Prins Constantijn en Prinses Laurentien waren gisteravond aanwezig bij een galadiner in het Kurhaus Hotel in Scheveningen!

Het galadiner werd gehouden in verband met het 55-jarig bestaan van de American Chamber of Commerce in the Netherlands (de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland). Prinses Laurentien gaat gekleed in een felrode maxi-jurk met laagjes met een lichte top er over. De ontwerper van deze kleding is nog niet gevonden, tips zijn welkom!

Foto

Prinses Laurentien heeft vanmiddag in TivoliVredenburg voor de derde keer de TaalHeldenprijzen uitgereikt. De winnaars zijn Dicky Gingnagel uit Amsterdam, Floor van Kan-Melzer uit Middelburg en Sita Goedendorp-Sliep uit Leersum. De TaalHeldenprijzen zetten mensen in het zonnetje, die zich op een bijzondere manier inzetten om laaggeletterdheid in Nederland te voorkomen en te verminderen. Cabaretier Richard Groenendijk presenteerde de Taalheldenverkiezing. Vanuit de jury was onder andere Wendy van Dijk aanwezig. 

Voor een link met heel veel foto's, klik hier!

Foto

Laurentien ging bij deze gelegenheid gekleed in een zwarte mantel van Tara Jarmon met witte accenten. Ze combineerde dit met een skinnybroek met zwart/witte print.

 

 

Foto

Laurentien droeg deze mantel onder andere eerder in december 2014 bij het congres Quality Time van Expertisecentrum handicap + studie, waar Prinses Laurentien beschermvrouw van is. Ze combineerde de mantel hier met een zwarte broek.

Foto

 

Foto's ©Stichting Lezen & Schrijven - Max Kneefel, ©Handicap + Studie, ©Shioban

Wat vinden jullie van deze outfits van Prinses Laurentien?

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Marja

Marja

zaterdag 28 jan 2017 - 20:07

Ik zou haar graag eens zien in een paar prachtige DrMartens laarzen. Die staan ook heel apart onder een mooie rok. Je kunt gewoon je lekkere dikke sokken er in aan en koude voeten zijn er niet bij.

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 28 jan 2017 - 08:21

Ik weet dat sneakers heel vaak gedragen worden en doe dat zelf ook vaak, ook onder een jurkje of rokje. En ik bewonder de prinses zeer om haar werkzaamheden en inzet. Ook maak ik wel eens een grapje door haar Lau te noemen.
Maar, op deze modesite beschrijf ik vooral hoe ik een koningin of prinses er uit vind zien. Wat dus mijn smaak is. En deze sneakers zou ik nog wel aardig vinden met een donkere bootcut- of juist een strakke jeans. En deze legging vind ik heel lelijk bij deze jeans. Sterker nog, ik vind deze legging gewoon helemaal lelijk. Dit is mijn modemening over een paar schoenen en een broek. Ik zeg dus niets over haar inzet, uitstraling, karakter of uitgavenpatroon

afbeelding van Thura1954

Thura1954

zaterdag 28 jan 2017 - 07:54

@allen: mijn commentaar is algemeen en niet op Margreet gericht, maar op alle reacties hierover. Ik bedoel ook dat de reacties hier voorspelbaar zijn. Het is een verwachting en uitgangspunt dat je als prinses een bepaalde kledingswijze moet volgen: je bent prinses of niet. Ik had al verwacht dat het alleen om de sneakers zou gaan en dat kwam helaas uit. Ik moet zeggen dat alleen de plaatjes niet weergeven hoe de prinses er stond. Er stond gewoon een krachtige, mooi geklede persoonlijkheid. Dat komt op de foto's niet over. Deze prinses heeft ook een eigen eigenzinnige kledingstijl. Sneakers dragen bij niet-sportkleding is een zeer vooruitstrevend mode-item. Ze volgt daarbij de nieuwste trends. Dat waardeer ik enorm in deze prinses. Als je naar de foto kijkt met de taalcursisten ( die waar mensen op het podium zitten) dan zie je hoe goed de kleding van de prinses hierbij past. Ze is prinses, dat zie je, maar ze laat de mensen stralen. Door zich zo te kleden straalt ze juist koninklijkheid uit.

