Op 8 april 2015 vierde Koningin Margrethe, samen met haar man Prins Henrik en haar zoons en schoondochters - Frederik, Mary, Joachim en Marie - alvast haar 75e verjaardag in Aarhus. Op 16 april a.s. hoopt de Deense Koningin 75 jaar te worden. Overdag droeg Mary een witte jurk met een mantel van een grovere stof. Daarbij droeg ze een zwarte pillbox. 

Haar schoonmoeder, Koningin Margrethe, ging volledig gekleed in het wit. Persoonlijk vind ik deze kleur Margrethe erg bleek maken. Ik zie liever iets fleurigs bij haar. Prinses Marie droeg witte mantel met zwarte accenten van Paule Ka.

's Avonds werd er een galaconcert gehouden in het Musikhuset van de stad Aarhus. Naast Koningin Margrethe en prins Henrik, kroonprins Frederik en kroonprinses Mary, prins Joachim en prinses Marie, waren ook prins Nikolai en prins Felix, en prins Christian en prinses Isabella aanwezig! Dat was overigens al wel te verwachten, want ook bij het galaconcert ter gelegenheid van de 80e verjaardag van opa Henrik was de 4 oudste kleinkinderen van de Deense Koningin aanwezig.

Koningin Margrethe droeg een prachtige donkerblauwe galajurk met kant. Vermoedelijk draagt ze een nieuwe galajurk. De vierkante broche die ze heeft opgespeld is een kado namens de stad Aarhus, dat ze dezelfde dag heeft ontvangen. Op de broche zitten 8 diamantjes, die symbool staan voor Margrethes 8 kleinkinderen. 

Kroonprinses Mary draagt een oude galajurk van Prada. Het collier dat ze draagt schijnt nieuw te zijn, maar meer informatie is (nog) niet bekend. Ze droeg de galajurk overigens eerder in 2004. Haar dochter prinses Isabella draagt een prachtig lila/roze jurk met een blauw bandje in de taille (het is geen riem, het zit er duidelijk op genaaid). In haar haar draagt ze een paar haaraccessoires. En volgens mij draagt prins Christian een strik van Ralph Lauren, aan de kleuren en strepen te zien!

Prinses Marie droeg een galajurk van Juozas Stakivicius. Persoonlijk vond ik Marie met haar 3 mannen ook een plaatje om te zien!

Wat ook steeds weer erg leuk is, is het feit dat Gravin Alexandra, de ex-vrouw van prins Joachim, bij dergelijke feesten wordt uitgenodigd, samen met haar huidige echtgenoot Martin Jorgenson. De band tussen Alexandra en haar schoonouders is heel hecht gebleven. 

screenshots uitzending ©BlauwBloed, ©TV2, en video's ©BilledBladet

---

Iets heel anders! De dag na de viering van de 75e verjaardag van haar schoonmoeder, was kroonprinses Mary aanwezig bij de herdenking van de start van de oorlog, 75 jaar geleden. In Abenraa was ze aanwezig bij de ceremonie, waar 7 gevallen soldaten herdacht werden.

De gebruikte beelden zijn screenshots uit deze video van ©BilledBladet.

 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals - Kids Clothes, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 14 apr 2015 - 09:39

Excuus ,was dubbel ,is ook weer niet nodig ...

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 14 apr 2015 - 09:36

De kapsels zijn prachtig !
Hopelijk kijkt onze koningin eens goed naar deze dames ,zij doen dat mijn inziens toch net even wat beter en vlotter .
Bij een opgestoken kapsel ,bv bezoek Denemarken ,vind ik het haar"gordijn" aan een kant zo lijzig en ouwelijk maken .
Kijk wat Mary doet ,gewoon nog een stuk oor vrijlaten ,zou onze konigin ook veel vlotter staan ,klein verschil maar oogt veel beter mi .
De kleding is zoals meestal mooi .
En de kleine prinses een plaatje ,klopt helemaal ,rose met donkerblauw lint om de taille ,daar doe je donkerblauw maillot bij en donkerblauwe lakschoenen ,zeker nog in deze tijd .
Persoonlijk vind ik een huidkleur panty ,ontzettend lelijk bij een jong kind .
Leuk ook dat haar haren zijn vastgezet voor deze gelegenheid .
Wat kapsels betreft kan onze koningin ,volgens mij ,nog wel wat leren van deze familie ,maar ja smaken verschillen -;))

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 13 apr 2015 - 15:28

Mary vind ik er alle keren prachtig uit zien. Haar stijl vind ik zo leuk!
Marie ziet er ook erg mooi uit. Wat een mooi kapsel heeft ze bij het gala!
Margrethe vind ik er prachtig uit zien in die galajurk. Jammer dat ze verkeerd ondergoed aan had.
En net als Sofia vind ik het ook jammer dat ze haar tanden niet laat bleken (hoeft helemaal geen 'prodent-smile', maar dit vind ik er toch erg onverzorgd en vies uit zien.)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 13 apr 2015 - 10:58

