Kroonprins Frederik en Kroonprinses Mary waren gisteren samen met Koningin Margrethe aanwezig bij een galadiner voor marine officieren. 

Kroonprinses Mary droeg bij deze gelegenheid een paarse galajpon van Alexander McQueen. De japon komt uit de herst/wintercollectie 2004.

Mary droeg de japon eerder in 2005 en in 2009.

(Beelden worden later toegevoegd!!)

Deze week was Mary ook aanwezig bij een Nieuwjaarsreceptie van Women Deliver. Mary draagt hier een lange zwarte broek met een zilverkleurige top met zwarte mouwen.

Daarnaast reikte ze de Women Board Awards uit. Bij deze gelegenheid droeg ze een bekend grijs jurkje met zwarte ceintuur en witte kraag, waarin we haar eerder zagen in Nederland, vorig jaar.

In Den Haag:

screenshots video ©BilledBladet, Foto ©Royal-Photo Gert-Jan de Wit, afbeeldingen ©Alexander McQueen

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 05 feb 2016 - 11:32

Eerlijk gezegd vind ik Mary helemaal niet zo mooi. Natuurlijk ziet ze er goed uit maar ik vind haar zwaar overrated.

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 05 feb 2016 - 12:21

Mee eens, ik vind haar een uitermate nietszeggend gezicht hebben en opvallend weinig uitstraling.

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 05 feb 2016 - 13:32

Inderdaad, ondanks haar prachtige kleding, haar en make-up vind ik haar eigenlijk erg saai. Vaak wordt dat van Mathilde gezegd, maar Mary heeft het nog veel erger. Mathilde zie ik vaak heel liefdevol reageren op mensen, bij Mary zie ik dat zelden.
Maar let op: ik zeg niet dat ze zo is, ze komt slechts zo op mij over.
Ik ken haar niet persoonlijk, zie alleen wat de pers ons laat zien. Mogen we daar een oordeel aanhangen ?

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 05 feb 2016 - 14:10

Mathilde kan volgens mij echt heel goed toneelspelen, volgens mij heeft zij thuis echt wel de broek aan en is het echt een b....... van wat ik hier in de Vlaamse kranten lees. Natuurlijk zullen we nooit de waarheid weten maar waar rook is, is wel vuur in dit geval volgens mij. Ik heb eens een filmpje gezien hier op de tv in het programma Royalty, daar waren Filip en Mathilde ergens op bezoek en ze konden aan een activiteit mee doen en Filip wilde aanstalten maken maar toen zei Mathilde heel kordaat en nogal kort "maar dat gaan wij niet doen" en ze trok Filip zo mee. Natuurlijk kun je niet alles doen op zulke bezoeken maar de manier waarop Mathilde reageerde zei mij nogal veel over Mathilde eigenlijk.

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 05 feb 2016 - 15:33

Diezelfde verhalen kennen we natuurlijk ook over WA en M. Soms is het goed dat je elkaar corrigeert, ook in het openbaar. Als Mathilde toneel zou spelen, doet ze het m.i. heel goed en overtuigend. Ik vind Filip heel erg vooruit gegaan na zijn huwelijk en denk dat dat toch voor een groot deel te danken is aan Mathilde. Blijft staan dat ik haar prettiger vind overkomen van prinsen Mary, hoe mooi die ook gekleed is. Soms kan het te mooi zijn waardoor het weer saai wordt.

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 05 feb 2016 - 16:27

Laat ik nu toch altijd begrepen hebben dat mensen nadat ze 21 geweest zijn nauwelijks meer veranderen? Wat niet wegneemt dat Filip wel iets genormaliseerd is sinds hij een vrouw heeft overigens, maar dat werd wel tijd ook. Ik vind het van hen zo langzamerhand wat onwijs worden dat ze altijd en eeuwig hand in hand lopen. Ik bedoel dat ik uiteraard van harte hoop dat ze ongelofelijk gelukkig zijn samen, maar voor mij persoonlijk is dat inmiddels wel helemaal duidelijk ;-)

