Morgen is het dan eindelijk zover: het huwelijk van Prins Carl Philip met zijn Sofia Hellqvist!

Josine en ik hopen samen verslag te doen van het huwelijk, in 3 liveblogs, waarin natuurlijk ook de kleding besproken wordt. Ook vanavond doen we (voor zover er foto's verschijnen) beiden verslag van de kleding van de dames. Josine hoopt te schrijven over de bruid (vanavond en morgen) en Koningin Maxima (morgen), ik hoop over de andere koninklijke dames te schrijven.

Het programma - zaterdag 13 juni 2015:

14:30 uur - De kerkdeuren worden geopend voor de gasten;

15:30 uur - De koninklijke gasten arriveren;

16:30 uur - De huwelijksceremonie begint. Sofia Hellqvist treed de kerk binnen aan de arm van haar vader Erik Hellqvist, die haar tot halverwege zal begeleiden door het gangpad;

17:25 uur – Het bruidspaar begroet het publiek tijdens een rijtoer – in een open rijtuig -  door de straten van Stockholm;

18:00 uur – Er worden 21 saluutschoten afgevuurd vanaf Skeppsholmen;

18:45 uur – De officiële foto’s worden genomen;

19:25 uur – Het diner in de Vita Havet begint;

23:30 uur – Huwelijksdans in de Karl XI Galleri

Bruidskinderen en best man:

De Prins schijnt gekozen te hebben als best man: Jan-Åke Hansson (de twee zijn bevriend sinds Carl Philips kostschooltijd op Lundsberg)

Bruidsmeisjes zijn naar verluidt: Prinses Estelle, Chloé en Anaïs Sommerlath en Tiara Larsson, petekind van Sofia.

Op de foto hier onder: Chloé en Anaïs Sommerlath als bruidsmeisjes bij het huwelijk van Prinses Madeleine en Chris O'Neill. De meisjes dragen jurkjes van het merk Livly. 

Foto ©Kungahuset, Ewa-Marie Lundqvist

Gastenlijst:

De gastenlijst is onder deze link te vinden. Koninklijke buitenlandse gasten zijn: Koningin Mathilde, Koningin Margrethe, Kroonprins Frederik en Kroonprinses Mary, Prins Joachim en Prinses Marie, Prins Nikolaos en Prinses Tatiana (Griekenland), Prinses Takamado (Japan), Koningin Maxima, Koningin Sonja, Kroonprins Haakon en Kroonprinses Mette-Marit, Prinses Martha Louise en Ari Behn, de Graaf en Gravin van Wessex (Edward en Sophie), Prins Leopold en Prinses Ursula von Bayern (Duitsland), Prins Manuel en Prinses Anna von Bayern en Prins Hubertus von Sachsen-Coburg und Gotha (Duitsland).

Livestream:

De livestream van SVTplay wordt op 13 juni 2015 van 15:00 - 0:00 uitgezonden! Ook de toespraak van Prins Carl-Philip, het diner en de dans zullen te zien zijn!

Interview:

Vanavond wordt er via SVT een interview uitgezonden met Prins Carl Philip & Sofia Hellqvist. We zullen de link naar het interview hier later toevoegen. Wel kan ik alvast verklappen dat Sofia een lichtblauw jurkje van Hugo Boss draagt! Update: Hier de link naar het interview!

Tenslotte:

Vragen, opmerkingen of aanvullingen? Welkom! Reageer gezellig, en laten we er met zn allen een gezellige bruiloft van maken (nou ja, achter ons scherm dan!).

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 12 jun 2015 - 20:46

Link naar het interview toegevoegd!

