Prinses Beatrix was afgelopen maandag in Boston, Verenigde Staten, voor de opening van een tentoonstelling over o.a. Rembrandt en Vermeer. De Prinses droeg een prachtig nude-kleurig pakje met bijpassende pumps en een bijpassend tasje.

Op een forum las ik dat het gaat om een vermaakte japon van Prinses Beatrix die ze droeg op Prinsjesdag 2008!

Wat vinden jullie er van dat Prinses Beatrix deze japon heeft laten vermaken? En stond de japon haar beter of het mantelpakje?

Foto's ©Museum of Arts Boston, screenshots video troonrede.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 09 okt 2015 - 11:18

Prachtige stof, dit is zeker het vermaken en herdragen waard, maar de mouwen mogen voor mij minder pompeus, halslijn heel erg mooi., zoals we gewend zijn alles tot in de puntjes verzorgd.
Maar de dame naast Beatrix is ook super gekleed ,de stof ,model en pasvorm ,echt helemaal perfect.
En het kapsel,heel verzorgd maar ook heel natuurlijk!

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 09 okt 2015 - 10:57

Leuk dat ze kleding laat vermaken want de stof is prachtig. Maar ik vind het een wat rommelig jasje geworden. Mss te wijd icm met de strakke kortere rok?
De dame met het zilvergrijze haar ziet er geweldig uit. Wat een schoonheid, en wat een prachtige jas. In zo'n silhouet zou ik B ook eens willen zien.

afbeelding van Annetje

Annetje

vrijdag 09 okt 2015 - 09:51

Het klopt . Ze droeg die jurk bij het huwelijk van Maurits en Marylene.
Prachtige Indiase stoffen. Eerder gedragen op Prinsjesdag.
Heel mooi feestelijk hergebruik zou ik zeggen.
Volgens mij ROW kun jij het zo vinden. Ik ben slecht in iets toevoegen.
Verschillende patronen en kleuren zitten in die jurk.

afbeelding van Annelie

Annelie

donderdag 08 okt 2015 - 16:29

Wat ziet ze er keurig uit! Ik vind het pakje prachtig. Maar de jurk vond ik ook niet verkeerd. Mij maakt het niet uit. Nu heeft ze er misschien wel meer plezier van.

afbeelding van Els

Els

donderdag 08 okt 2015 - 16:02

Met deze japon kan het dus wel mooi vermaakt worden tot mantelpak. Maar wat ze ooit met de Prinsjesdag japon 2009?? deed voor het huwelijk van een van de zonen van Margriet deed, zo lelijk ga je niet naar een huwelijk. Iedereen maar denken "Wat een tweedehands gedrocht, is de jongen geen mooie japon meer waard?"

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 09 okt 2015 - 07:26

Wat zeg je nu over de Prinsjesdagjapon van 2009? Is die vermaakt voor het huwelijk van 1 van de zonen van Margriet? Dat kan toch helemaal niet, de laatste zijn in 2006 getrouwd! Of bedoel je iets anders? Het staat er niet heel duidelijk namelijk.

afbeelding van Mary

Mary

vrijdag 09 okt 2015 - 11:33

De jurk van Beatrix van Prinsjesdag 1995 wordt waarschijnlijk bedoeld. Deze droeg ze iets korter gemaakt bij het huwelijk van Maurits en Marilène. Hoed vond ik te maar jurk / model was eigenlijk heel mooi. Ontwerp kan ze best nog eens gebruiken!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

vrijdag 09 okt 2015 - 07:24

In Koninklijke kringen is het blijkbaar niet perse noodzaak om in het nieuw gekleed naar een bruiloft te gaan. Dat heb ik wel vaker gezien bij Beatrix, en ook bij Maxima en Laurentien, bijvoorbeeld met hun hoedjes.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

donderdag 08 okt 2015 - 13:44

De Volgorde! Waarom zitten prinses Margriet en prinses Laurentien naast elkaar? Het enige wat ik kan bedenken is vanwege de hiërarchie: eigen familie eerst.

afbeelding van Stijl

Stijl

donderdag 08 okt 2015 - 14:50

Het is de hiërarchie van de troonopvolging , dus je zat er dichtbij

afbeelding van Gerdien

Gerdien

donderdag 08 okt 2015 - 12:58

Wat een kunstwerken zijn de kledingstukken van prinses Beatrix toch! Ik verwonder me er elke keer weer over. Het is niet de glitter en glamour die opvalt bij de prinses, maar het kunstige. Dat vind ik misschien koninklijker dan glitter en glamour. Maxima zou ook eens wat vaker die kant op kunnen gaan. 't Is maar een tip.......

