De Deense Koningin en de hele Deense Koninklijke familie zijn in de rouw. Gisteravond is Prins Henrik overleden. De afgelopen dagen/maanden werden er al vaker berichten vrij gegeven omtrent zijn gezondheid. Gisteren werd bekend gemaakt door het Deense Hof dat de Prins overgebracht zou worden naar Fredensborg Paleis, om daar zijn laatste dagen door te brengen, en dat zijn broers/zussen voor zover ze dat nog konden, onderweg waren naar Denemarken. Dat werden nog slechts enkele uren, uiteindelijk. Koningin Margrethe, Kroonprins Frederik en Prins Joachim waren bij hem toen hij stierf.

foto van Det danske kongehus.

We openen deze log omdat hij de echtgenoot is van een Koningin, die ook nog eens peettante is van onze Koning Willem-Alexander. En omdat we op deze site geregeld schrijven over de mode van Kroonprinses Mary, en af en toe over Prinses Marie en Koningin Margrethe. Het zal in deze log een klein beetje gaan over hun outfits tijdens de komende dagen, maar ook over nieuws rondom zijn overlijden/begrafenis. Voor de begrafenis verschijnt (mogelijk) een nieuwe log. 

Foto ©Kongehuset

We wensen Koningin Margrethe en de Deense Koninklijke familie sterkte toe vanaf deze plaats en condoleren hen met hun verlies!

Meer nieuws:

Update 14 februari: Vandaag om 11:00 uur zal er een persconferentie gehouden worden i.v.m. het overlijden van Prins Henrik.

Update 14 februari, 10.09 uur: Het Deense Hof heeft een maand hofrouw afgekondigd. Tot en met 14 maart zijn er geen publieke activiteiten voor leden van de koninklijke familie en de hofhouding draagt tot en met die datum een rouwband over haar uniform.

Update 14 februari, 23.08 uur: Vanmiddag werd er nog meer nieuws bekend gemaakt rondom de uitvaart van prins Henrik. De prins is thuis op Slot Fredensborg, maar wordt morgen, 15 februari, om 10.00 uur overgebracht naar Amalienborg in Kopenhagen. Zijn familie zal hem volgen naar Kopenhagen. Vrijdag 16 februari om 18.00 uur wordt zijn lichaam vervolgens overgebracht naar de Christiansborg Slotkirke. Daar kunnen de Denen afscheid van de prins nemen, op zaterdag, zondag en maandag tussen 15.00 en 19.00 (za en ma) en 12.00 en 19.00 (zo). De koninklijke familie zal zaterdagochtend om 10.15 uur een bezoek brengen aan de "Castrum Dolores" en maandag ochtend is tijd gereserveerd voor speciale gasten.

De uitvaartsdienst voor de prins zal plaats vinden op dinsdag 20 februari a.s. om 11 uur in de kerk van Slot Christiansborg (Christiansborg Slotkirke). De uitvaart zal relatief klein en besloten zijn. Na de uitvaart wordt zal hij worden gecremeerd en wordt zijn as in twee delen verdeeld: één deel zal worden uitgestrooid in de zee bij Denemarken, het tweede deel zal worden begraven in de privétuinen bij Slot Fredensborg. Op dit moment is nog niet duidelijk of er buitenlandse gasten aanwezig zullen zijn en wie dat dan zijn.

Het Zweedse hof heeft laten weten dat koning Carl Gustaf en koningin Silvia hun plannen voor een bezoek aan de Olympische Spelen voorlopig uit te stellen, wellicht gaan ze nog ná 20 februari maar voorlopig is hun reis naar Zuid-Korea onzeker. Carl Gustaf en Margrethe zijn familie: ze zijn neef en nicht want de vader van Carl Gustaf en de moeder van Margrethe waren broer en zus. Koning Harald van Noorwegen heeft, net als Carl Gustaf, zijn condoleance gestuurd naar Margrethe en heeft daarbij verklaard dat de vlag op het koninklijk paleis in Oslo vandaag en op de dag van de uitvaart halfstok zal hangen.

