In Denemarken zijn ze ieder jaar wel heel erg vroeg met de traditionele Nieuwjaarsrecepties! De 1e Nieuwjaarsreceptie vind plaats op Nieuwjaarsdag! Naast Koningin Margrethe, Prins Henrik, Prins Joachim, Prinses Marie en Margrethes nicht Prinses Elisabeth, zijn ook Kroonprins Frederik en Kroonprinses Mary aanwezig. Het Kroonprinselijk gezin heeft met hun vakantie rekening gehouden met deze voor de Deense Koninklijke familie zo belangrijke receptie. Ze zijn dan ook keurig op tijd terug gekomen!

Koningin Margrethe gaat vanavond gekleed in een bekende lichtgrijze galajapon. Daarbij draagt ze de Oranje Nassau Pareltiara.

Kroonprinses Mary draagt vermoedelijk een vermaakte donkerblauw galajapon. Ze draagt daarbij haar eigen huwelijkstiara.


Update: met dank aan een tip van Juliette: Mary draagt een vermaakte japon, bestaand uit een bekend kanten onderstuk, met daar over heen een nieuw donkerblauw bovenstuk en rokgedeelte. Hier onder is de kanten japon te zien, die ze o.a. droeg bij de Bambi awards in 2014!

Prinses Marie gaat gekleed in een nieuwe witte galajapon, met een kanten top. De japon is ontworpen door Rikke Gudnitz, en lijkt erg op de lichtgrijze galajapon die ze vorig jaar tijdens de Nieuwjaarsreceptie droeg. Qua juwelen draagt ze onder andere haar bloementiara.

screenshots livestream Dr.Dk

 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 05 jan 2016 - 19:36

Deze jurk van Mary vind ik werkelijk schitterend .
Helemaal perfect , iemand schreef jl dat als Maxima helemaal uitpakt ,ze iedereen ver achter zich zou laten .Daar ben ik het niet mee eens ,als ik dit plaatje zie ,daar kan Maxima niet aan tippen in mijn ogen .
Ze kan er heel mooi uitzien maar meestal is het het net niet helemaal vind ik .
Koningin Margrethe ook heel mooi met haar bontstola
Marie ,mooie jurk maar komt zomers over zonder mouwen en zonder stola of cape .

afbeelding van Gerdien

Gerdien

maandag 04 jan 2016 - 13:05

Inderdaad. Ook jammer dat blijkbaar niet alle gasten gelijkwaardig zijn ... 'k had graag gezien dat ze op beide dagen dezelfde soort kleding dragen. Nu is er blijkbaar verschil....

afbeelding van Eftichia

Eftichia

maandag 04 jan 2016 - 11:32

Gerdien@ Het zou al mooi zijn als we meer van die Nieuwjaarsrecepties mochten zien!

afbeelding van Gerdien

Gerdien

maandag 04 jan 2016 - 11:23

Prachtig!! Marie's jurk lijkt wel een trouwjurk, minder geschikt voor deze gelegenheid, De rest schitterend, jammer dat in NL de nieuwjaarsreceptie er niet zo uitziet.

afbeelding van jeannine

jeannine

zondag 03 jan 2016 - 23:02

dank u Janna ik noteer het alle beetjes helpen ik word er blij van

afbeelding van Janna

Janna

zondag 03 jan 2016 - 22:38

Grappig, in het Engels is een queue een rij mensen die bijvoorbeeld bij een bushalte staan te wachten. Ook een soort staart achter de persoon die er als eerste staat.
@Jeannine - weer een Engels woordje erbij geleerd!

afbeelding van orchidee

orchidee

zondag 03 jan 2016 - 22:01

Kareltje, een queue is her Franse woord voor staart, dus alleen een kussentje aan de achterkant.
Een kussentje aan de voorkant heet (schijn)zwanger :)

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zondag 03 jan 2016 - 19:26

Trixedo@ Je hebt gelijk dit zijn avondtoiletten, ik heb al zo vaak naar de foto's gekeken, het is genieten keer op keer, de Deense en Zweedse konngshuizen slepen ons mee naar sprookjesland, heerlijk dat dit nog kan, effe lekker wegdromen!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zondag 03 jan 2016 - 20:18

Ja, Eftichia, net als jij (en zovele anderen) houd ik enorm van al deze feeërieke luxe en pracht ! Het is inderdaad echt genieten geblazen ! En nog bedankt vooral voor je links, die de sprookjeswereld nog wat nader bij brengen !