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 08 okt 2015 - 12:16

Heel mooi, maar ik vind idd de mouwen nu wat pompeus . Als die ook waren vermaakt zou het , denk ik, minder fors ogen. De stof is vrij dik en daardoor valt de achterkant van het jasje niet zo mooi. De jurk vond ik destijds prachtig en nu ook het pakje, alleen oogt Beatrix nu veel forser. Maar al met al ziet ze er weer tip top uit, zoals we eigenlijk van haar gewend zijn.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 08 okt 2015 - 11:39

Netjes verzorgd, maar de mouwen vind ik wel wat erg pompeus.

afbeelding van hendrikje

hendrikje

donderdag 08 okt 2015 - 11:06

Netjes en verzorgd, meer ook niet.
Ik vind het silhouet niet mooi.De lengte van het jasje is heel onflatteus. Naar mijn idee had het óf net zolang of iets korter dan de rok moeten zijn, óf net voorbij de taille. Ook had bij deze lengte de zoom van het jasje de lijn van de band in de rug moeten volgen, nu heeft het jasje een beetje een 'huisnaaisterslook'. Omdat de nogal pompeuze mouwen net zo lang zijn als het jasje oogt haar lichaam heel zwaar. Ik zou wel eens willen weten wie de schaar in de jas heeft gezet.
De schoenen kleuren beter bij het tapijt dan bij het pak en de tas. Mijn totaal indruk is een keurig verzorgde wat forse mevrouw.

Valt jullie ook iets op in de rij van prinsen en prinsessen?

afbeelding van Imke

Imke

donderdag 08 okt 2015 - 19:26

Ik vind het er goed uitzien, het lijkt mij prima vermaakt want ik zie niets raars aan het model. De wijde mouwen vind ik goed passen bij de wat zwaardere stof. Het klopt wel dat de snit van haar kleding Beatrix soms wat pompeus maakt. De opmerkingen over het jasje vind ik interessant, maar ik zie het niet meteen voor me hoe je het dan zou willen hebben. Zelf heb ik het gevoel dat ze vasthoudt aan een silhouet waarvan ze ooit samen met haar ontwerpster heeft bepaald dat dat het beste afkleedt. Met vrij forse schouders, ruim gesneden jasjes en behoorlijk lang vallende rokken. Het zou wel verfrissend zijn om haar eens in een ander model te zien. Vooral in de schouders is ze denk ik minder fors dan ze lijkt.

afbeelding van Mar

Mar

donderdag 08 okt 2015 - 12:50

De hoed van Maxima?

afbeelding van Janna

Janna

donderdag 08 okt 2015 - 12:32

Al die prinsen worden hariger en de koningen scheren zich? De prinsessen dragen steeds kortere rokjes, behalve Beatrix.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 08 okt 2015 - 11:40

Ben benieuwd wat je bedoelt met wat opvalt?!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 08 okt 2015 - 11:08

Klopt, jullie hebben gelijk. k Heb de screenshots ook uit de video van de troonrede van 2008, maar op de een of andere manier per ongeluk 2009 in de tekst gezet.

afbeelding van Dianne

Dianne

donderdag 08 okt 2015 - 08:00

Wauw! !! Super mooi! Allebei, vermaakt of niet! Wel heel leuk dat ze op deze manier die 'jurk' nog een keer kan dragen!

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 08 okt 2015 - 07:13

Wat een geweldig idee van de prinses. Het pakje staat haar prima en wat ziet ze er verzorgd uit. Even een kleine correctie, het is de vermaakte japon van Prinsjesdag 2008!

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 08 okt 2015 - 01:14

Ik vind het wel een mooi pakje. Alleen lijkt de stof me wel vrij dik, dus warm. Maar ze ziet er (zoals gewoonlijk) weer tiptop en uiterst verzorgd uit. Ik ben blij.

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 08 okt 2015 - 01:09

vermaakt of niet, het staat haar super!

afbeelding van Janna

Janna

donderdag 08 okt 2015 - 00:01

De mouwen zijn zooooooooooo enorm! Ik vind het geen flatteus pakje, het maakt haar dikker dan ze is.

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 07 okt 2015 - 23:31

heel goed idee van Beatrix vind ik het is mooier kort

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 07 okt 2015 - 22:17

De hals is heel mooi.
Is t jasje korter gemaakt? Viel t eerst niet langer? Zo ja was dat niet mooier?

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?