Momenteel is de Chinese president met zijn echtgenote op Staatsbezoek in Groot-Brittannie. Omdat Prins Charles min of meer weigerde bij het Staatsbanket aanwezig te zijn, wat te maken heeft met Tibet, zijn de Hertog en Hertogin van Cambridge voor het Staatsbanket ingeschakeld. Prins Charles en Camilla, de Hertogin van Cornwall, waren overigens wel bij de welkomstceremonie en de lunch, eerder op de dag.

Catherine, de Hertogin van Cambridge, was door dit minder leuke feit, overigens wel eindelijk weer eens in tiara te zien! We mogen enerzijds niet vergeten dat er een minder prettige reden voor is, en dat dus niet alles glitter en glamour is. Tegelijkertijd zien we aan de andere kant wat we zien, en dat is een prachtige rode jurk en schitterende juwelen. 

Catherine droeg een op maat gemaakte jurk, die is ontworpen door een van haar favoriete ontwerpers: Jenny Packham!

De Hertogin van Cambridge draagt de Papyrus tiara.

Queen Elizabeth gaat gekleed in een witte galajapon met zilverkleurige details. Een elegante japon!

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Imke

Imke

donderdag 22 okt 2015 - 22:10

Nou, die Engelsen hebben ook heel wat in de koninklijke kluis liggen! Het blinkt je tegemoet. Erg mooie foto van de Queen met de Russische tiara.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 22 okt 2015 - 18:31

LindaVanDeventer@ Heel leuk, dank je wel! Wat een bling, bling!

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

donderdag 22 okt 2015 - 12:56

Ik keek net even naar de foto's van het staatsbanket van gisteravond, met dank aan Eftichia, en als ik dan Prins Andrew zie die bijna in slaap zit te vallen naast de Chinese president, dan deed Kate het de avond daarvoor toch een stuk beter!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 22 okt 2015 - 22:23

Tja, het zal ook best slaapverwekkend zijn als je simpelweg niet kunt praten met de man die naast je zit, omdat hij zelfs het engels niet eens beheerst. Maar evengoed is het natuurlijk een beetje een afknapper, als je je zo gedraagt.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

donderdag 22 okt 2015 - 12:50

Kate vind ik prachtig, de avondjapon, de tiara, armbanden (!), alles héél goed gedaan en passend bij haar positie als echtgenote van de second-in-line. De paarse jurk staat haar mooi maar zou misschien meer geschikt zijn voor een afspraak wat later op de dag, naar mijn mening. En idd, Queen Elizabeth draagt bijna altijd witte avondkleding tegenwoordig, vroeger droeg ze veel meer kleur maar waarschijnlijk vindt ze dit zelf mooi bij haar witte haar? De avondjaponnen zijn altijd prachtig geborduurd, ik ben ooit op een tentoonstelling van haar avondkleding geweest in Buckingham Palace, fantastisch om die details van dichtbij te kunnen bekijken!

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 22 okt 2015 - 13:50

Zo zie je maar weer hoe genadeloos een fotoopname kan zijn. Ze zal wel schrikken als ze de foto's straks bekijkt.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 21 okt 2015 - 23:42

Verschillende foto's toegevoegd van het Staatsbanket.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 21 okt 2015 - 21:11

Prachtige jurk (lijfje met pailetten en kant, die soepele wijde rok, en de felrode kleur natuurlijk...), geweldige Lotus tiara in glanzende lokken, mooooie oorhangers en twee werkelijk magnifieke diamanten armbanden: wat is hier understated aan vraag ik me af?!? (mag je vinden natuurlijk, maar ik vind haar er chic en fris en jong en absoluut passend uitzien).
Koningin E vind ik, met alle respect, een beetje een wit spook, een kleurtje staat haar beter. Zij draagt inderdaad een kruiwagen aan juwelen. Maar zij is dan ook het staatshoofd, en heel (heel) veel ouder.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

woensdag 21 okt 2015 - 23:37

De Koningin draagt volgens mij altijd een witte jurk bij staatsbanketten...

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 22 okt 2015 - 06:44

@RoyalEllen Dat wist ik niet! Hoe lang zal haar rij witte jurken zijn?!? Ik vind het haar niet erg flatteren, maar ze heeft dus ivm traditie (waarom wit? Is toch symbool van onschuld, reinheid? Omdat ze ook hoofd is vd Angl kerk? Vind ik purper als koninklijke kleur toch mooier...) weinig keus...

