Vandaag is het precies 5 jaar geleden dat Prins Nikolaos van Griekenland en Denemarken in het huwelijk trad met Tatiana Blatnik! Het huwelijk van Nikolaos en Tatiana was bijzonder te noemen, vooral omdat het plaats vond in Griekenland! Zoals bekend werd Koning Konstantinos (broer van de Spaanse Koningin Sofia) in 1967 door een staatsgreep afgezet als regerend Koning van Griekenland. Tot 1973 was hij nog Koning in ballingschap. Konstantinos en zijn vrouw Koningin Annemarie (zus van de Deense Koningin Margrethe) hadden op het moment dat zij in ballingschap moesten 2 kinderen: Alexia en Pavlos. Nikolaos, de bruidegom van 5 jaar geleden, werd als eerste van hun kinderen geboren buiten Griekenland. Heel bijzonder is het feit te noemen dat zijn broer en zus nog niet in Griekenland konden trouwen, maar juist Nikolaos en Tatiana wel!

Prins Nikolaos verscheen gearmd met zijn moeder, Koningin Annemarie, bij de kathedraal van Ayios, waar het huwelijk plaatsvond. Deze kathedraal staat op het Griekse eiland Spetses. 

Tatiana Blatnik verscheen aan de arm van haar vader, Petar Blatnik. Tatiana is geboren in Venezuela, en om die reden koos ze voor haar trouwjurk een Venezolaanse ontwerper: Angel Sanchez! De ivoorkleurige trouwjurk was volledig overtrokken met chantilly kant. De bolero die ze er op droeg is van hetzelfde kant gemaakt. Tatiana droeg dezelfde tiara die ook Prinses Marie-Chantal (Marie-Chantal Miller) droeg bij haar huwelijk met Prins Pavlos, de Antieke Corsage Tiara. Daarbij droeg ze een lange kanten sluier.

Tatiana had maar liefst 6 eredames. Daarnaast leken alle neefjes en nichtjes bruidskinderen te zijn, maar helaas liepen geen van allen bij het bruidspaar (aan de foto te zien).Koninklijke gasten waren onder andere Koningin Margrethe, Kroonprinses Mary, Prins Joachim en Prinses Marie, Koningin Sofia, Prinses Elena, Prins Felipe, Prinses Letizia, Prinses Christina, Inaki Urdangarin, Kroonprins Haakon, Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima, Farah Diba Pahlavi en Prins en Prinses Michael van Kent met hun dochter Gabriella.

Meer foto's van het bruidspaar en de gasten zijn hier te vinden!Foto's instagram Tatiana Blatnik

Andere bruidsparen die op 25 augustus trouwden zijn Prins Pieter-Christiaan en Anita van Eijck (2005) en Kroonprins Haakon met Mette-Marit Tjessem Hoiby (2001). Binnenkort meer over deze huwelijken!

Wat vonden jullie van Tatiana's bruidsjurk? En hoe vonden jullie Maxima en de andere gasten er uit zien?

 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - [email protected].

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Eftichia

Eftichia

woensdag 26 aug 2015 - 19:38

Wat een beeldige bruid!! Maxima zag er ook mooi uit, eigenlijk alle gasten wel. Het eiland Spetses leende zich prachtig voor dit droomhuwelijk. Het is me wat op Grieks grondgebied te trouwen terwijl de ouders van de bruidegom als Koning en Koningin in ballingschap leven, het lijkt me stug dat de monarchie hier ooit weer terugkeert, de Griekse bevolking heeft slechte ervaringen met het Koningshuis vooral toen Koning Paul I en Koningin Frederika regeerden, haar eigenzinnige en heerszuchtige karakter maakte haar niet geliefd bij haar onderdanen, de Koning werd volledig door zijn bemoeizieke vrouw gedomineerd, ze hield zich persoonlijk met staatszaken bezig, en kreeg het herhaaldelijk aan de stok met verschillende eerste ministers. . Toen Koning Paul I in 1964 overleed en opgevolgd werd door zijn 24-jarige zoon Constantijn, was de populariteit van het Griekse koningshuis tot een dieptepunt weggezakt.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 26 aug 2015 - 21:06

Nou, echt in ballingschap leefden de ouders van de bruidegom op dat moment niet meer hoor! En inmiddels wonen ook Constantijn en Annemarie weer in Griekenland. Wat zal dat fijn zijn voor Constantijn!

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 26 aug 2015 - 21:36

Is 'onze' Constantijn niet vernoemd naar die Constantijn van Griekenland...?

