Prinses Laurentien brengt momenteel een tweedaags bezoek aan Japan. De RVD gaf hierover het volgende persbericht uit:

"Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden is namens de Nederlandse regering vrijdag 24 november aanwezig bij de ceremonie ter ere van de voltooiing van de nieuwe Omotemonbashi brug van Dejima in Nagasaki, Japan.

Van 1641 tot 1859 was op het eiland Dejima de Nederlandse handelspost gevestigd. Dejima is van groot historisch belang voor Japan, vanwege de kennisuitwisseling met de Nederlanders waarmee zij op de hoogte bleven van de laatste ontwikkelingen in de westerse wetenschap, waaronder geneeskunde, astronomie, wiskunde, natuur- en scheikunde, biologie, farmacologie, geografie, landmeetkunde en krijgskunde. Het kunstmatige eilandje met een oppervlakte van twee voetbalvelden lag in de baai van Nagasaki, maar is door landaanwinning ingekapseld in de stedelijke bebouwing van de stad. In 1922 is het eiland geregistreerd als nationaal erfgoed. Vanaf 1998 begint Nagasaki Stad met de herbouw en in fases wordt de handelspost herbouwt zoals het er uit zag aan het begin van de 19e eeuw. Jaarlijks bezoeken zo’n 500.000 bezoekers het eiland. De Omotemonbashi brug was de brug die het eiland Dejima verbond met het vasteland van Nagasaki. Door de nationale isolatie van Japan was deze brug daarmee ook de enige verbinding tussen Japan en de Westerse wereld van de 17e tot de 19e eeuw. De ceremonie, georganiseerd door Nagasaki Stad, ter ere van de voltooiing van de brug vormt tevens het hoogtepunt van het culturele samenwerkingsprogramma Holland-Kyushu 2017 dat uitgevoerd wordt door de Nederlandse ambassade in Tokio en DutchCulture – centre for international cooperation, in samenwerking met lokale stakeholders in Kyushu, waaronder Nagasaki.

Op 23 november bezoekt Prinses Laurentien in Nagasaki het zgn. Fukuoka-2 monument, opgericht in september 2015 ter herinnering aan de slachtoffers van krijgsgevangenkamp Fukuoka-2 waaronder ook 41 Nederlandse krijgsgevangenen. Vervolgens zal zij bij de Goshinji Tempel de Hollandsche Begraafplaats bezoeken, waar vanaf 1654 overleden stafleden van de handelspost op Dejima werden begraven. In het Nagasaki Hypocenter Park legt Prinses Laurentien bloemen bij het monument dat het hypocentrum van de atoombomexplosie in Nagasaki markeert. Vervolgens bezoekt zij het Nagasaki Atomic Bomb Museum. In de avond woont de Prinses een concert bij van het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Brick Hall, Nagasaki. Dit concert is georganiseerd ter gelegenheid van de voltooiing van de Omotemonbashi brug van Dejima.

De aanwezigheid van Prinses Akishino van Japan bij het concert op 23 november en de aanwezigheid van Prins en Prinses Akishino bij de ceremonie op 24 november is momenteel in overweging."

---

Laurentien gaat vanochtend gekleed in een witte jurk met groene print, gecombineerd met een groen leren jasje en een lichtgroene sjaal. Hans Jacobs van Royalblog vertelde me dat het vliegtuig (vanuit Tokio) vertraagd was, en dat de prinses daardoor mogelijk geen tijd meer had om om te kleden. Ze ging direct aan de slag. 

Bekend groen leren jasje van Blacky Dress, eerder gedragen bij een activiteit voor UNICEF. Laurentien draagt er een riem om heen.

Foto

Later op de dag kleedde Prinses Laurentien zich om. Ze droeg een heel donkergrijs/zwart effen jurkje, gecombineerd met een grijs/zwarte mantel met kleurverloop. Geheel passend bij de Japanse koninklijke familie droeg ze een klein hoedje (een cloche). Prinses Kiko, schoondochter van de keizer, was bij aanwezig bij het bezoek aan het atoombom museum.