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 22 okt 2015 - 08:01

Koningin Elisabeth draagt meestal wit, maar niet altijd hoor!

Hier een zilverkleurige jurk: http://www.gettyimages.nl/detail/nieuwsfoto's/queen-elizabeth-ll-attends-a-state-banquet-at-brdo-castle-nieuwsfotos/83387701/gallery

Een lila galajapon: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1231082/Where-trousers-Amused-Du...

Een lichtblauwe versie: http://www.gettyimages.nl/detail/nieuwsfoto's/queen-elizabeth-ii-shares-a-toast-with-singapore-minister-nieuwsfotos/57115447

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 22 okt 2015 - 22:21

Dat zou goed kunnen, dat ze die niet aanhad op Buckingham Palace, daar heb ik niet op gelet. Het overgrote deel is in ieder geval inderdaad wit. Ik was even nieuwsgierig of het inderdaad allemaal wit is, en grotendeels klopt dat.

afbeelding van juliette

juliette

woensdag 21 okt 2015 - 20:34

Zo mooi!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 21 okt 2015 - 19:10

k Zal Straks even een log plaatsen van vandaag (staatsbezoek) en van Victoria. Hoop dat het lukt, want moet eerst nog even wandelen (voor mn kilo's), en een rooster maken als 'vrijwilligerswerk'.

afbeelding van Lowie1984

Lowie1984

woensdag 21 okt 2015 - 18:58

Kate ziet er prachtig uit, maar op de 1 of andere manier vind ik de tiara te ouwelijk voor haar. Daarmee zeg ik niet dat het geen lelijke tiara is, want hij is prachtig, maar vind het meer een tiara voor een oudere dame!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 21 okt 2015 - 18:36

Altijd fijn zo'n tiara event! Prachtige jurk en is deze tiara ook niet door Prinses Diana gedragen?
Snap de keus van prins Charles, maar wel fijn dat prins Wiliiam en Kate nu aanwezig kunnen zijn. En als je gasten hebt, moet je ze netjes ontvangen....

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 21 okt 2015 - 17:31

Mooi die jurk met dat kant. Alleen afschuwelijk vind ik het als de man zijn daa afstemt op de kleding van zijn vrouw! Zo matchy matchy/hij hoort bij mij ik hoor bij de man met dezelfde kleur das als mijn jurk...
Je man's kleding is niet het accessoire van jouw kleding.
Is net een alsof je tot een team hoort ofzoiets. Zo 'onderdanig' komt her over

afbeelding van Janna

Janna

woensdag 21 okt 2015 - 18:30

@Doro - het is nog altijd beter dan die oranje stropdassen die WA altijd draagt. En wat is er fout om tot een team te behoren? Het schept eensgezinheid en vertrouwen in elkaar, iets wat bij William's ouders helaas ontbrak. Diana maakte de grote fout door zichzelf boven het koninklijk huis te plaatsen en noemde zichzelf The Queen of Hearts. Je ziet dat team verband ook tussen Koningin Elizabeth en Prins Philip, zag het tussen Beatrix en Claus en bijvoorbeeld tussen Prinses Margriet en haar man Pieter. Allen goede teams! Het verheugt mij ook om mijzelf en mijn man als een goed team te beschouwen. Niks mis mee!

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 21 okt 2015 - 21:16

Met een team zijn lijkt me helemaal niets mis, heerlijk juist, naar je hoeft geen teamkleding te dragen om dat duidelijk te maken :) Ik vind die matchende stropdas wel schattig, zeker bij een jong stel. Maar van een stel met dezelfde jassen en dergelijke krijg ik wel de kriebels. Dan word je typetjes van vK&dB of YvhH, beter te vermijden ;))))

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 21 okt 2015 - 23:33

Gelukkig zeg ik ook helemaal niet dat het mis is om tot een team te behoren! Maar zo teamed-up kleden vind ik suf

afbeelding van Janna

Janna

woensdag 21 okt 2015 - 23:54

@Doro - het is alleen maar William's stropdas die enigzins dezelfde kleur heeft als de jurk van Kate. Als William's kostuum, jasje en pantalon, dezelfde kleur had gehad als de jurk, dat zou inderdaad een beetje overdreven zijn. Oh jeetje, Prins Philip droeg een wit dress-shirt en zijn vrouw een witte japon, wat suf ! ! !