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 26 aug 2015 - 21:37

Konstantinos/Constantijn is in ieder geval wel zijn peetoom!

afbeelding van Lisanne

Lisanne

woensdag 26 aug 2015 - 16:50

Laten we postitief beginnen:)!
Wat een prachtig kapsel, en mooie tiara! Vakwerk! Heel mooi!
De jurk... Tsja, ik vind het een gordijn. Dit soort kant vind ik echt niet mooi... Het model aan de bovenkant vind ik ook niks, en de sleep is veel te 'dun' en wordt ook niet goed gedragen...
Ze had het zoveel mooier kunnen hebben, naar mijn mening...

afbeelding van Oranjefan99

Oranjefan99

woensdag 26 aug 2015 - 16:32

Mooie jurk heeft ze aan!

Ik vind de jurk van Victoria en Letizia het mooist en de jurken van Máxima en Mary wat minder. Vind de patronen en kleuren in hun jurken niet zo mooi.

afbeelding van Annelie

Annelie

woensdag 26 aug 2015 - 16:22

Wat een prachtige bruidsjurk! De bruidskinderen vind ik er ook leuk uit zien, maar de kleding van de eredames vind ik helemaal niks. De gasten zagen er ook leuk uit, de een mooier dan de ander, maar niets geks.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 26 aug 2015 - 16:13

Prachtige vrouw met een topmodellen figuur die er in een wit laken nog prachtig uit had gezien. Misschien wel beter. De jurk is me teveel vitrage. De eredames zijn net teveel little mermaid, en veel teveel red-carpet-MTV-award-pose. Maxima volgt het 'wear water colours' thema. Die kleuren zijn prachtig. Zelfs strapless (let op) vind ik in dit geval (want avondtoilet en met borst-support) geslaagd. In de rok gebeurt een beetje veel: ruches en een extra, naast het aquarel effect, patroon in de stof. Niet nodig. Tot het middel vind ik het een super look.

afbeelding van zara

zara

woensdag 26 aug 2015 - 15:40

Prachtige jurk, prachtige bruid. Klein minpuntje: de kanten plooiwerk aan de linkerzij vind ik iets te veel voor deze jurk. Er zitten al zoveel kanten elementen aan, zoals de prachtige overdadige sluier en de bolero. De gordijnachtige plooien hadden wat mij betreft wel weg gelaten kunnen worden.

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 26 aug 2015 - 12:40

Ik heb toch al een paar maal goed zitten kijken maar ik krijg de jurk niet goed in beeld. Wel zie ik veel kant en daar ben ik altijd weg van. Maar wat het model van de jurk nou is...

afbeelding van marinde

marinde

woensdag 26 aug 2015 - 13:30

Paula, je krijgt prachtige foto's te zien als je op de tweets van TWOR klikt.

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 26 aug 2015 - 13:59

@Marinde, wat lief dat je helpt. Tweets, dat zijn de linkjes bovenin hè? Maar dan nog zie ik maar de helft van de jurk. Of het model snap ik niet... ik zie nergens één geheel in een plaatje. Edit: oh ja, nu gevonden. Eh... tja... met flitslicht erop lijkt het een beetje polyester, dat kant. Ehm, ik snap ook het model niet en de flap over haar arm. Nee, vreemde jurk.

afbeelding van marinde

marinde

woensdag 26 aug 2015 - 22:18

Paula,

Ik heb gewoon op de foto van de tweets van TWOR geklikt. Ik ben -ook- een beetje digibeet dus ik kan het je niet beter uitleggen. Probeer nog maar.....

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 26 aug 2015 - 11:10

Máxima's jurk past perfect in die omgeving en haar kapsel zit mooi, maar de schoonheid van de jurk zit hem wat mij betreft meer in de styling, want op de Antillen was ik er niet enthousiast over.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 26 aug 2015 - 11:01

Wat vonden jullie van de kleding van Maxima en de andere gasten?

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 26 aug 2015 - 09:26

ik vind de bruidsjurk zeer mooi, vooral de stof dan , alhoewel ik bij bruidsjurken niet zo voor strapless ben ik hou meer van de boothalslijn als ik iets zou veranderen dan zou ik de mauw graag tot juist onder de ellenboog hebben vind ik mooier dan een korte mauw

afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 26 aug 2015 - 01:15

Prachtige vrouw, Tatiana..

afbeelding van juliette

juliette

dinsdag 25 aug 2015 - 22:07

Shouders bedekt , en een smalle sluier

afbeelding van juliette

juliette

dinsdag 25 aug 2015 - 21:51

De jurk is prachtig! Net als de jurk van Letizia en Maxima

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?