Wat een prachtige kapsels heeft Mary toch. Voor mij is het echt een feestje om naar haar outfits, kapsels en accessoires te kijken. Lekker inspiratie opdoen!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 13 apr 2015 - 10:57

Wat een mooi mens is Prinses Mary toch. Geweldige outfits en wat ziet de familie er mooi uit tijdens het bal! Ik kijk nu al uit naar de kleding voor de rest van de feestelijkheden.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 13 apr 2015 - 09:35

Leuk dat ze de kleding zo op elkaar af hadden gestemd (behalve Hendrik dan, in dat eeuwige grijze slobberpak). Ik vind Marie het mooist. En de donkerblauwe mantel van Mary ook prachtig.

afbeelding van car

car

zondag 12 apr 2015 - 23:22

En waar lijken de kapsels van mary toch op? Hhahaha. .smorgens zit het haar net als maxima bij het staatsbezoek..met de pilbox..en bij de contraprestatie had maxima het haar ook los en krullend...misschien heeft mary inspiratie op gedaan?? ;)) je weet nooit natuurlijk

afbeelding van zara

zara

maandag 13 apr 2015 - 08:41

Haha, inderdaad, als je erop gaat letten zie je hier een onmiskenbare invloed van onze koningin op de kapsels! Ook de donkerblauwe jurk met kanten bovenstuk van koningin Margrethe lijkt wel op de kroningsjurk van Máxima geïnspireerd. Jammer dat er van die huidkleurige bandjes door het kant heen te zien zijn op de close-up. Ze zien er overigens allemaal prachtig uit.

afbeelding van Kaat Mossel

Kaat Mossel

maandag 13 apr 2015 - 19:26

Ik denk dat Maxima wat kapsels betreft beter naar de Deense prinsessen kan kijken dan omgekeerd! Laten we hopen dat Mary en Marie zich niet al te veel door Maxima's haar laten inspireren.

afbeelding van Merel

Merel

maandag 13 apr 2015 - 09:33

Volgens mij heb ik Mary al heel erg veel vaker met beide kapsels gezien...

afbeelding van BeccaD

BeccaD

maandag 13 apr 2015 - 10:11

:-) ja idd, een bekend en prachtig kapsel van Mary, zij heeft voor mij van de royals wel het mooiste haar, zo'n prachtige glans en altijd verzorgd! Ik zat eens in Kopenhagen op een terras en toen kwam ze met een vriendin langswandelen, echt een heel gracieuze vrouw!
Qua kleur had ik het leuk gevonden als Marie de roze/rode variant had gekozen, zou haar ook heel mooi staan denk ik, leuke familie om te zien!

afbeelding van Sofia

Sofia

zondag 12 apr 2015 - 16:54

De Galajurk van Prada gewoon prachtig. Het lila/roze jurkje van Isabella staat lief maar waarom zo'n donkere maillot eronder?
De kanten donkerblauwe japon van Margarethe staat haar heel mooi. Alleen jammer dat ze niet gekozen heeft voor goed passend strapless ondergoed.De lichtroze japon van Marie vind ik tuttig en niet van deze tijd.Alexandra ziet er goed uit.
De laatste tijd zie ik Margarethe steeds vaker een ketting onder haar galajuwelen dragen. Staat nogal vreemd.Ze is een verstokte roker .Jammer dat ze haar tanden niet een beetje laat bleken.

afbeelding van Jens

Jens

zondag 12 apr 2015 - 14:13

Volgens mij zie ik een stukje bh bij Mary in de avondjapon, prachtige vrouw trouwens. En de banden van bh of hemd onder kanten japon van kon. Margarethe vind ik niet mooi.

afbeelding van LG

LG

maandag 13 apr 2015 - 20:31

De jurk is een aantal keer vermaakt dus wie weet hoort het zo. Ik vind het wel leuk (en slim) dat zij deze jurk een aantal keer heeft laten vermaken.

http://orderofsplendor.blogspot.com/

afbeelding van Magda

Magda

zondag 12 apr 2015 - 12:49

De koninklijke dames zien er weer prachtig uit. De avondjaponnen van de koningin en prinses Marie vind ik heel mooi. Mary vind ik minder mooi. De jurk van haar dochter is leuk, maar de donkere panty/ mayot vind ik veel te zwaar ogen bij de roze jurk. Jammer, een lichte kleur had veel frisser gestaan. Leuk dat ook Alexandra van de partij was en ze ziet er chic uit.

afbeelding van Imke

Imke

zondag 12 apr 2015 - 11:39

Mooie beelden... Vooral Marie in de witte mantel met zwarte bies vind ik erg mooi, en Mary bij de herdenking in zwarte mantel met grijze hoed. Ook hun kapsels bij de verschillende outfits zijn onberispelijk. Margarethe doet het beter in donkerblauw galatoilet dan in het spierwitte pakje, al vind ik de foto waarop je haar en profil ziet wel erg schattig, met dat parmantige witte dopje op het opgestoken haar. Zo'n grootmoeder wil iedereen toch wel...

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?