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 12 jun 2015 - 16:57

Hartelijk bedankt voor deze informatie lieve mensen en succes morgen met het vele werk!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 12 jun 2015 - 19:41

Dank je wel! Wordt een druk, maar vast een leuk avondje morgenavond! Heb er veel zin in!

afbeelding van Kuifje

Kuifje

vrijdag 12 jun 2015 - 15:05

Ik meen mij te herinneren dat de relatie tussen GB en België onderkoeld zijn sedert WO II al. Toen Leopold III de capitulatie van de Belgische troepen had ondertekend (en zich bovendien krijgsgevangen gaf aan de Duitsers) werd hij o.a. door Koning George en de Fransen als landverrader bestempeld. Daardoor is Boudewijn destijds niet naar de begrafenis van Koning George geweest, was er niemand van GB op de begrafenis van Leopold III en schitterden de Britten ook door afwezigheid op de begrafenis van Fabiola. Elizabeth was wel persoonlijk aanwezig op de begrafenis van Boudewijn maar dat was louter omdat Boudewijn het langst regerend staatshoofd was en zij dat werd door zijn overlijden. De Prins-Gemaal Philip heeft toen nog geblunderd door de Orde van de Léopard (van Congo) te dragen ipv de Orde van Leopold (van België). België en Zaïre/Congo leefden toen in onmin en Mobutu was niet uitgenodigd op de begrafeins. De relatie NL-GB is wel stukken beter denk ik. Hoe de relatie met de andere landen is weet ik niet.

afbeelding van Linda_s

Linda_s

vrijdag 12 jun 2015 - 14:48

Hoi Josine, het valt me op dat van het Engelse koninklijk huis 'maar' de graaf en gravin van Essex komen. Ik dacht ooit ergens gelezen te hebben dat de relaties van hen met 'the continent' niet zo geweldig zijn. Zou dat er iets mee te maken kunnen hebben?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 12 jun 2015 - 16:08

De Graaf en Gravin van Wessex lijken de standaard vertegenwoordigers bij een huwelijk te zijn. Zij gaan feitelijk naar alle koninklijke huwelijken.

afbeelding van Knoxus

Knoxus

vrijdag 12 jun 2015 - 14:58

De graag en gravin van Wessex vertegenwoordigen Koningin Elizabeth bijna altijd bij Europese huwelijken en vieringen. Alleen in speciale gevallen (zoals de inhuldiging van Alexander) komt bijvoorbeeld Charles. Overigens worden de Graaf en gravin in het thuisland ook vaak ingezet bij diverse verplichtingen, en zijn dus zogenaamde 'working royals'.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

vrijdag 12 jun 2015 - 13:46

Ik denk dat Maxima morgenmiddag pas naar Zweden gaat..
Ik hoop echt niet dat ze de jurk draagt, die Maxima droeg bij het huwelijk van haar broer.. Decolleté vond ik niet mooi en hij was te opvallend..
Misch. maakt de Bordeaux- rode jurk van het feest van de inhuldiging wel een kans... Of de Cobalt- blauwe van Caroline Herrera die Maxima droeg tijdens de verjaardag van Koningin Margarethe. Die was gewoon veel te mooi om maar 1 x gedragen te zijn.
Maar misch. zit ik wel te fantaseren en zijn de kledingvoorschriften wel, om niet in het lang te komen zoals op de bruiloft van William en Catherine.
Ik wacht het af!!

afbeelding van Knoxus

Knoxus

vrijdag 12 jun 2015 - 14:59

Het huwelijk is eind van de middag, dus ik verwacht jurken en tiara's.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 12 jun 2015 - 13:07

ZDF zendt morgen het huwelijk uit, het begint om 15:05 uur Nederlandse tijd.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 12 jun 2015 - 11:59

Leuk, ik kijk er naar uit! Maar vraag me echt af of Máxima vanavond al in Zweden is. Ze opent vandaag nog de nieuwe locatie van het Juliana Kinderziekenhuis en morgen een nieuw Scouting Landgoed..
Ben heel benieuwd naar alle bruiloftskleding!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 12 jun 2015 - 16:06

Maxima is inderdaad pas morgen in Zweden. De verdeling qua schrijven was meer bedoeld voor beide dagen samen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?