Vanmiddag publiceerde het hof een fotoreeks van prins Henrik. Daarbij werd ook een heel recente foto van de prins gepubliceerd, gemaakt in Sharm El Sheikh, Egypte waar de prins in januari van dit jaar op vakantie was toen hij ziek werd en opgenomen in het ziekenhuis. Vanuit daar is hij naar het Rigshospitalet in Kopenhagen vervoerd, begin februari waarna hij gisteren naar huis werd gebracht omdat hij zijn laatste tijd thuis wilde zijn. Zoals we nu weten, overleed hij later op de dag op het Slot.

Bij meerdere Deense koninklijke paleizen werden vandaag, na het bekendmaken van het overlijden van de prins, bloemen gelegd door het publiek. De dappere koningin Margrethe kwam vanmiddag buiten Slot Fredensborg de aldaar voor haar prins neergelegde bloemen bekijken, onder toeziend oog van de bij het paleis verzamelde pers.

Morgen is er om 13.00 uur een persbriefing op het paleis. Wanneer er meer nieuws is, breng ik jullie zo snel mogelijk op de hoogte.

UPDATE 15 februari 10.26 uur: Vanmorgen om 10.00 uur is het lichaam van de prins per auto onderweg van Fredensborg naar Kopenhagen, Amalienborg. De hele familie volgt de prins in volgauto's. Dit wordt live uitgezonden op de Deense televisie. Via deze link is dat onder andere te bekijken.


UPDATE 15 februari, 14.20 uur: Vanmorgen werd het lichaam van prins Henrik onder begeleiding van zijn familie naar Amalienborg, naar het Christian XI' Paleis (het woonpaleis van Margrethe en Henrik in Kopenhagen) gebracht. Leden van de hofhouding van de prins hebben de kist van de prins daar naar binnen gebracht. Bij Amalienborg kwamen de kroonprins, kroonprinses, prins Joachim en prinses Marie en al hun kinderen naar buiten om de bloemen en briefjes van het publiek te bekijken.Morgenavond om 18.00 uur zal de kist van prins Henrik van het paleis in Amalienborg van Margrethe en Henrik worden overgebracht naar de kapel van Slot Christiansborg. Ook hierbij zal hij worden begeleidt door zijn familie. Hij wordt door 10 officieren van de Kongelige Livgarde (de Koninklijke Lijfwacht) naar binnen gedragen. Hierbij zal pers aanwezig zijn, dus daarvan zullen foto's/video's verschijnen. Daarna is er in de Slotkirke een besloten kerkelijke ceremonie door de Koninklijke Kapelaan. Daarnaast lijken de berichten over de mogelijke aanwezigheid van Carl Gustaf en Silvia van Zweden bij de uitvaart, niet correct te zijn.

UPDATE zaterdag 17 februari 2018: De kist met het lichaam van de prins is, zoals ik eerder al meldde, een nachtje in de Ridderzaal van het woonpaleis van Henrik en Margrethe gebleven. Daarvan gaf het hof de onderstaande foto vrij. Mooi details die ik even met jullie deel: de wacht bij de kist bestaat uit wachten van de Koninklijke Lijfwacht en wachten van het Koninklijk Jacht Dannebrog. Iedere keer waren er twee wachten van de Dannebrog, twee van de Lijfwachten én een sergeant van de Lijfwacht. Over de kist ligt de vlag van de prins met daarop zijn koninklijke wapen. De vier kandelaren rondom de kist van de prins zijn bijzondere exemplaren die voor deze gelegenheid geleend zijn door het Hof bij de Slot Rosenborg, een museum waar ook de Kroonjuwelen tentoon gesteld worden. Dezelfde kandelaren werden ook geleend voor een ceremonies na het overlijden van koning Frederik IX en koningin Ingrid, de ouders van koningin Margrethe II.

