Omdat vanochtend Catherine opgenomen is in de Lindo Wing van het St. Mary's Hospital in Paddington, Londen, vandaag een soort liveblog! Maar wel onder het mom van kleding, want dit is natuurlijk een modewebsite. Maar, alles wat je kwijt wilt over de geboorte van 'Baby 2' kun je kwijt in een reactie onder deze log!

We duiken even in het archief: terug naar de geboorte van Prins George! De hertogin van Cambridge beviel op 22 juli 2013 van haar eerste kindje, een zoon! De naam, George Alexander Louis van Cambridge, werd pas een aantal dagen later bekend gemaakt, zoals gebruikelijk. Beide opa's en oma's kwamen natuurlijk even langs! Catherines moeder, Carole Middleton was in stijl gekleed, met een blauwgrijze jurk met stippen.

Op 23 juli 2013 verlieten de Hertogin van Cambridge en Prins George het ziekenhuis. Maar eerst toonden William en Catherine voor het ziekenhuis hun pasgeboren zoontje! Catherine droeg een speciaal voor haar gemaakte jurk van Jenny Packham. Niemand die er over viel dat je haar buik wel erg goed zag in deze jurk, er was juist algemene bewondering voor, dat ze zo'n model durfde te dragen, zo kort na de bevalling!

De kleine George was gewikkeld in omslagdoeken van Aden + Anais en een dekentje van G.H. Hurt

Liveblog:

1. 8:15 uur De hertogin van Cambridge is vanochtend om 6:00 uur (Britse tijd) in het beginstadium van haar bevalling, opgenomen in de Lindo Wing van het St. Mary's Hospital in Londen. Prins William is bij haar.

2. Het Britse Telegraph opent een livestream met beeld op de Lindo Wing.

3. Om 8:34 uur (Britse tijd!) is er een Prinsesje geboren!

De baby is om iets over half 10 (Nederlandse tijd) dus al geboren! Dat was een snelle bevalling, omdat ze in het beginstadium van haar bevalling was toen ze om 7 uur (Nederlandse tijd) werd opgenomen. Ik ben erg benieuwd hoe de kleine meid gaat heten! En of Catherine vandaag of morgen naar huis gaat, en dan dus het Prinsesje, samen met William, gaat showen!

4. 14:24 (Ned. tijd) Voor de Britse kinderkledingmerken is het natuurlijk geweldig dat Catherine is bevallen van een meisje. Als je ziet hoe snel de kleding van George is uitverkocht, en er van uitgaand dat het bij een meisje misschien nog wel sneller uitverkocht zal zijn, is dat natuurlijk geweldig.

5. 14:36 (Ned. tijd) een samenvatting van het persbericht in het Nederlands: Prins William was uiteraard aanwezig bij de geboorte van zijn dochter, die 3,71 kilo weegt. De beide families zijn uiteraard al geïnformeerd over de geboorte, en zijn erg blij met het geweldige nieuws! Met Catherine en haar dochter is gelukkig alles goed!

6. 14:55 uur Een voorlichter meldt dat de pers over een half uur bericht krijgt over het verlaten van het ziekenhuis van Catherine en haar dochtertje. Gaat ze dan vandaag al naar huis?

7. 15:38 Nog niet bekend of Catherine en dochtertje vandaag naar huis mogen.

8. 15:44 Catherines kapster is een aantal minuten geleden gearriveerd bij het ziekenhuis! Toch vandaag naar huis?

9. 16:30 uur Voorlichter bij ziekenhuis meldt: Prins George komt zo bij zijn zusje op bezoek. Daarna gaan Catherine en de baby naar huis! We gaan ze dus vandaag nog zien!

10. 16:55 uur: Prins William verlaat het St. Mary's Hospital. Hij stapt in zijn eigen auto, en laat zich naar huis, naar Prins George vervoeren!

11. 17:15 uur: Prins William en Prins George arriveren samen bij de Lindo Wing van het St. Mary's Hospital. Prins George gaat NU zijn zusje zien! Wat een schatje is Prins George!

