Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent donderdagmiddag 30 juni de tentoonstelling European Stars: Miró & Cobra in het Danubiana Meulensteen Art Museum in Bratislava in de Republiek Slowakije.

De tentoonstelling toont de relatie in stijl en werkwijze tussen de werken van de Spaanse kunstenaar Joan Miró (1893-1983) en die van de kunstgroep CoBrA (Copenhagen-Brussels-Amsterdam). Zowel Miró als CoBrA (1948-1951) experimenteerden met diverse kunststijlen. Tot de CoBrA-groep behoorden onder andere de Nederlandse kunstenaars Karel Appel, Constant, Corneille en Lucebert.

European Stars is tot stand gekomen in samenwerking met het CoBrA Museum in Amstelveen en bevat ongeveer zestig werken van de kunstgroep. Daarnaast toont de expositie schilderijen, beelden en tapijten van Miró uit de private collectie van de familie van de Spaanse kunstenaar en uit het museum Successio Miró in Palma de Mallorca. Vele van deze werken zijn niet eerder in Centraal Europa vertoond. Ook is een replica te zien van Miró’s atelier op Majorca.

De tentoonstelling is van 2 juli tot 13 november 2016 in het museum te zien. De opening van de tentoonstelling symboliseert tevens het moment van overdracht van het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Op 1 juli neemt Slowakije dit halfjaarlijkse voorzitterschap over van Nederland. Voorafgaand aan de opening wordt Prinses Beatrix ontvangen op het paleis van de president van de Republiek Slowakije, de heer Andrej Kiska.

Outfit: Prinses Beatrix draagt een blouse van zijden mousseline met een orchideeprint. De mousseline is verwerkt op een basis van marronkleurige crepe satin. De lila rok is van een wollen crepe en matcht precies met de kleur van de hoed. De stof van het ensemble komt van Valentino, maar het ensemble is een ontwerp van Veronique van Groeningen. 

 

Nieuw is het ensemble niet. We zagen het in 2012 bij het staatsbezoek aan de VAE en Oman, maar ook in de daarop volgende jaren is het pakje meerdere malen gedragen. Bijvoorbeeld in Brunei. 

 

De hoed zagen we ook al eerder. Bijvoorbeeld tijdens het huwelijk van de erfgroothertog en erfgroothertogin van Luxemburg. Ik vind het een juweeltje! 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Marja

Marja

zondag 03 jul 2016 - 14:53

Het kan de hoek van de foto zijn, maar de hoed lijkt niet in proportie te zijn. Te groot. Het lijkt ook of Beatrix erg is afgevallen, dat maakt de hoed ook te groot.
De kleur staat haar erg goed. Je merkt wel een verschuiving in haar activiteiten. Ze doet echt wat haar aanspreekt: veel met kunst en cultuur.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

zaterdag 02 jul 2016 - 19:04

Wat bedoel je Anneke? Met je opmerking over het afschaffen van die titel??

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 01 jul 2016 - 16:08

In every inch a queen... Waarom wij die titel afschaffen is me nig steeds een raadsel....

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 02 jul 2016 - 21:24

AnnekeM@ Ik ben het met jou eens, na de troonswisseling had Beatrix de titel van Koningin moeten behouden en haar niet degraderen. Eens een koning(in), bij leven na aftreden altijd een koning(in). Gewoon even de wet aanpassen!

afbeelding van constance

constance

vrijdag 01 jul 2016 - 13:54

Ze ziet er prachtig uit in deze kleur. De hoed is helemaal goed gekozen. Toch een hoed, en lekker luchtig.

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 01 jul 2016 - 12:57

Wat ziet prinses Beatrix er schitterend uit. Zachte tinten staan haar echt heel mooi. Net als koningin Elizabeth.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

donderdag 30 jun 2016 - 21:24

Fantastische vrouw, altijd prachtig gekleed en verzorgd. Ik teken ervoor, zóveel energie hebben en er zó uitzien op die leeftijd!
Wat staat de hoed haar mooi! Is bekend door wie die ontworpen is?

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 30 jun 2016 - 21:09

Beeldig! En uiteraard weer tot in de puntjes verzorgd.
Ik vind het geweldig dat we haar nog regelmatig te zien krijgen. Ze blijft in mijn ogen altijd een klein beetje koningin :)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 01 jul 2016 - 16:13

Grappig die ster saffier. Volgens mij draagt ze die bij de tweede outfit als oorbellen!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 30 jun 2016 - 21:01

Mooi hoor, dat lila!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 30 jun 2016 - 17:35

Wat ziet onze oud-koningin er toch fantastisch uit! En zo slank en vitaal! Hoe oud is ze eigenlijk?
Ik houd niet van lila maar dit staat haar geweldig

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 30 jun 2016 - 21:10

Ze is 78 jaar oud! Geweldig he!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 30 jun 2016 - 17:31

Schit-te-rend, en wat een echt koninklijke verschijning !!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?