Deense koninklijke familie bij nieuwjaarsrecepties - 4 januari 2018

De Deense koninklijke familie ontving gisteren tijdens de eerste nieuwjaarsbijeenkomst de Rechters van het Hooggerechtshof, de Koninklijke Lijfwacht en de officieren van het Husarengardregiment langs, bij de tweede bijeenkomst werden leden van het corps diplomatique begroet. Op 4 januari stond er weer een dag met nieuwjaarsontvangsten op het programma voor verschillende officieren van de strijdkrachten en nooddiensten, evenals afvaardigingen van de grootste landelijke organisaties én koninklijke patronages. De recepties vinden in verschillende etappes plaats op Slot Christiansborg. Koningin Margrethe gaat altijd per Gouden Koets vanaf Amalienborg naar het slot. 

De dresscode voor deze recepties van 4 januari is precies hetzelfde als die op 3 januari: er worden wél lange japonnen en uniformen gedragen, dus het is nog steeds white tie, maar omdat het 's ochtends is blijven de tiara's in de kluizen. Maar hééul verrassend, koningin Margrethe draagt -zoals al heel lang- opnieuw hetzelfde als de dag ervoor...

Die kleding van koningin Margrethe, da's niet zo interessant wat mij betreft. Het is weinig verrassend dat ze opnieuw deze japon draagt... Dus bekijken we vandaag de kleding en juwelen van Mary.

Kroonprinses Mary droeg tijdens de laatste nieuwjaarsrecepties voor de Deense royals van 2018 een roze strokenrok van Rachel Gilbert, waarmee we haar in 2016 in de Vogue zagen stralen. Daarop droeg ze een bruin fluwelen jasje, ook al een oudje want deze draagt ze al een aantal jaar op één van de nieuwjaarsrecepties. Ik zal binnenkort eens een overzicht voor jullie maken, met welke kleding ze op welke dag heeft gedragen. Soms lijkt er logica in te zitten, zoals dat bepaalde japonnen alléén op de eerste dag gedragen wordt, soms lijkt het alsof er een doorschuifsysteem in zit. De precieze logica heb ik echter nog niet ontdekt. Mary draagt meestal overigens witte handschoenen bij deze nieuwjaarsrecepties, of ze heeft ze in ieder geval bij zich, omdat het protocol dat voorschrijft bij de dresscode white tie.

Wat vinden jullie van de dames, of nou ja... van Mary? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!


Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Tina

Tina

dinsdag 09 jan 2018 - 10:36

Beeldschoon vind ik haar. En zo'n prachtig figuur in deze kleding.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 09 jan 2018 - 09:43

Een nauwsluitend fluwelen jasje op een wijde lange soepele zachtglanzende wolk van een rok, in een heerlijk classy kleurcombinatie. Ik vind dit een werkelijk perfecte outfit voor een winterse ochtend waarin men verwacht dat u in het lang verschijnt (waarom heb ik die ochtenden niet?).

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 09 jan 2018 - 05:50

Ik vind deze outfit niet zo heel mooi staan bij Mary. Ik zie liever de mooie roze japon van eerder deze week!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

maandag 08 jan 2018 - 21:58

Niks bijzonders!
Hoeft ook niet, maar de outfit doet niks voor Mary.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 08 jan 2018 - 13:38

Mooi, maar niet heel bijzonder. Heeft ze deze alleen in Vogue gedragen? Komt me zo bekend voor, maar ik vergis me vast!

afbeelding van Sanne

Sanne

maandag 08 jan 2018 - 22:30

Deze combinatie top/rok draagt ze voor het eerst, de rok voor zover ik weet alleen in de Vogue. Ze heeft in het verleden wel vaker een dergelijke rok gedragen, zo uit mn hoofd. Misschien dat het daardoor bekend voor komt?

afbeelding van Merel123

Merel123

maandag 08 jan 2018 - 11:47

Ook vandaag weer die witte handschoenen.

Josine, weet jij waarom die witte handschoenen zijn? Heeft het met etiquette te maken?

afbeelding van Sanne

Sanne

maandag 08 jan 2018 - 22:28

Oh ik dacht dat ik het er al bijgezet had, na de vraag onder de vorige blog en ik hoop dat het goed is dat ik antwoord ;)
Voor zover ik weet horen de lange handschoenen bij, omdat hey kledingvoorschrift white tie voorschrijft waarbij volgens de etiquette de handschoenen bij horen. Ze draagt ze overigens niet altijd maar heeft ze bij deze nieuwjaarsbijeenkomsten wel altijd bij zich :)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 08 jan 2018 - 10:40

Wat een geweldige outfit draagt Mary. Heel terecht dat ze die mooie strokenrok weer herdraagt, vind m echt super! Zie m ook graag nog eens terug zoals op de Vogue foto.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 08 jan 2018 - 10:24

In ieder geval veel mooie uniformen en de rechters ook in toga. Dat laatste zie je in NL niet bij de nieuwjaarsbijeenkomst koninklijk huis. Wel de militaire attachés in uniform.
Ik vind Mary's outfit heel geschikt. Staat haar goed. Ik hoop dat de queen haar outfit s nachts heeft gelucht voor de frissigheid :)

afbeelding van Sanne

Sanne

maandag 08 jan 2018 - 22:33

Hahaha dat hoop ik ook. Heeft vast voor een open raampje ergens in het paleis gehangen.
Ja zoals in Denemarken zien we het verder nergens, qua kleding. Dat komt door de -in veel landen ongebruikelijke dresscode- voor het moment van de dag :)

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?