Vandaag is het precies 20 jaar geleden dat Prinses Diana verongelukte in een tunnel in Parijs. Voor de hele wereld een tijd om terug te denken aan die zwarte dag... Maar ook om terug te blikken op de mooie en minder mooie momenten uit haar leven, met name haar leven als prinses en als echtgenote van Prins Charles. In deze log kijken we kort terug naar de mode van Prinses Diana. Omdat deze site over mode gaat, willen we haar op deze manier herdenken. Maar wil je haar op een andere manier herdenken, voel je dan vrij om dat in een reactie hieronder te doen! Want het was een emotionele dag, met name voor Prins William en Prins Harry, die hun moeder verloren. Maar ook voor het Britse volk, want Diana was nog altijd hun prinses, ondanks de scheiding die in 1996 officieel werd uitgesproken, 4 jaar nadat Charles en Diana al niet meer bij elkaar woonden. De hele wereld stond die dag, 31 augustus 1997, op z'n kop...

Foto

Diana's oma, Ruth Fermony, was een van de hofdames van de Queen. Een bekende aan het hof dus! Prinses Diana zelf, die tot haar 9e thuis les kreeg, maakte zelf ook mee dat haar ouders scheidden. Daarna ging ze in Norfolk naar Riddlesworth Hall, waar ze les kreeg. Een aantal jaren later werd ze naar de exclusieve West Heath School gestuurd. Diana kwam uit een vooraanstaande familie, en om die reden ging ze niet naar een gewone school. Toen ze 16 was zakte Diana echter voor een aantal examens, en daarna keerde ze terug naar huis. Diana had daarna een aantal baantjes, tot ze werk vond op een kleuterschool.

Foto

Op haar 19e verloofde Prins Charles zich met Diana Spencer. Diana koos zelf een verlovingsring uit een catalogus van Garrard. Ze koos een witgouden ring met een 12 karaats saffier, omringd door 14 diamanten. Zoals iedereen ongetwijfeld weet, draagt de Hertogin van Cambridge deze ring altijd. Prins William gaf de verlovingsring van zijn moeder aan zijn eigen verloofde. Een ongelooflijk mooi gebaar!

Foto

Op 29 juli 1981 trouwde het paar in de St. Pauls Cathedral in Londen. Lady Diana Spencer droeg een roomkleurige zijden japon, bezaaid met 10.000 parels en veel borduurwerk en pailletten! Ze droeg een sleep van maar liefst 7,5 meter lang! Leuk weetje: de japon, die werd ontworpen door David en Elizabeth Emmanuel, werd in tweevoud gemaakt. Stel dat er een vlek op zou komen! Deze tweede trouwjapon werd in 2011 voor ruim € 98.000 verkocht aan een modemuseum in Chili! Ook het tweede paar schoenen (een ontwerp van Clive Shilton met op de neus van de schoen een hartje met de initialen C en D) is in dat museum terecht gekomen.

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Diana's bruidsmeisjes, gehuld in prachtige roomkleurige japonnen met perzikkleurige ceintuur om hun middel, waren Lady Sarah Armstrong-Jones (dochter van Prinses Margareth), India Hicks (kleindochter van de Graaf Mountbatten van Burma), Catherine Cameron (dochter van Donald en Lady Cecil Cameron), Sarah Jane Gaselee en Clementine Hambro. Prins Andrew en Prins Edward waren de 2 best men van Prins Charles. Lord Nicholas Windsor en Edward van Cutsem waren de pageboys.

Foto

Foto

Diana's styliste was Anna Harvey. In de documentaire Diana 7 days vertelt ze zich schuldig te voelen aan haar dood, omdat zij er mede verantwoordelijk voor was dat Diana zo'n stijlicoon was, en zo gevolgd werd door de paparazzi. Harvey werkte 16 jaar voor Prinses Diana.

Prinses Diana koos regelmatig voor ontwerpers als Catherine Walker, Jacques Azagury, Bruce Oldfield en Victor Edelstein.Na haar scheiding koos ze meer voor de internationale ontwerpers, als Versace en Christian Lacroix. Maar Catherine Walker werd ook niet vergeten!


Door de Britse media en op social media wordt regelmatig de kleding van Catherine, de Hertogin van Cambridge, vergeleken met bepaalde outfits van Prinses Diana. Een aantal voorbeelden zijn hieronder te zien:


Twee maanden voor ze stierf, werd er een veiling gehouden, waarbij 79 van haar jurken verkocht werden via veilinghuis Christie's. Het idee kwam van Prins William. Er werd maar liefst 5 miljoen dollar opgehaald, dat naar goede doelen ging!

