Foto ©Waterspaarders, Arie Kievit

Vandaag kwam Prinses Laurentien in actie voor Waterspaarders. Waterspaarders is een project van de Missing Chapter Foundation, een stichting die is opgericht door Prinses Laurentien. 

Vandaag is de Nationale WaterSpaarders Dag, en daarom riepen kinderen heel Nederland op tot vijf minuten douchen. Om aandacht te vragen voor deze oproep, gingen voor de Hermitage in Amsterdam Prinses Laurentien en tientallen kinderen en volwassenen 5 minuten lang in de Amstel watertrappelen!
 
 
Persoonlijk vind ik het geweldig stoer dat Prinses Laurentien ook in de Amstel sprong. Ze gaf hiermee een ontzettend goed voorbeeld. En tja, als Prinses in je wetsuit 'rondlopen', daar wordt je vast niet zo heel blij van, als er fotografen e.d. in de buurt zijn.
 
 
Vandaag had de Prinses daar duidelijk geen moeite mee. Het is tenslotte voor het goede doel. Laurentien lijkt in haar element! Over haar zwarte wetsuit droeg ze een witte badjas. Aan haar voeten witte teenslippers, waar haar zwartgelakte nagels 'mooi' uitsteken ;-).
 
 
Foto's met dank aan en toestemming van ©Royalduo
 
Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website over de mode van prinses Laurentien schrijft. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier.
 
 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maxi

Maxi

zondag 07 sep 2014 - 13:10

En zo is het. En gelukkig geen botox.

afbeelding van orchidee

orchidee

zondag 07 sep 2014 - 14:09

De opmerking over botox begrijp ik niet

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 06 sep 2014 - 11:59

Geweldig stoer deze actie van Laurentien. Wie van de prinsessen zal de volgende sprong doen bij een soortgelijk project ;))
Ik vind Laurentien een TOP vrouw. Ze timmert goed aan de weg en ze komt bij mij ook over dat ze in volle overtuiging haar eigen weg gaat. Thumbs up.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 06 sep 2014 - 08:29

Prinses Laurentien is ook wel in het buitenland, maar dan voor de stichtingen waar ze president of erevoorzitter of id van is. Riga (opening bibliotheek, St. Lezen en Schrijven), Australië (Fauna and Floria International, waar ze president van is), Cyprus (Literacy for All conferentie, geletterdheid voor iedereen), Aruba (ok, niet echt buitenland, presentatie mr. Finney boek, milieu kwesties dus). Ik mis vast nog wel een en ander van de laatste paar jaar.

Qua Nederlandse activiteiten die Laurentien doet voor het Koninklijk Huis zien we haar bijna niet. Maar goed, zij heeft ook wel een heel andere functie dan Maxima. Maar als ik kijk naar Pieter en Margriet, vind ik eigenlijk dat Constantijn en Laurentien ook wel wat meer taken over mogen gaan nemen van Willem-Alexander en Maxima. Maar dat zal misschien wel komen als de kinderen volwassen zijn of zo.

afbeelding van AnneR

AnneR

zaterdag 06 sep 2014 - 11:05

Sorry, ik kan het niet laten om hier op te reageren.
Er is een groot verschil tussen prinses Margriet en Pieter én Constantijn en Laurentien. Laatstgenoemden hebben geen staatsinkomen en moeten dus voor hun eigen inkomen zorgen. Dat betekent dat ze naast een fulltime job nog taken erbij nemen van Willem-Alexander en Máxima. Rond de inhuldiging is bekend gemaakt dat zij waar mogelijk naast hun professionele werkzaamheden taken zouden overnemen, maar niet in de mate zoals prinses Margriet en Pieter hebben kunnen doen en hebben gedaan.
Verder vind ik Laurentien een prachtvrouw, die haar eigen weg gaat in volle overtuiging (zo komt ze toch bij mij over). Ook met haar kleding :-)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 10 sep 2014 - 21:51

Reageren mag altijd! En ik moet zeggen dat ik het volledig met je eens ben (al weet ik niet hoe het zit met een inkomen van Margriet).

afbeelding van AnneR

AnneR

woensdag 10 sep 2014 - 22:41

Oei, nu ben ik toch aan het twijfelen door jouw reactie en die van Lizette over het inkomen van Margriet… Volgens mij heeft ze tot aan de troonswissel van Juliana een staatstoelage gehad, maar is de wet over de toelages aan het Koninklijk Huis vrij snel daarna aangepast. Want ik lees inderdaad dat ze haar representatiekosten kan declareren bij Beatrix. In ieder geval is wel zeker dat Constantijn en Laurentien voor hun eigen inkomen moeten zorgen =werken.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 10 sep 2014 - 22:52

Na even googelen kom ik op een aantal plaatsen tegen dat Margriet geen staatstoelage kreeg. Al denk ik wel dat ze de gemaakte onkosten vergoed kregen, wat volgens mij zelfs niet geldt voor Constantijn en Laurentien (als ik me niet vergis).