12. 18:45 uur: Op de officiële website van de hertog en hertogin van Cambridge wordt gemeldt dat de hertogin van Cambridge vanavond het St. Mary's Hospital zal verlaten, samen met haar dochtertje. Ze zullen naar hun huis gaan, naar Kensington Palace. Prins George is inmiddels teruggekeerd naar Kensington Palace. De Hertog en Hertogin van Cambridge willen graag alle ziekenhuis medewerkers bedanken voor de zorg en behandeling die ze al hebben ontvangen. Zij zouden ook graag iedereen bedanken voor de warme wensen.

13. 19:15 uur (Ned. tijd): William, Catherine en de kleine prinses van Cambridge hebben het ziekenhuis verlaten! Wat een schattig kindje! Catherine zag er prachtig uit! In een nieuwe log hoop ik meer te schrijven over haar kleding. 

19:30 uur: EINDE LIVEBLOG! 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van LG

LG

maandag 04 mei 2015 - 19:04

My money (and I have none) is on Charlotte, Elisabeth, Victoria, Diana :)

afbeelding van jeannine

jeannine

zondag 03 mei 2015 - 17:53

viktoria is toch ook een mogelijkheid als roepnaam zullen ze die dan wel inkorten ik ben er benieuwd naar

afbeelding van Agnes

Agnes

zondag 03 mei 2015 - 13:58

TWOR, super leuk dat je een live blog hebt bijgehouden. Ik heb er steeds op zitten kijken. Top gedaan, dankjewel!!!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 04 mei 2015 - 13:45

Ah leuk, dat je er steeds op gekeken hebt! Altijd spannend zo'n dagje, maar leuk spannend!!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 02 mei 2015 - 21:56

Maar volgens wikipedia werd Prins George geboren om 16:24, terwijl de prinses 's morgens om 8:34 uur werd geboren. Ik moest even googelen wanneer Catherine en George naar huis gingen, en kwam daarvoor uit bij mijn eigen site: iets na 19:00 uur (plaatselijk tijd, op 23 juli 2013). Ook lees ik daar dat de naam van George op 24 juli, dus 2 dagen na de geboorte, bekend werd gemaakt.

In ieder geval duurde het bij George 26,5 uur voor Catherine en George naar huis gingen. Nu duurde het slechts 10,5 uur. De kans is dus groot dat de naam maandag al bekend wordt gemaakt.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 02 mei 2015 - 21:23

Nog even een paar iets scherpere collages toegevoegd van Prins William en Prins George.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 02 mei 2015 - 19:31

William, Catherine en de prinses van Cambridge hebben het ziekenhuis verlaten. Hiermee sluit ik de liveblog. In een nieuwe log hoop ik meer te schrijven over de kleding van Catherine! En, de reacties worden uiteraard niet gesloten! Voel je vrij om verder te speculeren over de namen en peetouders van de kleine prinses, of praat lekker verder over vandaag!

afbeelding van Kate

Kate

zaterdag 02 mei 2015 - 19:00

Ontzettend leuk een meisje !
En inderdaad een bijzonder lief en mooi kereltje is George .
Wel apart dat de kleding altijd zo snel uitverkocht is wat George draagt maar het prinsje staat ook zo'n beetje alles !
En goed van Catharine dat ze ook Engelse en betaalbare kleding koopt en zo goed voor de economie.
Misschien als Max de meisjes wat vlottere kleding laat dragen ,zou het hier ook kunnen...

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 02 mei 2015 - 18:58

Ze gaan zo naar huis meldt Kensington Palace! Livestream volgen!

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 02 mei 2015 - 18:56

Ik vermoed dat het meisje Mary gaat heten.

afbeelding van amybb

amybb

zaterdag 02 mei 2015 - 17:17

Zojuist een klein stukje live stream gezien waarin precies William aankwam met George!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 02 mei 2015 - 17:34

k Zag het ook, inmiddels beelden toegevoegd in de liveblog. Leuk he, wat een schatje die George!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

zaterdag 02 mei 2015 - 17:47

Zo lief <3 en zo schattig dat hij ook al zwaait naar de pers!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 02 mei 2015 - 17:48

Ja leuk he! Hij is echt heel schattig!