Gisteren werd de documentaire 'Diana, 7 dagen die de wereld schokten' uitgezonden. Deze is hier terug te kijken.

De gebruikte screenshots komen uit de onderstaande video's:

Diana, Queen of Hearts

Wedding (AP) 1, 2, 3

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Doro

Doro

zondag 03 sep 2017 - 09:22

Dat Prachtige Prachtige candle in the wind, kan er nog steeds Zo bij huilen

afbeelding van Els

Els

zaterdag 02 sep 2017 - 16:31

De Elvis dress, zo prachtig. Op de huwelijksdag had ik een vrije dag genomen van mijn zaterdagbaantje (ik was 16) om de hele dag in verwondering voor de tv te hangen. Helaas heb ik ook bij het overlijden vele dagen voor de tv gehangen. Wat een verdriet. En die jongens lopend achter de kist, verschrikkelijk. Dat doe je geen kind aan, prins en troonopvolger of niet. Ook nu met de vele media aandacht ivm het overlijden twintig jaar geleden, ik ben er weer bedroefd van. Denk wel dat ze wat betreft media-aandacht geleerd hebben. Als foto's van George of Charlotte gepubliceerd worden, zijn ze vaak gemaakt door moeder Kate zelf.
RIP Diana.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

vrijdag 01 sep 2017 - 21:11

Die foto waarop ze danst, daar is haar partner toch John Travolta en het is in het Witte Huis in Washington? Kan me niet voorstellen dat het Ed Milliband is ...

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 01 sep 2017 - 21:40

Is inderdaad John Travolta, niet Ed Milliband.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 01 sep 2017 - 22:16

Dat klopt inderdaad, daar hebben jullie helemaal gelijk in, ik heb dat ook gezien in een documentaire. Maar het ging me eigenlijk meer om de foto uit de tweet (en de tekst kan ik niet veranderen). Deze foto en japon is erg bekend van Diana, vandaar dat ik deze graag wilde plaatsen. Foto's van Getty mogen we hier niet plaatsen, en i.v.m. rechten van foto's was het enige dat ik kon doen het embedden van deze tweet. Als iemand anders toch nog een andere tweet vindt met Diana in deze japon, hoor ik het graag. Dan kan ik het aanpassen.

afbeelding van gambetta

gambetta

vrijdag 01 sep 2017 - 12:17

Al met al terugkijkend toch een heel trieste geschiedenis voor prinses Diana en haar kinderen. Je weet niet wat je van alles moet geloven wat er verteld wordt van beide kanten, maar het is toch een heel triest verhaal dat het zo met haar afgelopen is vind ik. Als ik de beelden rondom haar verloving en huwelijk zie denk ik toch dat ze heel andere verwachtingen en idee had over het huwelijk en beider inzet ervoor dan de wederpartij. Misschien ook wel wat te naïeve en romantische verwachtingen...?
Zo kan het dus lopen dat je toch heel eenzaam en ongelukkig wordt/bent ondanks alle roem, rijkdom en aanzien, waar ze wellicht ook niet helemaal goed mee is omgegaan toen het niet goed met haar ging (interviews, meewerken aan haar biografie). Heel jammer. Ze had echt iets bijzonders toe kunnen voegen aan de Britse monarchie en zou een prachtige koningin geweest kunnen zijn. Maar daar zijn er ook twee voor nodig. Het is mooi hoe ze nu herdacht wordt op velerlei manieren.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 01 sep 2017 - 09:56

Het lijkt me doodeng en nogal creepy als Kate een jurk van haar zou dragen... brrrr
De ring en de tiara is genoeg!

Wat zou ik ook graag Diana hebben gezien nu! Ze zou zich geweldig hebben gekleed denk ik

afbeelding van gambetta

gambetta

vrijdag 01 sep 2017 - 13:16

Mee eens; al is het gebaar van William mooi wat betreft de ring, het lijkt me nog niet eens zo makkelijk voor Kate om via de ring en tiara steeds aan Diana gelinkt te worden. Ik had haar ook wel een eigen verlovingsring gegund eigenlijk.
Laat ze het ook maar bij haar eigen kledingstijl houden. Ze moet geen kopie van Diana zijn.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 01 sep 2017 - 13:57

Ik denk dat ze juist proberen te voorkomen dat ze een kopie van Diana zal zijn. Ze lijkt er gelukkig ook totaal niet op. Maar het was niet voor niets, dat Catherine een veel langere aanlooptijd heeft gehad dan Diana, voor ze trouwden. Ok, William was jonger dan Charles, maar ik denk dat ze zeker van die periode geleerd hebben.

afbeelding van gambetta

gambetta

vrijdag 01 sep 2017 - 19:26

Ik denk het ook dat ze geleerd hebben van de geschiedenis . Het is mooi om te zien hoe Catherine haar eigen manier vindt of gevonden heeft om haar positie vorm te geven. M.i betrokken en bescheiden naar foto's en videofragmenten te beoordelen.

