Groothertogin Maria Teresa van Luxemburg is vandaag 60 jaar geworden! Ter gelegenheid daarvan zijn er vorige week een aantal nieuwe foto's vrij gegeven!


Daarnaast was er een radiogesprek met het programma Background met de Groothertogin. Dit gesprek is hier terug te luisteren. Bijzonder detail: vanaf ongeveer 37:30 minuten zingt Maria Teresa, die heel graag zingt, een stukje!

- advertentie -

 

In verband met Maria Teresa's 60e verjaardag bracht het voltallige Groothertogelijke gezin een bezoek aan de Paus in het Vaticaan: Groothertog Henri & Groothertogin Maria Teresa, Erfgroothertog Guillaume & Erfgroothertogin Stephanie, Prins Felix & Prinses Claire met Prinses Amalia, Prins Louis & Prinses Tessy met Prins Gabriel en Prins Noah, Prinses Alexandra en Prins Sebastien! 

Als Rooms-Katholieke Groothertogin mag Maria-Teresa tijdens een bezoek aan de Paus in het wit gekleed gaan. De Prinsessen en de Erfgroothertogin zijn allemaal in het zwart gekleed, op de kleine Prinses Amalia na.


Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Els

Els

woensdag 23 mrt 2016 - 13:26

Bij het zien van de foto's dacht ik ook : Meestal oogt ze als een dik propje, wat is ze hier slank! De foto's zijn bewerkt dus, helaas.....

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 22 mrt 2016 - 22:30

De lijst van de dames die het privilege du blanc hebben op wikipedia klopt overigens niet helemaal. Ook Koningin Paola en Koningin Sofia mogen wit dragen als ze bij de paus op bezoek gaan. Het privilege geldt namelijk levenslang (vanaf het moment dat ze (echtgenote van een) regerend katholiek monarch zijn.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Privil%C3%A8ge_du_blanc

afbeelding van elisah.

elisah.

dinsdag 22 mrt 2016 - 21:54

Waarom is alleen Maria Teresa in het wit gekleed en de andere dames allemaal in het zwart ,de hele familie is toch katholiek?
Ze ziet er fantastisch uit voor haar leeftijd, maar of dit nu allemaal puur natuur is?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 22 mrt 2016 - 22:17

Klopt dat de hele familie katholiek is, maar dat recht is alleen voorbehouden aan Vorstinnen (of de Groothertogin). Zo mag Mathilde bijvoorbeeld ook pas sinds ze Koningin is in het wit, daarvoor hoorde ze in het zwart gekleed te gaan.

Koningin Silvia ging onlangs in het zwart gekleed, omdat ze niet katholiek is. Ook Maxima draagt zwart. Zij is wel katholiek gebleven, maar Willem-Alexander is protestants. Ik denk dat Maxima daarom niet in wit mag (of het misschien niet doet om evt commentaar te voorkomen, ik weet het niet goed).

afbeelding van Sanne

Sanne

dinsdag 22 mrt 2016 - 23:00

Dat is inderdaad de reden dat Máxima geen wit mag dragen bij een bezoek aan de Paus. Zij is wel Katholiek maar koning Willem-Alexander niet! Het privilege du Blanc geldt alleen voor echtgenotes van Katholieke Monarchen en aangezien Willem-Alexander niet Katholiek is, kan hij geen Katholiek Monarch zijn en dus mag Máxima niet in het wit naar de Paus :)

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 22 mrt 2016 - 22:16

Privilège du blanc. Even googelen Elisah, zie je meteen mooie beelden van (oud-)koninginnen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 22 mrt 2016 - 21:44

Ik hoop dat ik er zo uitzie oo mijn zestigste!
Prinses Amalia steelt echt de show, mooi meisje. Zou leuk zijn als er in Luxemburg weer eens baby nieuws is.

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 22 mrt 2016 - 23:21

Nou, ik toch ook! Prachtige vrouw met klasse!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 22 mrt 2016 - 20:57

Maria Teresa kan best mooi zingen! En wat is Amalia een schatje!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?