Op een van de foto's die in januari 2018 werden vrijgegeven ,draagt prinses Amalia een rood-witte jurk van het Griekse merk Devotion. Via de website Ou Boutique Stories bestelde de prinses het bohemien kledingstuk voor €169,95. Beau Monde ontdekte dat Amalia niet de enige beroemdheid is met een zwak voor de handgeweven jurk. 


Foto: RVD/Jeroen vd Meyde

De bekende en minder bekende modezusjes met dezelfde jurk van Devotion:

Op diverse websites wordt nu gesuggereerd dat we de trend helemaal te danken hebben aan prinses Amalia. Natuurlijk is het voor een kledingmerk ideale reclame als een mooie en jonge meid kiest voor een item uit de nieuwste collectie, maar mijns inziens hebben we de trend vooral te danken aan de comfortabele pasvorm van de jurk, de luchtige stofkeuze, de strategische print (hallo taille!), een slimme marketingstrategie (!!), de enthousiaste (en gesponsorde?) artikelen in de modebladen, én de klandizie van diverse beroemdheden, waaronder Amalia.  Het Kate-effect met een waarde van meer dan een miljard dollar zie ik in ons kikkerlandje niet zo snel ontstaan. Mijns inziens is de gemiddelde Nederlander daar veel te nuchter voor. En stiekem wens ik het de prinses ook helemaal niet toe. Hoe zien jullie dat? 

NB: Respectloze en/of kritische reacties over Amalia worden vanwege haar kwetsbare leeftijd onmiddelijk verwijderd. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Merel

Merel

donderdag 26 jul 2018 - 06:38

Stijlicoon? Ik gun haar dat ze om wat in haar hoofd zit zal worden bewonderd, ‘and not her yellow hair’. Al is een uitgesproken eigen stijl ook niet weg, natuurlijk. Maar daarvoor eerst nog beetje groter groeien. Als ze een duur feestend instagram it meisje wordt komt de republiek denk ik wel in zicht (mmm, ook geen onaardige gedachte... ;) ).

Deze ‘Ibiza’ jurkjes zie ik volgens mij al een paar zomers toch? Afgelopen weekenden zaten de terrassen er weer vol mee! Superleuk.

En over kleding voor pubers: in casual kleding zijn ze prachtig maar in nette kleding wringt er naar mijn gevoel al snel iets. Te kinderlijk of te ouwelijk. Voor zowel jongens als meisjes. Ik herinner me nog mijn eigen frustratie over een jurk voor het huwelijk van mijn tante toen ik 16 was (linten in mijn vlechten en een pastelkleurig midi-geval met vlinder-voorpand met een rijgveter: super kinderachtig. Ik wilde een fluor Dollydots outfit (en ogenschaduw en getoupeerd haar)! En, nu kan ik dat wel toegeven, ook dat was geen goed idee geweest.), en afgelopen weekend bij huwelijk zoon van vrienden van 15 ipv in zijn ‘signature’ kapotte spijkerbroek en t-shirt-met-maffe-quote in een nette broek-overhemd-(en altijd net te slobberig)jasje. Gelukkig mocht zijn haar wel net zo rommelig als altijd...

afbeelding van Carlaz

Carlaz

woensdag 25 jul 2018 - 14:15

Ik denk dat Amalia nog zoekende is naar een eigen stijl. Niks mis mee op haar leeftijd. Lekker laten experimenteren. Komt vanzelf goed. Deze jongedame gaat ons achterover doen slaan, want wat een mooie meid is 't! En hoe sterk moet ze al in haar schoenen staan om, tegen de stroming in, kleding te dragen die zij mooi vind. Ik vind 't een bikkel!

afbeelding van Frederike

Frederike

dinsdag 24 jul 2018 - 19:49

Ik vind het een gezellig zomerjurkje, je komt er leuk mee voor de dag. Maar zó bijzonder vind ik het nou ook weer niet en ik begrijp dan ook niet dat en waarom zoveel BN-dames dit hebben aangeschaft.
Amalia is nog wat jong om nu al een stijlicoon te zijn, ik denk dat mams (of ‘rechterhanden’ van mams) nog wel een redelijk grote invloed hebben op haar kledingkeuze. Dat zal minder worden naarmate Amalia verder opgroeit en dan zien we wel haar eigen smaak tevoorschijn komen. Amalia lijkt mij zich te ontwikkelen tot een sterke en zelfverzekerde jonge vrouw, ik ben benieuwd wat voor kledingstijl zich daarbij ontwikkelt.

afbeelding van Michel87

Michel87

dinsdag 24 jul 2018 - 18:14

Ze is zich aan het ontwikkelen. Ze is nog jong dus haar smaak/stijl zal nog veranderen. Het is een prachtige meid die zeker uit kan groeien tot een stijlicoon.

