POLL: Wie was het beste gekleed tijdens het huwelijk van Prins Carl-Philip en Sofia Hellqvist?

Poll 1: Wie van de oudere dames was het mooist gekleed?

1. Koningin Silvia

2. Marie Hellqvist

3. Koningin Sonja

4. Koningin Margrethe

5. Marianne Bernadotte

6. Prinses Desiree

7. Prinses Christina

8. Prinses Birgitta

9. Prinses Margaretha

10. Prinses Ursula von Bayern

11. Ingrid Sommerlath (schoonzus Koningin Silvia)

12. Charlotte Sommerlath (schoonzus Koningin Silvia) 

Poll 2: Wie van de jongere dames zag er het mooist uit?

13. Kroonprinses Victoria (japon van H&M Conscious Exclusive)

14. Prinses Madeleine (japon van Elie Saab)

15. Koningin Maxima (japon van Jan Taminiau)

16. Koningin Mathilde (mogelijk een japon van Armani)

17. Lina Hellqvist (japon van Viktoria Chan)

18. Sara Hellqvist (japon van Viktoria Chan)

19. Kroonprinses Mary

20. Kroonprinses Mette-Marit (galarok van Temperley London)

21. Prinses Martha Louise

22. Prinses Marie (japon van Alberta Ferretti)

23. Sophie, Gravin van Wessex (japon van Tatiana Kovaříková)

24. Prinses Tatiana van Griekenland (japon van Celia Kritharioti)

25. Bettina Bernadotte, Gravin Bernadotte af Wisborg

26. Prinses Anna von Bayern

27. Vicky Magnuson (schoondochter Prinses Christina)

28. Emma Magnuson (schoondochter Prinses Christina)

screenshots livestream ©SVT, overige afbeeldingen eigendom van de betreffende designers.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van zara

zara

donderdag 18 jun 2015 - 21:35

Bij de oudere dames kies ik voor Marianne Bernadotte vanwege de consequent doorgevoerde 'vergane glorie' stijl. Dat heeft wel wat, vind ik. Van de jongere generatie heb ik gekozen voor onze koningin, maar ik vind de jurk van prinses Victoria ook heel leuk en bijzonder, ik kan haast niet geloven dat hij van H&M is!

afbeelding van marinde

marinde

donderdag 18 jun 2015 - 20:50

'n Mooie vrouw!

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 18 jun 2015 - 10:29

Ha, ha, bij de oudere dames Brigitta natuurlijk!!! Maar nu serieus: ik vond koningin Sylvia het mooist. Wat een mooie kleur jurk. En prachtig gecombineerd met de juwelen. Klasse! Contrast met haar schoonzus was wel heel groot.
Bij de jongere garde heb ik voor Tatiana gekozen. Feestelijk, stralend en toch subtiel. Erg Mooi.
Maxima vond ik ook heel mooi, maar eerlijk gezegd net iets te veel bling bling. Het collier had ze beter thuis kunnen laten. Iets te veel van het goede en ook iets te grof bij de jurk. Was mooier geweest zonder.
En ook veel complimenten voor de zusjes van de bruid: ze zagen er mooi, bescheiden en toch chique uit!

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 18 jun 2015 - 08:20

Bij de oudere dames voor Brigitta gekozen :)))) Voor bij haar eigen 'Mallorca' stijl blijven en lak aan conventie. Heerlijk zo'n mens.
Bij de jongere dames is Maxima voor mij echt de allermooiste. Deze jurk is mijn absolute favoriet (die bloemetjes OP een steeltje, wowwowwow...), en met deze parure met robijnen waanzinnig gecombineerd. Ze draagt voor tonnen, zo niet miljoenen aan sieraden en ziet er toch modern en 'los' uit. Geweldig. 10- (Als ze die losse haarlok en ordelint niet had gehad, was het een 10 geweest)
Madeleine een heel eervolle vermelding voor allermooiste 2 dagen voor bevalling ooit.