Het hoedje is van Fabiana Filippi (via Hardies). Vermoedelijk heeft ze zelf de rand iets omgeslagen en een bloem er op gespeld. 

Foto

's Avonds was Prinses Laurentien met Prinses Kiko aanwezig bij een concert. Ze droeg hier een mouwloze jurk met v-hals in smaragdgroen van Missoni, gecombineerd met een soort kimono van Missoni in dezelfde stof. Qua accessoires droeg ze onder andere een blauwe clutch met oranje en groene accenten.


Foto

Wat vinden jullie van de outfits van Prinses Laurentien van vandaag?

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - [email protected].

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

maandag 29 jan 2018 - 09:15

Mantel gevonden! Log volgt!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 25 nov 2017 - 10:54

WAUW wat ziet ze er goed groen staat haar goed.
Super leuk leren jasje en de Missoni jurk en vest zijn ook heel mooi. De grijze jas is prachtig (had ze ook al niet zo iets in het wit -zwart)? Dikke 8 voor dese kledingkeuzes. Dit soort outfits mag ze van mij veel vaker dragen!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 25 nov 2017 - 11:47

Klopt, die bewuste mantel van Missoni droeg ze eerder op Koningsdag, en heeft Kroonprinses Mary ook. Ik ben nog steeds erg benieuwd waar deze mantel van is, heb hem helaas niet kunnen vinden.

afbeelding van 29novmode

29novmode

vrijdag 24 nov 2017 - 20:01

Ik vindt Laurentien er goed uit zien in alle creaties. Leuk dat grijze hoedje. Ik houdt wel van de jaren 20 mode. Van mij mogen Constantijn en Laurentien zich wel wat vaker laten zien. Ik vindt het een leuk stel,

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 24 nov 2017 - 12:06

de kleding mooi, vooral de grijze mantel, maar dat hoedje.... nee......

afbeelding van Els

Els

vrijdag 24 nov 2017 - 11:20

Ik vind Laurentien een uitstekend vertegenwoordigster van NL in Japan. Ze is op de hoogte van de cultuur en gewoontes aldaar door haar jeugd en heeft zich qua kleding uitstekend aangepast . Chapeau ;-)
De grijze mantel en het dophoedje zijn geweldig in dit verband. Thuis zal ze de mantel zonder hoed dragen, hij staat haar heel goed. En wat maakt het uit dat meerdere koninklijke prinsessen dezelfde kleding dragen? Als ze het maar niet tegelijk doen zoals Mary laatst met haar gastvrouw.

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 24 nov 2017 - 06:45

Ik kan alle outfits niet helemaal goed zien maar het dophoedje is helemaal geweldig. Hier hou ik van. En die mantel past er mooi bij.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

vrijdag 24 nov 2017 - 08:38

Zie de link naar foto's van ANP, die ik in een reactie geplaatst heb, daar kun je de outfits wel wat beter zien gelukkig. 't Kleine hoedje vind ik vooral erg passend bij het land en de cultuur. Ik denk overigens dat ze haar laatste outfit daar ook wel een beetje aan aangepast heeft, het vest doet wat kimono-achtig aan, ook weer passend bij Japan. Ze zal ongetwijfeld nog veel weten van de cultuur.

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 25 nov 2017 - 08:57

Ja, ik zie ze nu. Ook de andere jas (met hoed en veer) waar ze het lint mee doorknipt is echt erg mooi. Gewoon wow! In één keer zie je hoe het wel kan. En dan helaas weer de groene jurk er achteraan, die haar niet flatteert. Ouwelijk vind ik 'm. Vreselijk.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 24 nov 2017 - 09:13

Ik snap je gedachte maar ik mag toch hopen dat ze kijkt naar wat haar goed staat en morgen niet met stokjes in heur haar verschijnt.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 25 nov 2017 - 11:46

Haha dat hoop ik ook niet nee ;).