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 28 jan 2017 - 04:56

ik vind de sneakers wel passen onder een lange broek of sportieve kleding maar niet onder deze mooie fijne rok als ze pijn heeft aan haar voeten of een andere reden dan maar een lange broek of iets sportiever er bij maar zoals het nu is is het iets waar je oog direct op valt en het staat niet mooi de zwart witte broek waar zij ze onder draagt vind ik ook te gekleed voor deze zware sneakers

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 28 jan 2017 - 04:39

Ik ben blij dat Laurentien sneakers droeg. Een voorbeeld voor ieder die zijn tenen kwelt met pumps.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 28 jan 2017 - 09:47

Geef mij maar gewoon mn laarzen. Zitten heerlijk warm en mn tenen kw/nellen ook niet ;) ;) ;).

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 27 jan 2017 - 21:47

Dat weet ik, vind ik okay, maar op deze site gaat het toch in de eerste plaats om de kleding? Het totaalplaatje daarvan? Daar horen ook schoenen bij. Vindt men de schoenen, pumps, laarzen, enz. mooi, mag men dat zeggen. Vindt men dat niet, mag het niet, lijkt het, nu. Nogmaals, ik heb geen commentaar geuit over haar werk...

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 27 jan 2017 - 22:53

Klopt hoor Margreet! En je hebt zeker geen commentaar geuit over haar werk. Van mijn kant was het meer een losse opmerking, maar het gaat hier met name over kleding en dan is het logisch dat daar vooral over gesproken wordt! Het was meer mijn persoonlijke gedachte ;). Natuurlijk mag je zeggen wat je denkt! Dat mag iedereen, ook als er verschil van mening is!

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 27 jan 2017 - 21:15

Ik betrek het verhaal nu toch even op mezelf, al bedoel ik geen seconde (ik zou niet durven) dat ik mezelf met haar wil vergelijken. Als je een beroep hebt waarbij je veel moet lopen (zoals ik, als docent), als je je taalgebruik, houding, kleding, invoelingsvermogen, enz. voortdurend moet aanpassen (ik dus weer, en duizenden taaldocenten met mij), aan je doelgroep, dan kleed je je tóch nog steeds passend bij je leeftijd en werkomgeving. Ik gaf les óp en áan alle niveaus. Aan hoogopgeleide Nederlanders en aan asielzoekers en aan alles daartussen. Ik heb geen commentaar geuit over haar werk immers maar ik vind het niet passend dat ze zich kleedt qua schoeisel alsof ze net met het weekend is begonnen. Er is trouwens van alles mogelijk tússen hoge hakken en sneakers...

afbeelding van Thura1954

Thura1954

vrijdag 27 jan 2017 - 21:50

Ook ik ben taaldocent en heb me er geen moment aan geërgerd. Ik kijk daar anders tegenaan De aanwezigen in de zaal hebben zich voor zo ver ik weetzich geen moment verdiept in haar sneakers. Ze had zich heel passend gekleed voor deze groep. Met de suggesties hier zou ze overdressed zijn geweest. Veel opmerkingen hier vind ik kwetsend en onterecht. Jouw norm en kledingkeuze is slechts jouw keuze. Leg die niet een ander op.

