Voor ons totaal onverwacht kwam vandaag de aankondiging dat Prinses Carolina de Bourbon-Parme afgelopen woensdag (16 december) is bevallen van een zoon!

De zoon van Albert Brenninkmeijer en Prinses Carolina (41 jaar) is het tweede kindje van het echtpaar, en het zusje van Alaia-Maria Brenninkmeijer. Zijn naam is Xavier Albert Alphons Brenninkmeijer. Leuk detail: het jongetje is de eerste (oke, erkende!) kleinzoon voor Prinses Irene. 

Albert Brenninkmeijer en zijn Prinses trouwden op 21 april 2012 voor de wet in Wijk bij Duurstede.

Een paar maanden later, op 16 juni 2012, vond het kerkelijk huwelijk plaats in Florence, Italie. 

Prinses Carolina droeg tijdens het kerkelijk huwelijk een bruidsjapon van Addy van den Krommenacker. Addy verwerkte in de trouwjurk van Prinses Carolina kant uit de trouwjurk van haar moeder, Prinses Irene. Irene kreeg het kant voor haar trouwjurk destijds van haar moeder, Koningin Juliana. Addy van den Krommenacker heeft destijds toestemming van Prinses Irene gekregen om de trouwjurk van Carolina 'Irene' te noemen.

Bij het burgerlijk huwelijk ging ze gekleed in een eenvoudig koningsblauw jurkje. In onderstaand screenshot, afkomstig uit een uitzending van Blauw Bloed, zijn 2 foto's van Carolina en Albert te zien, die gemaakt zijn op de dag van het burgerlijk huwelijk.

In mei 2014 kregen Carolina (toen nog net 39 jaar) en Albert hun eerste kindje: dochter Alaia-Maria. Het meisje werd in oktober 2014 tegelijk met Zita, het dochtertje van Prins Jaime en Prinses Viktoria gedoopt.

Wat vonden jullie van Prinses Carolina's trouwjurk? En, reageer natuurlijk ook gerust op dit mooie nieuws!

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Patzboem

Patzboem

maandag 21 dec 2015 - 21:05

Nog niet zo heel lang geleden heeft zij toch gesproken op een soort congres? Ze droeg volgens mij een creme-witte outfit. Volgens mij heb ik dat op deze site gezien.
Maar ik kan me geen buikje herinneren. Jullie wel?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 20 dec 2015 - 19:39

Wat een super leuk nieuws. Volgens mij doet de familie Brenninkmeijer nog meer moeite om uit de media te blijven dan onze koninklijke familie.
Wat leuk om te horen dat ook Juliana inmiddels moeder is. Je hoort daar bijna nooit iets over, dus leuk om te weten!

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 19 dec 2015 - 16:26

Volgens mij is nu nog één kleinkind van wijlen prinses Juliana ongetrouwd, is dat Juliana junior, van prinses Christina?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 19 dec 2015 - 20:38

Ik weet niet of Juliana ongetrouwd is. Nicolas Guillermo wel. Bernardo is gescheiden (officieel of onofficieel van Eva). Bernardo heeft een dochtertje (Isabel) en een zoontje (Julian meen ik). Juliana heeft echter een relatie met Tao Bodhi en ze hebben samen een zoontje (van ik denk inmiddels 1 of 1,5 jaar oud). Maar, of ze getrouwd is of samenwoont, geen idee.

afbeelding van Paula

Paula

zondag 20 dec 2015 - 16:45

@TWOR: oh dat is allemaal nieuw voor mij. Ik dacht dat Bernardo nog niet zo lang geleden juist getrouwd was.

afbeelding van Oranjefan99

Oranjefan99

zondag 20 dec 2015 - 18:48

In 2009 zijn ze getrouwd. Ik zag toevallig voorbij komen dat Bernardo ook een zoon had. Van Juliana heb ik nooit geweten.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 19 dec 2015 - 15:59