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 18 jun 2015 - 03:40

Ik kies bij de jonge vrouwen voor prinses Tatiana. Een schitterende, elegante vrouw met een gewéldige jurk. Hier een duidelijke foto ( knip en plak svp de volgende twee regels, want de link werkt niet).
http://www.gettyimages.nl/detail/nieuwsfoto's/prince-nikolaos-of-greece-and-princess-tatiana-of-greece-nieuwsfotos/477048190?et=mmNae7nUR5tord5AZP8wDQ&referrer=http:%2F%2Forderofsplendor.blogspot.nl%2F
Van de oudere dames vond ik de Deense koningin het winnen, al liep ze alsof ze rugpijn had.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 18 jun 2015 - 08:09

Dat van die rugpijn kan wel kloppen. Had ze een tijd geleden niet een hernia of id waardoor ze geen verre reis maakte maar Frederik en Mary liet gaan? Het had wel iets met haar rug te maken meen ik.

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 17 jun 2015 - 21:10

Ik heb bij de oudere dames gekozen voor Prinses Christina en Charlotte Sommerlath. Als decolleté van mw. Marianne Bernadotte iets minder diep was geweest had zij ook zeker kans gemaakt op mijn stem.
Bij de ´jeugd´ heb ik gekozen voor Prinses Madeleine en Prinses Tatiana van Griekenland. Anderen ook stuk voor stuk mooi. Alleen Prinses Marie wat minder.

afbeelding van dijksite

dijksite

woensdag 17 jun 2015 - 20:08

Zelf heb ik voor Maxima gekozen, echt omdat ik haar het mooiste vind. Maar als ik naar het budget kijk, want ik denk dat de zusjes van de bruid toch een stuk minder te besteden hebben als de koninklijke gasten, dan vind ik ze zeker niet onder doen!! Ze zien er beeldschoon uit. De moeder van de bruid iets minder. Maar dat is meer de algehele verzorging. Het haar e.d. Niet zoveel klasse, mijn inziens!!

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 17 jun 2015 - 20:31

Ik heb daar ook over gedacht, de zussen zagen er geweldig uit, heel verzorgd, en met een beperkt budget tussen allemaal Roayls, die ook nog eens alles uit de kast halen, je zo te kleden vind ik echt heel knap !!

afbeelding van Marije

Marije

woensdag 17 jun 2015 - 19:11

Ik ben een grote uitzondering volgens mij, maar ik ben niet enorm weg van de jurk van koningin Maxima..
Ik vond de zussen van Sofia er prachtig uitzien en ook prinses Victoria en Madeleine: alle vier heel erg mooi!

afbeelding van Imke

Imke

woensdag 17 jun 2015 - 19:00

Mijn stemmen zijn voor koningin Margrethe en koningin Máxima. Margrethe in flamboyant rood dat haar prachtig staat, zonder teveel getut met driedubbele parelsnoeren en pastelkleurtjes zoals sommige anderen van de oudere dames. Máxima ziet er geweldig uit in de schitterende jurk van Taminiau. De juwelen en tiara zijn nu eens niet teveel van het goede maar complementeren het geheel prachtig. Victoria vind ik ook een plaatje, maar tegen die perfecte jurk van Taminiau is het moeilijk concurreren. Dat Madeleine bij sommigen hoog scoort verbaast me een beetje. De enorme hoeveelheid stof rond haar buik vind ik weinig charmant staan, het is echt een tent. Ik voeg er meteen aan toe dat ik ook niet weet hoe je er één dag voor de bevalling charmant bij kunt lopen in gala... dat lijkt me haast onmogelijk. De zachtoranje kleur staat haar dan wel weer mooi.

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

woensdag 17 jun 2015 - 18:32

Prinses Victoria: práchtig!!
Prinses Christina.

afbeelding van Dianne

Dianne

woensdag 17 jun 2015 - 17:25

Bij de oudere dames heb k gekozen voor koningin silvia, de andere vond k echt niks :-(
Bij de jongere dames zat kerg te twijfelen tussen maxima en Madeleine, ik heb toch voor Madeleine gekozen! Ze zag er echt prachtig uit! En dat als jr hoog zwanger bent!
Maar als ik er twee had kunnen kiezen was dat zekrr ook Máxima geweest!

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 17 jun 2015 - 15:17

Ik heb voor Maxima gekozen, op de 2e plaats voor no. 27 Vickey Magnuson. Prachtige kleurencombi en een mooie belijning en op de 3e plats voor no. 26 Anna von Bayern.
De zusjes Hellqvist vind ik er ook mooi uitzien.