afbeelding van AnneR

AnneR

woensdag 10 sep 2014 - 23:04

Ja precies, dat kwam ik ook tegen. Maar eigenlijk niets van vóór de troonsbestijging van Beatrix over de toelages. Toendertijd stond koningin Juliana erop dat ieder lid van het Koninklijk Huis (liefst nog alle leden van de koninklijke familie, maar de regering vond dat iets te veel van het goede) een toelage kreeg. Maar daar is op internet nauwelijks meer iets over te vinden. In 1984 zijn die toelagen per wet gewijzigd. (Wel een leuk stuk gevonden over de zorgen van Juliana en Beatrix over het gemopper van het volk over de kosten ten tijde van de troonswissel, wilden dat de regering daar rekening mee zouden houden, maar het kabinet wilde daar niets van horen: veiligheid voorop.) Zo kom je nog eens iets tegen door jouw reactie, TWoR ! Dank :-)
PS. ik kort je naam maar even af, die is zó lang :-)

afbeelding van Lizette

Lizette

zondag 07 sep 2014 - 12:48

Als ik jouw reactie lees, maak ik daar uit op dat Prinses Margriet wel een staatsinkomen had, volgens mij werd zij "betaald" door Koningin Beatrix voor de taken die ze deed.

afbeelding van orchidee

orchidee

zaterdag 06 sep 2014 - 10:55

Volgens mij vindt prinses Beatrix het erg leuk om diverse taken over te nemen.
De werkzaamheden van prinses Laurentien doet ze toch ook voor Nederland, daar is ze toch voor gevraagd omdat ze lid is van het koninklijk huis. Niet betaald worden en toch nog zoveel doen, ik heb erg veel respect voor haar.
Dat we haar niet zien ligt ook aan de pers.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 10 sep 2014 - 21:55

Dat we haar niet zo veel zien heeft niet direct met de pers te maken. Als de pers het weet, gaan ze geregeld wel. Laurentiens activiteiten voor haar stichtingen worden echter vaak niet vermeldt in de agenda van Koninklijk Huis. Op zich logisch, maar daardoor is het voor de pers iets lastiger om er achter te komen. Daarom heb ik op mijn eigen website sinds kort een agenda geopend van Laurentiens bekende activiteiten, in de hoop dat er uiteindelijk meer aandacht voor haar activiteiten zal zijn.

afbeelding van Annelie

Annelie

vrijdag 05 sep 2014 - 16:23

Wat leuk, dat er nog een prinses in het Amsterdamse water gesprongen is! Echt super van ze. Ik ben benieuwd wie er volgt;)

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

vrijdag 05 sep 2014 - 15:50

Echt super dat ze dit doet! Ze was gisterenavond ook bij RTL Late Night trouwens...

Zou het alleen geen zwempak noemen wat ze draagt, maar een wetsuit :)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 06 sep 2014 - 08:30

Dank je voor het juiste woord, ik wist het juiste woord niet, dus heb het maar zwempak genoemd. Weer iets geleerd ;-). Ga het aanpassen, dank je wel!

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 05 sep 2014 - 14:21

Geweldige vrouw.

Communicatie is haar vak, ze heeft er meer dan 10 jaar in gewerkt, bij top bureaus. En ze heeft er een zeer gedegen opleiding voor gevolgd (BA in London, MA Berkeley). En toch zet ze zich in met grote bescheidenheid. Plus, de onderwerpen zijn oncontroversieel. Plus, ze zet zich in in NL.
Ik zou willen dat Maxima's activiteiten wat meer zo waren. Microfinanciering is bepaalt niet oncontroversieel. En ze heeft een HBO opleiding Economie, en vier jaar bij een bank gewerkt, maar presenteert zich als een bankier. Sorry, maar dat vind ik echt tenenkrommend.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 05 sep 2014 - 19:54

Helemaal met je eens Merel! Inderdaad tenenkrommend!

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 05 sep 2014 - 16:46

Duidelijk verhaal Merel !
Het klopt helemaal ,ook van Elisah trouwens .
En om over een carrière te spreken van Maxima ,vraag ik me af hoeveel invloed heeft het feit dat ze koningin is hierop?
Waarschijnlijk meer dan haar capaciteit -;)
Goed om weer eens een kritische noot te lezen ,nooit verkeerd voor de site m.i ........
Trouwens heeft Maxima ook niet een keer gezwommen in de grachten ?

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 05 sep 2014 - 17:34

Ja, ze heeft ook keer gezwommen (en een stuk verder dan Laurentien!). En dat vond ik super stoer van haar.

Maar de VN functie; voor haar gecreëerd en niet op grond van haar capaciteiten of kennis, kost heel veel geld (de VN kosten voor het programma en Maxima's vele reizen), dubieus doel en nog dubieuzere effectiviteit, is naar mijn mening echt geen goede keuze.

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

vrijdag 05 sep 2014 - 19:50

Merel en Elisah ik ben het helemaal met jullie eens.