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 01 sep 2017 - 09:32

En wat zou het een ode aan prinses Diana zijn als Catherine eens een jurk van deze prachtige prinses gaat dragen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 31 aug 2017 - 22:23

Wat eenmotorige mens was het toch! Wat was ik fan van haar en wat was het onwerkelijk dat ze overleed. De krant waarin het overlijden en het huwelijk instaan heb ik nog steeds. heel fijn dat we terug kunnen kijken naar haar mooie beelden en haar geweldige kleding. Ze was echte en stijlicoon!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 31 aug 2017 - 22:50

Wat bedoel je met eenmotorige ;). Autocorrectie weer ;)?

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 31 aug 2017 - 20:55

Wij waren de dag van de begrafenis in Londen. Vreselijk, het leek wel of er niemand woonde. Geen mens op straat, zelfs geen hond. En al dat verdriet.
De laatste dagen veel documentaires over haar gezien. Het moet me echt van het hart dat ze Charles van alles de schuld geeft, geen enkele keer is iets door haar toedoen gekomen. In de beelden die ik zag van de eerste maanden/ jaren is hij (schijnbaar) wel vriendelijk naar haar toe. Hij heeft een beetje dezelfde humor als zijn vader, dat komt niet altijd goed over. Volgens mij maakt een kind bewust of onbewust dezelfde fouten als zijn ouders wanneer zij een scheiding meemaken. Hoe verdrietig het ook is voor haar kinderen, wordt het niet tijd dat wij het verleden laten rusten.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 31 aug 2017 - 23:31

ik ben het met je eens Orchidee. Ik ben een super grote fan van Diana, heb een verzameling van 35 jaar oud maar ik vind dat de zaak zeer eenzijdig wordt belicht. Diana was zeker geen lieverdje en intelligent was ze ook niet echt, ze was gewoon te jong en onervaren toen ze met Charles trouwde en paste totaal niet bij hem.. Ze hebben beiden schuld aan het mislukken van het huwelijk.
Iets wat mij mateloos irriteert en ik de laatste tijd diverse keren voorbij heb zien komen in documentaires is het volgende. Men vraagt aan Diana waarom ze zoveel charity werk doet en zo is geïnteresseerd in mensen, dan geeft ze als antwoord: i've got nothing else to do! Ik vind dat geen slim antwoord.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 01 sep 2017 - 14:01

Natuurlijk hebben beiden schuld aan het mislukken van het huwelijk, dat zal in de meeste gevallen zo zijn. Maar toch, als Camilla er vanaf het begin al tussen gezeten heeft, wat voor kans had Diana dan? En tja, zij heeft ongetwijfeld ook fouten gemaakt, maar ik vermoed dat we haar ook wel zo herinneren om de vreselijke manier waarop ze verongelukt is, en omdat ze zo geliefd was bij het volk.

Ik ben overigens best benieuwd wat de Queen en Charles en Camilla vonden van het openhartige interview met William en Harry. Maar daar zullen we vast niet achter komen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 31 aug 2017 - 22:49

Ik weet het niet goed. Er gaan ook geruchten dat Charles toen hij trouwde nog steeds een affaire had met Camilla, en dat Diana al voor ze op huwelijksreis vertrokken waren huwelijkskadootjes van Camilla in Charles koffer vond. Ik weet niet of het waar is, maar als dat zo is, moet dat al wel een slechte start geweest zijn.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 31 aug 2017 - 20:23

Ik volgde alles van haar. Kocht mega veel bladen en boeken over haar.
En mn moeder naaide zelfs 1 van Diana's rokken na voor mij: licht ecru met kleine plooitjes over de knie gecombineerd met lichte ecru trui met diepe v-hals
En een week lang gehuild destijds.

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 31 aug 2017 - 19:40

Wat een mooie stijl had ze toch. Sommige jurken zouden zelfs nu nog prima kunnen. Prachtig.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?