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 22 okt 2015 - 11:48

altijd weer bijzonder dat mensen met een anders mening de mening van een ander belachelijk maken...enjoy!

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 21 okt 2015 - 15:44

Majestueus las ik ,het goede woord voor de verschijning van Catherine !
Dit is hoe het hoort ,fantastisch passende jurk ,geen overdadig gedoe verder ,heeft zij ook niet nodig ,ze is een natuurlijke beauty .
Kijk en dit vind ik nu een prima voorbeeld hoe je een lok wel leuk en hip kan dragen ,het is loshangend en het geeft Catherine iets guitigs.

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 21 okt 2015 - 22:36

@Kate: ik begrijp niet dat je haar majestueus noemt... dat impliceert een zekere volwassenheid, gratie en enorme uitstraling. Nou, dat zie ik toch écht helemaal nérgens. Daarbij is ze ook nog eens graatmager en heeft ze een stijve manier van bewegen.

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 22 okt 2015 - 12:53

Paula @ , ik zie nu je reactie ( beetje laat sorry ..
Maar ja ik vind haar zeker WEL uitstraling hebben en een zekere ingetogen gratie .
Ze weet ook haar plaats ,ze is geen koningin ,nog lang niet zelfs .
Volwassen ? Ik weet het niet ,ze is jeugdig maar ja of je dan geen uitstraling kan hebben ?
Graatmager ??? Haha oei nou dat is een mening ,enne dan zal je Maxima wel een beetje dom vinden ,die doet hard haar best om Letizia achterna te gaan stond pas in de Daily mail -;;))
Dus ja het is igg een geliefd figuur onder Royals ....graatmager !

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 22 okt 2015 - 15:14

@Kate: we verschillen van mening, zullen we het hier op houden :) En te dunne dames vind ik zelf zo iel overkomen. Beetje kinderlijk ook. Laten ze nou maar gewoon dóór blijven eten ;)

afbeelding van Imke

Imke

donderdag 22 okt 2015 - 19:38

Te dunne dames... hoezo?? Ik vind Kate met de beste wil van de wereld niet te dun. Ik zie geen uitstekende botten of spillebeentjes. Ze is gewoon mooi slank, slanker dan de gemiddelde vrouw misschien, maar gemiddeld zijn we juist wat aan de mollige/stevige kant met zijn allen, vooral als we ouder worden. De link van dun met kinderlijk kan ik zelf ook niet echt leggen. Zoiets werd ook eens over Letizia gezegd, herinner ik me. Geen van beiden vind ik een kinderlijke uitstraling hebben, integendeel. Ik ben overigens qua stijl meestal geen fan van Kate. Hier vind ik haar er mooi en elegant uitzien. Bij een avondtoilet is het heel stijlvol om niet te overdadig met sieraden etc. behangen te zijn, de nadruk ligt helemaal op de als gegoten zittende japon en de tiara.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 24 okt 2015 - 09:25

Met Imke eens. Zowel Kate als Letizia zijn niet te dun en hebben beiden geen kinderlijke uitstraling.

afbeelding van Lisanne

Lisanne

zaterdag 24 okt 2015 - 10:26

Wanneer ben je te dun? Als andere mensen dat vinden? vind het altijd een lastig vraagstuk. Want als zij graatmager zouden zijn, ben ik dat ook. Maar zo zie ik het niet. Ik kan eten wat ik wil, maar ik kom heus niet iets aan. Heeft te maken met je darmen... Bij mensen die van zichzelf iets dikker zijn, werken de darmen anders, er is een onderzoek geweest. Als er bij mensen die van zichzelf dikker waren een deel van darmweefsel ofzo van dunnere mensen gezet werd, werden die mensen ook dunner...
Maar een oom van mij zei van de zomer: let op dat je geen anorexia krijgt... Als we zo gaan beginnen? Alsjeblieft. Laat iedereen tevreden zijn met zijn figuur. Dun/dik...

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 22 okt 2015 - 20:48

@Imke en Henny, weten jullie dat Letizia en Kate allebei maar één streep op hun pyjama hebben? ;)

afbeelding van Imke

Imke

donderdag 22 okt 2015 - 22:13

Haha... een flink dikke streep dan :-)

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 22 okt 2015 - 23:09

@Kareltje en Imke: ahahahahaha, heerlijk, even dollen :))

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 22 okt 2015 - 15:26

Haha ,ja daar ben ik het mee eens -!)

