Ter info: vanaf 16:45 uur is hier de livestream in verband met de kabinetsraad, die om 17:00 uur begint. In aanwezigheid van Kroonprinses Victoria hoopt Koning Carl Gustaf vrij snel na het begin van de Kabinetsraad de namen en het hertogdom van het kleine mannetje bekend te maken! 

Foto's ©Kungahuset

ZKH Prins Nicolas Paul Gustaf, Hertog van Angermanland

 

Op woensdag 17 juni werd een kabinetsvergadering gehouden in het Koninklijk Paleis vanwege het feit dat Prinses Madeleine is bevallen van een zoon.

 

Tijdens de ministerraad heeft de Koning meegedeeld dat de prins Nicolas Paul Gustaf heet, met als roepnaam Nicolas. De Prins is het hertogdom Angermanland toegewezen.

Tijdens een persconferentie volgend op de kabinetsraad wordt meegedeeld: Nicolas is een wat vrijere vernoeming naar 2 Bernadotte-personen uit het verleden: Prins Eugene Napoleon Nicolaas (1829-1907) en Prins Karel Nicolaas August (1831-1873); Paul is een vernoeming naar Chris' vader; Gustaf is een vernoeming naar Madeleines vader

Tijdens de kabinetsraad draagt Kroonprinses Victoria heel toepasselijk een blauw jurkje!

Ander nieuws! Prinses Sofia had droeg inderdaad na de openingsdans op haar huwelijksdag nog een andere trouwjurk! De ontwerper is mij niet bekend, en ook kan ik de jurk hier niet in zijn geheel laten zien. Maar bij dezen toch enkele afbeeldingen, die afkomstig zijn uit deze video van Expressen!

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Henny

Henny

donderdag 18 jun 2015 - 10:07

Oh, ik smelt. Wat een scheetje. <3 Zal vast een knappe jongeman worden die vele (meisjes)harten zal breken. Nicolas, een heel mooie koninklijke naam. Wat een stoer mooi pakje ook. Een keer iets anders dan baby blauw. Niets mis mee overigens.

afbeelding van marinde

marinde

donderdag 18 jun 2015 - 20:43

Of jongensharten......

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 18 jun 2015 - 09:05

echt een stoere baby en och zo mooi de kleur van het pakje vind ik ook gedurfd nog nooit eerder gezien van welk merk zou dit zijn het zal zeker navolging krijgen

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

donderdag 18 jun 2015 - 01:35

Lijkt me toch logisch dat je op de feestavond je omkleed in een dansbare jurk. En daarbij zal de trouwjapon een belangrijk historische stuk zijn wat goed geconserveerd moet blijven. Die moet je dan niet dragen tot het begin vd ochtend!

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 17 jun 2015 - 23:44

Wat een mooi kindje. Ik ruik de Zwitsal bijna weer!

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 18 jun 2015 - 08:07

Inderdaad Doro, ik ruik het ook! Hij heeft de lippen van zijn vader!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 17 jun 2015 - 23:37

Wat een mooi mannetje. Ik moet altijd wennen aan zoveel namen voor zo'n klein mannetje, maar t klinkt goed!

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 18 jun 2015 - 08:06

Het zijn er maar drie! In een deel van mijn familie is dat het minimum ;)

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 18 jun 2015 - 09:41

Mijn dochter heeft er ook drie, mijn zoon vier en ik ben overvloedig bedeeld met vijf voornamen. En ik ben nog niet eens rooms katholiek.

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 17 jun 2015 - 20:58

Mooie namen en mooi dat inderdaad Chris z´n overleden vader ook vernoemd is.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 17 jun 2015 - 17:31

Namen, vernoemingen, hertogdom en foto van Victoria en Koning tijdens kabinetsraad toegevoegd, evenals het persbericht van de bekendmaking van de namen.

Ik ben dik tevreden met de namen van het mannetje, prachtig, Prins Nicolas! Overigens ook wel een bekende naam in de koninklijke kringen, denkend aan Prins Nikolaos van Griekenland, Prins Nicolas van België (1 van de tweeling van Prins Laurent en Prinses Claire) en Prins Nikolai van Denemarken!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 17 jun 2015 - 17:24

Oh wat een lief prinsje! En wat een modern pakje. Gelijk al een beetje stoer.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?