Kroonprins Frederik en Kroonprinses Mary van Denemarken zijn gisteren begonnen aan de economische missie naar Saoedi-Arabie en Qatar. De missie werd door verschillende Deense humanitaire organisaties omstreden, maar de minister heeft beslist dat de missie doorging.

Gisteren, op de 1e dag van de economische missie aan Saoedi-Arabie, werd onder andere een bezoek gebracht aan een historische wijk. Een foto daarvan is hier te bekijken. Mary draagt hier een lange zwarte broek, witte blouse en zwarte mantel, gecombineerd met een sjaal. 

Later op de dag had het Kroonprinselijk paar een ontmoeting met Koning Salmon en enkele prinsen. Tijdens de ontvangst was het opvallend (maar in dat land waarschijnlijk hoogstgebruikelijk) dat Kroonprinses Mary van de meeste mannen geen hand kreeg. Mary zelf had echter voor iedereen een vriendelijk glimlachje over. Ze ging gekleed in een lila/grijze japon die reikte tot de grond. Daar over heen droeg ze haar zwarte mantel van Prada, gecombineerd met een bijpassende sjaal en haar zwarte clutch van Carlend Copenhagen, die ook Koningin Maxima in haar bezit heeft.

Het is duidelijk dat Mary zich probeert aan te passen aan het land waar ze op bezoek gaat: zij het dat ze met onbedekt hoofd gaat, en zo dus ook haar eigen gebruiken in stand houdt.

Vandaag vonden er ook diverse activiteiten plaats. Ze openden Frederik en Mary onder andere een zakelijke beurs. Kroonprinses Mary droeg een nieuwe mantel van Missoni op een lange zwarte pantalon.

In deze video van BilledBladet is te zien hoe Mary onder andere aandacht heeft voor het Deense Christina Jewelry & Watches. Wie weet zien we haar binnenkort wel met een sieraad of horloge van deze ontwerpster!

Wat vinden jullie van Mary's outfits?

Verzoek: Hoewel dergelijke bezoeken altijd lastig zijn, omdat het deels omstreden is, willen we jullie vragen om gewoon (als je daar behoefte aan hebt) je mening te geven, maar hou het a.u.b. netjes.

screenshots video's ©BilledBladet, afbeeldingen ©Prada, ©Carlend Copenhagen, ©Missoni.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jannie

Jannie

dinsdag 01 mrt 2016 - 16:53

Ik vind de kleding uitstekend gekozen. Ze past zich heel keurig aan de cultuur van het land aan. Wil niet opvallen met opvallende prints, kleuren, losse haren of blote armen of benen. Ik kan dat wel waarderen en ik denk de mensen daar ook. Maxima is in dit opzicht wel een paar keer de mist ingegaan.

afbeelding van Paula

Paula

dinsdag 01 mrt 2016 - 12:17

Ik vind de zwarte Prada-jas prachtig, vooral omdat ze daaronder iets van voile (?) of zo draagt om haar benen ook te bedekken (denk ik). Heel mooi geheel, ook haar kapsel is prachtig. Heel ingetogen en sjiek.
De Missoni-mantel is wel apart maar daar houdt het voor mij ook bij op. Geen idee hoe ze zoiets maken; het lijkt me best knap om dat voor elkaar te krijgen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 01 mrt 2016 - 12:13

Missoni jas fantastisch. Pradajas ook mooi maar fantasieloos gecombineerd.
Dat kan inderdaad beter

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 01 mrt 2016 - 09:36

Wat een ontzettend lelijke jas van Missoni, ik dacht in eerste instantie dat ze een of ander raar gebreid iets over haar schouders had hangen. Vreemde titel van dit log ook als ik zo vrij mag zijn. Het lijkt net of Mary alleen daar is, terwijl ze gewoon met Kroonprins Frederik op bezoek is.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 01 mrt 2016 - 10:05

Dat doen we heel vaak, alleen de vrouw vermelden, maar dat is je blijkbaar niet eerder opgevallen. Dat komt omdat het over de mode van de dames gaat, en niet over het nieuwtje aan zich. Maar je mag het best vreemd vinden hoor ;).

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 01 mrt 2016 - 11:05

Gelukkig maar ;-) Vandaar dat je het over de economische missie hebt natuurlijk in de titel in plaats van over de kleding. Ik begrijp het......

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 01 mrt 2016 - 11:26

Het wordt een beetje veel werk om in elke titel te zeggen: Kleding van... tijdens... van ontwerper... :P Waarom moeten zulk soort zaken altijd onder de loep gelegd worden? We houden gewoon een blog bij over de mode van de royals, genieten van gesprekken met medeginteresseerden, maar de laatste tijd wordt het voor ons bijna op eieren lopen. Zal vast aan mij liggen, maar maakt het bloggen niet altijd ontspannen.

Dat gezegd hebbende: de eerste outfits vind ik niet mooi. Mijns inziens kan er ook binnen de kledinggrenzen van dat land vast wel andere kleding gevonden worden. Mantel van Missoni wel érg mooi.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 01 mrt 2016 - 18:34

Lieve JOSINE en TWOR@ Ik snap die vreemde reacties ook niet en ik vind dat heel vervelend voor jullie!
We krijgen zoveel mooie blogs voorgeschoteld, echt genieten en hierbij wil ik jullie daarvoor hééél hartelijk bedanken!!

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 01 mrt 2016 - 15:36

Goed zo Josine, lucht je hart en leg dat soort geneuzel naast je neer .
Er zijn heel veel bezoekers van deze site die het allemaal wel heel erg waarderen.

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 01 mrt 2016 - 08:28

Ik vind de jas haar prachtig staan. Het geheel is enorm goed aangepast aan de gewoontes van het land.mooie vrouw, hoor.

afbeelding van Jens

Jens

maandag 29 feb 2016 - 21:43

Wat kunnen smaken toch verschillen: het model vind ik lelijk, de kleur ook - van heel
Licht naar heel donker. Not my cup of tea.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

maandag 29 feb 2016 - 21:05

Inderdaad TWOR, ik zit er net naar te kijken, wat een mooie, aparte mantel!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 29 feb 2016 - 20:52

Die Missoni mantel, hoe gaaf!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?