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 05 feb 2016 - 13:49

Ja, dat klopt, we zien wat de pers ons laat zien, maar dat is in het geval van Mary best veel. Ik heb natuurlijk ook geen idee hoe ze is, maar op basis van wat ik zie vind ik dat ze bijzonder weinig uitstraling heeft.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 05 feb 2016 - 14:04

Maar ik bedoelde eigenlijk ook letterlijk haar gezicht. Ik vind Maxima bijvoorbeeld mooier, niet alleen omdat ze vaker lacht maar haar gezicht is gewoon mooier en het een en ander wordt natuurlijk ook versterkt door je uitstraling en je houding. Mary moet echt heel veel moeite doen denk ik om er zo uit te zien, als je foto's van haar ziet van vroeger was ze echt niet aantrekkelijk, gewoon de girl next door.

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 05 feb 2016 - 16:25

Ik ken de foto's van vroeger niet (komt ook omdat ze me eigenlijk niet echt boeit), maar ik vind haar ook niet echt mooi. Wat ik van haar zie is vaak heel veel make-up en een nogal uitdrukkingsloos gezicht met een lange kin.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 05 feb 2016 - 15:56

Precies!

afbeelding van Gert

Gert

vrijdag 05 feb 2016 - 16:10

Wat grappig dat je dat zegt Iris, dat heb ik namelijk ook een beetje. Ze ziet er qua kleding vaak mooi uit, absoluut. Maar ze heeft vaak dezelfde uitdrukking/gelaatstrekken en op de één of andere manier vind ik haar daardoor wat minder mooi/boeiend. Ik kan het niet goed benoemen, maar het zal de uitstraling zijn denk ik.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 05 feb 2016 - 11:18

Een prachtige staatsiefoto is dit, Eftichia ! Wat een mooie galajurk en wat een oogverblindende juwelen draagt ze toch !!
Jij vindt toch voortdurend zulke schitterende links, en je deelt ze ook mee - dank je !

afbeelding van Eftichia

Eftichia

dinsdag 02 feb 2016 - 22:11

Ja, echt een WOW link, Trixedo, die prachtige knielaarzen draagt Prinses Charlene trouwens wel, zie mijn link van gisteren bij jaaroverzicht.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 02 feb 2016 - 23:36

Ja, Eftichia, dat klopt : de elegante Charlène draagt nog dat type (heel chique !) laarzen; alleen, ik zou ze wàt graag ook bij die andere 'royale' dames terugzien !

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 02 feb 2016 - 19:41

Eftichia, kennelijk delen we niet alleen een bewondering voor de onlangs jarige Beatrix, maar ook voor de steeds zo superelegante Mary : hartelijk dank voor die fantastische link, waarvan ik heel erg heb genoten !!
Ik zie er Mary voor het eerst ook met echt prachtige over-de-knie-laarzen, die haar bijzonder goed staan (zonder ook maar de minste zweem van vulgariteit, integendeel) ! Waarom dan nu niet meer bij Maxima, Mathilde, Laurentien... ?

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 05 feb 2016 - 11:44

Eftichia, deze link zie ik pas nu, had hem over het hoofd gezien - nogmaals dank ! Wat een ongelooflijke glamour bij deze beide Deense prinsessen !
Met "dailymail" heb ik echter altijd een scroll-probleem : het lukt nooit zo vlot; ben ik de enige ?

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 05 feb 2016 - 12:04

Trixedo@ Dat ligt hoogstwaarschijnlijk aan jouw browser want ik had er ook last van en ben van Internet Explorer naar Google Chrome overgestapt en nu is het probleem over!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 05 feb 2016 - 13:52

O ja, zo lukt het bij mij ook ! Hartelijk dank, Eftichia ! Tot je volgende reactie (al dan niet) met doorverwijzing !

afbeelding van zara

zara

dinsdag 02 feb 2016 - 13:52

Prachtige kleur, dat paars, maar dat is het dan ook wel zo'n beetje.....Die draperieën doen geen enkel figuur goed, zelfs niet dat van prinses Mary.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 02 feb 2016 - 08:03