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 24 jul 2018 - 15:52

Ergens heb ik een beetje met prinses Amalia te doen. Zijn er nou geen mensen daar die verstand van passende kinder/puber kleding hebben? (wat ook nog een beetje bij haar 'positie' past hoe je het wendt of keert). Als je ziet wat ze over het algemeen draagt kun je toch niet zeggen dat het voor iedereen haalbaar is. Zo 'gewoon' is het dus niet, al doen ze nog zo hun best. Ik gun haar leuke, bij haar leeftijd passende kleding en kapsel. Is dit nou leuk, al die haren voor haar ogen? Ik weet dat meisjes dat zo doen, en toch denk ik: jammer; ik wil je gezicht zien. Ze lijkt me zo'n open, spontaan meisje die uit kan groeien tot een goede koningin. Ik ben fan van haar; maar laat haar nog even 'meisje/puber' zijn, en geen ouwelijk geklede kopie van ja, van wie eigenlijk? Ik zou wel met haar willen shoppen hoor voor leuke kleding.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 24 jul 2018 - 15:20

Ik vind het een leuke jurk voor meiden van amalia s leeftijd niet als je de 35 gepasseerd bent.
Volgens mij draagt amalia in haar vrije tijd.
wel leuke jurkjes maar als straks het gewone leven weer begint denk ik dat er wel een.
Spijkerbroek met scheuren in de knie tussen.
zit(als haar ouders dat ook een goed idee vinden)
Volgens mij wil Amalia dan vooral 'gewoon"
zijn!!

afbeelding van Carlaz

Carlaz

donderdag 26 jul 2018 - 00:47

Een zus van mij sprak ooit op koningsdag met een leraar van Amalia. Hij vertelde dat hij haar nauwelijks herkende zoals ze op die dag gekleed en gekapt was.
Op school viel ze normaal niet op tussen de andere leerlingen, zo zei hij.
Oftewel ; tijdens schooltijd gaat ze niet anders gekleed dan alle anderen.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

dinsdag 24 jul 2018 - 15:36

Dat zou best kunnen hoor, hoewel zinnen die beginnen met “volgens mij” altijd aannames/dromen cq. wensen zijn van de schrijver/ster zelf, Of het ook zo is zullen we niet / nooit met zekerheid weten.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 24 jul 2018 - 15:44

We hebben een foto van amalia gezien in de media,hendrikaB. toen ze op de oma fiets voor het eerst naar de middelbare school ging, in gewone casuel kleding

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

dinsdag 24 jul 2018 - 16:30

Tja waarom ook niet?!

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 24 jul 2018 - 12:28

Onze mooie Amalia draagt een onwijs leuke jurk , die haar geweldig staat. Maar zoals boven ook al opgemerkt: ik denk dat de prijs van deze jurk het budget van de gemiddelde puber overstijgt. Dus stijlicoon: nee. Bovendien, dit is weliswaar een erg leuk jurkje maar ik ben over het algemeen nog niet zo kapot van de kleding van Amalia. Dieptepunt voor mij is de Koningsdag-outfit. Zeer oubollig.
Waar ik wel weg van ben is de kledingkeuze van prinses Elisabeth van Belgie. Die ziet er super en bijdetijds uit. Als je het over een stijlicoon hebt dan zou zij daar in de toekomst eerder voor in aanmerking kunnen komen.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 24 jul 2018 - 14:20

Mee eens, Elizabeth kleedt zich heel leuk! Echt als een jongvolwassen meid. Ik zie wel voor me dat die een stijlicoon kan worden. Bij Amalia weet ik het nog niet. Haar kledingkeuze vind ik over het algemeen te ouwelijk.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

dinsdag 24 jul 2018 - 14:43

Precies!! Elisabeth kleedt zich echt leuk! Meid van deze tijd en kleed zich naar haar leeftijd, als ik terugdenk aan Amalia ...... , nee dan zie ik ik in Elisabeth daarentegen wel ! een stijlicoon in de dop.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 24 jul 2018 - 12:57

Juist.
Ik vind de kleding die ze draagt in het openbaar meestal veel te volwassen voor haar leeftijd.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 24 jul 2018 - 12:04

Klopt Suus, het exemplaar van dochter kostte precies de helft. Nog niet weinig voor een zomerjurkje hoor....

afbeelding van WA

WA

dinsdag 24 jul 2018 - 11:38

Neeeee, dat gaat in Nederland niet gebeuren...