Denk niet dat het bewust 'niet verteld' is. Zij leven zeer teruggetrokken in Zwitserland. Vergeet niet dat hij kind is van de rijkste familie in Nederland

afbeelding van Oranjefan99

Oranjefan99

zaterdag 19 dec 2015 - 15:24

Leuk dat ze een zoon heeft. Toch vind ik het jammer dat ze niet gewoon heeft verteld dat ze zwanger was. Mag je toch trots/blij mee zijn en dit met het volk delen? Maar Irenes familie groeit enorm! Leuk voor haar!

afbeelding van orchidee

orchidee

zaterdag 19 dec 2015 - 15:58

Het is erg leuk dat ze nog een kindje heeft. Een koningswens, een zoon en een dochter.
Dat ze dat niet verteld heeft, vind ik heel gewoon. Ze woont niet in Nederland, is geen lid van het koningshuis, alleen haar neef is toevallig koning van Nederland.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 19 dec 2015 - 09:27

Wordt dit dan de "erfprins" ?

Ik vond haar bruidsjurk heel mooi. Wat klassiek dat goed paste in de omgeving.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 19 dec 2015 - 20:36

Dat denk ik niet. Zijn achternaam is Brenninkmeijer. In die zin is het nog steeds wachten op een zoontje voor Carlos of Jaime. Nou ja, momenteel 2 keer kans, dus wie weet!

afbeelding van Prinsesjes

Prinsesjes

vrijdag 18 dec 2015 - 23:43

Heel leuk nieuws! Zag net op newmyroyals ook de kerstkaart van ons koningshuis...mooi!

afbeelding van Anneke Bouman

Anneke Bouman

vrijdag 18 dec 2015 - 20:49

Dat is volgens Vorsten ook niet bekend gemaakt, dus konden we het ook niet weten.

afbeelding van Annelie

Annelie

vrijdag 18 dec 2015 - 20:36

Wat een leuk nieuws! Ik was eigenlijk 'vergeten' dat zij ook zwanger was! Nu afwachten wat Viktoria en Annemarie krijgen:)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 18 dec 2015 - 20:48

Hoezo vergeten ;-) ? Het was namelijk helemaal niet bekend.

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 18 dec 2015 - 20:17

Wat leuk! De eerste kleinzoon voor Prinses Irene, toch?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 18 dec 2015 - 20:47

Officieel wel ja. Onofficieel niet. Carlos heeft nl een buitenechtelijke zoon, die hij niet officieel erkend heeft. Maar het jongetje schijnt wel degelijk van hem te zijn. De precieze toedracht weet ik niet.

afbeelding van Els

Els

zaterdag 19 dec 2015 - 16:07

Als Carlos deze buitenechtelijke zoon had erkend, dan was hij de rechten op de titel van het huis Bourbon-de Parma via zijn vader geërfd kwijt geweest. Dat wilde hij niet. Hij is nl niet alleen Prins via Irene, maar ook Hertog van Bourbon-de Parma.
Anders dan in Monaco. Albert heeft zijn buitenechtelijke kinderen wel erkend, maar de grondwet daar zegt dat alleen kinderen binnen een huwelijk recht hebben op de troon. Vandaar dat kleine Jacques de erfprins is...

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 19 dec 2015 - 17:08

Als Carlos een echte man was geweest, had hij zijn eerste zoon erkent. Hij moet zich als vader schamen dat hij zijn titel als Hertog van Bourbon-de Parma prefereert boven het erkennen van zijn eerst geboren zoon.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 19 dec 2015 - 17:23

Waarom zo snel oordelen, je weet toch helemaal niet wat er zich afspeelt in zo'n familie.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

vrijdag 18 dec 2015 - 20:14

Leuk nieuws!! 't Wordt wel druk voor Irene, al die kleinkinderen, maar ik denk dat ze er ook heel veel van geniet!!

afbeelding van juliette

juliette

vrijdag 18 dec 2015 - 19:57

Super onverwacht mooi nieuws! Veel geluk met jullie zoon Xavier!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?