Vandaag hield de Deense koninklijke familie haar jaarlijkse zomerfotosessie. Helaas was het gezin van prins Joachim en prinses Marie hier niet bij aanwezig. Wel aanwezig waren Koningin Margrethe en prins Henrik, het kroonprinselijk gezin en het gezin van Benediktes dochter, prinses Alexandra.

screenshot video ©BilledBladet

Kroonprinses Mary droeg een lange donkerblauwe rok met daarop een kanten top met 3/4e mouwen. Van beide kledingstukken is de ontwerper niet bekend. Tips zijn van harte welkom!

Gisteren was de koninklijke familie ook al te zien bij Slot Grasten! Toen keek dezelfde delegatie van de familie naar de wisseling van de wacht. Kroonprinses Mary ging gekleed in bordeauxrode korte rok met print, met een bijbehorende top. De top droeg ze eerder op een grijze kanten short. Tips over de ontwerper zijn ook hier welkom! Oh ja, Mary's schoenen zijn bekende suede exemplaren van het merk TOD's.

Naar welke kleding gaat jouw voorkeur uit? De lange donkerblauwe rok met top of de bordeauxrode korte rok met top?

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 30 jul 2015 - 11:32

Het roken van vroeger is het suiker eten van tegenwoordig heb ik wel eens het idee. Het wordt steeds meer not done om je kind frisdrank en koekjes te geven :)

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 28 jul 2015 - 13:24

Wat een mooie foto's en het ziet er heel gezellig en relaxed uit.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

dinsdag 28 jul 2015 - 12:16

Ik kan me van Koningin Beatrix geen foto met sigaret herinneren, terwijl die toch ook rookt of gerookt heeft (ach ja, wie van die leeftijd heeft niet gerookt, het was vroeger toch heel normaal, kijk maar naar films uit de jaren 50 en 60).

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 30 jul 2015 - 05:30

@Mieke47: Beatrix is buitengewoon streng voor haarzelf net zoals ze ook buitengewoon streng kan zijn voor anderen. Ze levert perfectie en dat vraagt (nou ja vraagt... eist) ze ook. Dus foto's van haar met sigaret zullen ongetwijfeld not done zijn (er zullen er niet veel zijn!).

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 30 jul 2015 - 12:08

Ja, inderdaad, maar in haar jonge jaren. Ik denk niet dat er veel foto's zijn van Beatrix met een sigaret op oudere leeftijd. Volgens mij was ze superrrrgedisciplineerd daarin en ik denk ook niet dat je het moest wagen om een zo'n foto te publiceren.

afbeelding van Janna

Janna

maandag 27 jul 2015 - 23:51

@ Merel - sorry, maar zij zet geen goed voorbeeld voor haar kleinkinderen en de jeugd van Denemarken. Ik besef best hoe moeilijk het is om te stoppen met roken (heb het zelf gedaan!), maar net als bijvoorbeeld top sporters heeft zij een voorbeeld functie. Als ze dan niet kan stoppen (en daar heb ik best begrip voor) laat zij dan haar sigaretjes stiekem roken!!! Maling aan alles en iedereen hebben past niet bij een koningin!

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 28 jul 2015 - 10:36

Haar kleinkinderen weten echt wel dat ze rookt, neem ik aan. Iedereen weet dat ze rookt, je hoeft maar 1 keer naar haar tanden te kijken... Ik houd van mensen die (de moed hebben om?) hun 'rafelrandje' laten zien. En dan heb ik het niet over maling hebben aan alles en iedereen, dat is het andere uiterste. Maar gewoon laten zien dat je ook niet perfect bent. Ik vind mensen (of ze nu koninklijk zijn of niet) die altijd voor de buitenwereld willen overkomen als perfect (altijd gezond eten, perfect omgaan met de kinderen, niet roken, niet te veel drinken, wel veel sporten, ijverig, heel sociaal, etc. etc.) iets krampachtigs hebben, misschien zelfs wel iets hypocriets, en bepaald geen inspirerend voorbeeld. Dit is geen pleidooi voor foto's van lallende schransende luie rokende mensen, maar wel voor mensen die laten zien dat ze ook maar een mens zijn, zo af en toe. Ik vind niet dat je iemand daarvoor heeft te veroordelen. En zo zag ik de foto van Margrethe met een sigaret.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 28 jul 2015 - 13:09

Heel goed omschreven, Merel. Ik ben het ook met je eens.