Het mooiste detail is nog wel -in mijn ogen- dat de kist geplaatst is op drie bokken die speciaal hiervoor in de koninklijke houtwerkplaats zijn gemaakt. De pinnen in de bokken zijn gemaakt van drie verschilllende soorten hout: de pennen aan de bovenzijde zijn gemaakt van essenhout, afkomstig van Slot Fredensborg. De pennen in het middelste deel, in de buurt van zijn hart, zijn gemaakt van dennenhout afkomstig van Château de Cayx, het kasteel van de prins in Frankijk. De pennen aan de onderzijde zijn afkomstig van hout van Slot Gråsten. Mooi gedaan, hout van de kastelen waar de prins regelmatig kwam!

De kist met het lichaam van de prins is gisteren overgebracht van Amalienborg naar de kapel van Slot Christiansborg. De koninklijke familie vergezelde ke prins hierbij weer. Na het overbrengen van zijn lichaam vond er een kerkelijke ceremonie plaats waarvan het Hof een klein stukje heeft gedeeld op Facebook.


Sinds vanmorgen is de prins dus opgebaard in Slot Christiansborg. Daar is er vanaf vanmiddag de komende dagen de mogelijkheid voor het publiek om afscheid te nemen van de prins. In Denemarken noemen ze dit "Castrum Doloris", een eeuwenoude traditie binnen de koninklijke familie. In Slot Christiansborg is het de naam van de verhoging waarop de kist van prins Henrik zich bevindt. In het geval van de prins is dit op een katafalk die bedekt is met een stuk paars fluweel. Op een kussen van zwart fluweel zijn een aantal van de ridderorden van de prins geplaatst. Zo zien we er de keten van de Orde van de Olifant, in deze keten zien we de Orde van de Dannebrog. In de ridderkapel van Slot Frederiksborg zijn normaal gesproken schilden te zien van alle mensen die de orde van de olifant hebben ontvangen, nu bevind het schild zich onder de Castrum Doloris.

Wellicht is het je opgevallen dat kroonprinses Mary iedere keer dat we haar hebben gezien sinds het overlijden van Henrik, een klein diamanten broche draagt. Dat is niet geheel toevallig, want zij kreeg deze broche als huwelijkscadeau van Henrik. Mooi gebaar!


UPDATE 17 februari 2018 deel 2: Zoals ik vanmorgen al schreef, kan het publiek vandaag, morgen en maandag de laatste eer bewijzen aan de prins. Het Hof heeft beelden hiervan vrijgegeven, daarop zien we onder andere close-ups van de bloemstukken: de witte krans, middenvoor, is van koningin Margrethe II, die door Henrik en haar vrienden Daisy genoemd werd, vandaar dat dit te lezen is op het witte lint. Rechts daarvan ligt een krans van de kleinkinderen, waar op het lint "grand papa" staat. De kransen links en rechts van het wapenschildbord uit de ridderkapel van Slot Frederiksborg staan, zijn van Frederik en Mary en Joachim en Marie. De kransen aan de rechterzijkant zie je twee kransen met blauwe linten, deze zijn afkomstig van de Griekse koninklijke familie: koningin Anne-Marie van Griekenland is geboren als prinses van Denemarken, ze is het jongste zusje van Margrethe. De krans aan de linkerzijkant is, naar ik vermoed want er zijn geen duidelijke beelden van, van prinses Benedikte van Denemarken, het andere zusje van Margrethe.

Vanmorgen gingen Margrethe, Frederik, Joachim, Mary en Marie op bezoek bij prins Henrik. Hun aankomst bij Slot Christiansborg werd vastgelegd in onderstaand filmpje:


UPDATE 19 FEBRUARI: Vandaag was de laatste dag dat prins Henrik opgebaard lag in de kapel van Slot Christiansborg. Morgen is de uitvaart. Daaraan voorafgaand was de kapel vanmorgen niet toegankelijk voor het publiek, maar was er voor zijn beschermheerschappen, samenwerkingspartners, vrienden en petekinderen de mogelijkheid afscheid te nemen van de prins. Daarna boden kroonprins Frederik en prins Joachim hen gezamenlijk een receptie aan op slot Christiansborg. De Franse familie van Henrik was hierbij aanwezig, maar ook de honden van Margrethe en Henrik: Nelly, Tillia en Helike. Ook onder andere prinses Alexandra van Sayn-Wittgenstein-Berleburg en haar kinderen graaf Richard en gravin Ingrid von Pfeil und Klein Ellguth, waren hierbij. Alexandra is de dochter van prinses Benedikte, dus een nichtje van koningin Margrethe. Alexandra en haar kinderen brengen vaak een deel van de zomer, samen met Margrethe, Henrik en de zussen van Margrethe door op Slot Grästen.