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 22 okt 2015 - 18:00

Paul en Kate. De opmerking "lekker blijven dooreten" zodat ze in gewicht aan zou komen is wel erg kort door de bocht, vind ik.
Niet iedereen heeft aanleg om aan te komen door meer of veel te eten. Het moet ook in je zitten. Zeker niet als je gezond eet. Ik denk dat Kate dit laatste wel doet. Er zijn mensen die bij wijze van spreken van water al dik worden.

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 22 okt 2015 - 22:26

Henny ,zo wordt het door mij ook niet bedoeld hoor.
Ben het helemaal met je eens ,maar ik reageerde op Paula .
Ik denk dat Catherine een perfect figuur heeft en Letizia trouwens ook ,die is gewoon tenger gebouwd.
Maxima heeft een andere bouw ,goed lezen ! (zeker niet dik!) maar ze zou dat moeten accepteren denk ik .
Ze is duidelijk aan het lijnen en persoonlijk vind ik dat ze daar in niet moet doorslaan ,ze is mooi zoals ze is .( en daarom de opmerking :" lekker blijven dooreten"-;)

afbeelding van hendrikje

hendrikje

donderdag 22 okt 2015 - 23:49

Ha, ha, ik heb ook al eens gezegd dat Máxima gerust een boterhammetje meer mag eten. Ze heeft gewoon een wat zwaardere lichaamsbouw en begint er nu knokig uit te zien. Vooral bij haar armen valt dat op. Sommige dunne mensen zijn mooi, anderen kunnen beter wat minder hun best doen net zo dun te worden.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 23 okt 2015 - 04:06

hendrikje@ Maxima komt zichzelf nog wel tegen, het is duidelijk dat zij enorm moet lijnen om er zo slank uit te zien, net wat jij schrijft, Maxima is stevig gebouwd, zij heeft een brede rug en wat meer kilo's zou zoveel mooier bij haar staan. Het is nou eenmaal niet een ieder gegeven om als een den door het leven te gaan.

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 23 okt 2015 - 12:16

@Eftichia: ik ben geen fan van Letizia maar hier ziet ze er werkelijk schitterend uit. Ze straalt gewoon en haar pak staat haar geweldig. Mooie bovenkant ook. Make-up valt gewoon op, zó mooi.

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 23 okt 2015 - 16:03

@Eftichia: dat ze weet hoeveel accessoires ze moet dragen, oh dat ben ik met je eens. Als geen ander weet zij inderdaad: less is more, helemaal eens. En dat is echt een gave want zo komen kleding en figuur veel beter tot hun recht. Maar ik ben geen fan van haar en haar stijl, dus dan vind ik haar outfits ook niet zo geweldig, snap je? :)

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 23 okt 2015 - 16:17

Paula@ Nee, ik snap die stelling niet, je kunt voor hetzelfde geld gemakkelijk een kleding mening hebben over iemand waar je wel of niet fan van bent.

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 23 okt 2015 - 18:10

@Eftichia: oké, laat ik het dan bij de jurk houden die ze in de link die je gaf, draagt. Ik vind 'm niet mooi, die naden niet en de stof niet. Het doet mij aan een sweat shirt denken. De schoenen vind ik wel prachtig, kersenrood en in lak, erg mooi. Wat vind jij van haar outfit?

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

vrijdag 23 okt 2015 - 19:06

Ik vind deze jurk wel heel erg sober voor een feestelijke en zo belangrijke gelegenheid als de uitreiking van de Princesa de Asturias prijzen.

afbeelding van Kate

Kate

zaterdag 24 okt 2015 - 09:45

Chiqui65@ Wat een enorm smaak verschil is er op deze site ( leuk trouwens ) maar dit vind ik echt een geweldige jurk van Letizia !!
En wat een statement kan je maken zonder een opvallende kleur te dragen .
Zo vind ik het nu mooi ,heel bijzondere jurk ( waarschijnlijk zeker op bewegend beeld) en weinig toevoegingen ,zo komt het mooie in een vrouw naar boven ,dit klopt helemaal mi ....
Zou willen dat onze koningin hier iets meer van had -;)

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

vrijdag 23 okt 2015 - 19:05

Ik vind deze jurk wel heel erg sober voor een feestelijke en zo belangrijke gelegenheid als de uitreiking van de Princesa de Asturias prijzen.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?