Eerder schreven we al over de Nobel Vredesprijs ceremonie in Noorwegen. 's Ochtends ontving het koninklijke gezelschap de laureaten echter ook al in audientie. Koningin Sonja droeg daar hetzelfde mantelpakje als tijdens de uitreiking. Kroonprinses Mette-Marit droeg echter een donkerblauw mantelpakje, vermoedelijk van Valentino.

Ook in Oslo werd er afgelopen donderdag avond gedineerd met de laureaten van de Nobel Vredes Prijs 2015! Hierbij waren Koning Harald, Koningin Sonja, Kroonprins Haakon en Kroonprinses Mette-Marit aanwezig. Koningin Sonja ging gekleed in een zwarte galajapon. In Noorwegen worden de tiara's achterwege gelaten, waardoor het geheel toch wat minder glitter en glamour is! Kroonprinses Mette-Marit droeg een creme/witte galajapon van Valentino, uit de Resort 2008 collectie. Haar opvallende schoenen zijn van Gucci.

De volgende avond werd het Nobel Vredesprijs Concert gehouden. Dit jaar werd het voor eerst live uitgezonden, via het Youtubekanaal. Van Koninklijke zijde waren Kroonprinses Mette-Marit en Kroonprins Haakon aanwezig. Mette-Marit droeg een zwart jurkje, waarvan de ontwerper nog niet bekend is. Het zou zo maar een jurkje van Valentino of Giambattista Valli kunnen zijn. Wie weet komen we er nog achter!

Afbeeldingen ©Valentino, ©Gucci, screenshots uitzending ©Nobel Peace Prize Concert.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 15 dec 2015 - 17:49

Els@ Het enige verschil is dat wij niet beter weten, dit is Mette-Marit!

afbeelding van Els

Els

dinsdag 15 dec 2015 - 12:22

We hebben veel commentaar op het haar van Maxima, maar op de foto met het blauwe mantelpakje is ook het haar van M-M wel eens aan styling of een knipbeurt toe.

afbeelding van Jens

Jens

zondag 13 dec 2015 - 13:46

De witte jurk vind ik bij het model prachtig staan maar bij Mette Marit vind ik alleen de bovenkant mooi, het geheel wat massief. In werkelijkheid is de japon ook bij haar vast mooier. De schoenen vind ik heel lelijk.
Het pakje kan ik zo niet goed zien maar de zwarte jurk vind ik een plaatje!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zondag 13 dec 2015 - 12:45

De witte jurk is inderdaad prachtig en wat een mooie, aparte schoenen. Het is leuk te zien dat Mette-Marit een geheel eigen smaak en stijl heeft..

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zondag 13 dec 2015 - 10:35

Wit en zwart bij haar haarkleur? Nou nee..

afbeelding van Henny

Henny

zondag 13 dec 2015 - 10:13

Prachtige jurk en staat haar goed. Over de schoenen heb ik mijn twijfels/ Volgens mij kunnen ze ook niet echt lekker zitten en lopen.

afbeelding van orchidee

orchidee

maandag 14 dec 2015 - 11:01

Henny, om ladingen bagger te voorkomen, zet ik het maar hier. Ik erger me ook mateloos aan alle blauwe stukjes met verwijzingen naar ander sites waar we weer wat kunnen vinden dat al dan niet met het onderwerp te maken heeft. Dit gebeurt ook vaak wanneer iemand gelijk wil krijgen, want "zie maar op deze foto". Het lijkt wel of Josine en TWOR het niet goed genoeg doen. Maar voor mij doen ze het prima.

afbeelding van LG

LG

woensdag 16 dec 2015 - 00:30

Ik ken een groep oudere dames die met z'n allen 1 computer gebruiken als zij bij elkaar zijn. Zij hebben geen email en willen verder niet veel met een computer te maken vanwege een situatie waar ik niet over wil uitweiden. Een van de dames kan nog steeds nederlands lezen. Al die dames vinden deze site zo leuk en voor hen plaats ik dan die "blauwe" links want dan kunnen ze plaatjes kijken waar zij zo heerlijk van genieten. Ik hoop dat dit het "zich er aan ergeren" iets kan verzachten.
Bij deze wil ik iedereen Prettige Feestdagen en een Gezond Nieuw Jaartoe wensen.
Edited (m'n nederlands iets verbetert, misschien nog niet helemaal goed:)