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 28 jul 2015 - 13:29

Merel , twee goed geschreven commentaren ,net als Henny ,ben ik het ook met je eens .
Heerlijk om zo ook eens foto's te bekijken ,van mij ook een pluim voor Margrethe,zo houdt je het het langst vol ,lekker jezelf blijven !

afbeelding van Merel

Merel

maandag 27 jul 2015 - 20:03

Mary ziet eruit alsof ze vakantie heeft, dus die opzet is geslaagd! De witte top vind ik mooi, de blauwe rok een beetje te lijzig en oubollig. Het lijkt wel klederdracht (en als het dat was, had ik het wel weer leuk gevonden). Het rode pakje had ik mooier gevonden met een wat langer rokje. Nu is het echt een ik-kom-net-van-het-strand-en schiet-dit-over-mijn-bikini-want-ik-heb-een-fotosessie pakje, maar ze kan het wel ontzettend goed hebben!

De kinderen zien er heerlijk uit. Fris, fruitig, niet te ouwelijk maar toch netjes, haartjes gekamd en gevlochten. Zo zie ik kinderen op die leeftijd graag.

En Margrethe krijgt een grote pluim voor niet-hypocriet gedrag (toch raar om mensen aan te raden om iets stiekem te doen?), wat dat betreft is ze een heerlijk verfrissend mens (maar zou natuurlijk wel stukken beter zijn voor haarzelf en iedereen om haar heen als ze zou kunnen stoppen met roken).

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 27 jul 2015 - 18:24

Leuke foto,s en de lange blauwe rok met de witte top zou ik zelf willen hebben...........
Schattige kinderen, leuk en fris gekleed , gewoon gezellig en netjes..........dit zie ik graag.
Ik vind koningin Margrethe een leuk mens, maar je bent toch wel heel erg verslaafd als je tijdens een foto sessie nog niet zonder sigaret kan..........jammer hoor....

afbeelding van Janna

Janna

maandag 27 jul 2015 - 12:39

Mary ziet er heel leuk uit! Vooral die mooie blauwe rok en kanten blouse
Ik begrijp niet dat de koningin zo ongegeneerd sigaretten loopt te puffen in bijzijn van haar kleinkinderen en de pers. Als ik haar was zou ik dat stiekem doen als de pers en familie niet meekeken. Zie de fotoserie van Royals by Robin.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

dinsdag 28 jul 2015 - 12:47

Die kleding van haar is zo wisselend. Heel pompeus of super eenvoudig zoals de trouwjurk of de jurk toen haar speech hield op het balkon na het overlijden van haar vader.
Mochten er lezeressen zijn die naar Denemarken gaan. Ik heb de tentoonstelling bezocht waar de kleding van Margrethe is tentoongesteld. Een aanrader!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 27 jul 2015 - 18:14

Ik vind Margrethe ook geestig en enig. Haha. Maf mens.

afbeelding van Gert

Gert

dinsdag 28 jul 2015 - 08:13

Ik vind het eerlijk gezegd niet passen als je staat te roken met fotografen erbij. Je kunt dan wel een 'maf mens' zijn , maar je wilt toch niet met een sigaret op de foto staan en dan de hele wereld overgaan? Ik kan er het woord niet voor vinden, maar ik denk dat ik het 'niet netjes' vind. En dan heb ik het nog niet eens over haar voorbeeldfunctie..

Enne....ik rook zelf ook, maar zorg er wel voor dat ik niet met een sigaret op de foto komt. Vind ik op de één of andere manier niet gepast.

afbeelding van marinde

marinde

maandag 27 jul 2015 - 14:36

Wat het roken betreft ben ik het helemaal met je eens, Janna. Het ziet er armoedig uit. Margarethe kijkt er overigens ook niet vrolijk bij.

afbeelding van orchidee

orchidee

maandag 27 jul 2015 - 11:26

Twee dagen achter elkaar, en nog zijn we niet tevreden.
Maar het is ook inderdaad elk jaar hetzelfde. Met de hele familie en eventuele gasten op de foto, lekker in je vakantiekloffie, en klaar is kees. Steeds op dezelfde plaats.
Omdat het zo weinig geposeerd is, zijn er toch hele leuke details op de foto's te zien. zeker met de hondjes.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

maandag 27 jul 2015 - 20:26

Tja, Slot Grasten is dan ook het zomerverblijf waar ze graag met een groot deel van de familie verblijven. Wat dat betreft wel handig om daar standaard de fotosessie te houden. Dan hoeven de fotografen ze in ieder geval niet over de 'hele wereld' na te reizen.