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zondag 03 jan 2016 - 18:29

De Deense dames moeten nauwelijks onderdoen voor hun Zweedse collega's : ook zij dragen de prachtigste avondtoiletten (voor mij nog een chiquer woord dan 'japon' !), de schitterendste juwelen, de fraaiste kapsels, en dan zijn er nog de verfijnde schoenen, de capes, de ordeversierselen en (jawel Jeannine en Eftichia !) die luxe auto's waaruit ze zo sierlijk stappen ! En Mary en Marie hebben dan nog hun natuurlijke schoonheid en charme mee ! Wat een ongelooflijk verrukkelijke oogstreling, elk jaar opnieuw !! .

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 04 jan 2016 - 11:25

Ik vind het alleen zo jammer dat het nogal voorspelbaar is welke japonnen ze op de 2e en 3e receptie dragen. Je weet niet exact welke jurk het wordt, maar er wordt heel vaak dezelfde japon gedragen op deze recepties. Wat Margrethe betreft zal het mij zeer verbazen als ze een andere japon draagt dan deze: http://1.bp.blogspot.com/-38lceZmk5k0/TwMlRZTBonI/AAAAAAAAFk8/PT-Jh_lUab.... Die draagt ze bijna altijd op de 2e en 3e receptie.

Mary droeg in 2007, 2012 en 2014 deze donkerrode fluwelen japon: https://www.google.nl/imgres?imgurl=http://www.vorsten.nl/wp-content/upl...

Vorig jaar droeg Mary deze zwarte japon. http://imgbox.com/RtEo4aTI. En op de 2e dag deze lichtroze: http://www.ppe-agency.com/preview.php?start=0&id=138514&zoektype=2&searc.... Dat waren tenminste niet van die mega vaak herdragen japonnen, en wat mij betreft is dat veel leuker ;).

afbeelding van Eftichia

Eftichia

maandag 04 jan 2016 - 11:30

TWOR@ Van mij mogen ze, het zijn prachtige avondjaponnen en die hele entourage er omheen maakt het helemaal af!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 04 jan 2016 - 11:32

Maar ieder jaar op de 2e en 3e receptie exact dezelfde japon? Dat gaat mij te ver, met zoveel mooie japonnen in de kast...

afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 04 jan 2016 - 11:51

misschien is het bijgeloof en brengen die geluk of is het traditie of toeval weet jij dat maar zouden zij opschrijven wat ze wanneer gedragen hebben of naar foto's gaan kijken voor mezelf schrijf ik het op maar ik moet niet dikwijls ergens naartoe en heb ook niet zoveel keuze dus moet ik zien dat ik niet hetzelfde draag

afbeelding van Eftichia

Eftichia

maandag 04 jan 2016 - 12:02

jeannine@ Och, wat kan het ons schelen, het geheel plaatje klopt en is fantastisch om naar te kijken.
Ik zit er niet mee om hetzelfde te dragen als ik ergens naartoe ga, ik trek gewoon aan waar ik me die dag lekker in voel, een opmerking, eventueel hierover, zou ik, heel fijntjes, zo in de grond boren.

afbeelding van Janna

Janna

maandag 04 jan 2016 - 13:33

@Eftichia - jouw laatste zinnetje doet mij denken aan Sir Winston Churchill, die zei:

"Tact is the ability to tell someone to go to hell in such a way, that they look forward to the trip"!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

maandag 04 jan 2016 - 16:21

Janna@ Oh, grappig maar zo cru denk ik niet! Ik vind het trouwens heel onbeleefd om iemand aan te spreken over zijn kleding.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 04 jan 2016 - 12:01

Ik heb geen idee, maar het zou best een traditie kunnen zijn voor Koningin Margrethe. Ik vind het alleen een beetje erg sobertjes over komen voor de mensen die op de receptie komen. Maar ja, misschien dragen die wel allemaal en altijd hetzelfde uniform op de receptie. Geen idee!

afbeelding van jeannine

jeannine

zondag 03 jan 2016 - 12:47

wat mooi die Mary en Margerethe kennen er wat van echt meegenieten met deze 2 mooie vrouwen
dank voor de link Eftichia