Wij hebben 4 dochters in de leeftijd van 18 tot 24 jaar. Zij gaan écht niet kijken wat de prinsessen aan hebben gehad om vervolgens dan pas tot een koop over te gaan.
Iedere dochter heeft zo haar eigen stijl ontwikkeld (leuk!). Ze struinen op internet op hun favoriete sites en bepalen zelf wel wat ze leuk vinden.
Zij laten zich echt niet inspireren door de prinsessen.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 24 jul 2018 - 11:07

Nee ik denk van niet. Dat jurk staat zo’n jong meisje leuk.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 24 jul 2018 - 10:15

Wat een leuke jurk! Staat haar fantastisch. Amalia belooft een mooie krachtige vrouw te worden, die mensen zeker gaat beïnvloeden op modegebied. Stijlicoon lijkt me wat voorbarig, maar hoe leuk is het als het wel zo blijkt te zijn? Zeker bij de mainstream kleding merken. Wij willen toch ook allemaal in een Zara of COS kledingstuk lopen als Máxima het gedragen heeft.

afbeelding van Frederike

Frederike

dinsdag 24 jul 2018 - 19:56

Op de laatste zin is mijn antwoord: ‘nee’.

afbeelding van Adeline

Adeline

dinsdag 24 jul 2018 - 09:00

Ha heerlijk, komkommertijd in Nederland en Beau Monde geeft t goede voorbeeld. Geestig item, al dat antiek met hetzelfde jurkje. Voor Amalia echter was de jurk destijds zeer geschikt!

afbeelding van Cathelijne-Victoria

Cathelijne-Victoria

dinsdag 24 jul 2018 - 08:27

Ik denk dat het klopt zoals het omschreven staat: een stijlicoon in de dop. Amalia laat zo nu en dan al een vleugje glamour en trendsetting zien, maar ze zal waarschijnlijk echt een stijlicoon zijn als ze een volwassen leeftijd heeft.

Ik vind het leuk te zien hoe Amalia met het ouder worden, steeds meer vrouw wordt en daarbij stijlvolle kleding draagt.

En bovendien: haar uitstraling vind ik ook steeds meer smashing, wat een krachtige blik!

Dus ja hoor, ze is het helemaal: 'in de dop'.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 24 jul 2018 - 02:03

Is de NB zin niet een beetje onnodig, resp. te expliciet?

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

dinsdag 24 jul 2018 - 01:54

Amalia een stijlicoon in de dop? Hoe ik het zie?

Serieus?

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

dinsdag 24 jul 2018 - 12:48

Ik begrijp wat je bedoelt..

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 23 jul 2018 - 23:31

Ik kan eigenlijk niet geloven dat dit waar is. . Heeft Beau Monde hier niet gewoon een item van gemaakt door met de jurk langs de BNers te gaan?
Hoewel Jens haar verhaal wel in lijn ligt met t bericht.

afbeelding van Jens

Jens

maandag 23 jul 2018 - 23:00

Hi Josine, leuk item. Ik kan alleen spreken over het Amalia effect mbt onze dochter en vriendinnen: zij worden daar wel degelijk door beïnvloed. Sinds de foto’s van de kroonprinses in deze tuniek zijn vrijgegeven is dit item een hit onder de jonge meiden / dames in mijn omgeving. Dochter kan zo’n item idd niet zelf betalen, wij vergoeden een basistarief en zij legt zelf een bedrag bij voor een kledingstuk dat meer kost en dat ze toch graag wil dragen. Daar werkt ze zelf voor, in een supermarkt op ons dorp.
Zeker weten dat Amalia een stijlicoon wordt. Zo ook haar zussen, kan niet anders met Maxima als moeder.
Ik wist niet dat Nederlandse celebs deze tuniek ook dragen, grappig. Ik leen m als ik bijvoorbeeld naar het strand ga. One size fits all :-))