Kroonprins Frederik en prins Joachim kwamen samen in de auto van hun vader, Krone 1, naar Slot Christiansborg.


Zoals gezegd is de uitvaartsdienst voor prins Henrik morgen in Slot Christiansborg. Het is me op dit moment nog niet helemaal duidelijk of dit ook vanuit Nederland via internet te volgen is. Ik heb het idee dat er via de DR (https://www.dr.dk/tv/live/dr1) en TV2 wel verslag gedaan wordt, maar ik vraag me af of we dat vanuit het buitenland kunnen bekijken. Ik houd jullie op de hoogte in de speciale uitvaartlog die morgenochtend geplaatst wordt.

Deze log is geschreven door Sanne en TWoR

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 19 feb 2018 - 09:58

Sanne, is al bekend of de begrafenis live wordt uitgezonden?

afbeelding van Kuifje

Kuifje

zondag 18 feb 2018 - 17:01

Ik heb een vraag over het opbaren van de overledene. In België, bij Boudewijn, Fabiola en al hun voorgangers, (maar ook in de persoonlijke familiale kring) blijft de kist steeds open tijdens de begroetingsperiode. In Nederland, Verenigd Koninkrijk en nu ook Denemarken is de kist al gesloten. Heeft dit met het geloof te maken ?

afbeelding van orchidee

orchidee

zondag 18 feb 2018 - 17:44

Dat heeft in principe niets te maken met geloof, maar met hoe de familie het wil.
Veel mensen laten de kist open, maar zeker de koninklijke familie vindt dat (waarschijnlijk) te persoonlijk.
Een overledene, en dan zeker iemand die al een tijd niet in de openbaarheid is geweest, zoals Juliana en Claus, zijn vaak erg veranderd. De familie wil dat mogelijk privé houden.
Maar er zijn ook foto's bekend van overledenen in hun kist.

afbeelding van Kuifje

Kuifje

zondag 18 feb 2018 - 20:26

Dankuwel Orchidee !

afbeelding van Sanne

Sanne

zaterdag 17 feb 2018 - 14:33

Het berichtje is weer geüpdatet met de laatste berichten n.a.v. het overlijden van prins Henrik!

afbeelding van Meike

Meike

vrijdag 16 feb 2018 - 13:03

Tsjonge wat ziet de familie er netjes uit!

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 16 feb 2018 - 12:16

Ik hoorde de dame van Vorsten vertellen op radio 1 dat hij in het geheel geen makkelijke man was, en toen zijn zonen nog jong waren hij nogal “losse handjes” had. Prins Hendrik heeft zijn vrouw vaak openlijk in verlegenheid gebracht., een kant was hij de “driftige fransman, aan de andere kant, een echte franse charmeur.

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 16 feb 2018 - 13:44

Zo jammer, deze opmerkingen nu.
Van de doden niets dan goed, is mij altijd voorgehouden.

afbeelding van Meike

Meike

donderdag 15 feb 2018 - 12:39

Ik bedoel het niet veroordelend, maar ik krijg een beetje kippenvel van dat filmpje! Mooie reactie orchidee

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 15 feb 2018 - 12:44

Met jou eens.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 15 feb 2018 - 10:59

Ik denk dat er een typfouten in de tekst staat... koning Harald van Denemarken... ? Hij is toch koning van Noorwegen?