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 24 nov 2017 - 00:38

de 1e outfit blijft t beste:.past en staat haar goed. lekker vlot.
De 2e met jas is netjes maar erg wijd om haar heen.
De groene jurk...tja... geen topper..

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 23 nov 2017 - 21:53

Laurentien staat overigens in het jubileum magazine Elegance! Ze werd gekleed door Hardies. Ik ben heel benieuwd naar het tijdschrift, als ik in de winkel kom moet ik even neuzen denk ik, en wie weet neem ik het blad wel mee ;).

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

zaterdag 25 nov 2017 - 13:51

Heb het zojuist meegenomen; goed interview - mooie foto's!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 23 nov 2017 - 21:52

Log is aangevuld. Drie outfits maar liefst! Wat mij betreft heel geslaagd allemaal! Ik heb Hardies en Eudia gemaild of de kleding en het hoedje bij hen vandaan komt. Dat moeten we nog even afwachten. De Missoni outfit waarschijnlijk wel bij Hardies. Erg leuk om Laurentien weer te zien!

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 23 nov 2017 - 23:42

De groene dag outfit vind ik geweldig staan, de haardracht ook.
De mantel vond ik de eerste keer al niet fraai maar het hoedje vind ik verschrikkelijk. Hij maakt haar ook niet jonger.
De groene avond outfit vind ik ook niet mooi: het decolleté te diep, de ketting is er qua vorm niet mooi bij, de rok te volumineus en de cape te recht qua model. Doe mij dan maar een keurige Natan.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

vrijdag 24 nov 2017 - 08:36

Wanneer heeft ze deze mantel volgens jou eerder gedragen? Het is nl niet dezelfde mantel die ze op Koningsdag droeg, al heeft hij er zeker wat van weg. Het merk heb ik helaas nog niet kunnen vinden.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 24 nov 2017 - 09:11

Aha, dat dacht ik. Een van de buitenlandse prinsessen heeft de koningsdag jas ook. Mary? Ik vind ze allebei niet mooi, een beetje somber. Ik kijk meestal vanaf mijn telefoon dus kan het dan niet heel goed zien. Het hoedje vind ik op mijn pc scherm niet mooier worden :)

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

donderdag 23 nov 2017 - 17:50

Het hoedje!
Cute:)
Echt leuk.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

donderdag 23 nov 2017 - 13:19

Japan past natuurlijk ook wel erg goed bij Laurentien. Het land, waar ze als kind jaren gewoond heeft, is ongetwijfeld speciaal voor haar. Ik vermoed zomaar dat ze er erg graag terug is, en wie weet heeft ze het zelf wel gezegd: als je eens een keer iets in Japan hebt, ga ik graag! Speculatie natuurlijk, maar zou me niet verbazen.

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 23 nov 2017 - 12:23

Ze ziet er mooi uit. Een van haar beste outfits als je het mij vraagt!

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 23 nov 2017 - 12:12

Goed zeg dat Laurentien de Nederlandse regering vertegenwoordigt. Laurentien en Constantijn zouden echt meer betrokken en ingezet moeten worden rondom koninklijke- of regeringstaken. Ik heb het idee dat ze wat buitengesloten worden wat dat betreft, en dat is naar mijn mening onterecht. Ze zijn beiden zeer capabel, ieder op eigen terrein; maak daar gebruik van zou ik zeggen. De monarchie is in principe toch een kwetsbaar iets en heeft draagvlak zolang de bevolking hen accepteert. Houd het draagvlak breder door zichtbaar te zijn qua betrokkenheid en functionele inzet.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 23 nov 2017 - 12:36

Wie zegt dat ze vaker ingezet willen worden? Je neemt nu dat ze niet "mogen". Op basis waarvan? Beide krijgen geen uitkering van de staat en moeten werken voor de kost en/of slim beleggen maar ook dat kost tijd. Daarnaast nog een gezin, waarbij de kinderen niet onder het koninklijk huis vallen. Laurentien zien we toch regelmatig wanneer het haar interesse heeft. Vergeet niet dat we Margriet en Pieter vaker zagen vanwege de gezondheid van Claus. Daarnaast zien we Beatrix nog regelmatig bij onderwerpen die haar interesse hebben.