Bij de oudere dames steekt prinses Brigitta er met kop en schouders bovenuit, maar niet wat klasse betreft. Koningin Margrethe vind ik heel mooi. Als 2e koningin Silvia en als 3e prinses Sonja. Niet zo zeer de kleur - ze heeft lef - maar de jurk valt prachtig.

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 17 jun 2015 - 16:40

Prinses Brigitta was op de trouwdag een stuk beter gekleed dan de avond ervoor. Helaas kan zij er ook niets aan doen dat ze niet vooraan stond bij het schoonheid uitdelen en dat ze niet zo mooi veroudert.
Op zich is de pantalon met de omslagrok best aardig.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 18 jun 2015 - 10:45

Ik heb haar de trap zien afkomen op bewegende beelden. Laat ik het zó zeggen: ze liep met haar knieën naar buiten gekeerd. Ze deed me aan een bouwvakker denken.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 18 jun 2015 - 08:05

Dat ben ik niet met je eens, qua niet zo mooi verouderen. Als ze niet zo enorm bruin was zag ze er veel beter uit.

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 17 jun 2015 - 21:22

Ja... oké... maar al had ze haar haar chic opgestoken en óf ff niet onder de zonnebank gegaan óf even poosje factor 50 gesmeerd dan had ze er niet zo ´goedkoop´ uitgezien. Teveel bruin door zonnebank of spray etc. vind ik echt niet mooi.
Wel als bruin je eigen huidskleur is!

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 17 jun 2015 - 15:05

Ik vond het ook allemaal, op een paar na, teleurstellend. Bij de oudere dames kies ik ook voor Sonja, ik begrijp echt niet waarom zij zoveel kritiek krijgt, ik vind de japon erg mooi, misschien ook wel omdat ik een beetje op gala japonnen uit de jaren 80 val! ;-)Daar kan ik echt uren naar kijken, gisteravond nog een ouder boek met avondjurken bekeken, smullen en dromen was dat! Heerlijk!
Enfin, bij de jongeren kies ik voor Tatiana van Griekenland. Victoria vond ik ook wel mooi maar ik kan niet meer tegen dat strakke kapsel van haar, dat verpest het voor mij nogal, als hij haar haren wat feestelijker had gedaan en half los bijvoorbeeld was ze echt een van de mooisten geweest qua kleding denk ik.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 17 jun 2015 - 14:38

Wat een leuke poll!
Máxima steekt er met kop en schouders bovenuit, ook al vind ik de outfits van Prinses Victoria en Madeleine ook super. Ook de zussen van Sofia en Mette Marit zien er mooi uit.
Koningin Silvia is voor mij de best gekleede "oudere" dame. Alhoewel ik de jurk wel heel erg glimmend vind en de hals iets lijkt te trekken.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 17 jun 2015 - 14:17

Ik heb voor koningin Máxima en prinses Margaretha gekozen. De Deense koningin en de zussen van Sofia vind ik ook prachtig.

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 17 jun 2015 - 13:06

Het is misschien wat flauw van mij, maar ik stem niet op Maxima, ze zal ongetwijfeld bovenaan de lijst staan, het is een plaatje om te zien maar ik wil graag ook anderen de kans geven..............en dan is het voor mij Victoria, toen ik deze jurk zag had ik echt iets van Wow !!!!
Wat is dit mooi, en elegant! Mathilde als hele goede 2e.
Koningin Silvia, top !!! zo mooi als bruidsmoeder, heel chique, maar ook ingetogen..........prachtig !!!
Ik zie trouwens hele mooie en elegante japonnen bij de gasten, in prachtige pasteltinten die helemaal passen bij de entourage, zoals de bloemversiering.Het is weer een feest om naar te kijken.

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 17 jun 2015 - 13:33

Ook mijn stem ging niet naar Maxima, maar naar Mary voor haar koninklijke eenvoud en prachtige kleur.
Bij de "oudere" dames heb ik voor koningin Sylvia gekozen, hoewel ik getwijfeld heb om koningin Sonja te kiezen.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 17 jun 2015 - 14:18

Ik vond de broche in het haar bij Mary storend. Too much. :-)

afbeelding van LG

LG

woensdag 17 jun 2015 - 21:22

Haha, dat stoorde mij dus niet, ik vond juist de ketting bij Maxima veel te veel;-)

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 17 jun 2015 - 14:18

Dit meen je echt?
Sonja?