Nu even iets geheel anders . Ik zag gisteravond naar Andere tijden over de vliegramp op Tenerife.
Er was toen een herdenking op Schiphol ,maar koningin Juliana was er niet bij aanwezig ,de reden waarom zijn nooit bekend.
We hebben wel eens commentaar op WA en Maxima maar zij waren er wel in Eindhoven.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 05 sep 2014 - 14:44

Het onderwerp analfabetisme is inderdaad heel veilig en veel veiliger dan microkredieten en het werken voor de VN. Onlangs gaf ze trouwens aan (Laurentien) dat ze zich meer ging richten op buitenland, dus ik ben benieuwd wat we daarvan gaan merken :)

afbeelding van Moon

Moon

vrijdag 05 sep 2014 - 14:18

Moet je toch eens uitleggen wat je daarmee bedoelt Elisah 'tenminste niet steeds in het buitenland'? Dus Laurentien doet veel goed voor ons land omdat ze niet in het buitenland komt? Volgens mij was ze net nog in Riga voor de opening van een bibliotheek? Of bedoel je dat als zij met haar gezin in het buitenland op vakantie is ze niet achtervolgt wordt door fotografen en wij er dus niets van mee krijgen? Waren ze niet net met z'n allen in Peru? Of bedoel je soms dat andere leden van het koningshuis naar jouw mening te veel in het buitenland gespot worden, ook al is het voor hun werk? Of houd de wereld soms op bij de grens en moet Máxima minder werk voor de VN en financial inclusion doen? Verklaar je nader....

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 05 sep 2014 - 16:03

Ik wil absoluut geen vervelende discussie op gang brengen. maar het zou ook flauw zijn om niet op je vraag te reageren.
Ik ben inderdaad blij als ik lees als ons koningshuis bezig is in en voor ons land..
En dan wil ik absoluut niet zeggen dat ze niet in het buitenland mogen komen of iets daar voor doen, zeker niet !!!
Maar als lid van het koningshuis en zeker als koning en koningin moeten de taken in ons land bovenaan staan!!
Maar iedereen is vrij om daar anders over te denken .

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 05 sep 2014 - 16:18

Vind ik ook hoor :) Bij Laurentien is het anders omdat ze niet betaald wordt, maar Máxima's prioriteit moet mijns inziens Nederland zijn en dat kan soms wel eens botsen met haar carriere bij de VN.

afbeelding van Annetje

Annetje

vrijdag 05 sep 2014 - 23:31

Ik wil niet meer reageren op de site, maar met een dergelijke antwoord , Josine, schaad je niemand. Toppie!

afbeelding van Sofia

Sofia

vrijdag 05 sep 2014 - 21:00

Josine.Gezien alle ontwikkelingen die nu gaande zijn in de wereld ( Rusland, IS en dan de opmars van China niet te vergeten) vind ik het niet onverstandig dat WA en Maxima verder kijken dan hun neus lang is en zich ook richten op de wereld.Als klein inieminielandje kan je maar beter zorgen dat we veel goede connecties hebben.Daar moeten we het per slot wel van hebben als er eenmaal str..t aan de knikker komt.
De Verenigde Naties of de VN zijn een internationale organisatie van 192 landen. De VN zijn opgericht in 1945 na de Tweede Wereldoorlog. Ze onderhandelen met elkaar over verschillende dingen. Het doel van de VN is contact met andere landen te hebben, te overleggen, te onderhandelen en compromissen te sluiten (oplossingen waarmee niemand nadeel heeft). Dat lukt niet altijd. Nederland is al sinds de oprichting in 1945 lid.

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 05 sep 2014 - 17:07

Fijn Josine dat je het met me eens bent, ik was heel bang om een vervelende discussie te gaan krijgen.
En deze site vind ik daar te leuk voor.
Maar ik vind het altijd echt heel leuk als ik ze bezig zie in ons eigen landje.

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 05 sep 2014 - 11:02

Wat goed dat ze dit gedaan heeft, echt iets voor Laurentien!!
En ik waardeer heel erg wat ze doet voor ons land, Laurentien zie je tenminste niet steeds in het buitenland...................!!!

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 05 sep 2014 - 09:16

Ze is en blijft mijn favoriet!!
Doet heel goede dingen voor (laag- en ongeletterde) mens en nu ook voor milieu.
Draagt wat ze leuk vind, al vindt niet iedereen dat leuk. Maar ze heeft wel een heel eigen stijl, niet die Natan eenheidsworst of de Katherine-look. Wat een geweldige vrouw!!

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 04 sep 2014 - 23:50

Leuk mens, ze doet het geweldig!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 04 sep 2014 - 22:33

Stoere actie van Laurentien! Goed gedaan!
En stylish verantwoorde nagellak. Bij dit soort acties gaat het er niet om hoe je er uit ziet, maar vooral dat je dit gewoon doet!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 04 sep 2014 - 22:46

Helemaal mee eens!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?