Ik vind het een vreselijke jurk... Overigens heb ik het idee dat de strikband bij Sarah Ferguson beter zit, omdat hij wat naar de zijkant toe geknoopt is.

afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 01 feb 2016 - 16:40

Nee, die galajurk is niet mijn ding. Die satijnen banden vind ik echt op de meest vreemde plekken zitten.
De top en de grijze jurk vind ik wel erg leuk. Leuk dat ze best wat kleding recyclet!

afbeelding van Gerdien

Gerdien

maandag 01 feb 2016 - 13:55

De galajurk vind ik mooi, hoezo gedateerd? Het grijze jurkje met het witte kraagje vind ik ook erg mooi! Heel klassiek en op het eerste gezicht truttig. Maar Mary kan het hebben. Bij Maxima en Mathilde zou ik denken: "Daar heb je oma!";-).

afbeelding van Doro

Doro

zondag 31 jan 2016 - 14:34

afschuwelijke mummie jurk, nee geen succes

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 31 jan 2016 - 12:04

Van deze 3 outfits vind ik de grijze jurk met wit kraagje het mooist. Staat haar heel mooi. Ik wil m ook.

afbeelding van Paula

Paula

zondag 31 jan 2016 - 06:29

Ik ken die japon niet van toen dus ik vind hem wel apart. Het grijze jurkje staat goed maar is ook wel wat saai. Dat is zo'n outfit dat je aantrekt als je 't echt even niet meer weet: veilig en gekleed.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 30 jan 2016 - 23:41

Geweldig dat deze japon, na al die jaren, niet zijn glans heeft verloren,. deze japon staat Mary nog steeds prachtig, wat een mooie japon!
Grijs jurkje met wit kraagje heb ik vroeger ook gedragen, mooie stijl, die Mary heel goed staat!

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 30 jan 2016 - 22:07

Ik vind het echt een vreselijk lelijke japon. Die stof aan de voorkant, ik vind het geen gezicht.

afbeelding van marinde

marinde

zaterdag 30 jan 2016 - 22:42

Ik ben het met je eens, Carmen. Ik hou van recyclen maar dit is echt gedateerd. Als Mary het had gelaten bij de glanzende stof rond haar hals had ik het wel mooi gevonden.

afbeelding van marinde

marinde

zaterdag 30 jan 2016 - 22:42

Ik ben het met je eens, Carmen. Ik hou van recyclen maar dit is echt gedateerd. Als Mary het had gelaten bij de glanzende stof rond haar hals had ik het wel mooi gevonden.

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 30 jan 2016 - 23:23

Ja Marinde, dan was de japon wellicht mooi geweest door zijn eenvoud.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

zaterdag 30 jan 2016 - 21:05

Hij staat Mary toch een stuk beter maar ja, met dat figuurtje staat alles beter.
Wat een leuke site, www.vintagecouture.com - bedankt voor de tip Josine!

afbeelding van LG

LG

maandag 01 feb 2016 - 01:17

Zeker een leuke site, bedankt Josine.

afbeelding van Suzanne

Suzanne

zondag 31 jan 2016 - 22:50

Oei

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 02 feb 2016 - 08:12

Veel beter. Beter dan bij Mary zelfs. Bij Fergy zwabberen die banden wat minder. Maar blijft een vreselijk ding, vind alleen de kleur mooi. Ik vind AMcQ's huidige stijl een stuk aantrekkelijker.

Jurkje met het witte Peter Pan kraagje vind ik erg schattig, en past goed bij haar figuur en uitstraling.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 31 jan 2016 - 13:11

Wat een verschil....

afbeelding van Janna

Janna

zaterdag 30 jan 2016 - 20:29

Is dat Fergy?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 30 jan 2016 - 18:41

Wat een geweldige jurk is het ontwerp van Alexander McQueen (droeg ze de jurk niet in 2004 ipv 2014 als deze 10 jaar oud is?). Fijn dat ze die uit de kast gehaald heeft. Mary zit er altijd geweldig uit. Ik grijze jurkje met witte kraag ook super staan. Zo jammer dat zoiets niets taat bij mij...

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?