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 17 jun 2015 - 14:52

Ja, dat meen ik echt. Op de een of andere manier deed het me iets, ik weet nog steeds niet wat het is. Ergens in mijn gedachten komt een flits naar voren van een Disneyfilm, maar ik weet niet welke.
Geel is op dit moment een mode kleur en ik vind dat ze veel lef heeft om deze kleur te dragen. En de japon is zo mooi gemaakt, valt goed en waaiert zo prachtig uit bij het bewegen. Ook dit burgermeisje is een uitstekende koningin gebleken.
Ik ben trouwens niet de enige die haar koos.

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

woensdag 17 jun 2015 - 15:08

Beauty & the Beast soms?

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 17 jun 2015 - 16:37

Nee, dat zeker niet.
Misschien alleen het zwieren van de rok, maar nee, dat is het niet.
Blijft dat ik haar wel de Belle van het bal vind.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

woensdag 17 jun 2015 - 18:53

Ik vond haar er ook prachtig uit zien. Zelf draag ik vandaag ook knalgeel trouwens... Dat is nu echt een kleur die ik, zonder deze site, nooit gekozen zou hebben. Juist door verschillende foto's hier ben ik de kleur gaan waarderen.

afbeelding van Imke

Imke

donderdag 18 jun 2015 - 22:19

Naarmate ik er vaker naar kijk ga ik de jurk van Sonja ook steeds mooier vinden. Of liever, haar in combinatie met de jurk. Met die enorm brede ruches om de schouders is hij eigenlijk nogal passé, maar ze draagt hem met heel veel gratie. Het felle geel - dat wel een tikje pijn aan de ogen doet - is gewaagd, zeker op haar leeftijd, maar omdat het haar toch staat heeft het iets heel sterks. Met de tiara, parels en dit silhouet met brede schouders en wijde, elegant uitwaaierende rok ziet ze eruit als een iconische koningin. Er zou trouwens een mooi kaartspel te maken zijn met een aantal van deze dames!

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

woensdag 17 jun 2015 - 14:45

Haha, ik vond haar net Big Bird uit Sesame Street :)

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 17 jun 2015 - 13:28

Nee hoor, elisah. Je keuze heeft niets met flauw te maken :) Ik vond de keuze zelf ook heel erg moeilijk, omdat er zoveel ander moois tussen zit. Victoria vind ik ook prachtig. Verder helemaal mee eens :)

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 17 jun 2015 - 12:58

van de oudere dames vind ik koningin Sonja de winnaar ik vind de stof plisé en het model heel mooi en nu volop mode de kleur is misschien iets te fel maar het is zomers en een modekleurnu
de jurk van Madeleine is zeer mooi maar die van Viktoria vind ik iets meer speciaal
een voorstelletje
de 3beste selecteren waarvan de nr 3 5punten de nr 2 8 punten en de nr 1 10punten maar dat is mss moeilijk te verwezenlijken maar ivm keuze denk ik dat er dan een duidelijker verschil ontstaat

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 17 jun 2015 - 12:40

Ik heb voor koningin Slivia en prinses Madeleine gekozen. Ik vond beide dames er werkelijk schitterend uitzien. Ik heb bewust niet voor Maxima gestemd, omdat ik denk dat zij toch wel veel stemmen zal krijgen. Hoewel zijner ook echt heel mooi uitzag.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 17 jun 2015 - 12:54

HAha, dat heb ik dus ook een beetje, qua Maxima. k Heb er even over gedacht om haar buiten de poll te laten, omdat het anders misschien toch Maxima wordt. Maar ja, ze hoort er ook gewoon bij, dus maar niet gedaan. Maar dan was het iets duidelijker geworden wie er van de rest van de dames het mooist gekleed was (in onze ogen). En dus ook bewust de familieleden van Sofia er bij geplaatst, vond ik wel zo leuk, en ze zagen er ook best mooi uit vond ik.