Hebben jullie de nieuwe foto's van Prinses MAdeleine en gezin gezien? Hoop er nog een log over te plaatsen, in het kader van Madeleines kleding natuurlijk, maar stiekem nog meer om de foto's te delen. Hoop het straks te plaatsen!

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 28 jul 2015 - 13:24

Ik vind dit juist leuk en iets anders dan het formele. Lekker relaxed en casual. Het is toch vakantie!

afbeelding van Paula

Paula

maandag 27 jul 2015 - 12:46

Eens met Henny. En ik vind de witte blouse met blauwe rok heel leuk. Beetje traditionele klederdracht-achtig. En ook: wat heerlijk om eens een netjes gekamd jongetje te zien. Ik zie dat zo weinig, veel kapsels van kinderen zijn een rommeltje. Te lang haar en gekamd, ho maar. Bij deze kinderen vind ik het heel verzorgd staan, gewoon nét gekamd haar.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 27 jul 2015 - 08:22

Ja, ze draagt vaak lange rokken of jurken in haar vrije tijd. Net als Máxima ;)

afbeelding van marinde

marinde

zondag 26 jul 2015 - 20:11

Herinner ik me het goed dat Mary bij de zomerse fotosessies vaker lange rokken/jurken/een gipsy look draagt? Deze blauwe rok maakt haar wat lijzig. De bordeauxrode rok met top vind ik leuk. De rok had wat mij betreft wel wat langer mogen zijn.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 26 jul 2015 - 18:16

Heel eerlijk: wat een rommeltje deze fotosessie. Kleding en setting zijn niet inspirerend. Ik gun ze een heerlijke vakantie, maar zo mag en fotosessie van mij achterwege worden gelaten: geen enkele toegevoegde waarde...
De rode outfit en de Tod's vind ik wel leuk, maar de blauwe rok en witte blouse echte helemaal niets.. Misschien dat de blouse leuk staat op een skinny jeans...

afbeelding van Iris

Iris

zondag 26 jul 2015 - 14:35

Ik vind het juist wel heel leuk wat ze aan heeft. Hoewel het inderdaad heel anders is dan we gewend zijn van Mary, maar het is niet zo streng als anders, het lijkt wel een beetje à la Maxima. Ik vind trouwens wel dat ze er ineens wat ouder is uit gaat zien in haar gezicht.

afbeelding van Carmen

Carmen

zondag 26 jul 2015 - 16:12

Jaaa Iris, vind je dit nu netjes? Normaal zijn we het bijna altijd roerend eens. Mooi is dat hoor... :D

afbeelding van Iris

Iris

zondag 26 jul 2015 - 23:57

Ha ha Carmen, ik hoop dat je niet al te geschokt was en het inmiddels al een beetje verwerkt hebt! ;-)

afbeelding van Carmen

Carmen

maandag 27 jul 2015 - 08:40

Ik probeer sterk te blijven... :D

afbeelding van Carmen

Carmen

zondag 26 jul 2015 - 11:48

Ik sluit me aan bij Kareltje. Dit kan ze dragen op vakantie of tijdens een luie middag in de tuin. Ik begrijp echt niet dat ze die lange rok en top kiest voor een fotosessie. Ze lijkt wel een verdwaalde festival ganger.
De wedges van Tod's zijn leuk overigens.

afbeelding van jeannine

jeannine

zondag 26 jul 2015 - 07:51

ik vind de kleding van Mary allebei heel mooi al zijn ze totaal anders de blauwe lange rok is iets gekleder de andere is vrije tijdser vind ik maar het staat haar goed
ik probeer me in te beelden hoe ze zijn als Maxima ze zou aandoen

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?