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 27 jan 2017 - 22:13

Suggesties over overdressed zijn en/of kwetsende of onterechte opmerkingen heb ik niet geuit, dus ik neem dan ook maar aan dat je het daarbij niet over mij hebt.
Mijn eigen kledingkeuze doet er niet toe. Daar gaat deze site ook niet over. In een grapppig bedoelde anecdote probeer ik soms iets te vertellen over mezelf...
Mijn prinsessenkledingnorm is blijkbaar ook anders dan de jouwe, dat waarschijnlijk wel. Die leg ik niet op aan een ander. Op deze site kun je immers vertellen hoe je over iets denkt. Op je eigen manier.

afbeelding van Liz

Liz

vrijdag 27 jan 2017 - 22:53

Margreet, ik ben het zeker met je eens en vond je commentaar ook niet kwetsend overkomen. Ik merk ook vaak dat mijn eisen aan koninginnenkleding of prinsessenkleding anders zijn dan van andere bezoekers van deze website. Ik zie een koningin of een prinses als een representatieve en ceremoniele functie en verwacht daarbij passende kleding, maar wat daarbinnen past zal wel heel persoonlijk zijn. Dat jij (en ik ook) niet zouden kiezen voor tennisgympen bij ons eigen werk bepaald waarschijnlijk mede onze kijk op de kleding van royals.

Ik vroeg me nog wel iets af: klopt het dat prinses Laurentien geen toelage krijgt en dus al haar eigen kleding dient te kopen?
Ik heb ooit ergens gelezen dat (toenmalig) koningin Beatrix een fonds had waaruit andere royals die niet op de loonlijst staan onkosten vergoed kunnen krijgen voor koninklijke bezoeken, maar geldt dit dan ook voor kleding?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 27 jan 2017 - 22:55

Vond ik ook echt niet kwetsend, laat dat duidelijk zijn. Laurentien krijgt inderdaad geen toelage. Vandaar dat ze ook niet vaak met kleding van Valentino ed loopt denk ik ;). Meer het midden segment.

Een uitgebreid artikel van de EO over Laurentien, o.a. ook over het ontbreken van een toelage en haar kledingstijl: http://www.eo.nl/blauwbloed/artikel-detail/prinses-laurentien-wordt-50-j...

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 27 jan 2017 - 23:05

Overigens mogen ze bonnetjes voor gemaakte kosten vanwege koninklijke verplichtingen wel inleveren. Betekent dat dat ze de kosten voor haar prinsjesdag outfit en Koninginsdag outfit mag declareren? Wie weet dat?

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 28 jan 2017 - 14:22

TWoR@ Welke gemaakte kosten mogen zij dan declareren, tja, voor Prinsjesdag zou ik zeggen ja maar voor Koningsdag? Elk koninklijk lid zou dan hun outfit voor die dag vergoed moeten krijgen! Laurentien en Constantijn lijken een goed betaalde baan te hebben en de meeste verschijningen zijn toch via hun baan?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 27 jan 2017 - 21:34

k Begrijp je punt hoor Margreet, en je hebt in zekere zin ook gelijk. Ik kan me er alleen even totaal niet druk om maken, ze is nu eenmaal Laurentien, met een hele eigen stijl.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 27 jan 2017 - 22:39

TWoR@ Sorry, je bent prinses of je bent het niet, die geheel eigen stijl kan ook met een koninklijker tintje!

afbeelding van Thura1954

Thura1954

vrijdag 27 jan 2017 - 21:47

DOnderdag was ik bij de uitreiking van de Taalheldenprijs in Tivoli in Utrecht. TRots op deze prinses met haar betrokkenheid en kunde. Ze leidde een debat waarbij ze met een mobiele dobbelsteen veel liep. Heel verstandig om dat niet op hakken te doen. Bewondering voor de wijze waarop de dit debat kon leiden. Het vroeg improvisatietalent en flexibiliteit.Ze zag er perfect uit en was een van de weinigen die haar taalgebruik aanpaste aan de minder taalvaardigen waar het omging. Ik was al bang dat er hier alleen over de sneakers zou gaan en helaas klopte dat.