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 15 feb 2018 - 12:39

Dat heb je helemaal goed! Harald is inderdaad koning van Noorwegen. Ik heb niet goed opgelet toen ik bwt schreef denk ik. Ik ga het veranderen

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 15 feb 2018 - 09:45

Wat een prachtige fotoserie over deze prins.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 15 feb 2018 - 09:04

bizar die glimlach op het gezicht van koningin Margarethe. Alles voor het volk zullen we maar denken

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 15 feb 2018 - 17:48

Helemaal niet bizar. Het is een uiting van waardering voor het medeleven dat getoond wordt.
In zo'n periode zijn velen echt niet 24/7 aan het huilen. Het is ook een periode van herinneringen ophalen, denken aan de mooie momenten. En het zien van deze blijken van waardering en verdriet door je 'volk' is een steun en dat je daar om glimlacht is helemaal niet vreemd.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 20 feb 2018 - 11:52

heb je ook weer gelijk in Marja! Ik heroverweeg mijn tekst en zie het in dit licht, je hebt gelijk Marja!

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 15 feb 2018 - 23:18

Mooi gezegd! Ik kan me nig herinneren dat wij na het overlijden van mijn oma, bij allebei, okk gelachen hebben in de dagen na hun overlijden. Natuurlijk okk veel gehuild maar lachen om gekke dingen en herinneringen is niet gek in zo'n tijd. Dat is natuurlijk anders dan wanneer je koningin bent en alles wat je doet onder een vergrootglas ligt. En ook ik vond het wat ongemakkelijk om de koningin in het openbaar te zien, in het openbaar zo kort na het verlies van haar man, maar dat hoort er ook gewoon bij en ik denk dat het alleen maar moeilijker wordt als je zulke dingen niet doet want je zult toch door moeten. Neemt niet weg dat ik het super knap van haar vond, dat ze daar zo dapper stond te zijn, met naar mijn idee een oprechte glimlach.

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 16 feb 2018 - 10:50

Mooi verwoord. Misschien is 'bizar' niet het juiste woord, maar het kwam wel bijzonder op mij over door de 'verstilde verdrietige glimlach'. Denk dat dat het was waardoor ik ook reageerde. En 'bijzonder'..daar bedoel ik overigens niets negatiefs mee..

afbeelding van Suzanne

Suzanne

vrijdag 16 feb 2018 - 23:38

Rouwen doen we op onze eigen manier. En het rouwen gaat in Denemarken anders dan in Nederland wellicht. Ieder land heeft daarin toch vaak een soort cultuur. Een dappere Koningin.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 15 feb 2018 - 09:44

Dat viel mij ook al op.
Het lijkt wel of deze lach vastzit, vastgevroren is door het steeds maar glimlachen.
Maar het kan natuurlijk ook een soort weglachen van verdriet zijn, als ik niet lach barst ik in tranen uit en kan ik niet meer stoppen... Het is ook moeilijk om in tijden van groot verlies en verdriet al je emoties te moeten delen met de hele wereld, want iedereen kijkt toe.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 20 feb 2018 - 11:49

helemaal mee eens!

afbeelding van AnneR

AnneR

donderdag 15 feb 2018 - 09:54

Dank je dat je dat zo verwoordt, Orchidee

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 15 feb 2018 - 09:32

Inderdaad.

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 15 feb 2018 - 08:23

Al ken ik Prins Henrik niet persoonlijk, dan nog weet ik zeker dat het een groot verlies is voor zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Ik vond het altijd een leuk stel en een knap bruidspaar. Ook als de familie op zomervakantie bij elkaar was, zag je dat ze het leuk met elkaar hadden. Ik begrijp goed dat het niet meevalt dat je als man van een koningin altijd tweede viool moet spelen. Heel verdrietig voor de familie.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 15 feb 2018 - 07:54

Joh, hier schrik ik toch nog van; wat is dat snel gegaan.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 14 feb 2018 - 18:18

Wat een verdrietig bericht... Ik verwacht dat ons koningspaar en prinses Beatrix wel aanwezig zullen zijn. Ik heb begrepen dat Margarethe Henrik ontmoette tijdens het huwelijksfeest van Beatrix en Claus.
Extra verdrietig voor prinses Beatrix dat net ook het nieuws van het overlijden van Ruud Lubbers bekend wordt. Ik wens onze koninklijke familie heel veel sterkte...

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 14 feb 2018 - 20:31

Dank voor de info TWOR.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 15 feb 2018 - 21:39

Graag gedaan hoor!