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 02 jan 2016 - 22:08

heel mooi koninklijk gekleed allemaal en die auto waar Margarete uitstapt vind ik supper je waant je 100jaar terug in de tijd

afbeelding van Bea

Bea

zaterdag 02 jan 2016 - 21:02

Ontzettend mooi inderdaad en in mijn ogen ook echt 'koninklijk'!

afbeelding van Marga

Marga

zaterdag 02 jan 2016 - 20:47

Prachtige galajurk van Mary!!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zondag 03 jan 2016 - 12:45

TWOR@ Bedankt, weer van genoten, wat een geflits maar wat een stijlvolle, indrukwekkende aankomst van Koningin Margerethe en Prins Henrik in die prachtige Rolls-Royce Silver Wraith!! Jammer dat ons Koningshuis deze auto niet meer in zijn bezit heeft, die moet nu gehuurd worden, zoals bij het burgerlijk huwelijk van Willem Alexander met Maxima https://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Dutch_State_Limousine zo'n schitterende, koninklijke auto koester je toch?

afbeelding van jeanine68

jeanine68

zaterdag 02 jan 2016 - 09:31

Prachtig!!!! Geweldige japonnen en kapsels en tiara's!
Weet iemand waarom alle koninklijke gasten dezelfde ketting dragen?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 02 jan 2016 - 09:06

Wow wat een super gala outfits. Ook de mannen! Wie zou verder zijn uitgenodigd. Corps diplomatique? Maar die zijn meestal in hun eigen land op 1 januari ....

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 01 jan 2016 - 23:38

TWOR@ Het is vandaag 1 januari, je schrijft nog 1 december 2016, moet nog wennen, dat
snap ik hoor :-) :-) , 2016 is nog niet eens 1 dag oud.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 02 jan 2016 - 10:04

Dat komt omdat de log al een dag eerder klaar stond (voor zover dat alvast mogelijk was) en ik de codes handmatig moest aanpassen. De 12 ben ik inderdaad vergeten aan te passen naar 1.

afbeelding van Joanna.Gram

Joanna.Gram

vrijdag 01 jan 2016 - 22:51

Ooooo, prachtige japonnen! Dat kan je geen 'jurk' meer noemen! Stuk voor stuk koninklijk en schitterend! Ook de mannen hoor.

afbeelding van Paula

Paula

maandag 04 jan 2016 - 06:16

Eens met Joanna. Dit is puur genieten. Het fluweel van Mary en de schitterende jurk van Koningin Margarethe.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

vrijdag 01 jan 2016 - 22:35

Oeps, daar ging ze bijna onderuit....

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 01 jan 2016 - 21:53

Voor wie deze link wil openen: even het gehele gedeelte met je muis pakken (inclusief het niet-blauwe gedeelte) en dan op rechtermuisknop klikken. Dan vind je de juiste link.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 01 jan 2016 - 23:16

Wat is Koningin Margrethe toch een innemende persoonlijkheid, ik vind haar zo mooi in deze licht blauw/grijze avondjapon en de bontstola maakt het helemaal af!!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 01 jan 2016 - 21:58

En, je hebt helemaal gelijk wat betreft de kanten jurk. Die is volledig vermaakt, maar het is exact dezelfde stof! Het donkerblauwe gedeelte is volgens mij nieuw, ik ben in de war met een andere japon!

afbeelding van Oranjefan99

Oranjefan99

vrijdag 01 jan 2016 - 21:50

Bedankt voor de foto's! Wat een ver-schrik-ke-lijk-e hoeden van de mannen!!!! Echt lachwekkend.
Mary's jurk is prachtig! Alles is mooi! Mooie jurk van Marie maar de kleur vind ik haar niet zo mooi staan. Margrethe mag van mij wel de bontkraag weglaten. Wel een mooie jurk en mooie kleur.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 01 jan 2016 - 21:31

De log stond al klaar. Hij moet echter wel bewerkt worden. Ik ben net terug van mn nieuwjaarsvisites, en hoop de log vanavond nog verder aan te kunnen vullen met beeldmateriaal en de tekst op de juiste manier te wijzigen. Ik heb het vast geopend zodat jullie vast kunnen reageren.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?