Gisteravond vond de contraprestatie plaats in De Zwarte Diamant! In deze post meer over de Deense dames. 

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima ontvingen als eerste de Deense Prinses Elisabeth. Elisabeth droeg een zwarte jurk met kleine rode bloemetjes. Kort daarna arriveerden Prinses Benedikte en haar echtgenoot Prins Richard zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg. Prinses Benedikte was gekleed in een bronskleurige jurk: prachtig!

Prinses Marie, die uiteraard samen met Prins Joachim arriveerde, droeg een prachtige zwarte of donkerblauwe japon. Het rokgedeelte heeft verschillende laagjes over elkaar, op de buste zijn witte geometrische lijnen verwerkt.

Prinses Mary droeg een zwarte galajurk met laagjes van By Malene Birger. Deze heeft ze eerder gedragen in maart 2013, bij de 70e verjaardag van Jens Olesen, een Deense kunstenaar. Een kijkje op de website Style of Mary leert dat dit inderdaad klopt, en dat ze de jurk ook in 2010 al eens droeg. Ook staat daar vermeld dat Prinses Mary oorbellen van de het Portugese Alma e Coracao draagt, die te koop zijn voor E 39,-.

 

Afbeelding ©Alma e Coracao - info met dank aan Style of Mary

Koningin Margrethe droeg een bekende roze/oranje met witte japon, die ze ongetwijfeld zelf ontworpen heeft. De Deense Koningin ontwerpt regelmatig haar eigen kleding.

De gebruikte screenshots komen uit deze video van het Deense magazine Billed Bladet.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en af en toe over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie mag alleen over genomen worden met toestemming van de beheerder van The World of Royals!  

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Kaatje

Kaatje

donderdag 24 sep 2015 - 10:50

Goed gedaan, Sherlock! :-)

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 20 mrt 2015 - 12:38

Die Deense prinsen zijn wel met beauties getrouwd ;) Ik vind zowel Marie als Mary er prachtig stijlvol uitzien. En de oorbellen van 39 euro van Mary, hilarisch vind ik dat, dan heb je geval voor stijl en voor zelfspot, heerlijk gewoon.
Helemaal eens met Imke dat Margrethe een waanzinnige persoonlijkheid is. Eigenlijk vind ik dat toch de meest interessante mensen om te volgen: geen modepop maar echt een eigen stijl. Inspirerende dame.

Die video is erg leuk! Die man die op Maxima's jurk gaat staan! En WA die dan roept oh oh! Wat had er allemaal niet kunnen gebeuren ;) Maxima poseert wel heel erg vind ik, ze trekt echt een gezicht voor de fotografen.

afbeelding van Imke

Imke

vrijdag 20 mrt 2015 - 12:57

Haha, oorbellen van 39 euro bij een gala-avond, dat had ik even gemist. Als ze goed staan is dat inderdaad een teken dat je gaat voor stijl en niet voor de duurste look. Compliment voor Mary!

afbeelding van Imke

Imke

vrijdag 20 mrt 2015 - 13:05

Mary draagt een mooie japon die prachtig zit, maar zwart is niet haar beste kleur, het maakt haar bleek. Het halsgedeelte is nu nogal wit en 'naakt'. Een iets zachtere kleur was misschien mooier geweest bij haar. Marie vind ik heel stylish. Máxima's jurk is erg mooi, maar eerlijk gezegd vind ik haar er in closeup nogal barbie-achtig uitzien: de diamanten sieraden zijn meer een standaardkeus bij een galalook en niet echt afgestemd op de jurk; geföhnde filmsterlokken en tja, dat valt me toch op, vers gebotoxte glimlach. Haar gezichtsuitdrukking is glad en star, wat afbreuk doet aan haar natuurlijke charme.
Benedikte ziet er heel charmant uit en bewijst dat ook een dame op leeftijd best flink uit mag pakken met glans en glitter, als het maar goed gebeurt. Margarethe... tja... zij heeft een geheel eigen gevoel voor stijl, beetje barok, beetje typisch, maar ik vind haar uitstraling prachtig... Het heeft toch een bepaalde allure, je zult haar niet gauw over het hoofd zien of verwarren met een hofdame. Ze heeft personality, en dat straalt ze ook uit in haar kleding.
Toevoeging: niet omdat ik een botox-topic wil openen over Máxima, ik lig er verder niet wakker van, maar vergelijk nu eens op de bovenste foto de pretoogjes van WA met de blik van Máxima, wat ziet er aantrekkelijker uit? Wie straalt het meest? Voor mij is het antwoord duidelijk.

afbeelding van Marije

Marije

donderdag 19 mrt 2015 - 20:46

Prachtig! Het haar van Mary is zó mooi! Maar weet iemand wat zij in haar knot draagt? Iets roods...?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 19 mrt 2015 - 21:13

Het lijkt bijna een symbolisch gebaar naar de Nederlandse kleur, oranje! Volgens mij is het namelijk dezelfde kleur als de jurk van Maxima. Zou een leuk gebaar zijn!

Edit: Het is een rood met goudkleurige bloem. Zou bijna een los Action/Xenos bloemetje kunnen zijn, maar die hebben ze vast niet in Denemarken!

afbeelding van Marije

Marije

donderdag 19 mrt 2015 - 21:26

Haha, zou grappig zijn! Maar inderdaad, een leuk gebaar!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 19 mrt 2015 - 20:14

Wauw wat is Mary toch een beauty. Koninklijk mooi! Simpel en zoooooo geraffineerd...

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 19 mrt 2015 - 17:28

En prachtige jurk ook van Mary, die bovendien fantastische oorbellen en het zwartbruine haar in een heel mooie knoet draagt !

afbeelding van Annelie

Annelie

donderdag 19 mrt 2015 - 16:32

Ik vind Marie er prachtig uit zien. Zij heeft echt een modegevoel en weet goed wat haar staat en wat niet!
Benedikte ziet er ook wel leuk uit.
Ik verwonder me altijd over de kapsels van Benedikte en Margrethe. Zij zijn dan grijs, maar hebben het nog wel lang (althans dat vermoed ik), waar je mooie creaties mee kunt maken. Van Béatrix waren we gewend dat ze eigenlijk altijd hetzelfde kapsel had, omdat je daar gewoonweg niets (veel) mee kunt doen. Niets spannends, maar bij Margrethe en Benedikte is het iedere keer weer een verrassing!

afbeelding van Sofia

Sofia

donderdag 19 mrt 2015 - 20:51

Annelie.Margrethe maakt voor avondkapsels altijd gebruik van haarstukken.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 19 mrt 2015 - 21:14

En Benedikte heeft geen lang haar, maar draagt het al heel lang kort. Ook met tiara's in, volgens mij draagt ze dan ook geen haarstukken.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 19 mrt 2015 - 15:18

De charmante Deense Prinsessen Benedikte en Marie, beiden altijd al zeer elegant, droegen (bij mooie kapsels) nog maar eens prachtige avondtoiletten ! Dat van Benedikte, zoals te verwachten, is wat klassieker, dat van Marie is héél erg pittig.
Ja, dit hele bezoek is inderdaad een "modefeestje", zoals AnnekeM (beaamd door Henny) het uitdrukten !

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?