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 14 feb 2018 - 16:23

Altijd verdrietig zulk soort berichten :( Ik hoop dat zijn dierbaren het verdriet snel een plek kunnen geven.
Ik vermoed dat Beatrix sowieso aanwezig zal zijn, aangezien ze vrij close schijnt te zijn met Koningin Margrethe. Willem-Alexander zal wellicht ook aanwezig willen zijn en als het een beetje in haar werkschema in te passen is zal Maxima hem vast vergezellen.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

woensdag 14 feb 2018 - 15:13

Sterkte aan allen die hem dierbaar waren en nu met een lege plaats verder moeten

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 14 feb 2018 - 14:54

Sterkte aan de familie. Hier laat ik het bij, want ik hou er niet van te speculeren over een persoon die net overleden is en dan met name over hoe hij in het leven stond, wat zijn familie van hem vond, wat de media over hem zegt, enz. Dat vind ik niet kies.

Als ik voor mezelf spreek: daar ben ik de persoon niet voor, want ik ken hem niet.

afbeelding van Els

Els

woensdag 14 feb 2018 - 14:36

R.I.P. Prins Henrik. Veel sterkte voor de familie. Koningin Margrethe zal de man met wie ze zolang samen was zeker erg missen. De prins heeft net als prins Claus erg veel moeite gehad met het feit dan de echtgenoot van een Koningin geen koning wordt genoemd, maar slechts prins of prins-gemaal. Ze voelden zich echt achtergesteld bij hun echtgenote qua titel. Beide prinsen waren zeer geliefde echtgenoten. Verwacht zeker dat prinses Beatrix en Willem-Alexander als petekind van Margarethe aanwezig zullen zijn bij de begrafenis. Crematie is verder mooie oplossing voor het dilemma van begraven.

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 14 feb 2018 - 14:47

Els,
volgens mij heeft Claus daar nooit moeite mee gehad.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 14 feb 2018 - 21:09

Zeker wel! Misschien niet zozeer de titel Koning maar wel zeker het spelen van de 2e viool, geen echte eigen carriere. Dat is ook belend dat zijn depressies daardoor kwamen. Doet niets af aan het feit dar hij zielsveel van Beatrix hield. Hij was bijzonder intelligent en een zeee sterke steun voor Beatrix maar of her voor hem voldoende was?
Zelfde als Maxima nu; een eigen carriere en uitdaging naast haar taak als koningin

afbeelding van Els

Els

vrijdag 16 feb 2018 - 15:58

Dat is precies wat ik bedoelde, Doro. Prins Claus had erg veel moeite dat zijn leven als gemaal van Beatrix zo inhoudsloos was. Hij had zich dit heel anders voorgesteld bij zijn trouwen. Ook projecten die hij probeerde op te zetten, werden door de regering moeiteloos aan de kant geschoven. Dat is voor zo'n intelligente man moeilijk te verteren geweest. Ook Pieter van Vollenhoven als echtgenoot van Margriet kreeg pas na jaren een functie met inhoud bij de Veiligheidsraad. Mocht ook bijna geen enkele functie aanvaarden als prins.

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 14 feb 2018 - 14:01

Het was een bijzondere man, die zeker in de familiekring erg geliefd was.
Het zal voor zijn familie dan ook een groot gemis zijn.
De oplossing om dan geen begrafenis te houden, maar een uitvaart met daarna een crematie doet recht aan zijn wensen en geeft de familie een plek voor gedenken.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 14 feb 2018 - 11:53

De begrafenisplechtigheid vind a.s. dinsdag plaats in Denemarken, daarna wordt hij gecremeerd en wordt zijn as uitgestrooid.
Hij wil dus gecremeerd worden, dus van de praatjes in de Deense media klopt dus blijkbaar ook niet alles...

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 14 feb 2018 - 13:19

Of een slimme oplossing, ook al klinkt dat wat cru, om de wens van Henrik om niet bij zijn vrouw begraven te worden te respecteren zonder dat het een dingetje blijft. Begraaf je hem elders dan blijft dat verschil zichtbaar en wordt het telkens opgerakeld, ook lang nadat Margaretha zal zijn overleden. Nu wordt hij uitgestrooid en kan er een gedenksteentje naast of bij het toekomstige graf van haar geplaatst worden. Iedereen tevreden.