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 16 dec 2015 - 09:43

dank je L G ook ikgeniet van de blauwe links omdat ik het zelf allemaal niet kan opzoeken en ik weet ook niet hoe ik links zou kunnen plaatsen dat is me nog nooit uitgelegd maar degene die zich er aan ergeren moeten ze toch niet openen denk ik zo
je nederlands is heel goed proficiat
warme kerstdagen met gezellige mensen en een gezond en gelukkig nieuwjaar wens ik je toe

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 15 dec 2015 - 18:29

LG@ Ik snap die opschudding/ergernis helemaal niet, hoe meer informatie des te beter, Josine en Twor kunnen niet alles bijhouden, het is leuk om hen en jullie allemaal ergens attent op te maken.

LG@ "Merry Christmas" and "A Happy, Healthy New Year" , May all your wishes come true !!

afbeelding van LG

LG

dinsdag 15 dec 2015 - 19:55

Thanks Eftichia. Jaren geleden deed ik vrijwilligerswerk in een bejaardentehuis er was 1 dame die al 75 jaar in de VS woonde. Zij sprak niet veel nederlands maar kende nog wel allerlei sinterklaasliedjes uit haar hoofd. Mijn familie stuurde een cdtje met liedjes en daar genoot zij zo van. In die tijd was alles nog "dial-up" met de computer en duurde het heel lang om foto's te bekijken. Zij had het veel over het koninklijk huis en wat zou het toen leuk geweest zijn als zij zoveel had kunnen zien. Bij deze mijn excuses over een "off topic" anekdote;-)

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 15 dec 2015 - 16:53

Eens met Orchidee en Henny. Ik erger me alleen niet maar verwonder me wel. Alle lof voor Josine Rn TWOR, ga zo door dames. Heb m'n moeder ook geleerd hoe ze de blog kan volgen, ze geniet er van.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 14 dec 2015 - 11:04

We zitten even te kijken of we een topic kunnen openen dat prominent op de website staat waarin links en off-topic verhalen geplaatst kunnen worden. Zo blijft alles een beetje overzichtelijk, en weten Twor en ik ook waar we moeten kijken voor tips. Want tips zijn altijd welkom! Even kijken hoe en waar en of we dit ergens kwijt kunnen op de website.

afbeelding van orchidee

orchidee

maandag 14 dec 2015 - 23:47

Josine en TWOR dat lijkt me een geweldig idee.
Er zijn veel sites waar je zo het een en ander kunt vinden over royals, maar die kun je toch gewoon onder je favorieten zetten. Dan hoeft er niet steeds naar verwezen worden.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

maandag 14 dec 2015 - 21:05

Een tip dan maar naar...vanavond net 55 jaar geleden ! Zie http://www.anp-archief.nl/page/2187778/en . Misschien is de schitterende galajurk van Beatrix (of die van Irene) nog iets voor Maxima, uiteraard inclusief juwelen en handschoenen ?

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 15 dec 2015 - 18:07

Trixedo@ Het zijn tijdloze avondjaponnen, ik denk dat er nog veel te halen valt voor Maxima in hun garderobe's, wat aanpassingen misschien, juiste accessoires en hoppa! .Irene ging en gaat altijd zo chic gekleed.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 15 dec 2015 - 18:31

Absoluut, Eftichia ! Dank voor je reactie, en erg blij dat je er net zo over denkt !

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 12 dec 2015 - 23:39

De witte galajapon staat haar prachtig, de schoenen van Gucci -wel heel apart- doen dat ook ! Het geheel is zo verfijnd !

afbeelding van Paula

Paula

zondag 13 dec 2015 - 20:38

Ik sluit me geheel bij Trixedo aan. Die schoenen, weergaloos mooi (en sexy).

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?