afbeelding van Marja

Marja

zaterdag 28 jan 2017 - 20:03

Tussen hakken en sneakers zitten nog heel veel andere type schoenen.
Daarbij is dit een forum over kleding. Aan haar deskundigheid op haar werkgebied twijfel ik ook niet. Maar mijn CEO zou niet bij een belangrijke presentatie die niet over sport en bewegen gaat, waar ze zelf moet sporten op sneakers komen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 27 jan 2017 - 21:12

Ik ben een paar jaar geleden samen met Amaliaatje (lezer van dit forum) bij een debat met Laurentien geweest op de Nationale Onderwijstentoonstelling. Ze doet dat ontzettend goed, en ik heb dan ook heel veel respect voor haar. Wat dat betreft vind ik haar kleding echt van ondergeschikt belang, al vind ik het wel erg leuk om naar de kledingmerken die ze draagt te speuren ;). En die sneakers, tja, het is misschien niet direct stijlvol, maar inderdaad wel erg handig als je steeds heen en weer moet lopen, daar heb je zeker gelijk in!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 27 jan 2017 - 20:54

Misschien had ze last van een likdoorn?

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 27 jan 2017 - 19:56

Ik kom zo nu en dan mijn kleindochter tegen, op de fiets. Zij komt dan uit school en ik ben onderweg naar de stad. Hi oma, hi Rosa! Koud hè, oma? Ja, het is wel koud maar ik heb dan ook een dikke winterjas aan en jij niet, Rosa... Ik heb ook koude voeten, oma! Ja, wie doet er dan ook hartje winter gympjes of sneakers aan? Maar die zijn wel mooier, oma.. Kijk, dan ben ik uitgepraat... Ik ben 68...
Rosa is 14, Laurentien is bijna 50. Rosa is een "gewoon" meisje (..) en Laurentien was dat vroeger ook. Toen mocht ze elke dag sneakers aan, wat mij betreft. Maar als ze nu prijzen uitreikt aan mensen (op een gebied dat haar aandacht heeft, zegt ze steeds) dan verwacht ik toch iets meer van haar. Sneakers draag je omdat je dat comfortabel vindt, als je op vakantie bent, als je een 14-jarige Rosa bent. En dus niet! als je als vertegenwoordigster van het KH iets doet.
Okay, misschien doet ze dit niet vanuit die functie maar we kijken naar haar omdát ze prinses is. Anders niet. Ik ben jarenlang werkzaam geweest op haar gebied, ken veel mensen die ongeveer hetzelfde doen maar die deze aandacht niet kregen en niet hoefden ook, trouwens..

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 27 jan 2017 - 20:25

TWoR@ Wat goed van jou!!! Deze outfit kan mij echter niet bekoren!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 27 jan 2017 - 18:56

Er zijn verschillende foto's toegevoegd aan de log, en in de log is een link te vinden met nog veel meer foto's!

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 27 jan 2017 - 18:52

Oh jongens, dit kan echt niet. Sneakers prima in het vrije tijd, maar niet voor een officiële gelegenheid. Wat is dat toch met de Nederlandse koninklijke dames? Mag het niet meer koninklijk zijn?
Jasje mooi, maar niet op deze legging/broek. Op de zwarte broek veel beter. Mag ook op een zwarte (leren) rok.
De rode avondrok met top ziet er mooi uit. Jammer dat er niet meer foto's zijn.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 27 jan 2017 - 18:20

Wat super leuk die trendy zwart witte outfit en wat zit haar haar mooi. Iemand die beter foto's van het Kurhaus heeft? Zo op het eerste gezicht lijkt het een mooe combinatie, maar ik zou het graag wat beter willen zien...

afbeelding van Gerdien

Gerdien

vrijdag 27 jan 2017 - 16:38

De kleding bij het galadiner is helaas niet goed in beeld.
Haar outfit tijdens de prijsuitreiking: nee bedankt. De sneakers zijn leuk, maar dit in deze hoedanigheid. Van een prinses verwacht je niet dat zij in sneakers aan komt zetten. Elegantere schoenen waren meer op zijn plaats. De jas is gewoon niet mijn smaak, maar op zich wel passend bij de gelegenheid.

afbeelding van Marja

Marja

vrijdag 27 jan 2017 - 16:27

die rode rok lijkt wel wat op de onderkant van de jurk van Maxima bij de verjaardag van WA op het Loo.
die outfit is mooi.