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 02 mei 2015 - 16:35

Wat leuk, een meisje! Fijn dat alles goed is.

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 02 mei 2015 - 16:09

Hoe lang duurde het twee jaar terug tussen aankomst kapper en eerste aanblik prins George met zijn ouders?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 02 mei 2015 - 16:10

Wat leuk een dochter! Frances zou een prachtige verwijzing naar Diana zijn die Diana Frances heette... Dus wie weet draaien ze het om???
Leuk dat je ons via deze blogberichten zo goed op de hoogte houdt!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 02 mei 2015 - 15:33

Ik ga zelf voor de namen Alexandra Frances Elizabeth. Maar ben heel benieuwd hoe t meisje echt gaat heten! Hoop dat ze het snel bekend maken!

afbeelding van zara

zara

zondag 03 mei 2015 - 11:23

Vanmorgen op BBC 1 gokten ze op Alice. Maar ook Charlotte staat daar hoog in de peilingen. Ik ben benieuwd! Alexandra zou ik trouwens ook wel een heel mooie naam vinden, en ik zou het leuk vinden als Diana ook nog in haar doopnamen werd opgenomen.

afbeelding van AnneR

AnneR

zondag 03 mei 2015 - 18:58

Ik gok op Elizabeth Diana (of Frances) Carole (naar haar moeder) . Ben benieuwd :-)

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 02 mei 2015 - 13:48

Wat haar naam betreft gaat de voorkeur van de ouders uit naar Diana, maar de koningin zou hier op tegen zijn. Tenminste dit heb ik zojuist gelezen. Weet natuurlijk niet of dit waar is. Ik kan het van William en Kate wel begrijpen dat ze aan die naam de voorkeur geven. We zullen het wel horen wat het gaat worden.

Ze zal vast heel mooi en schattig gekleed worden met veel roze en wit misschien.

afbeelding van Knoxus

Knoxus

zaterdag 02 mei 2015 - 13:58

Ik kan me dat bijna niet voorstellen, met die naam leg je zo'n enorme druk en 'legacy' op dat kind... Wellicht als een van de doopnamen, maar ik denk niet als roepnaam.
Ben erg benieuwd!

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 02 mei 2015 - 13:48

Wat leuk! Toch een prinsesje, terwijl m'n onderbuik gevoel ;) zei dat het een prinsje zou worden. Ben erg benieuwd naar haar naam. De naam Diana zal er vast in voorkomen.

afbeelding van orchidee

orchidee

zaterdag 02 mei 2015 - 12:46

Al om 8.34u. geboren! Het was dus wel een snelle bevalling.
Ik ben benieuwd hoe ze dit prinsesje zal gaan kleden:

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 02 mei 2015 - 12:24

Een meisje!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

zaterdag 02 mei 2015 - 12:45

Leuk he:) ben zo benieuwd welke naam ze krijgt!

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 02 mei 2015 - 12:54

Ja Linda, ik ook! Welke naam denk jij?

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

zaterdag 02 mei 2015 - 17:48

Ik denk/hoop Charlotte en met Diana als doopnaam, want denk/hoop jij?

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 02 mei 2015 - 19:52

Dat denk ik ook Linda! Ik denk Charlotte Elizabeth Francis of Charlotte Elizabeth Diana! Overigens zou Charlotte ook een verwijzing zijn naar tante Pippa, want zij heet Philippa Charlotte Middleton :)
Een prachtig meisje is het overigens.

afbeelding van zara

zara

maandag 04 mei 2015 - 17:04

Carmen had alledrie de namen en in de goede volgorde: Charlotte Elizabeth Diana! Wat goed!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 04 mei 2015 - 23:56

Knap geraden Carmen! Ik zat er behoorlijk naast met Alexandra! Maar Charlotte vind ik prachtig, en past geweldig goed qua familienamen!