Ik vind Vicky Magnuson trouwens ook prachtig gekleed. Op deze foto waait het roze gedeelte van de jurk net iets omhoog, maar heb andere foto's gezien, heel mooi!

afbeelding van Kaatje

Kaatje

woensdag 17 jun 2015 - 14:28

Eens, ik vond Vicky er ook geweldig uit zien. Was haar vergeten te noemen in mijn rijtje...

afbeelding van Janna

Janna

woensdag 17 jun 2015 - 18:00

Ik heb ook voor Vicky Magnuson gekozen. Prachtige stof en niet teveel bling-bling. Smaakvol en elegant.

afbeelding van car

car

woensdag 17 jun 2015 - 12:30

Ik heb gewoon koningin Sonja gedaan hahahahhaha zeg maar, omdat ik niemand heel mooi vind van de ouderen(jaa brigitta hahahaha)
Maximaaaa wint uiteraard van de dames! Heel mooi! Vind het alleen niet een zomers fris kleurtje, maar ach dan een 10- ,, is ook een goed cijfer toch? :))

afbeelding van Kaatje

Kaatje

woensdag 17 jun 2015 - 12:14

Ik vond prinses Christina er mooi uit zien. Een prachtige paarse kleur die mooi bij heur haar paste. Elegant, niet te extravagant maar toch ook weer niet te simpel. Mooie balans. En ja, de moeder van de bruidegom mocht er zeker ook zijn! ;-)

Ook ik koos voor Maxima, eigenlijk om dezelfde redenen als Carmen. Ik vond Madeleine er ook waanzinnig mooi uitzien. Wat ik aan Victoria erg leuk vond was de tiara die ze droeg. Heel bijzonder. En haar jurk vond ik ook fraai. Maar ja.... dus toch Maxima! :-)

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 17 jun 2015 - 11:57

Máxima stak er voor mij met kop en schouders bovenuit wat de koninklijke gasten betrof. Verzorgd, koninklijk en vooral feestelijk! Madeleine was ook een plaatje in de abrikooskleurige japon van Elie Saab. Verder was ik een klein beetje teleurgesteld moet ik eerlijk bekennen. De meesten zagen er netjes uit, maar enthousiast werd ik er niet van. De zussen van Sofia droegen mooie jurken, maar de jurk van Lina vind ik gezien de kleur en de stof een beetje te bruidsjurk achtig, dus niet echt geschikt. Als ik verplicht zou moeten kiezen bij de oudere dames ga ik voor de japon van Koningin Silvia.

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 17 jun 2015 - 12:43

Ik sluit me helemaal bij Carmen aan.

Ik heb gestemd op Koningin Silvia. Ik vind de kleur en de glans van haar jurk heel mooi. En van de jongere dames natuurlijk Maxima. De rest doet niet helemaal mee eigenlijk. Nou, zo boud is het ook weer niet maar Maxima was absoluut de elegantste. Net als Carmen vond ik het enigszins teleurstellend, de pracht en praal en de jurken. In tegenstelling overigens tot de locatie en de schitterende, schitterende aankleding met de bloemen overal. Wat wárm, wat mooi was dat! Dus eigenlijk, behalve de hoofdgasten en Maxima en het bruidspaar en hun ouders, zagen de hoogwaardigheidsbekleders er niet zo spectaculair uit. De dames dan.

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 17 jun 2015 - 13:27

Ja Paula, inderdaad! De bloemen overal, wat was dat een pracht!

afbeelding van Eva17

Eva17

woensdag 17 jun 2015 - 11:44

Ik vind Prinses Victoria zo ontzettend mooi! De jurk staat haar zo goed en ze lijkt mij een erg slimme wijze vrouw. Ik vind haar gewoon ontzettend leuk!

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 17 jun 2015 - 21:14

Ik had juist geen wow moment toen ik ´m zag maar voor een Ha en emmetje vind ik ´m wel mooi!

afbeelding van Els

Els

woensdag 17 jun 2015 - 19:45

Met je eens. Vanaf eersre moment dacht ik Wauw, dat is mooi!
En helemaal verbaasd dat je bij H&M zoiets prachtigs kunt vinden. Klasse!!!

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 17 jun 2015 - 20:00

Het is een mooie manier om de Zweedse modeketen op de kaart te zetten. De jurk is heel geschikt en erg mooi.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 17 jun 2015 - 11:24

Voor mij staat qua oudere dames op nr. 1: Prinses Margaretha van Zweden, gevolgd door Koningin Margrethe, Charlotte Sommerlath, Ursula von Bayern en Koningin Silvia.
En voor de jongere dames: Kroonprinses Victoria. Ook Madeleine, Marie en Tatiana vind ik erg mooi gekleed, evenals de zussen van Sofia.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?