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 23 nov 2017 - 12:50

'Niet mogen' is een groot woord, maar het valt me gewoon op dat ze vaak afwezig lijken rondom koninklijke activiteiten, behalve Prinsjesdag. Laurentien is inderdaad wel regelmatig in beeld, maar dan gaat het vooral om haar eigen bezigheden waar ze zich voor inzet en dat geldt voor Constantijn evenzo.
Maar het kan hoor dat ze zelf niet 'willen, al lijkt het niet krijgen van een uitkering mij geen doorslaggevende factor; al moeten ze hun eigen geld verdienen, ik kan me haast niet voorstellen dat financiële redenen hierin meespelen. We zullen het niet weten denk ik, al blijf ik het jammer vinden ze niet in die functie te zien.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 23 nov 2017 - 13:28

Er is nog een derde mogelijkheid, naast niet mogen en niet willen. Dat is "niet nodig zijn".
Wanneer er in ons kleine landje nog vaker koninklijk bezoek komt, gaat het bijzondere er af.
Nu wordt het "werk" door 3 personen, met bijstand van nog steeds Margriet en Pieter, al is dat mondjesmaat, gedaan. Af en toe door Constantijn en Laurentien, dat moet toch voldoende zijn om ook hun privéleven te respecteren.

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 23 nov 2017 - 14:02

Ja, dat kan ook. Maar ja, ik denk ook: prinses Beatrix, prinses Margriet en haar echtgenoot worden ouder, en kunnen wellicht op een gegeven moment deze taken niet meer vervullen. Ik denk: goed om ook een beetje toekomstgericht te denken, en de jongere garde mee te laten doen.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 23 nov 2017 - 14:25

De jongere garde zullen binnen 5 tot 10 jaar de prinsessen zijn. Zeker omdat Amalia vanaf haar 18e een eigen uitkering krijgt, zal dat ook van haar verwacht worden vanuit pers en politiek. Haar zusjes hebben de vrijere keus om meer of minder te doen. En zodra Amalia en/of haar zussen meer op de voorgrond komen, zijn Constantijn en Laurentien nog minder "nodig".

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 23 nov 2017 - 20:16

Ja, dat is ook weer waar.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 23 nov 2017 - 12:20

helemaal eens. Zou wat mij betreft ook meer kunnen. Ze zijn beiden openminded vriendelijk stralen interesse uit. Maar is lastig te beoordelen waarom dat zo weinig gebeurt.
Ze willen zelf ook graag wat opbouwen is mijn idee en niet te veel in t linten doorknippen terecht komen. En aan de andere kant t koninklijk paar dat heel veel zelf doet en daarbij een eigen inhoudelijke agenda voert.

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 23 nov 2017 - 11:23

Wat ziet ze er fantastisch uit op de foto’s waar ze samen met prinses Kiko te zien is.
Prachtige jas met een mooie lengte, een hoed die ik helemaal bij haar vind passen en mooie hoge pumps zonder die vreselijke rode zolen.
Ik hoop dat we haar vaker met deze look gaan zien.

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 23 nov 2017 - 12:51

Dat hoedje is inderdaad zo grappig; beetje jaren dertig stijl.

afbeelding van Corine

Corine

donderdag 23 nov 2017 - 10:44

Ze ziet er erg mooi uit! Ook haar haar is goed geföhnd!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 23 nov 2017 - 09:51

zeer goede outfit
mooie kleurencombinatie
leuk dat ze Nederland vertegenwoordigt!

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?