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 04 mei 2015 - 17:39

Haha inderdaad zara! Helaas heb ik er niks mee gewonnen :), maar wel heel leuk dat ik het goed voorspeld heb :D

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 04 mei 2015 - 18:19

Inderdaad, jij had het helemaal goed!!!! wat komisch (of ben je waarzegster:)

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 04 mei 2015 - 18:39

Nou Linda, wellicht een carrière die het overwegen waard is voor mij. 'Carmen, voor al uw naamsvoorspellingen.'
Bedankt voor de tip... Hahahahahaha lol :)

afbeelding van Kate

Kate

maandag 04 mei 2015 - 19:07

Misschien mag je als hoofdprijs op kraambezoek )P Carmen !

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 04 mei 2015 - 20:12

Lol Kate :)

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

zaterdag 02 mei 2015 - 20:09

Beide prachtige namen. Leuk trouwens om te weten dat Charlotte tweede naam is van pippa, wist ik niet. De baby is inderdaad te cute en Catherine straalt van oor tot oor!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 04 mei 2015 - 23:54

Ik zie ook alle letters van Carole in Charlotte, en ik zie er ook de naam Charles deels in. Plus dus een vernoeming naar Philippa Charlotte Middleton! En de historische kant aan de naam niet te vergeten. Weet niet of het zo is bedoeld, maar 4 vliegen in 1 klap ;-). Heel leuk!

Elizabeth is denk ik naar de Queen, maar is ook de tweede naam van Catherine zelf, en was de naam van Caroles oma. En Diana is duidelijk, en prachtig dat een van haar doopnamen Diana is.

Ik denk dat er een grote kans is dat Pippa een van de peetouders wordt!

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 05 mei 2015 - 08:58

Wat scherp opgemerkt TWoR! Carole zit inderdaad ook compleet in de naam Charlotte!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 05 mei 2015 - 09:10

Vind het zo leuk! Als het klopt is ze dus echt naar een heel stel familieleden vernoemd, en in ieder geval naar de naaste vrouwen uit hun leven: Carola, Pippa (met Charlotte), Catherine (met Elizabeth) zelf en Williams moeder, en niet te vergeten de Queen.

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 05 mei 2015 - 09:19

Klopt! En ook nog de Queen mum, die ook Elizabeth heette!
Veel meer mensen hadden ze niet in de naam kunnen betrekken :)

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 05 mei 2015 - 10:07

Inderdaad, die was ik even vergeten. Heel bijzonder zo, heel speciaal, en daarom vind ik het extra mooi!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 02 mei 2015 - 17:50

Charlotte is wel heel mooi, maar ik voor Alexandra. Maar heb ik vast mis hihi. Maar, je vroeg het aan Carmen. Als iemand anders ook wil speculeren hieronder, voel je vrij! Super leuk om jullie speculaties te lezen!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

zaterdag 02 mei 2015 - 17:59

:) ik vind Alexandra ook mooi, maar op de een of andere manier vind ik het meer een naam voor een volwassen vrouw en niet voor een baby. Slaat natuurlijk nergens op want elke volwassen vrouw is ooit een baby geweest:D mijn man zegt als grapje dat ze haar pippa gaan noemen, maar misschien wordt het wel echt een van haar doopnamen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 02 mei 2015 - 18:36

Dat zou best leuk zijn, al wordt het dan Philippa. Voor een jongetje had ik overigens de naam Philip in gedachten. Maar ja, daar hebben we niets meer aan ;-).

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

zaterdag 02 mei 2015 - 20:10

Wie weet komt er nog een baby drie:)

afbeelding van Kate

Kate

zaterdag 02 mei 2015 - 11:22

Hopen dat het voorspoedig gaat ,was ze al over tijd?
Tja en de buik ,wie heeft hem niet zo kort na een bevalling ?
Ze had best snel haar figuur weer terug ,trouwens de meeste Royals wel .
Had toen gelezen dat het jurkje veel weg had van het jurkje van Diana destijds met William net na de bevalling .

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?