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 23 jul 2018 - 23:58

Mijn kleindochter krijgt ook kleedgeld en ze heeft ook een baantje. Maar dan nog is dit een enorm bedrag voor een jurkje voor een 14/15-jarige. En je wilt als jong meisje toch ook nog meer? Een keer naar de bios? En je hamster wil ook eten... En je moet een cadeautje kopen.... Ik bedoel te zeggen dat, als je ouders dergelijke, dure kleren niet voor je (kunnen of willen) kopen, je zulke jurkjes nooit zult kunnen dragen. Dus, als onze prinses een stijlicoon zou worden door haar dergelijke, dure kledingkeuze, is dit een nogal elitaire aangelegenheid.
Ik weet natuurlijk niet wat het gemiddelde inkomen is van de gemiddelde MKM-lezer(es) maar als wij, als lezers, een gemiddelde vertegenwoordigen, krijgen onze kinderen (of kleinkinderen, in mijn geval) geen €170,00 aan kleedgeld p.m.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 24 jul 2018 - 15:27

Mee eens margreet maar gelukkig dat ik kleinzoons heb van 2 en 4 ,dan hoef ik mij geen zorgen te maken!

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 24 jul 2018 - 07:44

Ik denk dat de prijs van het jurkje los staat van het stijlicoon zijn. Jonge meiden zijn vaak heel handig met mode en weten iets vergelijkbaars vast goedkoper op de kop te tikken.

afbeelding van LG

LG

dinsdag 24 jul 2018 - 00:51

Margreet, die opmerking over de hamster, ik kom niet meer bij :-)))

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 23 jul 2018 - 22:19

Een "gewoon" meisje van 13-14 jaar zal/kan toch nooit een jurkje kopen van € 170,00? Dat gelooft toch niemand? Serieus, een jong meisje heeft toch never, nooit zóveel kleedgeld? Ik vind dat echt niet normaal!
Dat Amalia dit jurkje heeft mogen uitkiezen van haar ouders, daar zeg ik niets over maar dat dit dan een dresscode zou kunnen worden, nee, dat geloof ik niet.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 23 jul 2018 - 22:16

Ik denk wel dat hetgeen de kroonprinses en haar zusjes dragen van invloed kan zijn op het koop gedrag. Hoeveel Sissyboy jurkjes zullen er nog zijn, ik denk geen 1 meer. Vooral met de wat vriendelijk geprijsde kleding zie je dat de royals ook tegenmaatregelen nemen. Volgens mij liet Kate het vrij goedkope jasje van prins George's eerste schooldag een jaar in de kast hangen, zo voorkom je dat alle kinderen dezelfde jas aan hebben.
Overigens vind ik het wel leuk dat mensen op (bij voorkeur Nederlandse) ideeën gebracht worden en denk ik dat Amalia dat ook vindt.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

maandag 23 jul 2018 - 22:16

Leuk en fris dessin !!! Staat amalia ook goed..
Het is natuurlijk geen exclusieve jurk , ja dan is het ook normaal dat anderen ook te zien zijn in de jurk!!!!
Al verbaast het mij telkens weer dat er zo weinig "gelijk geklede" mensen rondlopen . Bepaalde modellen worden echt wel in grote "oplagen" gemaakt...

afbeelding van Suus

Suus

maandag 23 jul 2018 - 22:03

Staat Amalia heel leuk. Grappig dat anderen hem ook dragen, alleen is het wel heel veel mensen in dezelfde jurk. Originele gaat er dan vanaf, vooral omdat het zo’n opvallende print is.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 23 jul 2018 - 21:46

Ik vind dit vooral een leuke lange neus naar alle mensen die kritiek hebben op het uiterlijk van onze kroonprinses. Geen idee of Amalia voor deze trend heeft gezorgd, maar elke tiener zou het leuk vinden als ze een fashiontrend inzetten! Nb ik vind het ook een erg tof jurkje.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

maandag 23 jul 2018 - 21:35

Als Amalia inderdaad het voorbeeld is dan zegt dat meer over de Katja's, Linda's en ilse's dan over een meisje dat het wellicht bij toeval gekocht heeft tijdens een vakantie in Griekenland. Welke 30+ vrouw neemt een tiener als voorbeeld? En voor Amalia's leeftijdsgenoten is de tuniek wellicht te duur. Ik zie de voorbeeldfunctie nog niet, misschien als ze 20-25 is en ook meer in de publieke taken gaat deelnemen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?