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 14 feb 2018 - 11:28

ik denk ook wel dat de Europese koningshuizen goed vertegenwoordigd zullen zijn . Ik had het echt niet verkeerd begrepen wat je bedoelde TWOR ik weet toch dat je het goed bedoelde .
Wat mij altijd aan het denken zet als er een bericht naar buiten komt van de koningshuizen , maar ook van de gewone burgers is dat het bij sommige gemakkelijker lukt om iets te bereiken , of om met iets weg te komen die psychologische kant dat zet mij altijd aan het denken ( ik ben ook wel een denkertje en een doorgrondertje )sommige vragen en krijgen andere krijgen tegenwind en dan verder hoe ze er zelf mee om gaan , de ene is niet beter of slechter dan de andere .

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 14 feb 2018 - 11:54

Dat is altijd het nadeel met online in gesprek zijn, dingen worden zo snel anders begrepen dan je het bedoeld. Soms kun je dingen wel op 3 manieren opvatten ;). Maar dank je wel voor je reactie, lief!

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

woensdag 14 feb 2018 - 11:28

Wat verdrietig. Schrik er ook een beetje van, weet niet helemaal waarom want niet gerelateerd aan mezelf, maar het is wel snel gegaan. Ik hoop dat ze veel steun bij elkaar vinden en kracht om deze periode door te komen.

Ikzelf vermoed dat Willem-Alexander en Máxima wel gaan. Ze zijn erg gehecht aan de Deense familie geloof ik, dus dat zou ik zeker niet vreemd vinden.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 14 feb 2018 - 10:56

Erg voor de Deense koninklijke familie.
Ik vind het een mooi gebaar: een maand hofrouw en een rouwband bij het personeel.
Ben benieuwd of er in ons land ook iets dergelijks de gewoonte is? Ik kan het me niet meer herinneren hoe het ging na het overlijden van prins Claus.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 14 feb 2018 - 09:58

Zou de Koning naar de begrafenis gaan? Ik denk eerlijk gezegd van wel, omdat Koningin Margrethe zijn peettante is.

afbeelding van Sanne

Sanne

woensdag 14 feb 2018 - 10:06

Ik vermoed dat er wel een Nederlandse delegatie naar zijn begrafenis zal gaan. Misschien zelfs Willem-Alexander, Máxima en Beatrix?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 14 feb 2018 - 10:19

Dat zou heel goed kunnen!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 14 feb 2018 - 09:57

Ondanks alle negatieve berichten in de media van de laatste tijd, vind ik het toch erg voor de familie dat ze Prins Henrik moeten missen. Ik denk dat de familie zeker veel van hem hield. De kleinkinderen zullen hem vast ook erg missen, je zag dat ze gek op hem waren, en andersom ook.

Ook ben ik erg 'benieuwd' waar hij uiteindelijk begraven zal worden, maar dat wordt vast om 11:00 uur bekend gemaakt.

afbeelding van Bea

Bea

woensdag 14 feb 2018 - 10:33

Ondanks? Dat staat toch los van elkaar? Wat de media berichten en het verdriet van een familie die een man, vader en grootvader verliest......

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 14 feb 2018 - 11:00

Dat staat zeker los van elkaar hoor, maar in de Deense media werd wel erg negatief over hem gesproken. En dat onthoud je toch. Ook onder veel Koningshuisfans en deskundigen werd negatief over hem gesproken, met name dat hij niet naast de Koningin begraven wilde worden. In dat opzicht staat het niet los van zijn overlijden, daar doelde ik dan ook met name op. Is het zo duidelijker voor je, wat ik bedoel?

Maar ik bedoelde mijn opmerking juist niet negatief hoor! Ik bedoelde het juist heel positief, dat hij toch een echte familieman geweest schijnt te zijn, en ik geloof echt dat ze van elkaar hielden.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?