Hoewel ik een groot fan ben van Laurentien en haar eigenwijze kleding stijl, vind ik de sneakers onder de te korte broek niet gepast. Was haar hak afgebroken en dit een geleend paar schoenen of zo.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 27 jan 2017 - 19:00

Die was felroze en had veel minder laagjes, maar heeft er inderdaad wat van weg. Ik hoop dat we de ontwerper kunnen vinden, het is mij nog steeds niet gelukt.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 27 jan 2017 - 14:45

De Kurhaus outfit is moeilijk te zien op deze foto's, jammer! De zwart-witte outfit van het model vind ik mooi, de legging en sneakers die Laurentien bij het jasje draagt vind ik er niet mooi bij staan, helemaal niet elegant!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 27 jan 2017 - 09:02

Kijktip: Prinses Laurentien is vanavond tussen 18:10 en 18:55 uur te gast bij Tijd voor Max. Via internet mee te kijken op NPO1.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 27 jan 2017 - 11:11

Ok, ik heb de tijden overgenomen uit een artikel, dan zal het vast gewijzigd zijn of ze hebben het verkeerd vermeldt. Ik neem aan dat omroep Max de juiste tijden vermeldt ;). Bedankt voor je correctie!

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

vrijdag 27 jan 2017 - 11:25

Tijden zijn altijd van 17 10 tot 18 00 en gisteren werd aan het eind van de uitzending extra vermeld dat de uitzending vandaag via NPO2 is.

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 27 jan 2017 - 21:30

Dank je Eftichia om de link te delen ik heb er van genoten

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

vrijdag 27 jan 2017 - 08:48

De lange rode rok en lichte top staat haar mooi!
Onderste outfit: mwah, niet mijn ding. Sneakers en dan die ene broekspijp die te hoog is blijven hangen..
Zwarte jas stond mooier op de zwarte broek.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 27 jan 2017 - 09:01

Ik hoopte op meer foto's van het galadiner om het plaatje beter te kunnen zien, maar helaas, ik kan verder nergens iets ontdekken. Iemand anders misschien?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 28 jan 2017 - 09:41

Klopt, die link stond er inmiddels al ergens;). Toch bedankt!! Welke jurk van Maxima bedoel je?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 28 jan 2017 - 20:18

Ik dacht eerst aan de jurk van Maxima op de avond in t Rijksmuseum voorafgaand aan de inhuldiging.
Maar als ik de beelden nog eens bekijk lijkt de Kurhaus jurk meer op de rode jurk van Mabel die ze in t Rijksmuseum droeg.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 28 jan 2017 - 00:11

Zie onder

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 27 jan 2017 - 08:37

Echt waar? Gympen?

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 27 jan 2017 - 00:48

De zwart-witte outfit van prinses Laurentien vind ik wel gewaagd. Echt helemaal te gek!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 26 jan 2017 - 22:54

T zwart/witte jasje staat duizend keer mooier op t zwarte broekje.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 26 jan 2017 - 22:23

Jens
donderdag 26 jan 2017 - 21:32
Wat heeft ze nu toch aan bij de uitreiking van de taalprijzen? Witte sneakers onder een legging? Dan nog honderd keer liever de en en en combinatie.
De kurhaus rok vind ik prachtig, maar niet in combi met de goudkleurige top.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 26 jan 2017 - 22:21

LindaVanDeventer
donderdag 26 jan 2017 - 00:54
Vanavond was Laurentien dineren in het Kurhaus, ze had een crème top aan en een rode, gelaagde rok. Ik vond haar erg charmant! Heb geen foto durven maken, sorry...

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?