, de bovenste collage is de donkerrode/paarse versie, die draagt Laurentien. In de onderste collage is een wit met zwarte versie te zien. Even voor de duidelijkheid ;)

afbeelding van Annelie

Annelie

woensdag 21 jan 2015 - 22:26

Ik vind het erg leuke kleding, maar het jurkje is toch echt te kort. Ik denk dat ik zelf het jasje ook niet over de jurk zou dragen, maar daar stoor ik me niet het meest aan. Voor de rest vind ik het wel leuk. Ik denk dat het ook een lelijke combi zou worden als ze hier zwarte laarsjes of een zwarte panty bij zou dragen...

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 21 jan 2015 - 21:56

Wat jammer!! Dit is het echt niet; veel te kort en te meisjesachtig, ook door de strook. Het colbertje staat ook niet bij zo'n type jurkje. Het printje vind ik niet onaardig, hoor.
De laarsjes vind ik erg leuk en dit geldt ook voor de oorbellen.
Haar kapsel is erg mooi gestyled.

afbeelding van LG

LG

woensdag 21 jan 2015 - 21:36

I like the dress but WAY TOO SHORT and the color of her pantyhose is too overwhelming.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 21 jan 2015 - 21:36

Oei... Geen goede kleur combinatie en jasje past qua snit ook niet op dit jurkje. Was misschien nog leuk geweest met een zwarte panty, ballerina's of zwarte, suède over-the-knee-laarzen en een korte cape erover, maar zo niet zo charmant..

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 21 jan 2015 - 21:25

Ik ben het met je eens: dit soort korte wijde rokjes mag Lairentien echt in de kast laten hangen. De laarsjes zijn prachtig, maar wat een afschuwelijke panty. Ik ben een paar maanden ouder dan Laurentien en hou erg van hippe kleding, maar hier zou ik me niet prettig in voelen. Mooi jasje. Dat zie ik graag terug op een (leren) kokerrok of skinny jeans in dezelfde kleur.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

woensdag 21 jan 2015 - 21:19

Op zich leuke outfit maar wel een beetje te kort. De schoenen vind ik erg leuk! Mooie kleur ook.

afbeelding van Lisanne

Lisanne

woensdag 21 jan 2015 - 20:59

Mooie jurk! idd niet zo super gecombineerd. maar ik like de schoenen! Icm een witte, grijze of huidskleurpanty zou het denk al beter staan!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?